Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Věnečky jsou mezi zákusky popelkou. Dokud neochutnáte ty poctivé

Poctivé domácí věnečky zvládnete i v domácích podmínkách. Upečte je podle tradičního receptu, který se dědí z generace na generaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

chudacek.blbecek

Hrnec na mléko nebrat

Při přípravě krému hrnec na mléko radši nepoužívejte, krém připravujte ve vodní lázni a někde blízko mějte studenou vodu, do které budete moct mísu s krémem namočit, kdyby vám nedej bože teplota moc vystoupala.

0/0
3.3.2011 14:14

dr.Hook

Věnečky

jen tak na okraj, neměla by mít paní pokrývku hlavy?:-/

0/0
27.2.2011 13:23

Wolfling

Re: Věnečky

Clovek by dospel k nazoru, ze to musi byt opravdu -sakra- dobry clanke, kdyz uz neni nic lepsiho na co si stezovat.

Pokud pani nema potravinarsky prukaz, tak to pravdepodobne stejne zdlabne sama a pokud zrovna akutne neplesati, tak to bez pokryvky hlavy prezije. Vy doma pecete a varite se sitkou?

0/0
27.2.2011 20:16

semelik

Jasně, měla by mít oranžovou helmu. Kdyby bouchla trouba.

0/0
27.2.2011 21:58

Albert.Pes

Rakvičku nebo věneček?

Vyber si jedno, nevečeřel bys... ;-)

0/0
27.2.2011 12:52

Quick.

Moc pěkně

ty věnečky nevypadají, odpalované těsto má být po upečení hladké a ne tak rozpraskané jak na videu. Poleva by měla být hladká a lesklá, tady to vypadá, jako kdyby to napatlalo malé dítě.:-/

0/0
27.2.2011 12:43

Profesionalka

Re: Moc pěkně

Hodně husté těsto nebo moc páry v troubě....

0/0
27.2.2011 14:12

eightman

Re: Moc pěkně

Oblemcané!

0/0
1.3.2011 17:42

bojimbojim

?????

Ano,dejte kvalitni suroviny atd.A najednou se ukaze v jednom momentu,ze oni tak davaji sunt mleko ARO!To jsou ty kvalitni suroviny?To nemluvim ani o tom co tam museli pak davat jeste jineho.Jako to byva,ze maslo nahradime sprostym prumyslovym tukem,co?8-o Rv ;-€

0/0
27.2.2011 12:16

femmefatalegia

Hlasování

k čemu bylo hlasování, když to jasně vyhrála špička a tady je věneček? ;-D

0/0
27.2.2011 10:51

1000101110111010

Re: Hlasování

Třeba už to měli "předtočené", takže špička bude (přes..)příště. ;-)

0/0
27.2.2011 12:14

Radka Pošta

Ještě malý tip

Když zapnete troubu, dejte do ní plecháček s vodou. Určitě neprohloupíte. Výsledek jsou opravdu úžasně vyběhlé věnečky. Samozřejmě troubu otevírat pouze na výměnu plechů.

0/0
27.2.2011 8:09

certik.malicky

Re: Ještě malý tip

Ano to je pravda !!! Prozatím se mi věvečky pokaždé povedly. Jen krém dělám trošičku jinak.;-)

0/0
27.2.2011 8:16

certik.malicky

Re: Ještě malý tip

OPRAVA : věnečky ;-D

0/0
27.2.2011 8:16

Profesionalka

Re: Ještě malý tip

U páleného těsta stačí pokapat plech vodou, ale nesmí to těsto plavat. Pokud bude v troubě moc páry, tak vám popraskají. Trouba se otvírá až po 10 minutách, po této době má těsto pevnou strukturu a nehrozí, že klesne.

0/0
27.2.2011 14:14





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.