Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Domácí kremrole jsou na přípravu snadnější než bábovka

Pečení kremrolí je jednoduché jak facka. Co může být prostějšího a přitom chuťově tak geniálního? Další díl našeho cukrářského seriálu přináší postup krok za krokem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Evik45

Úspěch

těsto na kremrolky výborné ale před natočením trubičky namočím do studené vody a plech také opláchnu vodou:-)

0/0
7.4.2011 15:39

MsDit

Vyzkouseno

Vcera jsem vyzkousela kremrole dle tohoto receptu, pro uplne zacatecniky jako jsem ja bych dodala ze trubicky je lepsi pred natocenim testa pomazat tukem. Mne to nenapadlo a byla to docela fuska je z nich potom dostat.. Ale byly vyborne, pouzila jsem koupene listkove testo jiz vyvalene, zabalene v papire. ;-) To samozrejme proces jeste zjednodussilo a musim uznat ze jsou opravdu lehke. R^ Rozvar je potreba hlidat aby se nepripalil, ale opet, velmi jednoduchy proces. Naplne muzete klidne udelat mene, uplne by mi stacily 3/4 z uvedenych ingredienci.

0/0
23.3.2011 10:08

ebamb

Rozvar

hrozný název. Ale pokud vím, tak se plnily kremrole sněhem, který se šlehal s cukrem nad párou, dokud úplně nezbělal a nezhoustnul. rozhodně se tam nedávalo tolik cukru - tohle mi připadá přeslazený a zbytečně pracný. Je pravda, že ten sníh nad párou se šlehal taky něco kolem plus minus 10 min

0/0
15.3.2011 9:05

jita

Re: Rozvar

Ten se hodí tak do indiánů. Vařený bílek ať chcete nebo ne řídne a roztéká se. Vařený bílek používám na domácího indiána. A na toho je recept i v kuchařce naší vesnice. Na piškotovém testě řídnutí nevadí.

0/0
30.4.2011 10:11

Scarlett from Scottland

mno

kremrolky jsou dobré, ale kdo by se s tím matlal. Já to těsto takto na proužky  obtočím kolem párku a nemusím se zdržovat trubičkou ;-) mňam a doporučuji

0/0
14.3.2011 7:37

opportunity

Jestli jste z Prahy

a chcete si dát kremroli nebo dobrý koláč, zajděte do malé cukrárny naproti NG.

0/0
13.3.2011 16:08

roedor

Re: Jestli jste z Prahy

Cukrárna U Veletrhů? Zvenku silně nelákavá a ošuntělá, ale kdykoliv jsem se tam odpoledne stavila pro něco dobrého, měli vyprodáno:-)

0/0
13.3.2011 17:23

myška18

opravdu zavádějící nadpis

Autor článku asi nikdy nepekl pravé domácí trubičky z klasického lístkového těsta (tzn. těsto máslové + těsto "nudlové" , vypracovat a  3x převálet), jinak by nikdy nemohl napsat, že příprava je jednodušší než bábovka. Z kupovaného těsta se nikdy neudělá tak dobrá trubička, jako z poctivého domácího. Kupované je dobré tak akorát na štrúdl nebo slaný tyčinky. A sníh dělám taky vařený v páře, ale sama jsem kdysi dávno dostala tip, který byl dost podobný rozvaru - vařila se šťáva z meruňkového kompotu s cukrem a musím říct, že sníh byl fakt dobrej, ale kdybych to tak chtěla dělat, tak si nedovedu představit v létě to zavařování meruněk.

0/0
13.3.2011 14:42

Profesionalka

Re: opravdu zavádějící nadpis

Sníh z roztoku je lepší. Déle vydrží a není tak těžký, jak vařený nad párou...

0/0
13.3.2011 21:33

bludickan

Cukrárna u Kremrolky?

Kdepak to je? Já neznám ani jednu. Holt Brno je asi příliš malé....

0/0
13.3.2011 14:17

Denule

svaří cukr na niť

a věnují tomu tři odstavce, to nechápu :-/

0/0
13.3.2011 11:27

Profesionalka

Re: svaří cukr na niť

Cukr na nit je něco jiného !!

0/0
13.3.2011 21:33

opportunity

Fajn, a pak zas do rubriky hubnutí

Dejte konečně recept na něco fakt dobrého, po čem se nepřibírá.

0/0
13.3.2011 11:23

vladino

Kremrole vůbec nemám rád, bléééé, ...

... miluji štrúdl! R^

0/0
13.3.2011 10:52

gentlastwo

Re: Kremrole vůbec nemám rád, bléééé, ...

Pro úplnost:Kremrole je něco jiného v Třebíči  a něco jiného v brně..

0/0
13.3.2011 13:16

notabene9

Opravdu..

Opravdu velmi jednoduché a jednoduché je i dosáhnout kýženého váhového přírůstku..Takže dík..

0/0
13.3.2011 10:36

barnaked

Recept na listkove testo

Suroviny: 400 g hladke mouky 00, 250 g masla (zakladem uspechu je opravdu prave maslo), 2 zloutky, lzice octa nebo citronove stavy, cca 1,5-2 dcl vlazne vody. Suroviny rozdelime a udelame 2 testa. 1. testo: 130 g mouky + maslo - radne zpracujeme a vytvorime ctverec cca 10 x 10 cm. 2 testo: 270 g mouky, 2 zloutky, lzice octa nebo citron.stavy, spetka soli a voda dle potreby. Zpracujeme v testo ridsi nez na nudle. Vetsinou potrebuji ty 2 dcl vody. Vytvorime ctverec 25x25. Vlozime do nej 1. testo a prikryjeme ho radne zbytkem 2. testa. A pak na 30 minut do lednice, Pak testo prelozime lehce rozvalime a znovu prelozime, sup s nim na 30 minut do lednice, tuhle akci provedeme jeste nejmene 3x, ale znate tu reklamu na 6x destilovanou vodku, tak tady plati to same, cim vickrat testo prelozite tim bude vice listkovat. Pripravuji si ho den predem nebo jak mam cas, vydrzi v lednici cca asi tyden. Zabalene v papire od masla a v potravinarske folii.

0/0
13.3.2011 8:24

barnaked

Re: Recept na listkove testo

Dodatek: je ho dost na 6 strudlu, na 1 varku kremroli i creme schnitu, etc. etc. Jedine, co je mu treba dat je dostatecna pece, kvalitni mouka, cerstve maslo je zaklad. Pro vyznavace zdrave vyzivy, mouku muzete namichat s 1/4 celozrne mouky, ale rostlinny tuk, tomuto receptu spise uskodi.

0/0
13.3.2011 8:27

Al Coholic

Re: Recept na listkove testo

pěkný recept, radši dám 20,- za jedno těsto :-)

0/0
13.3.2011 9:50

orinka3

Re: Recept na listkove testo

no jo, ale ten rozdíl mezi domácím a kupovaným! Domácí je křehoučké a jen se rozplývá, kupované je tvrdolín.

0/0
13.3.2011 11:28

opportunity

Re: Recept na listkove testo

Dělat lístkové těsto je běs. Párkrát mě to raplo, podařilo se, ale rozhodně se to nevyplatí.

0/0
13.3.2011 11:21

wrah

Re: Recept na listkove testo

Inu, odfláknout ho je pracné a ještě to chutná po ničem. Udělat výborné listové těsto je fuška, ale ta chuť za to někdy stojí.

0/0
13.3.2011 17:35

orinka3

kdepak

s napětím jsem očekávala recept na lístkové těsto a o no je to z kupovaného...a ten rozvar....radši to zkoušet ani nebudu, protože ten sníh dělávám cukr+bílky a šlehám nad parou tak dlouho, až je to hotové. To se mi zdá snadnější. Autorům těchto článků doporučuji, aby před jejich zveřejněním sami nabízený recept vyzkoušeli u sebe doma.;-)

0/0
13.3.2011 7:32

barnaked

Re: kdepak

Vyzkouseno! Nejsem autor receptu, naucila me to moje babicka. Rozvar chce opravdu cvik, ale mam pro Vas vylepseni: Zkuste nechat rozpustit cukr v bilcich a pak je nemusite slehat nad parou. Vysledek je uplne stejny a nemusite tak dlouho stat u sporaku.

0/0
13.3.2011 8:29

orinka3

Re: kdepak

děkuju za tip, právě to šlehání je největší otrava;-D

0/0
13.3.2011 11:27

generalmajor

Aby to,

nedopadlo stéjně, jako s domácími rohlíky, které jste propagovali a nedaly se vůbec žrát!!!!!

0/0
13.3.2011 6:31

kytt 1.0

postup

ano, nejprve plát těsta opatlat vejcem a pak ho brát do ruky a motat na trubičku... To normální člověk nevymyslí. :D Ani ten šílený "rozvar" - to už neumíme udělat ani normální bílkový sníh? No, asi si dlouhou dobu kremroli v cukrárně nedám. Zeptejte se raději na postup mé babičky, ta celý život peče dvojici kremrole & věnečky na svatby, narozeniny apod. Neumím si představit, že by na 200 trubek patlala nějaký rozvar a ještě sníh dělaný klasicky ve vodní lázni.

0/0
13.3.2011 0:55

smoulaa

Re: postup

:), kazdy ma sve techniky. Ikdyz s tim vajicem souhlasim. Na snih ma kazdy svou "fintu" kdyz to dela takhle, tak to dela takhle ;)..

0/0
13.3.2011 1:19

barnaked

Re: postup

Vtip je v tom, ze snih se smicha s rozvarem, a jeho objemove vice, nez je kdyz udelate snih + bilky, navic se to nepatla, ale strika ze sacku, docela by me zajimalo, jestli jste to nekdy videla? A za druhe venecky se delaji z odpalovaneho testa. Ten rozvar je zakladem treba indianku, ktere se musi namacet jeste do cokolady a napln je taky snih, ale otecte piskot je se samotnym cukrovym snehem. Good luck.

0/0
13.3.2011 8:33

kytt 1.0

Re: postup

objemově více? jako že je to ošizené? Hmmmm... :) Jistěže mám plnění kremrolí za sebou, bez problému. No a co, že se věnečky dělají z odpalovaného těsta? To snad vím taky. Já jen říkám, že je to šíleně nepraktické dělat dávku 100-150 trubiček + podobné množství věnečků a vařit na to ještě rozvar. Podotýkám v domácích podmínkách, cukráři ať si to dělají po svém (ale hlavně ať ty zbytečné náklady nechcou zaplatit). No a indiánky nejsou naše krajová záležitost, ty zřejmě necháváme Pražákom, ať se s tím piplají. :D

0/0
13.3.2011 9:30

werty1

Re: postup

Tak kdyz nekdo neco dela jinak, tak to hned neznamena ze to dela blbe.

0/0
13.3.2011 10:42

opportunity

Re: postup

To není ošizené, ale víc nadýchané! ;-D

0/0
13.3.2011 11:24

Profesionalka

Re: postup

Nekritizujte něco, co neznáte !!!!!! Ten cukrový rozvar zvládne každý, není na tom nic těžké. Jen svaříte cukr a vadu na určitou teplotu. Co se týče nákladu, tak je lepší dělat cukrový rozvar, naplníte více trubiček než sněhem dělaným nad párou nebo našlehaných bílku. Dále náplň déle vydrží a není tak těžká. Objem je větší díky postupu, rozvar se totiž dává až do ušlehaných bílků.

0/0
13.3.2011 21:43

Pejsátko

Re: postup

Sníh + bílky? 8-o Co to má být? 8-o U nás se prostě bílky ušlehají do sněhu.

0/0
15.3.2011 10:03







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.