Diskuze

VIDEO: Domácí kremrole jsou na přípravu snadnější než bábovka

Pečení kremrolí je jednoduché jak facka. Co může být prostějšího a přitom chuťově tak geniálního? Další díl našeho cukrářského seriálu přináší postup krok za krokem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evik45

7. 4. 2011 15:39
Úspěch

těsto na kremrolky výborné ale před natočením trubičky namočím do studené vody a plech také opláchnu vodou:-)

0 0
možnosti

MsDit

23. 3. 2011 10:08
Vyzkouseno

Vcera jsem vyzkousela kremrole dle tohoto receptu, pro uplne zacatecniky jako jsem ja bych dodala ze trubicky je lepsi pred natocenim testa pomazat tukem. Mne to nenapadlo a byla to docela fuska je z nich potom dostat.. Ale byly vyborne, pouzila jsem koupene listkove testo jiz vyvalene, zabalene v papire. ;-) To samozrejme proces jeste zjednodussilo a musim uznat ze jsou opravdu lehke. R^ Rozvar je potreba hlidat aby se nepripalil, ale opet, velmi jednoduchy proces. Naplne muzete klidne udelat mene, uplne by mi stacily 3/4 z uvedenych ingredienci.

0 0
možnosti

ebamb

15. 3. 2011 9:05
Rozvar

hrozný název. Ale pokud vím, tak se plnily kremrole sněhem, který se šlehal s cukrem nad párou, dokud úplně nezbělal a nezhoustnul. rozhodně se tam nedávalo tolik cukru - tohle mi připadá přeslazený a zbytečně pracný. Je pravda, že ten sníh nad párou se šlehal taky něco kolem plus minus 10 min

0 0
možnosti

jita

30. 4. 2011 10:11
Re: Rozvar

Ten se hodí tak do indiánů. Vařený bílek ať chcete nebo ne řídne a roztéká se. Vařený bílek používám na domácího indiána. A na toho je recept i v kuchařce naší vesnice. Na piškotovém testě řídnutí nevadí.

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

14. 3. 2011 7:37
mno

kremrolky jsou dobré, ale kdo by se s tím matlal. Já to těsto takto na proužky  obtočím kolem párku a nemusím se zdržovat trubičkou ;-) mňam a doporučuji

0 0
možnosti

opportunity

13. 3. 2011 16:08
Jestli jste z Prahy

a chcete si dát kremroli nebo dobrý koláč, zajděte do malé cukrárny naproti NG.

0 0
možnosti

roedor

13. 3. 2011 17:23
Re: Jestli jste z Prahy

Cukrárna U Veletrhů? Zvenku silně nelákavá a ošuntělá, ale kdykoliv jsem se tam odpoledne stavila pro něco dobrého, měli vyprodáno:-)

0 0
možnosti

myška18

13. 3. 2011 14:42
opravdu zavádějící nadpis

Autor článku asi nikdy nepekl pravé domácí trubičky z klasického lístkového těsta (tzn. těsto máslové + těsto "nudlové" , vypracovat a  3x převálet), jinak by nikdy nemohl napsat, že příprava je jednodušší než bábovka. Z kupovaného těsta se nikdy neudělá tak dobrá trubička, jako z poctivého domácího. Kupované je dobré tak akorát na štrúdl nebo slaný tyčinky. A sníh dělám taky vařený v páře, ale sama jsem kdysi dávno dostala tip, který byl dost podobný rozvaru - vařila se šťáva z meruňkového kompotu s cukrem a musím říct, že sníh byl fakt dobrej, ale kdybych to tak chtěla dělat, tak si nedovedu představit v létě to zavařování meruněk.

0 0
možnosti

Profesionalka

13. 3. 2011 21:33
Re: opravdu zavádějící nadpis

Sníh z roztoku je lepší. Déle vydrží a není tak těžký, jak vařený nad párou...

0 0
možnosti

bludickan

13. 3. 2011 14:17
Cukrárna u Kremrolky?

Kdepak to je? Já neznám ani jednu. Holt Brno je asi příliš malé....

0 0
možnosti

Denule

13. 3. 2011 11:27
svaří cukr na niť

a věnují tomu tři odstavce, to nechápu :-/

0 0
možnosti

Profesionalka

13. 3. 2011 21:33
Re: svaří cukr na niť

Cukr na nit je něco jiného !!

0 0
možnosti

opportunity

13. 3. 2011 11:23
Fajn, a pak zas do rubriky hubnutí

Dejte konečně recept na něco fakt dobrého, po čem se nepřibírá.

0 0
možnosti

vladino

13. 3. 2011 10:52
Kremrole vůbec nemám rád, bléééé, ...

... miluji štrúdl! R^

0 0
možnosti

gentlastwo

13. 3. 2011 13:16
Re: Kremrole vůbec nemám rád, bléééé, ...

Pro úplnost:Kremrole je něco jiného v Třebíči  a něco jiného v brně..

0 0
možnosti