Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Miso je podle Okamury tajemstvím japonské dlouhověkosti

V podstatě za čtvrt hodinky hotový rybí vývar zahuštěný pastou ze sojových bobů, s bramborami a mořskými řasami. To je nejpopulárnější japonská polévka misoshiru neboli miso, kterou si Japonci připravují v nejrůznějších obměnách prakticky každý den.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Blackhawk

Draha polevka

Radeji vyzkousejte tuto:

http://www.bepviet.cz/recepty/pho-kureci/

Z Asijskych polevek je to stredni cesta a nee soup made in expensive Japan.

0/0
16.3.2011 10:45

Lanolin

Re: Draha polevka

Velmi rozumná rada a ta polévka je skvělá ve všech variacích co najdete na netu.

Každému neznalému zájemci o misoshiru doporučuji ji nejdříve někde ochutnat a teprve potom nakoupit suroviny (nejsou zrovna zadarmo). Také lze zkoušet různé variace (zavářkou nemusí být jen brambor, ale třeba i rýže, či těstoviny).

Ta chuť je natolik osobitá, že nemusí každému vyhovovat (dashi- rybí vývar, miso - fermentovaná pasta ze sojových bobů, řasy, snad jen houbičky nameko - šupinovka nameko čské chuti bude sedět /viz houbičky v nálevu/)

0/0
16.3.2011 16:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.