Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Miso je podle Okamury tajemstvím japonské dlouhověkosti

V podstatě za čtvrt hodinky hotový rybí vývar zahuštěný pastou ze sojových bobů, s bramborami a mořskými řasami. To je nejpopulárnější japonská polévka misoshiru neboli miso, kterou si Japonci připravují v nejrůznějších obměnách prakticky každý den.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

hell365

18. 3. 2011 9:55
Tajemstvím japonské dlouhověkosti

je krvavý biftek z verlyby...

0 0
možnosti
MJ

Milan Janco

16. 3. 2011 17:48
Dlouhověkost - mýtus a skutečnost

Není to tak dávno, co se Japonská vláda rozhodla udělat "revizi" všech Japonců starších 100 let - ve výsledku se ukázalo, že pověstná Japonská dlouhověkost je z části vychytralost těch, kteří neoznámili úmrtí babičky, dědečka a stále pobírají jeho důchod, navýšený faktem, že je staříkům přes 100 let. Není tak nadprůměrná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Více třeba i zde, na IDNES.

mj.

0 0
možnosti
FG

rogerer

16. 3. 2011 13:59
to mně přijde jako špatný vtip....

0 0
možnosti
ZB

vymrzovac2

16. 3. 2011 11:22
Tajemství japonské dlouhověkosti ?

...přece že nemuseli každý ráno přes Prahu do Kolbenky, ne  ?;-D    život na ostrově Okinawa, u moře, hulit trávu.....;-D

0 0
možnosti
AF

Blackhawk

16. 3. 2011 10:45
Draha polevka

Radeji vyzkousejte tuto:

http://www.bepviet.cz/recepty/pho-kureci/

Z Asijskych polevek je to stredni cesta a nee soup made in expensive Japan.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

16. 3. 2011 16:17
Re: Draha polevka

Velmi rozumná rada a ta polévka je skvělá ve všech variacích co najdete na netu.

Každému neznalému zájemci o misoshiru doporučuji ji nejdříve někde ochutnat a teprve potom nakoupit suroviny (nejsou zrovna zadarmo). Také lze zkoušet různé variace (zavářkou nemusí být jen brambor, ale třeba i rýže, či těstoviny).

Ta chuť je natolik osobitá, že nemusí každému vyhovovat (dashi- rybí vývar, miso - fermentovaná pasta ze sojových bobů, řasy, snad jen houbičky nameko - šupinovka nameko čské chuti bude sedět /viz houbičky v nálevu/)

0 0
možnosti
AN

Jsemtuanikdostimnicnenadela

16. 3. 2011 10:14
Naučit se jíst s těma fofrklackama

nebyl problém. Problém je pozřít tu řasu. Prostě žiju v česku a jím českou kuchyni a je mi fuk, co tlačí do hlavy na druhé straně světa. Člověk by měl jíst to, co roste a žije ve stejné oblasti, ve které žije.

0 0
možnosti

O.Sindler

16. 3. 2011 10:11
tyčky

Já už na tyčky

rezignoval, některý věci se člověk prostě nenaučí. http://enabledbydesign.org/reviews/Rookie.jpg

0 0
možnosti
OH

Lanolin

16. 3. 2011 16:25
Re: tyčky

Nic si z toho nedělejte. V Japonské restauraci (myslím v Japonsku) se slabší povaze může obrátit i kufr - srkání, mlaskání, popotahování ... (no lepší popotahovaní jak kapání z nudliček - dobrou chuť).

0 0
možnosti
K

karbidik

16. 3. 2011 10:02
zdenek pohlreich takto miso

nevari takze to neni spravne miso. toto je babicovo miso.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

16. 3. 2011 9:46
střílíte si z nás?

Jak může inteligetní člověk napsat článek s podrobným receptem na japonskou specialitu, ve kterém se zároveň píše, že potřebné suroviny u nás nejsou k dostání, takže v nejlepším případě bude polévka chutnat "úplně jinak" než má?

0 0
možnosti
HD

opportunity

16. 3. 2011 10:14
Re: střílíte si z nás?

Jsou k dostání, třeba i v Tescu.

0 0
možnosti
TB

Lawless

16. 3. 2011 8:24
Tajemství známé

Receptem na japonskou dlouhověkost není polívka, ale to, že příbuzní nenahlásí smrt v rodině a tím pádem se dosáhne dlouhověkosti. Bravo.

0 0
možnosti
MH

mattonka

16. 3. 2011 8:29
Re: Tajemství známé

přesně to mě taky napadlo

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!