Diskuze

VIDEO: Miso je podle Okamury tajemstvím japonské dlouhověkosti

V podstatě za čtvrt hodinky hotový rybí vývar zahuštěný pastou ze sojových bobů, s bramborami a mořskými řasami. To je nejpopulárnější japonská polévka misoshiru neboli miso, kterou si Japonci připravují v nejrůznějších obměnách prakticky každý den.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hell365

18. 3. 2011 9:55
Tajemstvím japonské dlouhověkosti

je krvavý biftek z verlyby...

0 0
možnosti

Milan Janco

16. 3. 2011 17:48
Dlouhověkost - mýtus a skutečnost

Není to tak dávno, co se Japonská vláda rozhodla udělat "revizi" všech Japonců starších 100 let - ve výsledku se ukázalo, že pověstná Japonská dlouhověkost je z části vychytralost těch, kteří neoznámili úmrtí babičky, dědečka a stále pobírají jeho důchod, navýšený faktem, že je staříkům přes 100 let. Není tak nadprůměrná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Více třeba i zde, na IDNES.

mj.

0 0
možnosti

rogerer

16. 3. 2011 13:59
to mně přijde jako špatný vtip....

0 0
možnosti

vymrzovac2

16. 3. 2011 11:22
Tajemství japonské dlouhověkosti ?

...přece že nemuseli každý ráno přes Prahu do Kolbenky, ne  ?;-D    život na ostrově Okinawa, u moře, hulit trávu.....;-D

0 0
možnosti

Blackhawk

16. 3. 2011 10:45
Draha polevka

Radeji vyzkousejte tuto:

http://www.bepviet.cz/recepty/pho-kureci/

Z Asijskych polevek je to stredni cesta a nee soup made in expensive Japan.

0 0
možnosti

Lanolin

16. 3. 2011 16:17
Re: Draha polevka

Velmi rozumná rada a ta polévka je skvělá ve všech variacích co najdete na netu.

Každému neznalému zájemci o misoshiru doporučuji ji nejdříve někde ochutnat a teprve potom nakoupit suroviny (nejsou zrovna zadarmo). Také lze zkoušet různé variace (zavářkou nemusí být jen brambor, ale třeba i rýže, či těstoviny).

Ta chuť je natolik osobitá, že nemusí každému vyhovovat (dashi- rybí vývar, miso - fermentovaná pasta ze sojových bobů, řasy, snad jen houbičky nameko - šupinovka nameko čské chuti bude sedět /viz houbičky v nálevu/)

0 0
možnosti

Jsemtuanikdostimnicnenadela

16. 3. 2011 10:14
Naučit se jíst s těma fofrklackama

nebyl problém. Problém je pozřít tu řasu. Prostě žiju v česku a jím českou kuchyni a je mi fuk, co tlačí do hlavy na druhé straně světa. Člověk by měl jíst to, co roste a žije ve stejné oblasti, ve které žije.

0 0
možnosti

O.Sindler

16. 3. 2011 10:11
tyčky

Já už na tyčky

rezignoval, některý věci se člověk prostě nenaučí. http://enabledbydesign.org/reviews/Rookie.jpg

0 0
možnosti

Lanolin

16. 3. 2011 16:25
Re: tyčky

Nic si z toho nedělejte. V Japonské restauraci (myslím v Japonsku) se slabší povaze může obrátit i kufr - srkání, mlaskání, popotahování ... (no lepší popotahovaní jak kapání z nudliček - dobrou chuť).

0 0
možnosti

karbidik

16. 3. 2011 10:02
zdenek pohlreich takto miso

nevari takze to neni spravne miso. toto je babicovo miso.

0 0
možnosti

sarumánek

16. 3. 2011 9:46
střílíte si z nás?

Jak může inteligetní člověk napsat článek s podrobným receptem na japonskou specialitu, ve kterém se zároveň píše, že potřebné suroviny u nás nejsou k dostání, takže v nejlepším případě bude polévka chutnat "úplně jinak" než má?

0 0
možnosti

opportunity

16. 3. 2011 10:14
Re: střílíte si z nás?

Jsou k dostání, třeba i v Tescu.

0 0
možnosti

Lawless

16. 3. 2011 8:24
Tajemství známé

Receptem na japonskou dlouhověkost není polívka, ale to, že příbuzní nenahlásí smrt v rodině a tím pádem se dosáhne dlouhověkosti. Bravo.

0 0
možnosti

mattonka

16. 3. 2011 8:29
Re: Tajemství známé

přesně to mě taky napadlo

0 0
možnosti