- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
je krvavý biftek z verlyby...
Není to tak dávno, co se Japonská vláda rozhodla udělat "revizi" všech Japonců starších 100 let - ve výsledku se ukázalo, že pověstná Japonská dlouhověkost je z části vychytralost těch, kteří neoznámili úmrtí babičky, dědečka a stále pobírají jeho důchod, navýšený faktem, že je staříkům přes 100 let. Není tak nadprůměrná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Více třeba i zde, na IDNES.
mj.
...přece že nemuseli každý ráno přes Prahu do Kolbenky, ne ? život na ostrově Okinawa, u moře, hulit trávu.....
Radeji vyzkousejte tuto:
http://www.bepviet.cz/recepty/pho-kureci/
Z Asijskych polevek je to stredni cesta a nee soup made in expensive Japan.
Velmi rozumná rada a ta polévka je skvělá ve všech variacích co najdete na netu.
Každému neznalému zájemci o misoshiru doporučuji ji nejdříve někde ochutnat a teprve potom nakoupit suroviny (nejsou zrovna zadarmo). Také lze zkoušet různé variace (zavářkou nemusí být jen brambor, ale třeba i rýže, či těstoviny).
Ta chuť je natolik osobitá, že nemusí každému vyhovovat (dashi- rybí vývar, miso - fermentovaná pasta ze sojových bobů, řasy, snad jen houbičky nameko - šupinovka nameko čské chuti bude sedět /viz houbičky v nálevu/)
nebyl problém. Problém je pozřít tu řasu. Prostě žiju v česku a jím českou kuchyni a je mi fuk, co tlačí do hlavy na druhé straně světa. Člověk by měl jíst to, co roste a žije ve stejné oblasti, ve které žije.
Já už na tyčky
rezignoval, některý věci se člověk prostě nenaučí. http://enabledbydesign.org/reviews/Rookie.jpg
Nic si z toho nedělejte. V Japonské restauraci (myslím v Japonsku) se slabší povaze může obrátit i kufr - srkání, mlaskání, popotahování ... (no lepší popotahovaní jak kapání z nudliček - dobrou chuť).
nevari takze to neni spravne miso. toto je babicovo miso.
Jak může inteligetní člověk napsat článek s podrobným receptem na japonskou specialitu, ve kterém se zároveň píše, že potřebné suroviny u nás nejsou k dostání, takže v nejlepším případě bude polévka chutnat "úplně jinak" než má?
Receptem na japonskou dlouhověkost není polívka, ale to, že příbuzní nenahlásí smrt v rodině a tím pádem se dosáhne dlouhověkosti. Bravo.