Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Zkuste oboustranné jablečné řezy s mandlemi a skořicí. Noblesní chuť

Letní jablka jsou tu, a to se ještě nespotřebovala ta z loňské úrody. Ideální čas pro pečení moučníků s jablky. Tak proč rodinu nepřekvapit i něčím jiným, než je tradiční štrúdl. Oblíbená kombinace se skořicovým cukrem zůstane zachována.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

štálina

VYNIKAJÍCÍ ŘEZY

Řezy můžu doporučit, velmi nám chutnaly  a neměla jsem vůbec žádné potíže s přípravou. A  vypadaly  přesně jako na obrázku.

0/0
22.9.2011 14:20

Angel-X

zkoušel to někdo z "autorů" ?

těsto se trhá - v kuse přenést na plech nejde, náplně jsou moc řídké, takže je to třeba zavřít do nějaké opravdu těsné  krabičky a přenést druhý plát těsta nahoru .....jako by jste chtěli přenést nadýchaný sníh - trhalo se to neskutečně.

snad to po zatuhnutí bude k jídlu a bude to alespoň vzdáleně připomínat výsledek na obrázku....ale počítám spíš s tím že se to bude vyškrabávat z pekáče lžičkou

0/0
28.8.2011 12:05

m.novakova

?

Nevím co jsem udělala špatně, ale těsto se mi hrozně drolí, nedrží pohromadě, jen ta vrchní část zasypaná mandlema je pevná. Pak mi připadá že je až až náplně, ať jablečné, tak smetanové, stačily by 2/3.

0/0
22.8.2011 14:06

Lentilinka

Re: ?

Tak to jsme na tom úplně stejně. Také jsem se nechala nalákat, že recept vyzkouším, postupovala jsem přesně podle návodu a těsto mi vůbec nedrží pohromadě, ani tak se nedrolí jako se celé trhá :-( A náplň mi též zbyla. I mě by zajímalo, v čem je zrada...

0/0
25.8.2011 12:34

Akire

to vyzkouším

na první pohled vypadá recept složitě, ale po bližším prostudování jsem zjistila, že jablečnou nápln znám a dělám jako jablečný dezert s piškoty a podobnou  jogurtovou dělám do jiného oblíbeného moučníku a obojí není nic složitého.

0/0
21.8.2011 14:31





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.