Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Testujeme kurzy vaření: U Pauluse se naučíte luxusní hovězí steaky

Charisma skutečné osobnosti vyzařuje z Kuchaře roku Romana Pauluse, který vedl kurz vaření hovězího masa, jehož se HOBBY.cz zúčastnilo. Nakonec přebilo i drobné nedostatky, které jsme na kurzu odhalili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Carmel Tel

dakujem

Jeden by čekal, že se třeba dozví, co se vařilo - namísto toho se dozví, jak dlouho autorka chlemtala víno a jak dlouho ji potom bolel žaludek. Skutečně pozoruhodné. ;-D;-D pekne trefny prispevok z chuti som sa zasmial , nic proti autorke ale musi byt sranda s nou ked este do clanku napise ze jej kolegovia vraveli ze nejedz este bude ;-D[>-]R^

0/0
25.3.2011 22:03

opportunity

Re: dakujem

R^;-D;-D;-D

0/0
26.3.2011 17:03

aza_

...

nechápu smysl těchhle kurzů...

0/0
24.3.2011 19:23

Hoa.Mai

oběd v Alcronu

Asi před rokem jsem měla možnost poobědvat v  Alcronu při příležitosti obchodních jednání, kterých jsem se účastnila a která se konala právě v zasedačkách hotelu. Speciální menu bylo pro účastníky připravováno právě panem Paulusem. Krom toho, že v zasedačkách, kde jsme i jedli, bylo poměrně horko (což chuti k jídlu moc nepřidalo), mě jídlo dost zklamalo. Ne, že by bylo špatné, ale bylo takové nijaké a zajímavé na něm byly snad jen honosné názvy dlouhé na 4 řádky. Coq au vin (kohout na víně) byl pak zklamání největší, by docela tuhý, z vinné omáčky víno cítit rozhodně nebylo a celkově bylo v jídle málo zeleniny. Např. jídelní lítek avizoval v předkrmu cherry rajčátka, ve skutečnosti jsem ale dostala cherry rajčátko (JEDNO!!!), jen rozkrojené napůl.

A přestože byl oběd 4chodový, byly porce tak malé, že 90 procent účastníků se půl hodiny po něm motalo kolem stolků s malým občerstvením (a nebyli to jen češi, ale hlavně zahraniční kolegové) protože měli hlad.

0/0
24.3.2011 12:51

Hoa.Mai

Re: oběd v Alcronu

Od té doby se musím smát, kdykoliv si přečtu něco o tom, jak luxusního jídla stačí mít na talíři tři kouštíčky a stejně se budete rozplývat blahem. Já jsem se teda nerozplývala. Kdybych si to jídlo platila sama, asi bych toho dost litovala, tím spíš, že cena menu byla přes 1000 korun. Upřímně bych za to byla ochotná zaplatit max. 250 kč.

Tohle byla jen další z věcí, o které by se dalo říct navch huj a uvnitř...no ne přímo fuj, ale spíš nic moc. Nebo za hodně peněz málo muziky. Po mamčině obyč. kuřeti s rýží chrochtám blahem mnohem víc. ;-)

0/0
24.3.2011 12:57

flames828

Re: oběd v Alcronu

Viz. Tichá Bolest. Kdyby z té slivky zbyla jen kapka, byla by v ní obsažena všechna moudrost světa.

0/0
24.3.2011 13:46

Hoa.Mai

Re: oběd v Alcronu

S tím naprosto souhlasím, ale takové věci jsou na chuť a ne na hlad (případně na žízeň). Když mám hlad, tak očekávám dostatečně vydatné a chutné!!!! jídlo, klidně úplně jednoduché, a potom můžu pohladit smysly douškem padesátileté domácí slivovice. Kohoutek pana Pauluse byl moc velké božátko, aby se dal přirovnat k té Hrušínského slivovici a co se týká obsahování vší moudrosti světa, tak mi připadalo, že se tak tváří spíš ty popisy jídel dlouhé jak mexická telenovela.

0/0
26.3.2011 15:44

flames828

...

Nevím, z článku jsem se nic moc nedověděl, teda až na to, že je to drahé, zabořené v koberci a budu se chtít vyspat s šéfkuchařem a můžu tam zadáčo chlemtat víno. K tomu nějaké sypání ingrediencí do pánve (čehož se týká snad jediná reálná rada v článku). Trochu mi to přípomíná reporty z metalových akcí, které se taky často zvrhnou v ´kdo se s kým ožral, poblil a vyspal a "děkuji všem organizátorům, bylo to super, příští rok zas'', hlavně že nám někdo zaplatil lupen/dostali sme ho zadáčo).

0/0
23.3.2011 21:22

swiss114-3

SYROVE MASO NEJIM

UDELAT OMACKU TO JE O VARENI...

0/0
23.3.2011 17:33

REN_STIMPY

Re: SYROVE MASO NEJIM

Aaa, pan je znalec...

0/0
23.3.2011 18:02

RADA11

Udělat stejk umí každý B L B proto je Amíci tak rádi

dělají. Šetřete, za takový peníze si kupte Kobe nebo Wagyi hovězí. Bez kvalitní suroviny neudělá ani mišelínský kuchař nic a v tom je ten problém!!!

0/0
23.3.2011 17:09

MPík

Re: Udělat stejk umí každý B L B proto je Amíci tak rádi

Fakt? Kolik jste jich dělal a jak? A taky z čeho?

0/0
23.3.2011 20:59

opportunity

Re: Udělat stejk umí každý B L B proto je Amíci tak rádi

Z dobrého masa se stejk dělá skoro sám.

0/0
26.3.2011 17:07

Kurt21

Zajímavý článek

Jeden by čekal, že se třeba dozví, co se vařilo - namísto toho se dozví, jak dlouho autorka chlemtala víno a jak dlouho ji potom bolel žaludek. Skutečně pozoruhodné. ;-D

0/0
23.3.2011 9:26

AceBird

Re: Zajímavý článek

A ještě, že na večeři měla škeble a potom mušle.

0/0
23.3.2011 9:37

Kurt21

Re: Zajímavý článek

Já to přes tu hrubku přehlédl. ;-)

0/0
23.3.2011 10:03

DiXX

Re: Zajímavý článek

A ze varila na podpatcich. kdo jde na kurz vareni na podpatcich proboha?

0/0
23.3.2011 12:15

Pejsátko

Re: Zajímavý článek

Zjevně redaktorky iDnes. ;-);-D

0/0
24.3.2011 8:17

EMS

hltala víno

to mě pobavilo, že prý několik hodin hltala víno, to musel tu akci pak někdo natáčet, aby byla schopná napsat oněm článek???8-o

0/0
23.3.2011 9:08

Lenka S.

No nevím..

Jestli je zrovna fakt, že je všechno nakrájené v mističkách plus a výhoda..To by pak mohl být kurz nahrnování ingrediencí do pánve..

0/0
23.3.2011 9:05

m4!_luke

Re: No nevím..

A to byste jako chtela kurs krajeni zeleniny nebo co?

0/0
23.3.2011 11:10

roedor

Re: No nevím..

to bych klidně brala, správná technika krájení je při vaření základ:-P

0/0
23.3.2011 11:56

Kurt21

Re: No nevím..

No tak možná by za těch 7 hodin trvání kursu nějakou tu papriku či mrkev nakrájet mohla. ;-)

0/0
23.3.2011 12:08

Lenka S.

Re: No nevím..

No tak nevím jak vy, ale já znám pár osob které  by snad byly schopny si třeba i u krájení zeleniny ufikat prsty, případně ji nakrájet tak, že třetina skončí v znehodnocená v koši. Taky mi z článku není jasné zda bylo již nakrájeno i maso..o tom, že by se spoustě lidí hodil kurz  správného čištění a krájení masa snad není pochyb..

0/0
23.3.2011 16:43

username

Re: No nevím..

promiňte ale člověk, který si u krájení zeleniny ufikne prsty nemá co chodit na kurz vaření (resp. naopak má, ale na nějakou začátečnickou přípravku). Na fotkách vidím, že i maso bylo zřejmě nakrájené a v tom případě fakt nevím, co se tam učili, kromě toho jak vybrat maso, jak ohřát pánev a jak dlouho maso dělat (což jsme se mimochodem z článku nedověděli). Tj. z celého kulinářského procesu probrali vlastně jen finálních 10 % času

0/0
23.3.2011 17:41

mysliveček

Prosil bych redakci,

aby paní redaktorce napříště zaplatila raději kurzy českého jazyka pro začátečníky. Bude to ku prospěchu všem. Díky.[>-]

0/0
23.3.2011 7:56

bludickan

Výhody a nevýhody

Vyšší počet účastníků x skupinky po třech8-o

Předem nakrájené maso bych jako výhodu neviděla, třeba u hovězího je rozdíl jestli krájíte po vláknu nebo přes.

A mušle svatého Jakuba, jsou rodu ženského. A i kdyby byly rodu mužského, tak na talíři budou spíš neživotné. ;-)

Je to učivo čtvrté třídy základní školy, které by hlt vína po každém soustu neměl u rekatora novin odplavit.....:-/

0/0
23.3.2011 7:42

milamac

Re: Výhody a nevýhody

Ať jsou mušle mrtvé nebo živé - v tomto případě jsou "předmět" - ne "podnět".

0/0
23.3.2011 8:27

cmelaaak

Re: Výhody a nevýhody

snad podmět, neee?

0/0
23.3.2011 8:40

Lenka S.

Re: Výhody a nevýhody

Třeba jako, že tam těch skupinek po třech bylo až moc :-)

0/0
23.3.2011 9:06

MPík

Pánev

Jakou pánev doporučujete rozpálit? Teflon jak píšete ne... Titanovou? Litinovou?

0/0
23.3.2011 7:28

roedor

Re: Pánev

Nerez?

0/0
23.3.2011 8:09

kabalenka

Re: Pánev

nebo keramickou? ty jsou teď moderní.. Teda nevím jak vy, ale já dělám jen na teflonce, takže tato rada jde mimo mě..

0/0
23.3.2011 13:10

Kurt21

Re: Pánev

Ale teflon se skutečně na vysoké teploty nehodí - uvolňuje toxické sloučeniny.

Na vysoké teploty buď nerez nebo litinu.

0/0
23.3.2011 14:54

tak jsem tady

Re: Pánev

já fakt nevím, ale zkoušel/a :) jste někdy rozpálit litinovou nebo nerez pánev tak, aby se z ní kouřilo? Na to pak nalijete olej a budete přinejlepším puntikovaná při nejhorším spálená od olejových kapek... Možná ta výše zmíněná keramika (teflon samozřjemě ne, to už jsem pochopila)

0/0
23.3.2011 16:13

Kurt21

Re: Pánev

Zkoušel/a :-)

Ta keramika má nevýhodu v tom, že její jádro tvoří obvykle hliník. Čili nádoba je z hliníku a na něm je napařená vrstva té keramiky. No a problém hliníku je mj. v tom, že nemá žádné zázračné fyzikální vlastnosti (elektrikáři vědí) a tak není příliš odolný vysokým teplotám. čili se celá "keramická pánev" zkroutí - to litina prostě neudělá.

0/0
23.3.2011 17:28

Milan_Seliga

Hezky clanek

Nicmene bych autorce doporucil spise kurz ceskeho jazyka. V dnesni dobe muze delat novinare uplne kazdy :-/

0/0
23.3.2011 6:39





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.