Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Ze dvou kuřecích stehýnek připravíte plný talíř masa

Kam se hrabou kousky z KFC, řekla po ochutnání smaženého kuřecího masa naše kameramanka. Celý fígl tradičního japonského receptu přitom spočívá v použití obyčejného bramborového škrobu, který obalené kousky masa při smažení jakoby nafoukne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

aji

tak jsem to zkusila,

sice jsem dlouho nemarinovala a víno a kořen jsem vynechala, i tak to bylo dobré, děti si pochutnaly, dokonce jsme zkoušeli jíst hůlkami, ať mají radost. Ale na mou váhu je to dost mastné, nevím, jak to dělají Japonci.

0/0
7.4.2011 7:23

Petrik73

Re: tak jsem to zkusila,

Já osobně raději počkám, až budu mít čas sehnat všechny suroviny. A co zkusit dát ty kousky okapat na ubrousek?

0/0
10.4.2011 12:05

aji

Panu Okamurovi

fandím, svým způsobem to asi nemá lehké, v Japonsku bude moc český, tady moc japonský oproti průměru. Je to takový nezmar, nenechá se odradit, jde si za svým a to je sympatické. Jídlo určitě vyzkouším, ale kromě sojovky asi nic jiného nedám. Je to zajímavé, že nám někdo, kdo mluví dobře česky a zní rodile může přiblížit japonskou kulturu a zvyky, které jsou pro nás hodně vzdálené. Svět se sbližuje.

0/0
5.4.2011 11:30

svejkus

fuj

a bude to chutna jak obalenej polystyren, fuj

0/0
1.4.2011 23:24

Dawemaster

Spíše bych řekl...

že budete mít plný talíř bramborového škrobu a ne masa...;-D;-D. To jsou přesně ty sajrajty z KFC. Člověk má plnou hubu strouhanky a za 20 minut má opět hlad.. Rv

0/0
1.4.2011 12:28

MultiLues

Re: Spíše bych řekl...

Radsi gulas se sesti, po tom se hezky pospava a diskutuje na iDnesu, co? :-D

0/0
9.4.2011 17:09

DMTR

Sůl

Sůl nad zlato! Trošku by se mělo maso osolit před naložením, trošku by se měla osolit směs mouky a škrobu.

Jinak mě fascinuje popisek obrázku: smažte 5 minut a recept: smažte zhruba 3 minuty.

Obrázky a popis dělali 2 lidé, kteří spolu nekomunikovali?

Neměl jsem mirin, neměl jsem saké, jen sojovku, česnek, zázvor a stolní víno.

Sežralo se celých 500g s bramborovou kaší.

0/0
31.3.2011 21:33

Carmel Tel

pree plebs

na naplnenie zaludka, to uz radsej Pad Thai

;-)

0/0
30.3.2011 20:48

ZOMBi

Místo saké

A co nahradit to saké pivem? Jistě, chuť je jinde, ale pivní těstíčko přece taky existuje, ne?

0/0
30.3.2011 20:20

Helen_Prag

recept

Spíš by to chtělo i recept, aby se daly sehnat ingredience.

0/0
30.3.2011 19:47

IvaZik

Re: recept

A která ingredience prosím se v současné době nedá sehnat? Vždyď to mají v koutku exotické nebo orientální kuchyně (nebo jak to nazývají) v každém větším super-hyper, stačí se jen podívat. A v pokud se nechci dívat, dá se nahradit.

0/0
30.3.2011 20:40

TDW

Re: recept

Nemají oběhl jsem všechny větší markety v centru Prahy včetně My Tesca kde mají ledasco a saké ani mirin nikde není...

0/0
30.3.2011 22:50

jake1223

tak tohle vážně nemá chybu...

To jídlo vypadá opravdu úžasně. Nikdy bych neřekl že pan Okamura má takový kuchařský talent :-)

0/0
30.3.2011 18:44

ouki

Re: tak tohle vážně nemá chybu...

On podniká v gastronomii, tak asi něco vědět bude :-) Ale vypadá to fakt krásně :-)

0/0
30.3.2011 19:27

beanak

na který televizi

bude Tokio vařit ?

0/0
30.3.2011 15:26

HagenLnad

ty wogo kam se hrabe babica

Nas Japonsky vseumel. Jen tak dal Tomio jen tak dal.

0/0
30.3.2011 14:58

TDW

Saké nemám

ale marinoval jsem to v jiném alkoholu a není to špatné ! KFC hadr...

0/0
30.3.2011 13:37

Grimkin

Hůlky

Největší machři umějí sníst s hůlkami i polévku.

0/0
30.3.2011 13:35

Datel 15

Re: Hůlky

No problém, velké kusy hůlkama zbytek vypiju. Kde je problém? ;-)

0/0
30.3.2011 15:34

radek.sei

V pohodě...

Mňamka....ráno jsem to naložil a teďka dosmažil a můžu jenom doporučit...včera jsem koupil u řezníka maso a nevěděl co s ním a tohle byla výborná inspirace...hlavně to saké má příjemnou příchuť v tom mase...

0/0
30.3.2011 12:36

Grimkin

Re: V pohodě...

Kde bydlíš? Zajdu.;-D

0/0
30.3.2011 13:33

švarný kapitán pazneht II.

Tomimo Fukušima

a jeho kuře ala Hirošima.

0/0
30.3.2011 12:02

opportunity

Talíř je plný,

ale masa je pořád stejně, spíš je to plné smažených sacharidů. Típ pádem jídlo ztrácí lehkost a dietnost japonské kuchyně.

0/0
30.3.2011 11:58

ghan-buri-ghan

Re: Talíř je plný,

R^

0/0
30.3.2011 13:35

orinka3

a co máte proti T.O.?

Já nechápu tu nevraživost. Přece nedělá nic špatného, když se snaží naučit nás nové jídlo, ne?

0/0
30.3.2011 11:08

vymrzovac2

Okamůra nikdy nemůže pochopit,......

......že "plný talíř masa" vypadá v česku trochu jinak...;-D

0/0
30.3.2011 10:46

sharkcom

Re: Okamůra nikdy nemůže pochopit,......

Ono totiž vždycky nejde o to, naplnit si bachor,  pokud možno v co nejkatší době k prasknutí, ale třeba dát si více chodů a jídlo si vychutnat.

0/0
30.3.2011 11:25

aza_

Re: Okamůra nikdy nemůže pochopit,......

radši si vychutnám malý kus masa, než smažený škrob

0/0
30.3.2011 14:30

Uphillman

kuřecí křehčený...no nekupte to.

Hlavně je na to nutné koupit kuřecí křehčený řízek. Jedině pak je to ono. ;-D;-D;-D Když vidím někoho, jak v obchodě bere to svinstvo do košíku, je mi ho líto.

0/0
30.3.2011 10:28

chudacek.blbecek

Re: kuřecí křehčený...no nekupte to.

No dobrý no, akorát že kolikrát v obchodě ani jiný kuře neseženeš.

0/0
30.3.2011 10:31

Xladi

Re: kuřecí křehčený...no nekupte to.

Když čisté maso nemají tak to kupovat nemusím, na balení je napsané složení a bývá tam i % zastoupení masa a pokud je to kolem 80% je jasno. Problém může nastat u pultu ale tam kuřecí maso nekupuji:-)

0/0
30.3.2011 20:50

Scarlett from Scottland

Re: kuřecí křehčený...no nekupte to.

souhlasím, ale úplně stejně nemám ráda ani stehení řízky a všechny ty šlachy, to je tam třeba ořezat a chuťově je to taky jinde než prsa. Když už, tak prsa a nebo stehna, ale pečená.

0/0
30.3.2011 10:46

orinka3

Re: kuřecí křehčený...no nekupte to.

myslím, že každý koupí křehčené maso pouze jednou. Pak už se mu vyhne obloukem - jako já.

0/0
30.3.2011 11:05

multimotyl

Re: kuřecí křehčený...no nekupte to.

To bychom už dávno byli jinde. Kdyby to takhle bylo, tak by nikdo nekupoval ani další sračky jako jsou kabanosy za pade a rajčata za dvacku.

0/0
30.3.2011 11:56

tommybuu

kuře

kuře není maso. Ale vypadá to na mňamku. Uvidíme, jestli se dá udělat i česká alternativa bez jpn surovin R^

0/0
30.3.2011 9:19

Scarlett from Scottland

Re: kuře

jasně že dá. Vynecháte to saké akorát.

0/0
30.3.2011 9:28

sharkcom

Re: kuře

... Lehounce našlehat bílek, jenom tak, aby zpěnil, né na sníh, přidat škrobovou moučku, trochu mleté papriky a obalovat. Bez mouky. Nádherně krupavý a navíc to neváže olej.

0/0
30.3.2011 9:33

Scarlett from Scottland

Re: kuře

takže jenom maso rovnou do těstíčka? ne jeho postup vejce - mouka? a maso jen osolit? taky se to tak nafoukne?

0/0
30.3.2011 9:47

sharkcom

Re: kuře

Ano, rovnou maso do těstíčka. Nejlépe naložený, pokud je na to čas. Nafoukne se to taky, právě kvůli tomu napěněnýmu bílku.

0/0
30.3.2011 10:06

Scarlett from Scottland

Re: kuře

díky za tip. mňam.

0/0
30.3.2011 10:12

halagajda

Re: kuře

taky dik:)

0/0
30.3.2011 11:15

Jeyekomon

Re: kuře

Kuře není maso? A co to je - zelenina?? 8-o

0/0
30.3.2011 10:12

wrah

Re: kuře

Většinou kuře není jídlo ale humáč. Tedy pokud nemáte kliku na kuřátko z venkova, kterému se na dvorku sypala pšenice a kukuřice. Možná není špatné "bio" ale ta cena je trochu uhozená.

0/0
30.3.2011 10:38

Dejmiho Dokamen

plnej talíř masa?

Já tam vidim akorát plnej talíř strouhanky nasáklý olejem...

0/0
30.3.2011 8:39

Scarlett from Scottland

Re: plnej talíř masa?

to není strouhanka ;-) no ale to těstíčko je taky dobrý

0/0
30.3.2011 8:40

sharkcom

Re: plnej talíř masa?

Ty tam někde vidíš strouhanku ?

0/0
30.3.2011 8:42

Dejmiho Dokamen

Re: plnej talíř masa?

to je jedno, jak to nazvu... zkrátka maso to neni

0/0
30.3.2011 8:43

Scarlett from Scottland

Re: plnej talíř masa?

no opticky ne??? ;-D

0/0
30.3.2011 8:48

sharkcom

Re: plnej talíř masa?

A co je podle tebe maso? Půl kila pečenýho bůčku ??

0/0
30.3.2011 8:48

Dejmiho Dokamen

Re: plnej talíř masa?

rozhodně ne obal, ze kterýho teče olej

0/0
30.3.2011 8:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.