Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Recept na dezert v morkové kosti v soutěži převálcoval konkurenci

Přes dvě stovky receptů přišlo do soutěže Jak chutná Praha, která má za cíl znovuobjevit zapomenutá pražská jídla. Z finálové dvacítky vítězně vyšel dezert, jehož základem jsou hovězí morkové kosti. Druhá byla kaštanová polévka a třetí skončily tvarohové taštičky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Tyčový Kluzák Tošihira Takedy

To je teda mňamka....

Dortíček vyrobený z kostní dřeně.... asi jsem citlivka ale už při pouhém pomyšlení se mi natahuje.

0/0
7.4.2011 19:41

Roumen

Re: To je teda mňamka....

Fakt hnus. Jdu si dat gumovy medvidky na uklidneni.

0/0
7.4.2011 21:38

Vymazán

Re: To je teda mňamka....

Jo trošku guaramu, nějaká ta barviva, stabilizátory, ochucovadla, sposta cukru a pár dekagramů Éček - to je teda opravdu gurmetský zážitek.:)))

0/0
10.4.2011 22:29

nikotino

Re: To je teda mňamka....

Tak to víš prdlajs co je dobrýho. Když si vzpomenu na čerstvej chleba namazanej čerstvě uvařeným,vyklepnutým a ještě horkým morkem, tak se mi sbíhaj sliny. Hezky osolit  a víc nic. Je to lahůdka. Bohužel jsem ty morkové kosti strašně dlouho nikde neviděl;-(

0/0
7.4.2011 21:39

Waya

Re: To je teda mňamka....

nevim odkud jsi,ale v prazskcyh reznictvich byva k dostani. Pravda,ze ne vsude. Ja je kupuju psovi nebo na vyvar.Ale na chleba by me to davat nenapadlo,ale muze to byt celkem jedle. Ja fakt,ze samotnej mi moc nechutna...

0/0
8.4.2011 15:11

opportunity

Re: To je teda mňamka....

R^

0/0
9.4.2011 18:17

Vymazán

Re: To je teda mňamka....

Vy jste nikdy nejedla například morkové knedlíčky v polévce? Nejlepší jsou v drůbežím silném vývaru. Jen je piplačka ten morek dostat ven z kosti. Ale jinak vynikající pochoutka.

0/0
10.4.2011 22:27

Pavel1978

Promo

Všechna čest, Karpíšek to má dobře zrežírované:-) Ještě tam chybí u toho článku voucher na návštěvu do restaurací Ambi group a bylo by to perfektníR^

0/0
7.4.2011 14:58

Tobinka

Re: Promo

To by bylo fajn. ;-D Škoda. Snad příště.

0/0
7.4.2011 18:27

ivoš

...

8-oJá jsem doteď žil v domění, že hovězí morkové kosti se nesmějí prodávat skrze nemoc šílených krav. Každopádně u řezníka potkávám kosti jen prasečí.

0/0
7.4.2011 11:06

hbf

Re: ...

Skrze prionové infekce se nesmí prodávat mozečky - hned po porážce to jde na veterinární správu na kontrolu.

0/0
7.4.2011 11:28

Viktorie01

Re: ...

Ono je taky nevede zdaleka každý řeznictví.

0/0
7.4.2011 11:40

roedor

Re: ...

nn, dají se koupit celkem běžně, většinou jsou ale vyprodané. Je to přece základ do hovězího vývaru. My je občas dáváme syrové psiskám, kus kosti jim vydrží dlouho a ještě si užijí morek:-)

0/0
7.4.2011 15:22

maron

modřina Vaněk

Hele tohle nemyslím nějak špatně, ale furt přemýšlím od čeho má Vaněk nad okem tu modřinu neustále? Tohle není míněno zle, jen vždycky dumám nad tím, jestli někde dostal, nebo to je nějaká lišej či co, nevíte?

0/0
7.4.2011 10:10

Damik

Re: modřina Vaněk

Nebo se jeden z jeho předků skřížil s mývalem

0/0
7.4.2011 10:52

Trisws

Re: modřina Vaněk

Někde prý psali, že je to pigmentace po atopickém ekzému, což je pravda, že se občas udělá.

0/0
7.4.2011 10:57

síma25

Re: modřina Vaněk

Já jsem sázela spíš na lupénku, kamarádka ji má a vypadá kolem očí dost podobně, ale každopádně je to určitě nějaká dlouhodobá zdravotní záležitost. I když na poprvé jsem si taky myslela, že je synek po pořádným flámu:)

0/0
7.4.2011 18:25

Dejmiho Dokamen

Re: modřina Vaněk

asi ten klasickej fórek s dalekohledem namazanym kolomazí. Nicméně špatně provedenej, protože poškozenýmu by se to mělo následně říct, aby se mohl zasmát společně s vtipálkama (pokud je to veselá kopa, což tenhle človíček možná bude)

0/0
7.4.2011 11:07

Mr. Skin

Re: modřina Vaněk

To mývalové mívají :-)

0/0
7.4.2011 18:10

Lukas1000

Zajimave

Jenom mam trochu obavy, ja kdyz koupim morek tak jsem v nem ulomky kosti ... zrejme je treba to nejak prepasirovat pres sitko ... clanek jsem moc necetl :-)

0/0
7.4.2011 8:55

Jirka Hradec = Lovec Imperialstů

Re: Zajimave

druhá varianta to ochutnat v sobotu na Staromáku a doptat se :-)

0/0
7.4.2011 9:17

jien

Toho

morku tam teda moc není ... možná tak 1/10 z celku.

Ale to je asi nromální

0/0
7.4.2011 7:51

misan79

Re: Toho

Morek je prakticky tuk. Takže v receptu nahrazuje např. máslo. Určitě jde poznat použití morku na chuti. No nic, musím vyzkoušet. Hurá do obchodu pro morkové kosti.

0/0
7.4.2011 8:20





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.