Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Testujeme kurzy vaření: zapálená Požárová naučí domácí knedlíky

Tentokrát jsme pro vás otestovali netradiční kurz vaření. Dýchánek, jak mu říká známá autorka kuchařek Což takhle dát si... Lenka Požárová, ho totiž pořádá u sebe doma. A tak jsme mohli vidět nejen hrnce, v nichž vznikají její netradiční recepty, ale i obsah lednice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Mat_Hawk

tak jsem se dočtla

spoustu o autorce, o jejím strachu, jestli si s někým sedne, o její touze popíjet při vaření.. proboha proč? o tom, že jí není příjemné lézt někomu do kuchyně... to si nezjistila, v jakém prostředí kurz proběhne? Nerozumím, proč lidé dávají hromadu peněz za to, aby se naučili knedlíky, které mohou o víkendu zkoušet uplácat doma a za zlomek ceny, ale budiž, ale tenhle článek je fakt spíš sonda do duše paní Černé než do vaření u Lenky Požárové.

0/0
14.4.2011 14:18

flames828

Re: tak jsem se dočtla

To už jsem tu psal u minulé recenze, že se autorka spíš věnuje povídání ´kterak jsem šla na kurz´, než samotnému kurzu, o kterém jsme se dozvěděli naprosto kulové. Uplně o ničem.

0/0
14.4.2011 17:46

Witty1

Me se

libi jako zenska,takze bych to mozna i bral;-D

0/0
13.4.2011 17:54

neznalek_na_mesici

???

Uff, zenske plati tisice za to, co by mely umet z domova od svych maminek, tet a babicek :-)

0/0
13.4.2011 17:09

Mat_Hawk

Re: ???

Budete se možná divit, ale z vlastní zkušenosti vím, že naučit se "vařit s maminkou" je někdy problém - předně jsou maminky, které jsou schopné svoji ratolest donekonečna peskovat "jak to krájíš tu cibuli", "vem si tenhle nůž a né tamten", což jakoukoli chuť naučit se vařit změní v naprostý odpor, a také je potíž nasoukat dva lidi do průměrné panelákové kuchyně, aby se tam hodinu pohybovali a nezapíchli se přitom neustálém postrkování a přelejzání.

0/0
14.4.2011 14:22

flames828

Re: ???

Když je někdo jelito a ani donekonečna opakovaně není schopen nakrájet cibuli, tak to prostě NEspasí v jednoduše vypadajících receptech (v televizi jednoduše vypadajících receptech, ovšem založených na dobrém výběru surovin, na kvalitním nádobí a malých nenápadných grifech). Na to musí být trochu šestý smysl, nenadaný člověk (čti: člověk, co i čaj připálí) může chodit na tisíc kurzů a denodenně uznale kývat, že na tom nic není těžkého, ale přijde domů a bžc, už zas bude vajco na tvrdo problém. Stejně jako i nahazování malty vypadá i po měsíci brigošky velmi jednoduše, ale chytnu to sám a malta všude možně, jen ne na stěně. Každý prostě vařit nemůže.

0/0
14.4.2011 18:06

paulina

Re: ???

Taky je spousta socialistických maminek, co vařily poze o víkendu obligátní pečené kuře a střídaly ho s řízky a jiná jídla neumí.

0/0
15.4.2011 7:55

Petrik73

Re: ???

A kapitalistické maminky? K tomu navíc dokážou objednat pizzu nebo vzít děti do KFC, co?

0/0
18.4.2011 13:37

akademik Richard

Psat do recenze

ze chybel chlast? Hmm

0/0
13.4.2011 8:33

aza_

Re: Psat do recenze

taky se nad tím pozastavuju

0/0
14.4.2011 14:30

Jean-Luc Picard

Re: Psat do recenze

Pche, je to amatérka. Na každý kurz je třeba si brát plácačku rumu do kapsy ;-D

0/0
14.4.2011 21:55

Scarlett from Scottland

kde jsou ty recepty sakryš

8-o;-D

0/0
13.4.2011 8:11

Richard Kába

Trochu nevyvážená recenze ...

Já bych si u recence kursu vaření představoval, že se po nějaké době autorka oprostí od svého negativního pocitu z toho, že je v cizím bytě (předpokládam to tušila už když se přihlašovala) a dozvím se v článku něco o tom kurzu vaření. Místo toho čtu autopsychoanalýzu toho co prožívala autorka článku, představy o tom, jak ona by doma takový kurs vést nemohla, v závorce se dovím, že nejoblíbenější recept autorky byly špenátové koule a tím to končí. Pak už jsem čtu o tom, že tam navíc byl manžel, že se povídalo o kuchyňksých potřebách, a že autorka je zvyklá na jiných kursech pochlastávat, což jí tady neumožnili. To se na mě nezlobte, ale kdybych se rozmýšlel, zda kurs navštívit, z tohoto článku se nedovím jedinou relevantní informaci.

0/0
13.4.2011 6:50

Queen_of_the_Hill

Re: Trochu nevyvážená recenze ...

To jste si ještě nezvykl, že autorčiny články o kurzech vaření jsou prostě takové? Lepší už to nebude...

0/0
13.4.2011 7:52

Labia Majora Zemanová

...

Chapu to dobre, ze ta pani nekomu za 3 tisice doma ukaze jak se vari knedliky?

Jestli ano, pak je to zajimavy paradox. Clovek musi byt natolik schopny, aby si vydelal tolik penez, ze mu neni lito vyhodit trojku, za takovou cypovinu a zaroven tak neschopny, ze neumi uvarit ani knedlik. Kazdopadne to ma zajimavy potencial, asi zacnu doma poradat kurzy pro kutily - zatloukani hrebiku za 999 Kc.

0/0
13.4.2011 6:35

autorigie

Re: ...

To není paradox, to je"obchodní duch" Její knížky jsou neuvěřitelně předražené a je v nich prd. Na každé stránce asi pět řádků absolutně banálního textu, nepoužitelné recepty, nicneříkající obrázky  a to všechno bratru za šest stovek.

0/0
13.4.2011 7:29

Scarlett from Scottland

Re: ...

zlatej internet, tam je receptů

0/0
13.4.2011 8:12

Lukas1000

Re: ...

Zavist je drsna vlastnost co ... jo, holt tlachanim na internetu se penize nevydelavaji :-)

0/0
13.4.2011 15:35

opportunity

Re: ...

Ona se taky najednou rozhodla, že se "stane kuchařkou" a autorkou knížek. e, že by to studovala nebo měla nedejbože praxi, jako třeba Pohlreich. Vůbec nechápu, že ty knížky někdo vydal a pořád ji někam protlačuje.

0/0
13.4.2011 23:45

biddle

Re: ...

Taky jsem se podivil a pobavil. Výhoda - jednoduché recepty. :-)))

Na druhou stranu se tímhle živit může být opravdu fajn, pokud to člověka baví.

0/0
13.4.2011 12:28

hrcprcsalala2

Re: ...

Nevím jestli neumíš číst, nebo to jenom simuluješ. Pro druhý případ se znovu podívej do článku, co se na kursu vařilo. Nebo si z článku přečti víc, než nadpis. Při nejlepší vůli nevím, co má s obsahem článku společného společného tvůj plivanec "neumí uvařit ani knedlík". Ty možná knedlík dokonce uvařit umíš (zázrak!!!), ale na kurus se vařilo něco poněkud jiného. Rv

0/0
15.4.2011 18:36







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.