- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
spoustu o autorce, o jejím strachu, jestli si s někým sedne, o její touze popíjet při vaření.. proboha proč? o tom, že jí není příjemné lézt někomu do kuchyně... to si nezjistila, v jakém prostředí kurz proběhne? Nerozumím, proč lidé dávají hromadu peněz za to, aby se naučili knedlíky, které mohou o víkendu zkoušet uplácat doma a za zlomek ceny, ale budiž, ale tenhle článek je fakt spíš sonda do duše paní Černé než do vaření u Lenky Požárové.
To už jsem tu psal u minulé recenze, že se autorka spíš věnuje povídání ´kterak jsem šla na kurz´, než samotnému kurzu, o kterém jsme se dozvěděli naprosto kulové. Uplně o ničem.
Uff, zenske plati tisice za to, co by mely umet z domova od svych maminek, tet a babicek :-)
Budete se možná divit, ale z vlastní zkušenosti vím, že naučit se "vařit s maminkou" je někdy problém - předně jsou maminky, které jsou schopné svoji ratolest donekonečna peskovat "jak to krájíš tu cibuli", "vem si tenhle nůž a né tamten", což jakoukoli chuť naučit se vařit změní v naprostý odpor, a také je potíž nasoukat dva lidi do průměrné panelákové kuchyně, aby se tam hodinu pohybovali a nezapíchli se přitom neustálém postrkování a přelejzání.
Já bych si u recence kursu vaření představoval, že se po nějaké době autorka oprostí od svého negativního pocitu z toho, že je v cizím bytě (předpokládam to tušila už když se přihlašovala) a dozvím se v článku něco o tom kurzu vaření. Místo toho čtu autopsychoanalýzu toho co prožívala autorka článku, představy o tom, jak ona by doma takový kurs vést nemohla, v závorce se dovím, že nejoblíbenější recept autorky byly špenátové koule a tím to končí. Pak už jsem čtu o tom, že tam navíc byl manžel, že se povídalo o kuchyňksých potřebách, a že autorka je zvyklá na jiných kursech pochlastávat, což jí tady neumožnili. To se na mě nezlobte, ale kdybych se rozmýšlel, zda kurs navštívit, z tohoto článku se nedovím jedinou relevantní informaci.
To jste si ještě nezvykl, že autorčiny články o kurzech vaření jsou prostě takové? Lepší už to nebude...
Chapu to dobre, ze ta pani nekomu za 3 tisice doma ukaze jak se vari knedliky?
Jestli ano, pak je to zajimavy paradox. Clovek musi byt natolik schopny, aby si vydelal tolik penez, ze mu neni lito vyhodit trojku, za takovou cypovinu a zaroven tak neschopny, ze neumi uvarit ani knedlik. Kazdopadne to ma zajimavy potencial, asi zacnu doma poradat kurzy pro kutily - zatloukani hrebiku za 999 Kc.