Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Mrkvový dort s mandlemi a citronovou polevou krok za krokem

Když byly hospodyně po 2. světové válce nuceny šetřit, vpašovaly strouhanou mrkev i do dortu. Zatímco se Anglie s Amerikou přou o autorství, Italové si kyprý dortík ještě vylepšili přidáním mandlí a navoněli ho citronem. Opravdu stojí za vyzkoušení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Albína

není toho

cukru moc? a čím by asi tak šel nahradit? hnědým cukrem? místo cukru dát část medu?...

0/0
18.4.2011 14:28

skoog

Nedávám tolik mandlí

a kořením navíc zázvorem a skořicí. Polevu dělám z philadelphie, cukru a citrónové šťávy. Výborná buchta!

0/0
17.4.2011 19:11

Skippik

Re: Nedávám tolik mandlí

Já taky, a je to lepší než bílková poleva. Teda v ČR nahrazuji mascarpone nebo lučinou.

0/0
17.4.2011 22:53

Albína

Re: Nedávám tolik mandlí

a jestli se můžu zeptat, jak tu polevu děláte? a zázvor dáváte, předpokládám, čerstvý?

0/0
18.4.2011 14:27

skoog

Re: Nedávám tolik mandlí

Zázvor používám čerstvý, ale i sušený udělá svoje (dávám asi půl kávové lžičky). Polevu míchám ze 100gr philadelphie, asi půl deci moučkového cukru a šťávy z citrónu nebo z limetky (podle chuti).

0/0
18.4.2011 14:41

Albína

Re: Nedávám tolik mandlí

díky moc!!!!R^

0/0
18.4.2011 14:54

skoog

Re: Nedávám tolik mandlí

Rádo se stalo :-)

0/0
18.4.2011 15:22

orinka3

no, proč ne?

Když dám do čehokoliv 30 Dg mandlí, bude to určitě delikatesa.

0/0
17.4.2011 19:04

Štír2

Děkuji. Já radši zůstanu u "klasiky".

0/0
17.4.2011 18:07

Petrik73

Re: Děkuji. Já radši zůstanu u "klasiky".

A co to je ta klasika? Povidlový buchty a bábovka?

0/0
17.4.2011 18:53

fitzie

Re: Děkuji. Já radši zůstanu u "klasiky".

tak to děláte chybu. mrkvový dort je skvělý. znám variantu s lískovými oříšky a pomerančem. byla božská. prostě dokonalá.

0/0
17.4.2011 18:59

Scarlett from Scottland

Re: Děkuji. Já radši zůstanu u "klasiky".

tak šup recept :-) ráda bych to zkusila....

0/0
18.4.2011 10:30

fitzie

Re: Děkuji. Já radši zůstanu u "klasiky".

děti mě ukecaly na narozeninový dort v této podobě

http://www.apetitonline.cz/recepty/407-velikonocni-karotkovy-dort.html

ale bacha na pečení - je dlouho vlhký,  chce čas. u nás bylo 40 minut málo.

0/0
18.4.2011 17:01

mikril

Re: Děkuji. Já radši zůstanu u "klasiky".

tak zrovna tenhle jsem kdysi dělala, ale vůbec nechutnal, jen tchýni. Zkoušela jsem ho ještě jednou, ale stejný výsledek.

0/0
19.4.2011 8:26







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.