Diskuze
Na gastrosemináři vám poradí, jak v restauraci zkrotit zlého číšníka
Děkujeme za pochopení.
kabalenka
přesnější info
a co třeba nějaká informace o tom, že seminář se koná tam a tam, v tolik hodin, rezervovat místo můžete na nějaké adrese, lístky stojí tolik a tolik..
Grimkin
Re: přesnější info
Neumíš použít vyhledávač? Jeho jméno je uvedeno, i dvě knajpy, kde to dělají...
bimbam
restaurace
Restaurace (čtěte hospoda) je takové unikátní místo, kde všichni kradou. Majitelé okrádají zaměstnance a hosty. Personál okrádá hosty a majitele. Hosté okrádají majitele, personál i sami sebe mezi sebou.
Inkvizitor Johny
Re: restaurace
Však právě proto se v tomhle prostředí utvářela novodobá historie Čech
duhaCZek
Kolik nachodí...
Přijde fakt 35x ? To ale pak nesmí chodit s každým dortíkem zvlášť
Jean-Luc Picard
opět alespoň zmínka a "nebohém" číšníkovi?
"Mnohde chodí číšníci před otevírací dobou a luxují a uklízejí záchodky"
No na druhé straně v každém supermarketu chodí prodavači a prodavačky každý den dvě hodiny předem a odchází hodinu po zavíračce. Ale tam se to považuje za běžné a nikdo neočekává ohleduplnost či dokonce dýško.
Podobné je to i v malých obchodech - musí převzít zboží než otevřou, nachystat ho do regílů, poklidit ..., ale i jiná zaměstnání jsou na tom podobně. Na supermarket jsem si vzpomněl hlavně proto, že základní platy tam se limitně blíží minimální mzdě.
1911hajduk
Re: opět alespoň zmínka a "nebohém" číšníkovi?
ano, ale v tom supermarketu ti pak ta spinava prodavacka od uklidu neserviruje jidlo
hph
Může mi někdo poradit?
"Podle nepsaných pravidel čekají na nás hosty 30 minut." K čemu se ta věta vztahuje? Jako že po objednání rezervace číšníci čekají 30 minut? Nebo kdo čeká, když pak už začali mluvit o vstupu? Měl to být pokus o "čeká nás 30 minut pobytu v restauraci", ale pisatel neumí česky?
kabalenka
Re: Může mi někdo poradit?
já bych řekla, že když máš rezervaci a nepřijdeš včas, tak čekají 30 minut a pak už rezervaci nemáš.
Inkvizitor Johny
Víno
Občas se mi za život stalo, že jsem objednával celou lahev vína. A tak k vám přijde číšník, otevře ho, nalije ho, vy si ho ochutnáte. Potuď vše jasné. Ale vždycky mě u toho přepadne zvláštní nutkání se poťouchle usmát, protože co když mi to nebude chutnat? Tak jsem se jednou zeptal "co by kdyby"...Dostalo se mi odpovědi, že k odmítnutí musím mít vážný důvod. A tím jediným důvodem je "zkaženost" vína. Jelikož se víno za normálních skladovací podmínek nemůže zkazit a všude, kde se nabízí normální víno, se něco takového nemůže nikdy stát...Má tenhle rituál vůbec nějaký smysl? Jediný, který mě napadá je, že je to pouze formalitka a jakési představení onoho vína.
AceBird
Spropitne
Co je to za blbost, dát spropitné - zaokrouhlením na desetikoruny - když se mi obsluha vůbec nelíbí. To ani nepozná, protože to tak dělá plno lidí. Nedostanou nic a navíc tam víckrát nejdu.
Stejně tak je blbost dávat (vyšší) spropitné, když je obsluha dobrá, ale jídlo ubohé. Přece nepůjdu do kuchyně a neřeknu kuchaři, že to stálo za houby. Na komunikaci je číšník, ten ať si to s kuchařem vyřídí.
on3.
Re: Spropitne
nebudu davat nic = utecu bez placeni?
Taky dobry zpusob
on3.
Pokud je obsluha opravdu spatna
tak si necham vratit do posledni koruny.
Labia Majora Zemanová
...
OMG, zase nejaka "pa-veda", 6 smysl, pomalu jeste prolustrovat danove priznani majitele ... bla bla bla ... zkratka kdyz mi nebude chutnat nebo se mi tam nebude libit, tak tam priste nepujdu. A kdyz bude cisnik zlej, tak dostane po tlame a bude
Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými
Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...
Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc
Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza
Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...
V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi
Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Péči o dvě gorilí mimina v jedné náruči si zkouší Duni, dcera slavné Moji
Minulý týden začala samice Kijivu, zkušená pětinásobná matka, půjčovat své sotva dvoutýdenní mládě...
Burgeru pro děti plnému barev vévodí megahranolky a ozdobný klobouček
I v dnešním dílu se bude házet na gril a s lehkou nadsázkou lze tvrdit, že mnohem hravěji. Druhý...
Život amerických prezidentů se pojil se psy. Jaké měli nejradši?
Do současné doby se na postu prezidenta Spojených států amerických vystřídalo už 48 lidí. Je...
K jahodám přidejte na záhon cibuli, ochrání je, radí přírodní zahradník
Tím spíš, že spousta budoucích ovocných plodů letos pomrzla ve fázi květu, budeme zřejmě rádi za...
Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem
Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...