Diskuze

Na gastrosemináři vám poradí, jak v restauraci zkrotit zlého číšníka

Když vám v restauraci přinesou tuhé maso se studenou omáčkou a nalijí víno páchnoucí zatuchlinou, máte dvě možnosti. Sedět a mlčet, nebo se bránit. Na gastrosemináři vám poradí, jak je to správně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kabalenka

5. 5. 2011 11:38
přesnější info

a co třeba nějaká informace o tom, že seminář se koná tam a tam, v tolik hodin, rezervovat místo můžete na nějaké adrese, lístky stojí tolik a tolik..

0 0
možnosti

Grimkin

5. 5. 2011 16:15
Re: přesnější info

8-oNeumíš použít vyhledávač? 8-oJeho jméno je uvedeno, i dvě knajpy, kde to dělají...

0 0
možnosti

bimbam

4. 5. 2011 22:24
restaurace

Restaurace (čtěte hospoda) je takové unikátní místo, kde všichni kradou. Majitelé okrádají zaměstnance a hosty. Personál okrádá hosty a majitele. Hosté okrádají majitele, personál i sami sebe mezi sebou.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

5. 5. 2011 1:10
Re: restaurace

Však právě proto se v tomhle prostředí utvářela novodobá historie Čech ;-D

0 0
možnosti

duhaCZek

4. 5. 2011 15:49
Kolik nachodí...

Přijde fakt 35x ? To ale pak nesmí chodit s každým dortíkem zvlášť ;-D

0 0
možnosti

Jean-Luc Picard

4. 5. 2011 14:38
opět alespoň zmínka a "nebohém" číšníkovi?

"Mnohde chodí číšníci před otevírací dobou a luxují a uklízejí záchodky"

No na druhé straně v každém supermarketu chodí prodavači a prodavačky každý den dvě hodiny předem a odchází hodinu po zavíračce. Ale tam se to považuje za běžné a nikdo neočekává ohleduplnost či dokonce dýško.

Podobné je to i v malých obchodech - musí převzít zboží než otevřou, nachystat ho do regílů, poklidit ..., ale i jiná zaměstnání jsou na tom podobně. Na supermarket jsem si vzpomněl hlavně proto, že základní platy tam se limitně blíží minimální mzdě.

0 0
možnosti

1911hajduk

4. 5. 2011 16:29
Re: opět alespoň zmínka a "nebohém" číšníkovi?

ano, ale v tom supermarketu ti pak ta spinava prodavacka od uklidu neserviruje jidlo !!

0 0
možnosti

hph

4. 5. 2011 14:36
Může mi někdo poradit?

"Podle nepsaných pravidel čekají na nás hosty 30 minut." K čemu se ta věta vztahuje? Jako že po objednání rezervace číšníci čekají 30 minut? Nebo kdo čeká, když pak už začali mluvit o vstupu? Měl to být pokus o "čeká nás 30 minut pobytu v restauraci", ale pisatel neumí česky?

0 0
možnosti

kabalenka

5. 5. 2011 11:32
Re: Může mi někdo poradit?

já bych řekla, že když máš rezervaci a nepřijdeš včas, tak čekají 30 minut a pak už rezervaci nemáš.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

4. 5. 2011 9:29
Víno

Občas se mi za život stalo, že jsem objednával celou lahev vína. A tak k vám přijde číšník, otevře ho, nalije ho, vy si ho ochutnáte. Potuď vše jasné. Ale vždycky mě u toho přepadne zvláštní nutkání se poťouchle usmát, protože co když mi to nebude chutnat? Tak jsem se jednou zeptal "co by kdyby"...Dostalo se mi odpovědi, že k odmítnutí musím mít vážný důvod. A tím jediným důvodem je "zkaženost" vína. Jelikož se víno za normálních skladovací podmínek nemůže zkazit a všude, kde se nabízí normální víno, se něco takového nemůže nikdy stát...Má tenhle rituál vůbec nějaký smysl? Jediný, který mě napadá je, že je to pouze formalitka a jakési představení onoho vína.

0 0
možnosti

on3.

4. 5. 2011 9:49
Re: Víno

muze byt poskozena zatka a vino zkysnout.

0 0
možnosti

AceBird

4. 5. 2011 8:56
Spropitne

Co je to za blbost, dát spropitné - zaokrouhlením na desetikoruny - když se mi obsluha vůbec nelíbí. To ani nepozná, protože to tak dělá plno lidí. Nedostanou nic a navíc tam víckrát nejdu.

Stejně tak je blbost dávat (vyšší) spropitné, když je obsluha dobrá, ale jídlo ubohé. Přece nepůjdu do kuchyně a neřeknu kuchaři, že to stálo za houby. Na komunikaci je číšník, ten ať si to s kuchařem vyřídí.

0 0
možnosti

on3.

4. 5. 2011 8:57
Re: Spropitne

nebudu davat nic = utecu bez placeni?

Taky dobry zpusob ;-D

0 0
možnosti

on3.

4. 5. 2011 8:55
Pokud je obsluha opravdu spatna

tak si necham vratit do posledni koruny.

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

5. 5. 2011 12:40
Re: Pokud je obsluha opravdu spatna

Souhlas.

0 0
možnosti

sajlor

4. 5. 2011 8:53
Nekteri lidi se v restauraci chovaji jako dobytek!

0 0
možnosti

Labia Majora Zemanová

4. 5. 2011 8:48
...

OMG, zase nejaka "pa-veda", 6 smysl, pomalu jeste prolustrovat danove priznani majitele ... bla bla bla ... zkratka kdyz mi nebude chutnat nebo se mi tam nebude libit, tak tam priste nepujdu. A kdyz bude cisnik zlej, tak dostane po tlame a bude :-)

0 0
možnosti