Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Kuře s cibulí a vajíčkem, japonská klasika hotová v cuku letu

Oyakodon je takový japonský chleba s máslem, tedy rychle připravené tradiční jídlo. Rýži mají Japonci kdykoliv v rýžovaru hotovou a kuřecí kousky zalité vajíčkem jsou připravené za chviličku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

burmajones

Já bych přeložil slovo Oyakodon

jako psí zvratky.

vypadá to podobně

0/0
14.5.2011 15:33

aswe2

Urcite vyzkousim!

Japonska kuchyne je prima :)

0/0
11.5.2011 14:33

Petrik73

Re: Urcite vyzkousim!

Já doufám, že toto není japonská kuchyně. A pokud, tak v podání místního "kuchaře" Akiro Babica.

0/0
11.5.2011 14:50

aswe2

Re: Urcite vyzkousim!

Vazeny pane, pokud umite anglicky zkuste treba: http://en.wikipedia.org/wiki/Oyakodon

Tsuji, Shizuo. (1980). Japanese Cooking: A Simple Art. Kodansha International/USA, New York. (ISBN 0-87011-399-2)

0/0
11.5.2011 16:13

Inkvizitor Johny

Re: Urcite vyzkousim!

Ten odkaz nefunguje. Žádná kniha tam není. A jestli to jako mělo být jen upozornění na titul, tak nechápu, k čemu by to jako mělo být.

0/0
11.5.2011 17:55

aswe2

Re: Urcite vyzkousim!

Ten odkaz funguje.

Kniha je pro rejpaly, co tady predvadeji jak moc neznaji (japonskou) kuchyni.

0/0
11.5.2011 20:08

Inkvizitor Johny

Re: Urcite vyzkousim!

Tak buď jsem už úplně blbej nebo si ze mě utahujete;-D Dám copy, paste a wiki napíše "Wikipedia does not have an article with this exact name" a blablabla. Ve wikibooks taky nic není. Takže jaký je přesně postup otevření oné knihy?

0/0
12.5.2011 12:54

Oodi

Re: Urcite vyzkousim!

http://en.wikipedia.org/wiki/Oyakodon - to funguje.

.

Ta kniha je zdroj, z kterého ta informace na wiki pochází.

0/0
12.5.2011 14:02

Inkvizitor Johny

Re: Urcite vyzkousim!

Jo aha! No tak jsem holt blbej. Nedošlo mi, že to jsou dva různé zdroje.:-)

0/0
12.5.2011 16:00

aswe2

Re: Urcite vyzkousim!

R^

0/0
12.5.2011 17:40

Inkvizitor Johny

Kuře a vejce

Stačí mít ty suroviny trochu kontaminované a jelikož se to nedostatečně prohřeje, tak máte o perné chvilky na WC postarány;-D Ale jinak v pohodě. Až narazím na potřebné ingredience, tak zkusím.

0/0
11.5.2011 12:36

el-lobo

Re: Kuře a vejce

Proč? Tři minuty se to vaří, to bohatě stačí.

0/0
11.5.2011 15:26

Inkvizitor Johny

Re: Kuře a vejce

Klidně se vsadím, že ty větší kusy se za 3 minuty důkladně tepelně nezpracují. Přeci jenom limitem bude teplota vroucí vody. To není jako hodit to na pánev na olej.

0/0
11.5.2011 17:58

Sallmi

Re: Kuře a vejce

No tak si dáš frťana a je to ;-)

0/0
12.5.2011 11:05

Inkvizitor Johny

Re: Kuře a vejce

Tak slivka je na všechno :)

0/0
12.5.2011 19:02

TarasBulba

Granulovanej rybí vývar ? Tak to opravdu ne

0/0
11.5.2011 11:51

ctyriprouzky

to se tu zase namnozilo

plesatejch netolerantnich guru od vareni se stale stejnymi pritroublymi hlaskami, protoze zdenda by oyakodon varil uplne jinak. ne jako japonci kteri preci vareni japonskych jidel nerozumi :)

0/0
11.5.2011 11:34

Petrik73

Re: to se tu zase namnozilo

O to přeci nejde. Já (a myslím, že většina z nás) měla o japonské kuchyni trochu jiné mínění. Ale ono to skoro vypadá, že to vaření se skládá většinou z rozmíchání nějaké pasty (nebo kostky) ve vroucí vodě a pak se do toho něco prdne.

0/0
11.5.2011 12:48

Scarlett from Scottland

Re: to se tu zase namnozilo

přesně, takové instatní a umělé.... a už dokonce skoro ani nic zdravého na tom nevidím.....:-/ fakt jsem od Japonské kuchyně čekala více. Tohle je strašná nuda a ani to nepovažuji za vaření.

0/0
11.5.2011 13:31

twoflower

Re: to se tu zase namnozilo

To je škoda, protože kdybyste do Japonska zajela, zjistíte, že o tom to fakt není, vaří se tam poctivě a drtivá většina těch věcí chutná skvěle.

0/0
11.5.2011 13:47

Scarlett from Scottland

Re: to se tu zase namnozilo

no tak od toho jsem myslela, je tento seriál..... a zatím tu ukazují samé primitivní umělé blafy, když to tak musím nazvat, bohužel. Právě, že jsem čekala nějaký UM a zatím stále toto....

0/0
13.5.2011 13:16

Allexx

Re: to se tu zase namnozilo

no chleba s máslem taky zrovna není nejzábavnější jídlo a posuzovat podle něj českou gastronomii je pitomost .... japonská kuchyně je hodně zajímavá, akorát u nás je známo většinou jen sushi, což je škoda

0/0
13.5.2011 12:54

Scarlett from Scottland

Re: to se tu zase namnozilo

no jistě, taky předpokládám, že nikdo neudělá článek na netu o tom, jak se namaže chleba s máslem a nebude říkat, jak je to česká kuchyně. Pokud nám tedy chtějí ukázat něco z japonské kuchyně, tak ať nám ukážou něco pořádného. Já věřím, že je to dobré a doufám, že vaří taky jinak, než jen co tu vidíme v tomto seriálu, jinak teda nevím....

0/0
13.5.2011 13:14

generalmajor

To je zase

HUMUS!!!Rv!!!!!!

0/0
11.5.2011 11:31

zofie_mandelikova

a ty suroviny jako seženu kde?

a když nemáte parmazán, vražte tam eidam.  Ten recept snad psal Babica

0/0
11.5.2011 11:21

síma25

Re: a ty suroviny jako seženu kde?

Proč reagujete na něco, co jste nečetla? Kde seženete suroviny je jasně napsané v textu článku.

0/0
13.5.2011 16:52

Scarlett from Scottland

no já nevím

měla jsem o japonské kuchyni vyšší mínění, ale od té doby, co tu na Idnes je tento seriál, tak je to od desíti k pěti. Raději ty špagety.......

0/0
11.5.2011 10:32

roedor

Re: no já nevím

nápodobně...

0/0
11.5.2011 12:02

TDW

Suroviny

Na rozdíl od italských receptů na které se snad už dnes minimálně v hl.městě (a krajských také) dají sehnat  bez problémů, s japonskými je to horší. Nic z toho se běžně neprodává... To se pak špatně vaří...

0/0
11.5.2011 8:52

98 střel 150 metrů nad bránu

Re: Suroviny

:-)R^

0/0
11.5.2011 9:27

Datel 15

Re: Suroviny

Když je nemáme, tak je prostě vynecháme. ;-D

0/0
11.5.2011 10:20

AlisoViejo

Re: Suroviny

Kdyz nemas sojovku, tak tam dej magi. Kdyz nemas dashi, dej tam br. kasi. A kdyz nemas kure, tak tam proste mrsknes par brambor nebo leco. ;-O Spravny kuchar musi umet improvizovat. Hostum se nikdy nerika - tohle nemame, tamto neni. Vsechno jde, kdyz se chce. Ja uz jsem jednou delal i veprove rizky z brambor, protoze jsem nemel zadny maso.

0/0
11.5.2011 10:32

Scarlett from Scottland

Re: Suroviny

;-D a ve finále to stejně sežerem ;-D

0/0
11.5.2011 10:33

chestburster

Re: Suroviny

Zdravíme Babicu ;-D

0/0
11.5.2011 11:01

chudacek.blbecek

Re: Suroviny

"když nemáš dashi, dej tam br. kaši" ;-D;-DR^

0/0
11.5.2011 11:30

generalmajor

Re: Suroviny

A připravuješ taky, potkany?!!

0/0
11.5.2011 11:32

Allexx

Re: Suroviny

spousta věcí se dá běžně koupit v takových těch specializovaných koutcích v tescu apod. a v Praze není problém zajít do asijské speciálky

0/0
13.5.2011 12:56

síma25

Re: Suroviny

Přesně tak, v každém větším supermarketu je koutek se specialitami z celého světa a dá se tam koupit fakt všechno. Nakupuju ve sparu a je tam obrovský výběr.

0/0
13.5.2011 16:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.