Diskuze

VIDEO: Chřest frčí, zkuste rizoto po farmářsku. A lilek s čokoládou

"Moje žena by si tam dala kečup," říká Marek Eben nad rizotem s vědomím toho, že pro Itala je něco podobného hrdelním zločinem. Rizoto s chřestem si kečup skutečně nezaslouží, vyzkoušejte ho. Sezona chřestu totiž právě vrcholí. Rovnou si můžete koupit i lilek na dezert.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

FastDriver

17. 5. 2011 15:12
No pěkně tady stele rozumem o permezánu

na druhou stranu by mě fakt zajímalo, kdo z vás by rozeznal Parmigiano Reggiano, Grana Padano a Gran Moravii, nedej bože kdyby mezi nimi byly starší kousky;-D

0 0
možnosti

REN_STIMPY

16. 6. 2011 8:28
Re: No pěkně tady stele rozumem o permezánu

Ja urcite ne a to ty sejry miluju... Kdyz sem byl v Italii zasel jsem do kseftu a radeji jsem odesel, protoze nebylo mozne si vybrat :-)

0 0
možnosti

Peregrina

15. 5. 2011 22:45
co je to cukrový hrášek?

šmarjá, zlaté vepřo knedlo zelo.. - s výpečky......

0 0
možnosti

Petrik73

16. 5. 2011 11:01
Re: co je to cukrový hrášek?

Tak se ta odruda hrachu prostě jmenuje. Cukrový hrách.

0 0
možnosti

ctyriprouzky

15. 5. 2011 12:27
prestanste si hrat na pohlreichy

s tim kecupem. pro itala neni pouziti kecupu hrdelni zlocin. staci si zajit v italii do libovolneho obchodu a uvidite tam plne policky toho "hrdelniho zlocinu" a to i v nejvetsi dire plne pravych italu ;-D

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

15. 5. 2011 16:20
Re: prestanste si hrat na pohlreichy

Abych vám pravdu řekl, tak kečup je mnohdy daleko lepší, než skutečné rajče;-D

0 0
možnosti

Carmel Tel

15. 5. 2011 11:43
vyborne recepty

A inspiracia ,

0 0
možnosti

Lanolin

15. 5. 2011 10:15
histori rušení chřestu je trochu složitější

Stačí se rozhlédnout po internetu a uvidíte, že jeho pěstování zdecimovalo třeba již koncem 19.století pěstování cukrovky, dále první a druh světová válka. Bylo třeba pěstovat výživnější plodiny, než jen chřest pro labužníky (obilniny, brambory).

Chřest má teké problém, že nepřináší naprosto žádné výnosy v prvních 3-4 letech. Také má velké nároky na hnojení a ruční práce.

Jinak je ale vynikající a dá se pěstovat a pěstoval se i na zahrádkách i za komunistů. Bohužel ani 20 let po revoluci se nepodařilo ani v Ivančicích obnovit pěstování chřestu - dokonce ani aby stačil na slavnosti chřestu (musí se dovážet).

0 0
možnosti

Jean-Luc Picard

15. 5. 2011 12:01
Re: histori rušení chřestu je trochu složitější

Nojo, babička ho měla pár kousků na zahrádce a chtěla ho dát i na záhumenek, ale to zatrhnula děda, že prý se na to roky čeká a brambory jsou brambory a chřestu se nenajíš. Ale na její chřestovou polévku vzpomínám dodnes.

Pro upřesnění, bylo to v hlubokém totáči.

0 0
možnosti

TDW

15. 5. 2011 9:41
Gran Moravia není parmazán !!!

Parmazán je sýr vyráběný v okolí města Parma dle tradičního receptu. Gran Moravia je maximálně tak sýr typu parmazán ale parmazán to rozhodně není !!!! Jak by mohl když se dělá v Česku že...

0 0
možnosti

whitemagic

15. 5. 2011 8:51
je to moderní ale

jinak je chřest pěkně hnusnej

0 0
možnosti