Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vypěstujte si asijskou perilu, je to „kladivo“ na alergie

Chuť mibuny, mizuny, perily či jedlé chryzantémy většinou známe jen z čínských, japonských nebo thajských restaurací. Přitom není těžké vypěstovat si za pár týdnů vlastní "asijské" listí. Velmi se hodí do salátů, k dušenému masu či k přípravě špenátu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

astrix01

to je hezké že to tu popisujete

ale kde to všechno nakoupím??

0/0
19.5.2011 10:13

Lanolin

Re: to je hezké že to tu popisujete

Brnkačka, mrkněre na nabídku Semo - Chuť Asie.

http://www.semo.cz/homegardencz/index.php?kolekce=32&CHUT-ASIE

A nakoupíte to v každé slušné zahrádkářdkářské prodejně.

0/0
19.5.2011 12:03

bitkar

Re: to je hezké že to tu popisujete

dik obema: za otazku i odpoved ;)

0/0
19.5.2011 12:20

chudacek.blbecek

Cuketka

Tady zase někdo četl Cuketku.

0/0
18.5.2011 11:56

Jean-Luc Picard

Re: Cuketka

Che che, také jsem hned poznal inspiraci tímto dílkem, aneb "Povinná setba"  http://www.cuketka.cz/ . Jo jo originální tvorbu a etiku přebírání nápadů asi na novinářských fakultách moc neprobírají.

0/0
18.5.2011 17:34

wrah

Re: Cuketka

Nehájím autora, ale skuste si někdy jaké to je, muset udělat řekněme 10 článků týdně. Nejpozději za pár týdnů dojde inspirace a budete krást nápady kde to jde. Ovšem dal by se udělat článeček třeba o méně známých bylinkách pěstovaných již našimi prababičkami. Ostatně co takový běžný kmín nebo kopr? Yzop, kerblík? Vždyť dnešní generace snad nezná ani tu kadeřavou petrželku.

0/0
18.5.2011 19:30

Jean-Luc Picard

Re: Cuketka

Máte mé srdce. Článek o vámi zmíněné klasice  by mne chytil za srdce a zvednul bych všech pět palců (víte neventiluji to, ale mutant je mutant) ;-).

SAám jsem zahrádkář  experimentátor,každý rok zkouším něco nového. Jinak zachovávám klasiku - rajčata + papriky, cukety, okurky, pažitka, petržel, celer (naťový, řapíkatý ...), mrkev nepočítám, tu sklízí pes hned na záhonu, ředkvičky, špenát, saláty, zelí (vč. pekingského a čínského), testuji chřest a letos zkusím konečně i rebaboru (famózní džem, dnes ho koštovala kamarádka a nevěřila svému jazyku).

Furt něco testuji a celou zimu plánuji co průbnu a hledám si k tomu informace. BTW letos se asi povedly ředkvičky, i pes je tajně vyorává a žere (mimochodem ten masožravec spásá i borůvky a k okousaným cuketám se nehlásí).

Má cenu aby psal články o zahradě někdo kdo jen opisuje? Do práce je třeba vložit srdce, jako do vaření - je to pak hodně znát.

0/0
18.5.2011 21:56

Jean-Luc Picard

Re: Cuketka

Jen k hrášku bych dokázal napsat krátký článek. Hodně by to štvalo firmy s osivem a možná změnilo názor na nákupy semínek. Vždyť je smutné, když se v diskuzích dočtete, že někdo neví co cukrový hrášek, nebo že ho někdo loupe slupky zahazuje.

Pěstujeme generaci dětí co nevědí že kravička dává mléko, slepice vejce ... Hlavně že víme jak pěstovat exotiku.

Mimochodem Perila je dobrá pro japonskou kuchyni, potlačuje bakterie v syrovém rybím mase (sushi a sashimi). Není nic vhodnějšího pro rozvoj bakterií než syrové rybí maso - hodně vodnaté.

0/0
18.5.2011 22:02

wrah

Re: Cuketka

Ono je to ještě horší. Dnešní děti mají pocit, že se maso vyrábí v krámě. Nemají sebemenší reálné zkušenosti s životem a přírodou.

0/0
18.5.2011 22:50

skoog

Re: Cuketka

Založte blog a pište! Budu Vás s radostí číst. Taky experimentuju a zkouším a i když mám v okolí pár podobně založených lidí, vždycky je zajímavé se něco nového dozvědět.

0/0
19.5.2011 12:09





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.