Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a zásadně na prorostlém, ne na libovém. Takových rad na správné grilování sype šéfkuchař Zdeněk Pohlreich z rukávu mraky a stojí za to si je poslechnout.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TondaN

7. 7. 2011 9:18
před polreichem

smekám. má to v ruce ,nekecá jenom nějaká moudra, jede! nemusí se každýmu líbit,dokonce jsem slyšel" má to připálený", ale já bych teda svíčkovou za pěkných 5 nebo 6 set nekoupil,protože bych jí taky moh zmršit a to by byla škoda,neboť co uvařim sním!:-)takže dívejme se a zjistíme,že nepotřebujeme italy a podobně-přitom ital příjemný chlapík jak konec konců každy jižan ale-ovocná ,to tu nemamo-viz tv reklama, a oni zas polreichy:-)

0 0
možnosti

Kovac10

2. 6. 2011 12:34
Pohlreich

je možná dobrej kuchař, lepší než Babica, ale já bych od něj nejedl jen z principu, protože on vaří pro snoby ve snobských restauracích, kde se člověk nemůže chovat přirozeně, jinak by ho vyhodili. Takový podniky já nesnáším, už jen proto, že pořádnýho guláše s knedlama se tam člověku nedostane, zato dostane maličkej kousek masa s třema listama rukoly a jednou bramborou, zaplatí za to čtyři kila a pak se stejně dosytí doma. To je mi vyloženě protivný. A že Češi neumí grilovat? Co je to "umět grilovat"? Maso na gril umí dát každej, naložit to taky zvládne každej a sníst taky, tak jakýpak neumí. Pleška trochu přestřelil, ale co už, to se stává i lepším. Co se týče Babicy, jeho jídla, bez ohledu na přípravu a ososbu kuchaře, vypadají normálně a chutnat můžou taky normálně. Ale rozhodně to nebude levná záležitost, jak on sám tvrdí.

0 0
možnosti

desmodromVI@seznam.cz

2. 6. 2011 12:53
Re: Pohlreich

Můžete prosím popsat vaše "přirozené chování", za které vás vyhazují z restaurací?

Já myslím, že pokud jíte příborem, neplivete na zem, a velkou i malou potřebu děláte na toaletách, z restaurace by vás vyhodit neměli.

Ale každému je přirozené něco jiného.

Děkuji.

0 0
možnosti

sámvelkýmao

2. 6. 2011 10:48
no

na vaření dle pohlreicha by bylo třeba 500 kč na osobu a den,ale co řekne má alespoň hlavu a patu.zato vaření babiceho mi připomíná vaření pejska a kočičky..............

0 0
možnosti

airwar

2. 6. 2011 11:13
Re: no

A zkoušel sji podle Babiceho receptů někdy něco vařit? Já ano, jde to a je to chutné.

0 0
možnosti

wrangler

1. 6. 2011 22:43
Ano!

Jediný člověk, který umí grilovat je Pohlreich!;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Zůstaň nad věcí, baby

1. 6. 2011 23:35
Re: Ano!

:-)R^

0 0
možnosti

Jan9002

1. 6. 2011 12:19
V neděli jsem griloval na žule.

To bylo super maso! Jenom posolené a jinak nic. MŇAM!

0 0
možnosti

Zálohovaný obal 10

1. 6. 2011 20:00
Re: V neděli jsem griloval na žule.

Není nad rozpálenej asfalt !;-)

0 0
možnosti

D.Brux

1. 6. 2011 10:31
Purista Pohlreich

Pohlreich je purista a jeho nekompromisní purismus možná to funguje v typu restaurace, které šefuje. Určitě má hodně pravdu v tom když kritizuje naše veřejné stravování, nicméně tady je nějaká česká realita a za ní nelze udělat tlustou čáru.

Poslouchal jsem ho ovšem u toho grilování (plytké crcání s Pavlovskou jsem vypouštěl) a v jednom se dost mýlí: to o čem mluví je puristický gril ve australském stylu. Tam se prohání mraky hovězího a prostě nic jiného než krvavý angus se tam nejí.

Ovšem v takovém Karibiku nebo ve latinském (hispánském) světě by se se svými uleželými krváky ani nechyt. Navíc se griluje všechno, brazilský gril jsou grilovaná kuřata, vedle vepřové, vedle hovězí, a jako příloha grilovaný baklažán. Ke grilovaným rybám běžně dostanete grilovaný ananas, grilovanou kukuřici atd. Prostě svět grilu jak to popisuje, hovězí steak ve vlastní krvi, je jenom JEDNO lokální specifikum, které je navíc děsně jednotvárné, a rychle se přejí.

0 0
možnosti

VyMeTaky,2

1. 6. 2011 13:34
Re: Purista Pohlreich

Pohlreich a purista? Jděte zkusit kdysi vyhlášený podnik, kterýmu teď kraluje. Mizernej kuchař, mizernej a drzej personál. Nikdy více.

0 0
možnosti

vladino

1. 6. 2011 8:23
Zuhelnatělej steak od Pohreicha bych nedal huby!!!

Brrrrrrrrrrr..... Rv

0 0
možnosti

Petr Tenzor

1. 6. 2011 15:46
Re: Zuhelnatělej steak od Pohreicha bych nedal huby!!!

Zuhelnately? To si asi pletete s jinym "mistrem" - na B.

0 0
možnosti

falm

31. 5. 2011 22:04
Když si budu chtí pochutnat na jídle

určitě si nedám něco a la Polreich. A od Polreicha už vůbec ne. Ten pán možná rozumí kuchařské show, ale vaření mu moc nejde. Jen žvanivý kecy. Pro snobský blbečky. Rv

1 0
možnosti

VyMeTaky,2

1. 6. 2011 13:35
Re: Když si budu chtí pochutnat na jídle

Pánovi také nejela lahodná krmě v ex-café Imperiál?;-D

0 0
možnosti

jupikjupik

31. 5. 2011 12:48
nejlepší divák je takovej

kterej v pondělí sleduje Pohlreicha, úterý a středa griluje z prorostlého, aby to mělo správnou chuť a ve čtvrtek Ceithamlovou a Havlíčka a od pátku do úterý váží kuřecí maso na váze.

0 0
možnosti

Zkorumpovaná velryba

31. 5. 2011 17:42
Re: nejlepší divák je takovej

;-D;-DR^

0 0
možnosti

axax

31. 5. 2011 8:18
A pak si všichni myslí že ty rakoviny atd

padají z nebe ... :(

0 0
možnosti

Kovac10

2. 6. 2011 12:41
Re: A pak si všichni myslí že ty rakoviny atd

tak si doma žer obilí, trávu, jehličí, pampelišky a kaštany a nestěžuj si. Z kvaliutního masíčka rakovinu nedostaneš, a i kdyby, na něco se umřít musí

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu

11. dubna 2024

Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Hlavonožci jsou velmi inteligentní, mají výbornou paměť a učí se, říká zooložka

17. dubna 2024

Premium Chobotnice, sépie, olihně či obří krakatice. Ti všichni patří mezi hlavonožce. Jejich život je pro...

Kocoura jí přejelo auto, naklonovali jí dva stejné. Povahu zaručenou nemá

17. dubna 2024

Premium Za naklonování kočičího mazlíčka, o kterého přišla v jeho pouhých pěti letech, zaplatila Kanaďanka...