Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a zásadně na prorostlém, ne na libovém. Takových rad na správné grilování sype šéfkuchař Zdeněk Pohlreich z rukávu mraky a stojí za to si je poslechnout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

TondaN

před polreichem

smekám. má to v ruce ,nekecá jenom nějaká moudra, jede! nemusí se každýmu líbit,dokonce jsem slyšel" má to připálený", ale já bych teda svíčkovou za pěkných 5 nebo 6 set nekoupil,protože bych jí taky moh zmršit a to by byla škoda,neboť co uvařim sním!:-)takže dívejme se a zjistíme,že nepotřebujeme italy a podobně-přitom ital příjemný chlapík jak konec konců každy jižan ale-ovocná ,to tu nemamo-viz tv reklama, a oni zas polreichy:-)

0/0
7.7.2011 9:18

Kovac10

Pohlreich

je možná dobrej kuchař, lepší než Babica, ale já bych od něj nejedl jen z principu, protože on vaří pro snoby ve snobských restauracích, kde se člověk nemůže chovat přirozeně, jinak by ho vyhodili. Takový podniky já nesnáším, už jen proto, že pořádnýho guláše s knedlama se tam člověku nedostane, zato dostane maličkej kousek masa s třema listama rukoly a jednou bramborou, zaplatí za to čtyři kila a pak se stejně dosytí doma. To je mi vyloženě protivný. A že Češi neumí grilovat? Co je to "umět grilovat"? Maso na gril umí dát každej, naložit to taky zvládne každej a sníst taky, tak jakýpak neumí. Pleška trochu přestřelil, ale co už, to se stává i lepším. Co se týče Babicy, jeho jídla, bez ohledu na přípravu a ososbu kuchaře, vypadají normálně a chutnat můžou taky normálně. Ale rozhodně to nebude levná záležitost, jak on sám tvrdí.

0/0
2.6.2011 12:34

desmodromVI@seznam.cz

Re: Pohlreich

Můžete prosím popsat vaše "přirozené chování", za které vás vyhazují z restaurací?

Já myslím, že pokud jíte příborem, neplivete na zem, a velkou i malou potřebu děláte na toaletách, z restaurace by vás vyhodit neměli.

Ale každému je přirozené něco jiného.

Děkuji.

0/0
2.6.2011 12:53

Petrik73

Re: Pohlreich

Přirozeně? Vás bych si nechtěl pozvat domů. Kálíte alespoň do rohu místnosti nebo kde Vás napadne?

0/0
4.6.2011 7:10

sámvelkýmao

no

na vaření dle pohlreicha by bylo třeba 500 kč na osobu a den,ale co řekne má alespoň hlavu a patu.zato vaření babiceho mi připomíná vaření pejska a kočičky..............

0/0
2.6.2011 10:48

airwar

Re: no

A zkoušel sji podle Babiceho receptů někdy něco vařit? Já ano, jde to a je to chutné.

0/0
2.6.2011 11:13

Petrik73

Re: no

Smutné. Jaká byla ta královská pikantní omeleta? Barvičku měla nádhernou.

Jinak samozřejmě nic proti. Pokud máte rád zapékaná jídla, proč ne.

0/0
4.6.2011 7:09

wrangler

Ano!

Jediný člověk, který umí grilovat je Pohlreich!;-D;-D;-D

+1/0
1.6.2011 22:43

Zůstaň nad věcí, baby

Re: Ano!

:-)R^

0/0
1.6.2011 23:35

Jan9002

V neděli jsem griloval na žule.

To bylo super maso! Jenom posolené a jinak nic. MŇAM!

0/0
1.6.2011 12:19

Zálohovaný obal 10

Re: V neděli jsem griloval na žule.

Není nad rozpálenej asfalt !;-)

0/0
1.6.2011 20:00

D.Brux

Purista Pohlreich

Pohlreich je purista a jeho nekompromisní purismus možná to funguje v typu restaurace, které šefuje. Určitě má hodně pravdu v tom když kritizuje naše veřejné stravování, nicméně tady je nějaká česká realita a za ní nelze udělat tlustou čáru.

Poslouchal jsem ho ovšem u toho grilování (plytké crcání s Pavlovskou jsem vypouštěl) a v jednom se dost mýlí: to o čem mluví je puristický gril ve australském stylu. Tam se prohání mraky hovězího a prostě nic jiného než krvavý angus se tam nejí.

Ovšem v takovém Karibiku nebo ve latinském (hispánském) světě by se se svými uleželými krváky ani nechyt. Navíc se griluje všechno, brazilský gril jsou grilovaná kuřata, vedle vepřové, vedle hovězí, a jako příloha grilovaný baklažán. Ke grilovaným rybám běžně dostanete grilovaný ananas, grilovanou kukuřici atd. Prostě svět grilu jak to popisuje, hovězí steak ve vlastní krvi, je jenom JEDNO lokální specifikum, které je navíc děsně jednotvárné, a rychle se přejí.

0/0
1.6.2011 10:31

VyMeTaky,2

Re: Purista Pohlreich

Pohlreich a purista? Jděte zkusit kdysi vyhlášený podnik, kterýmu teď kraluje. Mizernej kuchař, mizernej a drzej personál. Nikdy více.

0/0
1.6.2011 13:34

AlBunda

Re: Purista Pohlreich

tak tak a bramboroví kaše z pytlíku,šlehačka ze spreye,celkově nic moc

0/0
2.6.2011 0:00

hrcprcsalala

Re: Purista Pohlreich

Mohl bych se zeptat, kdy byl podle vás Café Imperial vyhlášeným podnikem? 8-o

0/0
2.6.2011 21:27

vladino

Zuhelnatělej steak od Pohreicha bych nedal huby!!!

Brrrrrrrrrrr..... Rv

0/0
1.6.2011 8:23

Petr Tenzor

Re: Zuhelnatělej steak od Pohreicha bych nedal huby!!!

Zuhelnately? To si asi pletete s jinym "mistrem" - na B.

0/0
1.6.2011 15:46

vladino

Re: Zuhelnatělej steak od Pohreicha bych nedal huby!!!

Kdepak, viděl jsem Pohlreichův pořad v TV. Úplně černé (spálené) steaky, které propagoval on, já nejím.

0/0
2.6.2011 0:26

falm

Když si budu chtí pochutnat na jídle

určitě si nedám něco a la Polreich. A od Polreicha už vůbec ne. Ten pán možná rozumí kuchařské show, ale vaření mu moc nejde. Jen žvanivý kecy. Pro snobský blbečky. Rv

+1/0
31.5.2011 22:04

VyMeTaky,2

Re: Když si budu chtí pochutnat na jídle

Pánovi také nejela lahodná krmě v ex-café Imperiál?;-D

0/0
1.6.2011 13:35

Petr Tenzor

Re: Když si budu chtí pochutnat na jídle

Pan radeji bezdomovecke blafy s pripalenou cibulku v eintopfu a la Babica? Inu, kazdemu co jeho jest ;-D

0/0
1.6.2011 15:24

Zálohovaný obal 10

Re: Když si budu chtí pochutnat na jídle

Babica vaří docela dobře.Takhle vaří většina chlapů.Plešoun se pokouší o tzv.vysokou kuchařinu s architektonickými prvky a je z toho trapas.Ale někteří si v jeho záři a odlescích libují.

0/0
1.6.2011 19:59

,palič

Re: Když si budu chtí pochutnat na jídle

Větěina chlapů naštěstí jako Babica nevaří. Takovejch blbců zas tolik není.

0/0
2.6.2011 8:11

kvetazalcik

Re: Když si budu chtí pochutnat na jídle

To by ses divil.

0/0
2.6.2011 10:29

Petrik73

Re: Když si budu chtí pochutnat na jídle

Je fakt, že je z toho takový trapas, že vede vyhlášené restaurace. A kuchař Babica vede, teď jsem to zapomněl ... půjčovnu lyží?

0/0
4.6.2011 7:12

jupikjupik

nejlepší divák je takovej

kterej v pondělí sleduje Pohlreicha, úterý a středa griluje z prorostlého, aby to mělo správnou chuť a ve čtvrtek Ceithamlovou a Havlíčka a od pátku do úterý váží kuřecí maso na váze.

0/0
31.5.2011 12:48

Zkorumpovaná velryba

Re: nejlepší divák je takovej

;-D;-DR^

0/0
31.5.2011 17:42

axax

A pak si všichni myslí že ty rakoviny atd

padají z nebe ... :(

0/0
31.5.2011 8:18

Kovac10

Re: A pak si všichni myslí že ty rakoviny atd

tak si doma žer obilí, trávu, jehličí, pampelišky a kaštany a nestěžuj si. Z kvaliutního masíčka rakovinu nedostaneš, a i kdyby, na něco se umřít musí

0/0
2.6.2011 12:41

typeonegatigve

Tak určitěěěěě

Tak určitě umí, o tom žádná. I tohle je věda a umění zároveň. Ale nejsem ten, kdo by se v tom vyžíval. Já nejradši kuřecí prsíčka na lávovym kameni, sekanou, nebo buřta. Tohle už je na mě moc velký sr..í.

0/0
30.5.2011 22:15

Dawemaster

Re: Tak určitěěěěě

Ale za to s..ní to stojí R^;-)

0/0
31.5.2011 18:24

Alekks ban

Re: Tak určitěěěěě

pravda R^

0/0
31.5.2011 21:16

Jozef5000

Polreich mě zaujal co by dobrý manager v pořadu

Ano, šéfe. Při tomhle radění, kdy se staví do role jediného neomylného a vševědoucíh mě naopak odpuzuje.

0/0
30.5.2011 15:52

Enin

Re: Polreich mě zaujal co by dobrý manager v pořadu

mě teda nepřijde, že by to z toho nějak vyplývalo, nebo si to o sobě myslel... prostě jen radí, co ví. Tady v tom videu ani v jiných co jsem viděla, mi nepřipadá, že by si o sobě myslel, že je jediný neomylný, fakt ne.

0/0
30.5.2011 18:47

VyMeTaky,2

Re: Polreich mě zaujal co by dobrý manager v pořadu

Co kdybych vám poradil, abyste nakládala maso nebo uzeniny na grilování do nafty? Taky umím radit...;-D

0/0
1.6.2011 13:37

Enin

Re: Polreich mě zaujal co by dobrý manager v pořadu

no, pokud byste mi poradil takhle, tak bych si asi nemyslela, že máte v téhle branži nějaké dobré zkušenosti...

0/0
1.6.2011 13:51

Antonín, topič

Re: Polreich mě zaujal co by dobrý manager v pořadu

Myslíte, že kdyby za každou svou myšlenkou řekl "Ale to si tak myslím jenom já, to taky můžete dělat jinak," že by vás to uspokojilo? Mně by to teda neskutečně štvalo.

0/0
31.5.2011 8:55

Carlos Tévez

Vsadím boty, že při soutěži o nejlépe ugrilované maso

při učasti 50 amaterských lidí, ba se Pohlreich nedostal ani do desítky.Rv

0/0
30.5.2011 11:00

svann

Re: Vsadím boty, že při soutěži o nejlépe ugrilované maso

Jo to znám,amatéři na vesnici grilují,z grilu stoupá černý dým a oni si pochutnávají na křupavém zuhelnatělém masíčku a masírují se jak to umí.Pohlreicha by netrumfnul ani jeden,proberte se člověče.

0/0
31.5.2011 14:31

__M__

Re: Vsadím boty, že při soutěži o nejlépe ugrilované maso

Řekl bych, že Pohlreich by obsadil jedenácté místo z deseti.

0/0
1.6.2011 6:17

GenEtt

Pohlreich je borec

Ale ten jeho krvavej stejk bych nedal. Já mám radši řádně propečenej, i když je to úplně špatně.

0/0
29.5.2011 14:27

JaJaMilan

Re: Pohlreich je borec

Úplně špatně je to když někomu vnucujete skoro syrový s tím že je to jediné správné a samozřejmě naopak. Jinak bych chtěl upozornit že u regionálních hypermarketů Globus probíhají soutěže Grilmánie. Moderátor Vodochodský a Rychlý. Zde lze určitě pochytit  něco zajímavého od soutěžících.

0/0
29.5.2011 17:20

opportunity

Re: Pohlreich je borec

Nic není špatně. Každému to, co mu chutná - tak je to správně.

0/0
29.5.2011 19:25

opportunity

Re: Pohlreich je borec

To patřilo výš.

0/0
29.5.2011 19:26

JaJaMilan

Re: Pohlreich je borec

Už jsem se lekl, protože je to ta první věta. Nic vpohodě.

0/0
29.5.2011 19:32

DDTn1

Re: Pohlreich je borec

To je samozrejme, proto jsou stupne propecenosti. Ovsem uplne propecenej proste to uz neni steak :-) myslim ze medium u dobreho masa by melo byt maximum. Ovsem dobre maso je u nas spise pojem :-D

Co se tyce Polreicha tak ten nemel rare ale very rare :-) ta krev mu tak doslova chcala...

0/0
30.5.2011 10:38

Antonín, topič

Re: Pohlreich je borec

Krev, nebo šťáva?

0/0
31.5.2011 8:57

Gaza

ceska zavist

zase nekdo ukazal jak se to ma delat, a vseci domaci chytrolini se muzou vzteky ugrilovat ;-D

0/0
29.5.2011 9:38

rytíři co říkají NI

Re: ceska zavist

To není česká závist. Jen stádovitá tupost, zásluhou které všichni "grilujou" nebo chodí na zumbu.

0/0
29.5.2011 9:56

DDTn1

Re: ceska zavist

Presne tak. uz jsem tu odpovidal v diskuzi, ze problemem je nedodrzovani elementarni zakladu, ty jsou danne, pokud je nekdo nedodrzuje je to sice jeho vec, ale varit proste neumi. A muze mu to dokonce i chutnat, ale varit proste neumi! To je jako by jsi chtel aby zednik napriklad nejprve skladal cihly na sebe a pak mezi to lil maltu, nebo malir nejdrive vymaloval a pak zacal spravovat zed. Rozdil mezi "neumem" a fantazii je dat misto jedne ingredience dve jine protoze chces zkusit jak to bude chutnat kdyz vis, ze treba kmin pri vyssi teplote je aromatictejsi nez muskat a zkombinovt to treba jeste s rozmarynem. Dostanes "treba" uplne jinou chut. Ale to, ze vezmes mlade maso byt ze svickove, das ho do alobalu se slaninou a parkem a udelas z neho kremaci plnou koreni je proste out. A muzete se vsichni kolem presvedcovat, ze presne takhle jste to chteli. Ale klamete jen sami sebe.A co se tyce Polreicha tak to ze se mu jeden steak trosku prichytnul na veci nic nemeni!

0/0
29.5.2011 14:06





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.