Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Když hamburger, tak z masa. Neskutečná dobrota podle Pohlreicha

"Sáhnete do okýnka, dáte si pár rozemletých kopyt a žaludeční rodeo může začít," takhle vidí většinu hamburgerů koupených na ulici šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Neví, co vlastně obsahuje neidentifikovatelné kolečko sevřené dvěma půlkami gumové housky, a ani to vědět nechce. Správný burger má být z masa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

svobodnik Halik

ručník

občas mi přijde,že si z toho masa dělá ručník....30x to poplácá a pomačká z každé strany....Asi by mi to moc nešmakovalo...

0/0
3.6.2011 12:47

rytíři co říkají NI

k nové řadě Ano šéfe

očima účastníka

http://zahno.name/articles/2011/05/21/ano-sefe-ocima-toho-ticheho-v-koute.html

0/0
2.6.2011 13:58

Kurri22

Zdendovy rady jsou k nezaplacení

"Nasypejte tam všechny přísady najednou, až pak začněte ručně míchat, ať se nemusíte třikrát utírat." ;-D

Kam se na něj hrabe Babica. Tohle mi připomíná jednu scénku z Mládkovy show, kde Mrázek asi 10 minut vysvětloval, jak si správně namazat chleba máslem.;-D

0/0
31.5.2011 22:56

Inkvizitor Johny

Re: Zdendovy rady jsou k nezaplacení

;-DR^

0/0
1.6.2011 13:36

tmf

Re: Zdendovy rady jsou k nezaplacení

nechápu co je na tom Babicovského. Babica by ti poradil, že když nemáš hovězí dej tam kuřecí, kdo nemá víno dá džus a místo čedaru cihlu. Fakt nevím co je špatného na radě zamíchat vše najednou, jinak to ani nedělám.

0/0
2.6.2011 8:53

Kurri22

Re: Zdendovy rady jsou k nezaplacení

A už je to tu zase, dotknul jsem se vaší modly, tak tady budete plácat tyhle nesmysly. Že Pohlreich jednou napodoboval Babicu a říkal zhruba tohle neznamená, že to Babica skutečně dělá. Ikdyž jsem Babicův pořad nikdy neviděl. Ale tady tyhle kecy už jsou dost trapné, čili přesně ve Zdendově stylu.

0/0
2.6.2011 11:40

rytíři co říkají NI

Re: Zdendovy rady jsou k nezaplacení

To jsou "kecy" které Babica v různých obměnách sám řekl nebo použil. Tvůj komplex z Pohlreicha by se měl zaměřit jiným směrem, jinak budeš za duševního naháče.

0/0
2.6.2011 12:10

Kurri22

Re: Zdendovy rady jsou k nezaplacení

Komplex?;-D

0/0
2.6.2011 13:30

Kurri22

Re: Zdendovy rady jsou k nezaplacení

Takže je to tak, že ten, kdo bezmezně neobdivuje vašeho Zdendu, má z něj komlex? Tak to potom jo.;-D

Já si prostě mylím, že být v televizi ještě není důvod někoho bezmezně obdivovat.

0/0
2.6.2011 13:47

rytíři co říkají NI

Re: Zdendovy rady jsou k nezaplacení

To je dobře.

0/0
2.6.2011 13:58

ičmeka už potřetí smazali

jaký kupujete na burgery housky?

?

0/0
31.5.2011 17:29

mysack

Re: jaký kupujete na burgery housky?

žemle - sezamové kaiserky, císařské žemle a pod.  hlavně ne to měkké "víkendové pečivo" co vypadá, že je přesně na hamburger, je moc sladké a měkké.

tvrdší pečivo nevadí, protože k burgerům děláme i hranolky v troupě, dám hotový hambáč na minutu do trouby a je to optimální.

0/0
1.6.2011 22:16

mysack

Re: jaký kupujete na burgery housky?

*v troubě...

jo a úplně v nejhorším se dá použít i toastový chleba, po zapečení trochu ztvrdne takže se hned netrhá.

0/0
1.6.2011 22:17

mysack

domácí burgery

děláme pravidelně, do mletého hovězího ještě přidávám k soli a pepři jemňoučce nasekanou cibuli a čerstvou petrželovou nať, občas i slaninu. jinak klasika - pořádná houska (hlavně ne ty sladké bulky na burgery co prodávají pod názvem "víkendové pečivo"), ledový salát, rajče, plátek tučnějšího sýra, sterilovaný okurek, trošku hořčice. Když k tomu dáme trošku hranolek z trouby a míchaný zeleninový salát s jogurtovým dresingem, návštěvy se můžou utlouct :D

0/0
31.5.2011 14:08

jacopo25

HAMBURGER

Největší problém je degenerace pojmu HAMBURGER v Čechách - bohužel jsme toto jídlo poznali ze špatného konce - MC atd. - místo abychom jej nejdříve dělali doma. Český burger zdegeneroval do podoby Čýze za dvacku, což je naprstej hnus hnusů a normální milovník burgerů by se o něj ani neotřel. Pohlerich ukázal sice trochu fine.food věc, malinko nad realitou, ale jeho slova jsou pravdivá. Navíc poctivý burger vůbec není nezdravé jídlo a možná že je daleko zdravější než svíčková s pěti...pokud k němu tedy neořidáme litry koly a hranolky!!!!!!

0/0
31.5.2011 13:08

ičmeka už potřetí smazali

včera jsem sežral u televize:

2x Big Mac, 8x Cheeseburger, 2x McFlurry, 4x taštičku a vypil litr koly. krása R^

0/0
31.5.2011 12:20

celim

Re: včera jsem sežral u televize:

A pak jste z toho přežrání se hodil šavli! Ono také dosebe nalít na závěr litr té nahnědlé vody co ve svých chemičkách vyrábí fa CC, tak to je opravdu o zdraví. Kdybyste ty sajrajty z mekáče alespoň zapil plzní...

0/0
31.5.2011 15:30

ičmeka už potřetí smazali

Re: včera jsem sežral u televize:

že zrovna plzní... kdyby sis dal radši pořádný pivo. ;-D

0/0
31.5.2011 17:28

síma25

Re: včera jsem sežral u televize:

A kde ti pak vypumpovali žaludek? Jako já jsem fakt neskutečně žravá, ale to co popisuješ není možný sníst už jen z fyzikálních důvodů - když si představíš tu hromadu jídla, to musely být tak 2 kila hmoty... žaludek má určitou roztažnost, ale takovouhle určitě ne...

0/0
1.6.2011 8:55

Antonín, topič

Re: včera jsem sežral u televize:

Mně se do organismu vejdou bez problému tři kila piva, tož tohle by šlo taky.

0/0
2.6.2011 14:51

Antonín, topič

Re: včera jsem sežral u televize:

Proč se občas pořádně nepřežrat? Denně asi ne, to člověku zevšední a pak taky co chudáci děti v Africe, že.:-)

0/0
2.6.2011 14:50

Inkvizitor Johny

Tak jsem to viděl...

...A prostě nemůžu se zbavit pocitu, že ten formát je nevhodný. Tenhle díl mě v tom ještě více utvrdil. Co mi na tom vadí: 1) malý prostor záběru 2) střih. Chápu, že je to nutné, protože se to prostě musí narvat do těch 40 minut a nikdo tam nechce prázdný prostor. Ale tohle je moc...Navíc Zdenda nám teda předvádí slušně na grilu vymazlenou rakovinu tlustého střeva. To, co on tam vyrábí je vysoce karcinogenní.

0/0
31.5.2011 9:17

tmf

Re: Tak jsem to viděl...

a kdo se tím cpe každý den? Jaká rakovina, víc do sebe dostaneš při cestě do práce než z toho, že si jednou za 14 dnů od května do září dáš něco z grilu.

0/0
2.6.2011 8:58

DustMaker

Nic moc teda

Mno nevím. Když jsem byl v USA, tak Amíci u burgerů cenili že je to tenký a pěkně propěčený. To co předvedl pan P. včera, byly spíš karbanátky, navíc to nebylo moc nápadité. Jsem se pak nedivil, že to nemůže sníst, jak to bylo veliký, tohle je prostě nesmysl, tohle není burger, jak má být. A že mu hoří špejle při grilovaní kebábku? Příště namočit na 30 minut do vody, Zdeněčku, to ví přece každý.... :-/

0/0
31.5.2011 8:25

,palič

Re: Nic moc teda

Ono se není čemu divit. Amíci totiž nic nevymysleli. Akorát vzali z Evropy to dobré, zhurvili to a vydávaj za zázrak.

0/0
31.5.2011 9:00

jacopo25

Re: Nic moc teda

Ty víš kulový o historii USA. Nevzali si nic, první tisíce osadníků měly úmrtnost 1ku3 a mnohdy bylo jedno místo osazováno několikrát, než se podařilo dotyčným přežít zimu! Amerika vyrostla možná na základech evropského myšlení, ale je to naprsto svébytný kus země. A burgry uměj nejlíp!R^R^R^

0/0
31.5.2011 12:59

Dawemaster

Re: Nic moc teda

R^R^R^

0/0
31.5.2011 18:16

vhelsing

Re: Nic moc teda

Jojo a proto vznik Hamburgeru se pricita Nemecku...R^;-D;-D;-D

0/0
31.5.2011 22:23

Radka Pošta

Re: Nic moc teda

A steaky uměj taky nejlíp.

0/0
31.5.2011 22:27

Antonín, topič

Re: Nic moc teda

No to je jasný. Kde jinde na planetě seženete prase, co sežere kilo krávy na posezení? A v takové hojnosti? ;-D

0/0
2.6.2011 14:48

Slepý flašinetář LFH

Re: Nic moc teda

Kdyby ses vcera koukal, tak bys vedel, ze ty spejle mel ve vode namoceny. Ale zrejme je mel naimpregnovany

0/0
31.5.2011 9:03

jjarda

Re: Nic moc teda

tenký a pěkně propečený, to je pěkná hovadina!!! Rv

0/0
31.5.2011 9:04

DustMaker

Re: Nic moc teda

No jak se to vezme, v Americe jsem teda takovýhle burgery nedělal. Blbost to není, musí se to holt umět udělat. Hamburger má bý t jídlo do ruky a když si tam vrazím takovouhle hroudu masa, tak to není nejen dobrý, ale hlavně se tím člověk celej zadělá. Bylo to vidět, jak mu to nešlo jíst. Podívejte se někdy jak vypadá burger v Burger Kingu, McD či Wendys. Já tam teda nejím, mám k tomu odpor, ale doma si to podle nich udělám z kvalitních surovin. Ale vy asi budete zastánce, "hlavně ať je toho za ty prachy kopec".

0/0
31.5.2011 17:34

Antonín, topič

Re: Nic moc teda

Jak můžete dávat za vzor ty PŘÍŠERNÝ HRŮZY z jídelen pro chudé?

0/0
2.6.2011 14:49

DustMaker

Re: Nic moc teda

Jste mě nepochopil. :-(No on burger v McD je totiž jídlo pro chudé a socky, v USA to tak McD berou. Nemluvím o chuti, ale o tom, že prostě takhle má vypadat americký burger. Já ty odpady nejím, páč jsem měl osobní zkušenosti právě v USA, kde jsem v McD dělal. Ale burger tam berou tak, že si ho koupěj do auta, aby se pohodlně najedli jednou rukou. S takovouhle hroudou, která se ani pořádně nepropeče, se člověk nenají jednou a ani pořádně dvěma, a ještě se upatlá. Takže mluvím jen o tvaru či "dyzajnu" burgeru ;-)

0/0
3.6.2011 15:07

chudacek.blbecek

Re: Nic moc teda

Tenký a propečený hovězí je vysušený, i když bylo původně maso tučný.

0/0
31.5.2011 11:36

mattiCZ-2

Zdenda je naprostej king!

Dělá svou práci skvěle, má ji rád, je velice vtipnej a dokáže u lidí velmi rychle odhalit výmluvy a alibismus. Není to prostě žádnej vych**nej malej čecháček. Je to formát, který řekne na plnou hubu i to, co mu popularitu u průměrného davu nezajistí. Měl jsem tu čest navštívit jeho restauraci Divinis a ochutnat telecí líčka na červeném víně se špenátem a bramborovou kaší a jako dezert čokoládový fondant s mangovým sorbetem. A můžu říct, že lepší jídlo jsem ještě NIKDY NEJEDL!!VR^R^R^

0/0
30.5.2011 22:44

Inkvizitor Johny

Re: Zdenda je naprostej king!

Fetiš?

0/0
30.5.2011 22:45

mattiCZ-2

Re: Zdenda je naprostej king!

Co prosím?8-o

0/0
30.5.2011 22:46

Inkvizitor Johny

Re: Zdenda je naprostej king!

No jako jestli máte jeho fotku vedle sebe, když usínáte ;-D

0/0
30.5.2011 22:48

mattiCZ-2

Re: Zdenda je naprostej king!

A víte, že ne? Jenom si prostě vážím lidí, kteří něco skutečně umí. Věru jich tu zase takové zástupy nemáme. A to že ZP umí jsem si vyzkoušel.

0/0
30.5.2011 22:53

Inkvizitor Johny

Re: Zdenda je naprostej king!

Tak především vám to nedělal on, ale jeho kuchaři. Těm děkujte...Těm děkujte...Těm děkujte (ozvěna). Pohlreich je už jen manažer a dá se říci kuchařská celebrita. Jinak Imperial je nádherná restaurace. Když nic jiného, tak restaurace tohodle domu se mu natolik povedla, že může nadomsrti dělat třeba smažák.

0/0
30.5.2011 22:58

mattiCZ-2

Re: Zdenda je naprostej king!

V Imperialu jsem nebyl, znám ho jen z fotek, interiér se zdá být skvělej, ale Divinis je naprosto dokonalej. To samozřejmě vím, že mi to Pohlreich nedělal (i když tam dost často vaří sám), ale bylo to menu a způsob úpravy přímo od něho. Ty kuchaře to samozřejmě naučil on.R^

0/0
30.5.2011 23:12

Inkvizitor Johny

Re: Zdenda je naprostej king!

Tak do Imperialu určitě zavítejte. To samé platí třeba pro Obecní dům. To jsou krásná místa.:-)

0/0
30.5.2011 23:16

mattiCZ-2

Re: Zdenda je naprostej king!

Jo jo. Souhlas. R^

0/0
30.5.2011 23:27

chudacek.blbecek

Re: Zdenda je naprostej king!

Jo, dělali to jeho kuchaři, ale jsou to kuchaři, který on si vybral, on je vycvičil a on na ně dohlíží, aby dělali ,co mají. Ono bejt provozní neznamená přijít do práce ve dvě a odejít v šest a vlastně nevědět, co se vaří. Jestli je něco opravdu těžký, tak sehnat schopný lidi.

0/0
31.5.2011 11:39

REMET

Re: Zdenda je naprostej king!

Licka jsou vyborna, ale dejte si u nej Hanger Steak :-) Ten je snad jeste lepsi.

0/0
31.5.2011 13:01

Kurri22

Teda, žádná hitparáda to nebyla.

Takový "borec" by asi neměl mít to maso spálené.

0/0
30.5.2011 22:24

GL je fraška

cssssssss

Chápu tydle profi kecy ale jako já když sem v mekáči tak si klidně na cestu kopuim deset čýzů a pak je doma u bedny všechny sežeru;-D;-D A co jako, tlustej nejsem, pravidelně sportuju a se zdravím problémy nemám:-P

0/0
30.5.2011 21:40

Inkvizitor Johny

Re: cssssssss

Ale o tom to není. Nejde o blbej mekáč, jde o to, jak udělat žranici na zahradě.

0/0
30.5.2011 22:02





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.