- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
občas mi přijde,že si z toho masa dělá ručník....30x to poplácá a pomačká z každé strany....Asi by mi to moc nešmakovalo...
očima účastníka
http://zahno.name/articles/2011/05/21/ano-sefe-ocima-toho-ticheho-v-koute.html
"Nasypejte tam všechny přísady najednou, až pak začněte ručně míchat, ať se nemusíte třikrát utírat."
Kam se na něj hrabe Babica. Tohle mi připomíná jednu scénku z Mládkovy show, kde Mrázek asi 10 minut vysvětloval, jak si správně namazat chleba máslem.
žemle - sezamové kaiserky, císařské žemle a pod. hlavně ne to měkké "víkendové pečivo" co vypadá, že je přesně na hamburger, je moc sladké a měkké.
tvrdší pečivo nevadí, protože k burgerům děláme i hranolky v troupě, dám hotový hambáč na minutu do trouby a je to optimální.
děláme pravidelně, do mletého hovězího ještě přidávám k soli a pepři jemňoučce nasekanou cibuli a čerstvou petrželovou nať, občas i slaninu. jinak klasika - pořádná houska (hlavně ne ty sladké bulky na burgery co prodávají pod názvem "víkendové pečivo"), ledový salát, rajče, plátek tučnějšího sýra, sterilovaný okurek, trošku hořčice. Když k tomu dáme trošku hranolek z trouby a míchaný zeleninový salát s jogurtovým dresingem, návštěvy se můžou utlouct :D
Největší problém je degenerace pojmu HAMBURGER v Čechách - bohužel jsme toto jídlo poznali ze špatného konce - MC atd. - místo abychom jej nejdříve dělali doma. Český burger zdegeneroval do podoby Čýze za dvacku, což je naprstej hnus hnusů a normální milovník burgerů by se o něj ani neotřel. Pohlerich ukázal sice trochu fine.food věc, malinko nad realitou, ale jeho slova jsou pravdivá. Navíc poctivý burger vůbec není nezdravé jídlo a možná že je daleko zdravější než svíčková s pěti...pokud k němu tedy neořidáme litry koly a hranolky
2x Big Mac, 8x Cheeseburger, 2x McFlurry, 4x taštičku a vypil litr koly. krása
A pak jste z toho přežrání se hodil šavli! Ono také dosebe nalít na závěr litr té nahnědlé vody co ve svých chemičkách vyrábí fa CC, tak to je opravdu o zdraví. Kdybyste ty sajrajty z mekáče alespoň zapil plzní...
...A prostě nemůžu se zbavit pocitu, že ten formát je nevhodný. Tenhle díl mě v tom ještě více utvrdil. Co mi na tom vadí: 1) malý prostor záběru 2) střih. Chápu, že je to nutné, protože se to prostě musí narvat do těch 40 minut a nikdo tam nechce prázdný prostor. Ale tohle je moc...Navíc Zdenda nám teda předvádí slušně na grilu vymazlenou rakovinu tlustého střeva. To, co on tam vyrábí je vysoce karcinogenní.
a kdo se tím cpe každý den? Jaká rakovina, víc do sebe dostaneš při cestě do práce než z toho, že si jednou za 14 dnů od května do září dáš něco z grilu.
Mno nevím. Když jsem byl v USA, tak Amíci u burgerů cenili že je to tenký a pěkně propěčený. To co předvedl pan P. včera, byly spíš karbanátky, navíc to nebylo moc nápadité. Jsem se pak nedivil, že to nemůže sníst, jak to bylo veliký, tohle je prostě nesmysl, tohle není burger, jak má být. A že mu hoří špejle při grilovaní kebábku? Příště namočit na 30 minut do vody, Zdeněčku, to ví přece každý....
Ono se není čemu divit. Amíci totiž nic nevymysleli. Akorát vzali z Evropy to dobré, zhurvili to a vydávaj za zázrak.
Dělá svou práci skvěle, má ji rád, je velice vtipnej a dokáže u lidí velmi rychle odhalit výmluvy a alibismus. Není to prostě žádnej vych**nej malej čecháček. Je to formát, který řekne na plnou hubu i to, co mu popularitu u průměrného davu nezajistí. Měl jsem tu čest navštívit jeho restauraci Divinis a ochutnat telecí líčka na červeném víně se špenátem a bramborovou kaší a jako dezert čokoládový fondant s mangovým sorbetem. A můžu říct, že lepší jídlo jsem ještě NIKDY NEJEDL