Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Čtenář ukazuje, jak si doma snadno vyrobíte italské těstoviny

Honza Hermann se zúčastnil naší videosoutěže a natočil, jak doma připravuje aglio olio s vlastními těstovinami. Na soutěžním videu ukáže tagliatelle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Carmel Tel

hlavne deckam levno otravak

Nech si dospeli uziju dovolenky,chlastu ci noveho auta co tak zavidia susedom-zlodejom;-D[>-];-D

0/0
4.6.2011 15:15

Carmel Tel

prave si robim cerstve slavky

inaac spenatove nudle sa robia z ceskeho uvareneho kusa ho vna z muky a trosky kvesnic-uzasne to bez chuti to krasne kvasi v hrubom creve

0/0
4.6.2011 15:10

1000mb

Mně to tak jednoduchý nepřijde.

Vždyť Babica říkal,že stačej kolínka a kečup.

0/0
4.6.2011 13:26

Pepan A2

Pokud si chci udělat jednoduchou ňamku z těstovin,

nepokukuji po Itálii. Uvařím si špenátové nudle (dělám si je doma sám), lehce je promíchám trochou olivového oleje s drceným česnekem a za horka ještě posypu nastrouhaným uzeným sýrem. Pro mě ňamka numero uno.

0/0
2.6.2011 21:52

Lykantropie

Re: Pokud si chci udělat jednoduchou ňamku z těstovin,

Špenátové nudle zní perfektně, mohla bych Vás poprosit o recept? :)

0/0
3.6.2011 18:08

Pepan A2

Re: Pokud si chci udělat jednoduchou ňamku z těstovin,

Špenátové nudle je u nás jedna z variací na téma domácí nudle. Dají se dělat tak, že buď do mouky vmícháte najemno nasekaný špenát, nebo zcezenou špenátovou dřeň, kterou necháte úplně rozmrazit. Teprve potom se do mouky vmíchají vajíčka. Já dávám mražený špenát a to skoro celé jedno balení na kilo mouky. Po důkladném propracování těsto nechám odpočinout aspoň půl hodiny, rozválím na tenké pláty. Ty nechám oschnout a pak z toho krájím nudle. Ty se dají vařit okamžitě po nakrájení a nebo se dají i vysušit. Vysušené vydrží i několik měsíců, ale doporučuji skladovat ve tmě. Výhodou takových nudlí je, že ani vařením neztrácejí barvu. Jinak se u nás dělají třeba i houbové nudle do polévky a nebo nudle s bylinkami. Jenom na téma nudlí se v kuchyni můžete vyřádit a jak se kdysi razilo heslo "kuře stokrát jinak", tak o nudlích můžete říct to samé. Dejte vědět, jak jse uspěla.

0/0
3.6.2011 21:33

Carmel Tel

Re: Pokud si chci udělat jednoduchou ňamku z těstovin,

mrazny spenat si src do ludskej kloaky hlu pino:-/

0/0
4.6.2011 15:05

Lotus II.

.

Video je pro jistotu bez komentáře, aby tím pádem postrádalo smysl. Ženiální.

0/0
2.6.2011 21:51

oldas7

Re: .

Je na čase aby si přišel se svojí recenzí :).

0/0
2.6.2011 23:09

morae

Re: .

a komentář potřebujete k čemu?

neumíte počítat do dvou nebo nepoznáte feferoni, česnek, olivový olej, sušená rajčata?

0/0
3.6.2011 0:46

Tosh

Syr???

Proc do toho cpe syr????

Proti susenym rajcatum nic nemam, proti kaparum taky ne, ale ceska nerest cpat na kazde italske testoviny syr me dost vadi...

A jak uz tu nekdo psal, klasicky je to opravdu jen cesnek, susene feferonky a hromada petrzele....Nic vic neni potreba.

A pokud se experimentuje, nenazyvejte to potom puvodnim jmenem....

0/0
2.6.2011 16:18

donau

Re: Syr???

Syr je uplne ok. Ci uz parmezan alebo na juhu pecorino. Susene paradajky ani kapary tam nemaju co robit. Toto by som ani nemal odvahu nazvat aglio olio, Aglio olio su oblubene v celkom taliansku prave pre ich jednoduchost. Cesnak vacsinou vobec nekrajaju ale ho len rozdrvia alebo dokonca daju len cely struk. Videl som este jednu modifikaciu kedy tam talian dal sardelu resp. ancovicku. V takom pripade tam samozrejme neide syr pretoze syr a ryba to je gastrovrazda :).

0/0
2.6.2011 16:35

hrcprcsalala

Re: Syr???

Co máš proti lososovi s eidamem, to je přece ňamka... ;-)

0/0
2.6.2011 19:10

donau

Re: Syr???

V zasade nic. :) Pri kontinentalnych ranajkach sa mi na taniery stretlo vselico ale v zasade plati, ze ryba a syr ne-e. Ak by som mal byt dosledny tak ziadne maso a syr by sa nemali stretnut ale to uz je ina tema :)).

0/0
2.6.2011 21:07

Carmel Tel

Re: Syr???

videl si malo a jedol est e menej

0/0
4.6.2011 15:06

Carmel Tel

Re: Syr???

Ked si hlu pana bez chutovuch buniek mozno rada semeno... a nerozonas medzi pecorino a parmezan..tvoja chyba,v thajsku vedia varit lepsie ako ty cesura;-D

0/0
4.6.2011 15:12

andilek10

.............

Děláme něco podobného  : na jemno cibulku a mrkev, osmahnout, ke konci přidat rozdrcený česnek, malinko osmahnout, přidat na jemno krájená sušená rajčata, trochu oleje z těchto rajčat a nakonec uvařené kvalitní těstoviny, nejlépe široké nudle nebo dlouhé široké těstoviny. Posypat parmazánem. Rychlá večeře. :-)

0/0
2.6.2011 15:56

oldas7

Parádní recept

Hned ho doma zkusíme :).

0/0
2.6.2011 14:18

base

V tomhle maj taliáni výhodu.

Ať si ukuchtěj doma cokoli, je to italské. Třeba i španělskej ptáček...

0/0
2.6.2011 10:39

chudacek.blbecek

Re: V tomhle maj taliáni výhodu.

Nojo, na pravé české se u nás bohužel lidi ještě tolik nechytají. :-(

0/0
2.6.2011 10:49

rudyshy

olalala

necital som navod a stacili len obrazky... nemate cestu kolem brna? rad vas pohostim surovinami a vy ich premenite v nieco dobre ;)

0/0
2.6.2011 10:38

opportunity

Strojek mám doma už roky

Dal se koupit před listopadem. Ještě uvažuju o nástavcích na taštičky, ale jsou dražší, než celý strojek. Těstoviny fakt stojí za to, i když nejsou ze semoliny, ale normální mouky. A jsou raz dva, chce to jen párkrát vyzkoušet, a hlavně je nedělat moc tenké. Chodím na houby, tak je  ejčastěji dělám s houbovou omáčkou :-P

0/0
2.6.2011 9:53

kecálek_český

mňam!

R^

0/0
2.6.2011 9:32

mamina2

Italské těstoviny

Podobně se dělají i úplně obyčejné nudle, to najdete v každé starší kuchařce. ;-)

0/0
2.6.2011 7:48

Inkvizitor Johny

Nadpis příspěvku

Jsem se nemohl zbavit dojmu, že někdo filmuje mě;-D Každopádně vás chci za kámoše R^;-D

0/0
2.6.2011 0:43

koraladluhousek

zdenek pohlreich je dela jinak

a to je jedina povolena forma, vse jine vari zli babicove

0/0
2.6.2011 0:30

donau

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

Aglio oglio poprosim bez susenych paradajok a kapary. samozrejme bez bazalky. Poprosim petrzlen. Takze aglio oglio... Senzacny, jednoduchy a pri tom tak trocha zlozity recept ale hlavne senzacne jedlo. :)) Cao.

0/0
2.6.2011 1:00

donau

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

- 1g.

0/0
2.6.2011 1:03

DiXX

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

Jen pro vase info - olio - olej, oglio italsky nic neznamena :). Takze Aglio olio je presne prelozeno cesnekovy olej :).

0/0
2.6.2011 9:16

chudacek.blbecek

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

Dyť se opravil/a

0/0
2.6.2011 10:49

,palič

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

Komplexy z Pohlreicha koukám utěšeně bují.

0/0
2.6.2011 8:09

m4!_luke

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

Pokud tam nasypes tricitku eidam misto parmezanu, bazalku z pytliku a nakonec to cely zakapnes tunou kecupu, pak si muzes s Jyrkou podat ruku.

0/0
2.6.2011 9:28

Amanita phalloides erectus

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

a co když mu to bude chutnat ?

0/0
2.6.2011 9:42

romsky funkcionar

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

rec je o jednom konkretnim jidle a o tom, jak se vari.

0/0
2.6.2011 9:44

m4!_luke

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

Pak tomu nemuzes rikat testoviny aglio olio, ale testoviny s kecupem.

0/0
2.6.2011 9:53

matkoslav1

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

Kdo nemá rád Pohlreicha, tak hned musí být Babica? Ale probůh - svět není černobílý!

0/0
2.6.2011 14:06

koraladluhousek

Re: zdenek pohlreich je dela jinak

vidim spravna reakce :) zlaticka to je vysmech vsem fasounkum kteri z horne dolne urcuji jak vypada jedina prava podoba nejakeho receptu. i pohlreichovy jedine povolene jsou castou pouze variaci za kterou by ho jiny fasounek nakopal jako babicu ;-D

0/0
2.6.2011 20:39





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.