Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

TREND: Lávový kámen je mrtev. Plynovým grilům „šéfuje“ flavorizér

Klasické grily na dřevěné uhlí mají svůj půvab, ale mnoho lidí přechází kvůli rychlejšímu rozpálení a snadnější údržbě na plynové varianty. Zatímco ještě před nedávnem byly hitem grily s lávovými kameny, dnes se u renomovaných výrobců prosazují takzvané flavorizéry nebo grily s přímým ohřevem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

tommxx

V.G.

Vodní gril, ovocné dřevo, to je paráda.

0/0
6.6.2011 11:40

Hans Wurst

To muzu maso delat primo na teflonove panvicce...

Neni nic lepsiho nez grilovani na drevenem uhli (a klidne s perforovanym grilovacim tackem).

0/0
4.6.2011 22:23

Tokamak

Re: To muzu maso delat primo na teflonove panvicce...

Vykašlal bych se dokonce i na to uhlí, nejlepší je ovocné dřevo. Každopádně grilovací tácky jsou výborné

0/0
6.6.2011 11:24

strejda.Brutek

ať si každý "griluje" na čem chce

já si rozdělám oheň a žhavé dávám pod maso, pohoda

0/0
4.6.2011 21:59

dorrey

Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.

Osobně jsem grilování na uhlí zanechal v okamžiku, kdy jsem v uhlí objevil kusy gumy. Grilování na plynu je mnohem větší komfort včetně možnosti grilování celých kuřat nebo krůty.

0/0
4.6.2011 20:55

Dr. Fe(4)

Re: Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.

Ještě větší komfort je uvařit jídlo doma v kuchyni, akorát to už jaksi není grilování a nemá to tu atmosféru ...... a o tom je tady už delší dobu řeč. Jinak příliš nechápu to vaše rozhodnutí negrilovat na uhlí na základě toho, že jste v jednom balení našel kus gumy. Když koupíte od řezníka zkažené maso, tak navždy přestanete jíst maso ? Tomuhle uvažování opravdu nerozumím.

0/0
4.6.2011 21:27

Teletabis

Re: Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.

Ale tady nejde o komfort, ale o grilování. Já si na uhlí můžu grilovat kde a kdy chci. Ale být odkázán na plyn nebo elektriku? Zkuste vyudit bez kouře.

0/0
4.6.2011 22:33

l.g

Re: Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.

Asi je to o tom, co kdo od toho čeká. K zahradní párty jistě patří čudící gril. Je to součást atmosféry a kvůli tomu se člověk i rád zaprasí od dřevěného uhlí. Když ale venkovní gril používáte na vaření (třeba na pořádný stejk) a nechcete sedět kolem a klábosit, tak se vám to velmi rychle začne zajídat. Otočit knoflíkem a mít možnost přesně regulovat žár grilu není úplně od věci. Pak je tu ovšem aroma kouře, které plynový gril prostě nemá. Ale i to se dá docela komfortně vyřešit, takže rozdíl nepoznáte. A pokud grilujete denně, tak zjistíte, že grilovat na uhlí je i neuvěřítelně nákladné finančně.

0/0
5.6.2011 13:46

syrsyrecek

Re: Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.

;-DTak se zeptejte v nějakým hitlermarketu,kolik kouře,to jejich uzený "spolykalo"8-o Žádnej...nula,nula,nic;-€ A pak že to prej nejde:-P

0/0
6.6.2011 16:36

,palič

Re: Na plyn nadávají ti, co jej nikdy na grilování nevyzkoušeli.

Jsou věci, které "jdou udělat komfortněji", ovšem pokud je ten dotyčný dělá v nevhodnou dobu a místě, je zaslouženě za maloměstské trdlo. Jistě, je možné i v Japonsku jíst sushi lžící na polívku, ale ten kdo to dělá bude za jahodu, i když se mu to jí komfortně. Je možné vzít si do Alcronu flašku Braníka do kapsy a v případě žízně se napít. Je to komfortnější než volat číšníka, ale budete tam za burana. No a s tím "grilováním" na plynu je to stejné.

0/0
5.6.2011 10:20

lutrysek

takze jediny rozdil je

ze misto sutru je pouzita ocel, je to tak?

0/0
4.6.2011 20:30

Naked and petrified

Re: takze jediny rozdil je

Podle clanku ne. U lavoveho grilu kape tuk do kamenu a tam se dal a dal pali. I tohoto ma tuk - aspon z velke casti - odtect do sberne nadoby a nezustava lezet na a v akumulatou tepla.

0/0
4.6.2011 20:48

l.g

Re: takze jediny rozdil je

To je tvrzení v článku. Ve skutečnosti to ale tak není. Ve skutečnosti to je tak, že se odkapávající tuk připálí  (takže již dále stékat nemůže) a po chvíli se pyrolýzou rozloží. To funguje zcela shodně na lávových kamenech i na tom "plechu"

0/0
5.6.2011 13:36

obecní slouha z Klacíkova

Gril na uhlí,naraženej soude piva a tradá

není důvod něco měnit PR parto z iDNES :-P

0/0
4.6.2011 19:25

atakdále1

Re: Gril na uhlí,naraženej soude piva a tradá

R^;-D

0/0
4.6.2011 21:19

strejda.Brutek

Re: Gril na uhlí,naraženej soude piva a tradá

R^

0/0
4.6.2011 22:20

Potkan2000

uhli

Samozdrejme neni nad uhli, ta vune je nenahraditelna. Jinak vsude ve svete rozpaluji uhli elektrickym odporovym uckem. Sam jsem si to poridil. Zapnu do elektriky, zasypu to uhlim a do 10 min griluju.

0/0
4.6.2011 19:13

f0rr35t

Re: uhli

Nebo se dá rozpálit cokoli za pomocí 10kg pb lahve + hořáku ;-D  Nebezpečí nehrozí, vše je koupené, žádné samodomo.

0/0
4.6.2011 19:31

Shumway

Re: uhli

já zapaluju horkovzduškou, jak gril, tak i v kamnech pokud se v nich delší čas netopí a nechce se jim

0/0
6.6.2011 6:51

Kurt21

Re: uhli

"Samozdrejme" - Samozřejmě stále více chytráků píše "samozdřejmě" v domnění, že je to správně.

0/0
4.6.2011 19:38

Krabatt

Všem "odborníkům"

Čtu si komentáře a musím se pousmát tomu, kolik lidí tady hodnotí něco, co ani nezkusili. A navíc se opírají do firmy, která má tradici ve výrobě grilů nějakých 60 let.

Já jsem griloval na několika grilech, dřevěné uhlí, lávové kameny, elektrika nevyjímaje. Nedávno jsem přešel na plynový Weber s aromatickými kolejnicemi - alespoň tak to označují v návodu, ale de facto se jedná o totéž, co popisuje článek. Ať se vám to líbí nebo ne, grilování je naprosto fenomenální. Komfort obsluhy, vůně jako z normálního grilu na dřevěné uhlí a výsledky, to prostě nemá chybu. Tuk odkapává bokem do nádoby, teplota se reguluje velmi snadno a grilovat je možné už po pár minutách od zapálení.

Musel jsem vyčisti tři trysky, které se ucpaly, ale jinak jsem nenarazil na žádný problém. Nevím, o kolik je toto grilování zdravější než klasické, protože ta vůně je natolik přesvědčivá, že nepoznáte rozdíl. Podle mě mají tyto nové grily jedinou zásadní chybu a tou je cena.

0/0
4.6.2011 18:57

koraladluhousek

Re: Všem "odborníkům"

fiiiiha vy mate plyn co voni jak dreveny uhli.

a od koho ho kupujete, nebo mate na to nejaky drevenouhelny sprej ?

0/0
4.6.2011 19:03

Kurt21

Re: Všem "odborníkům"

Plyn, který se z uhlí vyráběl, se jmenoval svítiplyn. Tak třeba ten. :-)

0/0
4.6.2011 19:46

Teletabis

Re: Všem "odborníkům"

No já nevím, ale grilovat se dá jedině na tom uhlí. Všechno ostatní je jenom rozpálený kus plechu či šutr. Takovéto grilování je jako souložit přes sklo.

0/0
4.6.2011 19:41

Lupulin

Re: Všem "odborníkům"

Aha....Takže vy grilujete přímo na uhlí a nemáte ani mřížku na které to maso leží :D to sou ale tady profíci!!! :D :D

0/0
4.6.2011 20:04

strejda.Brutek

Re: Všem "odborníkům"

panebože, to mohlo napadnout snad jen tebe 8-o

0/0
4.6.2011 21:55

Teletabis

Re: Všem "odborníkům"

To je názor typického plyňáka. Horší než blondýna.

0/0
4.6.2011 22:39

Krisík

Re: Všem "odborníkům"

A vy jste cesťák, nebo snad přímo dovozce?:-/

0/0
6.6.2011 8:00

majklos123

Jeden z nejhorších PR článků

Myslím, že to jeden z nejhorších reklamních článků na idnesu, kde snad každému racionálně přemýšlejícímu člověku, co se motá kolem kuchyně musí být jasno, jaká je to ptákovina. Ale co, pokud jsou lidi tak hloupí a onu velkoplošnou plynovou pánvičku schovanou pod cool jménem za 13 a víc tisíc koupí, pak se to asi vyplatí.

0/0
4.6.2011 18:44

Jean-Luc Picard

opět jen reklamní trik

Aneb vyhoďte staré grily a kupujte naše nejnovější modely. A nejlépe každý rok.

Mimochodem přeju hodně zábavy při čištění šťávy připečené na vlnitý plech. Párkrát jsem čistil velký profigril na podobném proncipu a bylo to za trest.

A nic nenahradí kouřové aroma od uhlí či dřeva, to se dá masíčko i lehce zaudit. Do tohohle zázraku jistě za chvíli (a za příplatek) dodají držáček na piliny aby dodal správné aroma.

0/0
4.6.2011 18:43

koraladluhousek

a jak resi ten skvely flavorizer

tuk ktery zustane na tom skvelem vynalezu (on totiz nestece cely)

ze by uplne stejne jako u lavovych kamenu ? :) jinak nemuzu si pomoct ale pravy grilovani pro mne nikdy nebude na plynu at je na nem trebas i karoserie z trabantu

0/0
4.6.2011 18:19

sombreri

Re: a jak resi ten skvely flavorizer

R^

0/0
4.6.2011 18:39

peepa_47

Blbost

Lituju lidi, kteří si koupí takovou věc jako je gril jenom proto, že to je zrovna trend. Navíc tohle mi přijde stejné jako elektrická trouba, rozpálený kov (v troubě elektřinou, tady plynem) opéká maso. Stejně je to nejlepší z ohně. A když prší, nebo není čas rozdělat oheň, mám jeden elektrický napůl s lávovým kamenem a za 2500 bych měl skoro 3:-D

0/0
4.6.2011 18:17

marat12345

Notak

No tak kouknu nato v obchodě, nakoupím matroš v Kondorovi, vytáhnu svářečku a večer už se griluje...;-D Náklady do 2000Kč.

0/0
4.6.2011 18:06

Kurt21

Re: Notak

Hlavně nezvi sousedy, bo jak tě někdo práskne, máš na krku porušení patentové ochrany. ;-)

0/0
4.6.2011 18:18

Teletabis

Tak jsem si to koupil

a k tomu ještě jeden kosmodisk. Když si večer rozsvítím úsporku a popijím redbul, jsem naprosto spokojený a dokonalý člověk. Ještě jsem zapomněl na prostenal.

0/0
4.6.2011 16:42

markii

Re: Tak jsem si to koupil

;-D;-D;-DR^

0/0
4.6.2011 16:55

Duke...Nukem

Re: Tak jsem si to koupil

spis gutalax,vecer chutna a rano pomaha..:-P

0/0
5.6.2011 16:34

f0rr35t

.

Takže je to defacto stejný, jako když si koupím vroubkovanou pánev a "ugriluju" si to doma na sklokearmické desce ;-D

0/0
4.6.2011 15:50

bru7us

Tomi rikam zhodnoceni vlniteho plechu.

Rad bych videl to ho mantaka co je ochoten za kus plechu v hodnote 20 Kc vcetne DPH priplatit 6000+

0/0
4.6.2011 14:25

REMET

Re: Tomi rikam zhodnoceni vlniteho plechu.

Tak zas nerez nestoji 20Kc vcetne DPH :-) Ale je to konina.

0/0
4.6.2011 15:02

Teletabis

Mramor,

láva, žula, flavorizér....... Nic nenahradí obyčejný klacek a na něm napíchnutá flákota, žhavé uhlíky a v životě nebudete chtít žrát nic jiného.

0/0
4.6.2011 14:18

Lupulin

Re: Mramor,

na klacku napíchnutá flákota!! :D :D :D co se tady člověk nedozví :D :D :D

0/0
4.6.2011 20:05

Teletabis

Re: Mramor,

Proč né. To jsi taková fajnovka? Na klacek nemusíš dát jen buřta.

0/0
4.6.2011 22:42

Teletabis

Příštím hitem

bude rozpálené bříško našich milenek, jako je to v jednom filmu. Nebo zkusíme palubní desku či kapotu našeho auta. A co přehřátý reaktor atomové elektrárny? Nic z toho, ale zaručeně si plácnem flákotu na čelo až se z těchto hovadin rozpálíme do růžova.

0/0
4.6.2011 14:13

,palič

Re: Příštím hitem

Vařit na pomocí tepla z motoru auta už zkoušel v Top Gearu

0/0
4.6.2011 14:55

154296

úžasné

[>-]Skutečně nový hit pro křupany co neví jak grilovat, ale hlavně, že to máme doma.

[>-]Grily s flavorizérem: od 13 000 Kč;-D;-D;-D

0/0
4.6.2011 13:37

Levicový populista XVII.

Pri cteni me napadlo presne

totez co pise hned diskuter pode mnou. Co to ma probuh spolecneho s grilovanim? To muzu v kulne na chate vystrachat starou jednoplotnovou elektrickou ETU a mrsknout maso na plotnu 8-o

0/0
4.6.2011 13:16

opportunity

Re: Pri cteni me napadlo presne

R^:-/

0/0
4.6.2011 18:33

creed1

to už nemá s grilováním nic společného

to si to můžu zrovna osmahnout na pánvi...

0/0
4.6.2011 12:26





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.