- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Neni nic lepsiho nez grilovani na drevenem uhli (a klidne s perforovanym grilovacim tackem).
Vykašlal bych se dokonce i na to uhlí, nejlepší je ovocné dřevo. Každopádně grilovací tácky jsou výborné
já si rozdělám oheň a žhavé dávám pod maso, pohoda
Osobně jsem grilování na uhlí zanechal v okamžiku, kdy jsem v uhlí objevil kusy gumy. Grilování na plynu je mnohem větší komfort včetně možnosti grilování celých kuřat nebo krůty.
Ještě větší komfort je uvařit jídlo doma v kuchyni, akorát to už jaksi není grilování a nemá to tu atmosféru ...... a o tom je tady už delší dobu řeč. Jinak příliš nechápu to vaše rozhodnutí negrilovat na uhlí na základě toho, že jste v jednom balení našel kus gumy. Když koupíte od řezníka zkažené maso, tak navždy přestanete jíst maso ? Tomuhle uvažování opravdu nerozumím.
ze misto sutru je pouzita ocel, je to tak?
Podle clanku ne. U lavoveho grilu kape tuk do kamenu a tam se dal a dal pali. I tohoto ma tuk - aspon z velke casti - odtect do sberne nadoby a nezustava lezet na a v akumulatou tepla.
není důvod něco měnit PR parto z iDNES
Samozdrejme neni nad uhli, ta vune je nenahraditelna. Jinak vsude ve svete rozpaluji uhli elektrickym odporovym uckem. Sam jsem si to poridil. Zapnu do elektriky, zasypu to uhlim a do 10 min griluju.
Nebo se dá rozpálit cokoli za pomocí 10kg pb lahve + hořáku Nebezpečí nehrozí, vše je koupené, žádné samodomo.
Čtu si komentáře a musím se pousmát tomu, kolik lidí tady hodnotí něco, co ani nezkusili. A navíc se opírají do firmy, která má tradici ve výrobě grilů nějakých 60 let.
Já jsem griloval na několika grilech, dřevěné uhlí, lávové kameny, elektrika nevyjímaje. Nedávno jsem přešel na plynový Weber s aromatickými kolejnicemi - alespoň tak to označují v návodu, ale de facto se jedná o totéž, co popisuje článek. Ať se vám to líbí nebo ne, grilování je naprosto fenomenální. Komfort obsluhy, vůně jako z normálního grilu na dřevěné uhlí a výsledky, to prostě nemá chybu. Tuk odkapává bokem do nádoby, teplota se reguluje velmi snadno a grilovat je možné už po pár minutách od zapálení.
Musel jsem vyčisti tři trysky, které se ucpaly, ale jinak jsem nenarazil na žádný problém. Nevím, o kolik je toto grilování zdravější než klasické, protože ta vůně je natolik přesvědčivá, že nepoznáte rozdíl. Podle mě mají tyto nové grily jedinou zásadní chybu a tou je cena.
fiiiiha vy mate plyn co voni jak dreveny uhli.
a od koho ho kupujete, nebo mate na to nejaky drevenouhelny sprej ?
Myslím, že to jeden z nejhorších reklamních článků na idnesu, kde snad každému racionálně přemýšlejícímu člověku, co se motá kolem kuchyně musí být jasno, jaká je to ptákovina. Ale co, pokud jsou lidi tak hloupí a onu velkoplošnou plynovou pánvičku schovanou pod cool jménem za 13 a víc tisíc koupí, pak se to asi vyplatí.
Aneb vyhoďte staré grily a kupujte naše nejnovější modely. A nejlépe každý rok.
Mimochodem přeju hodně zábavy při čištění šťávy připečené na vlnitý plech. Párkrát jsem čistil velký profigril na podobném proncipu a bylo to za trest.
A nic nenahradí kouřové aroma od uhlí či dřeva, to se dá masíčko i lehce zaudit. Do tohohle zázraku jistě za chvíli (a za příplatek) dodají držáček na piliny aby dodal správné aroma.