Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Grilované maso od kosti, to je sex na talíři, říká Pohlreich

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tvrdí, že "maso od kosti vždycky chutná daleko líp než jenom čistý, obyčejný plátek masa". Maso od kosti má prostě šťávu, ale musí se umět správně vybrat i připravit. A s tím si umí "šéf" opravdu dobře poradit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

1888

Stejne je nejlip

grilovat v troube v rezimu gril plus mikrovlnka.

0/0
8.6.2011 22:32

_xprim01_

Kdo to ještě Pohlreichovi baští?

Nejvíc mne pobavilo, že prý své hlášky má od táty. Jen tak mimochodem ta "jeho hláška" o bimbajícím oslím penisu byl doslovný překlad z jednoho dílu Ramsay's Kitchen Nightmare. Jinak je dobře, že aspoň ty licence od Ramsayho přímo kupujou, ty hlášky mají asi jako bonusový balík. Sry, ale Žídek ve slovenské verzi je prostě lepší.:-P

0/0
8.6.2011 21:33

Petrik73

Re: Kdo to ještě Pohlreichovi baští?

Žídek je jinej. Mírnější, hodnější, dívá se na tak nějak pohodověji. Je fakt, že bez hlášek "voní to jako praaaase" se klidně obejdu.

0/0
9.6.2011 8:06

,palič

Re: Kdo to ještě Pohlreichovi baští?

Ta slovenská verze je hrozně sluníčková.

0/0
9.6.2011 8:40

Scarlett from Scottland

já mám hlad

a to jsem to ani nečetla a raději ani nekoukala na fotky ;-D ale něco na grilu nebo nějaké to médium bych snesla V

0/0
8.6.2011 9:25

Petrik73

Re: já mám hlad

Tak to já si dám taky to médium. Mě guláš s pěti knedlama, ja? Mě pivo a rum.

0/0
8.6.2011 13:48

Majka13

Omyly

Pan šéfkuchař si popletl žampiony (portobello) s bedlou a červený pepř s plody pepřovníku (bílý, zelený a černý pepř). Pro zvědavce je červený pepř plod jihoamerického stromu SCHINUS MOLLE a ve větším množství může být toxický - s pravým pepřem nemá botanicky nic společného. To by se kvalifikovanému kuchaři stát nemělo. Nicméně šoumen je skvělý.

0/0
7.6.2011 14:29

janduben

grilovani

recepty dobry, ale s tim grilem mu to uplne nejde, to cerny spaleny je fail

0/0
7.6.2011 10:29

Dejmiho Dokamen

Re: grilovani

nemáš pravdu. Pokud budeš grilovat takhle velký kusy masa, tak jsou dvě možnosti - slušně rozpálenej gril, kterej nechá tmavší kůrku a šťavnatej vnitřek, nebo nižší teplota, díky který se tý tmavý kůrce vyhneš, ale to maso vysušíš. Každýho věc, ale já volim možnost č. 1.

0/0
7.6.2011 11:00

janduben

Re: grilovani

tmavsi kurku a nebo zuhelnatelou? nemam nic proti tmave hnede kurce, zrovna jako doma na grilovaci panvi, ale cerna zuhelnatela kurka znamena horkou chut, nic prijemneho,

0/0
7.6.2011 11:43

Dejmiho Dokamen

Re: grilovani

zuhelnatělou kůrku jsem tam neviděl...

0/0
7.6.2011 12:04

Lucass

Re: grilovani

Přesně tak, tady se každé dobře opečené maso vydává za zuhelnatělou hrůzu...

0/0
7.6.2011 13:07

rytíři co říkají NI

Re: grilovani

Třeba to píšou lidi na dietě, co můžou jenom vařený.

+1/0
7.6.2011 13:14

Lucass

Re: grilovani

:-)R^

0/0
7.6.2011 13:19

_xprim01_

Kosti

To mám nechat kosti u řezníka? A z čeho si mám sakra udělat demi-glace???8-o

0/0
7.6.2011 9:37

Lucass

Re: Kosti

Demi-glace? Třeba takhle: http://www.gatewaygourmet.com/demi_glace.htm

0/0
7.6.2011 13:05

_xprim01_

Re: Kosti

No rofl, ty seš teda gurmán.;-D

0/0
8.6.2011 21:17

Sallmi

Šéf se nachytal ...:)

Pořad dobrej, baví mě sledovat, protože člověk může dost odkoukat. Karcinogeny z dřevěného uhlí mi můžou vlízt na záda. Ale že portobello je bedla, to jsou mi novinky ;-D

0/0
7.6.2011 6:59

Petrik73

Re: Šéf se nachytal ...:)

Aniž bych to někde googlil, vždycky jsem si myslel, že to je žampion.

0/0
7.6.2011 7:17

Sallmi

Re: Šéf se nachytal ...:)

Taky že je...i to co tam špikoval byl žampion...ale co, jídlo vypadalo dobře ;-)

0/0
7.6.2011 8:58

Mouchard revival

Re: Šéf se nachytal ...:)

taková malá domů, no... se stává i v lepších rodinách...

0/0
7.6.2011 8:17

Inkvizitor Johny

Re: Šéf se nachytal ...:)

No já myslel, že to je nějaká speciální exotická bedla. Tak díky za osvětlení.;-DR^

0/0
7.6.2011 10:35

Inkvizitor Johny

Vymazlená rakovina

Tak tenhle díl byl opět vymazlená rakovina a navíc teda sorry, ale to jehněčí bylo nedodělané. Ještě že nerozkrojil ten zbytek...Možná by to chtělo méně lahváčů. A Pawlovská je fakt na utracení. A to dlouhodobě.

0/0
6.6.2011 23:25

Petrik73

Re: Vymazlená rakovina

Kuchař bude asi dobrej, ale co se týká grilování, tak to mě vůbec nepřesvědčil. Já osobně mám raději maso bez te černé spálené "kůrčičky".

0/0
7.6.2011 7:39

,palič

Re: Vymazlená rakovina

Možná by bylo dobrý seřídit si barvy na televizi (pro oba).

0/0
7.6.2011 8:11

Petrik73

Re: Vymazlená rakovina

To už musí být fanatismus, nevidět, že prostě grilovat neumí. Žebírka, připálený. Copak jste to neviděl?

0/0
7.6.2011 8:27

,palič

Re: Vymazlená rakovina

Ne neviděl. Možná to bude tím, že nejsem trubka co si sedne k televizi s notýskem a s nudlí u nosu čeká až přijde něco, co si bude moct zapsat, aby to do druhýho dne nezapomněl a moh mu to hned ráno vytmavit na internetu, ať už je to pravda nebo ne ;-D

0/0
7.6.2011 8:53

Petrik73

Re: Vymazlená rakovina

OK, nebudeme se dohadovat. Dobrou chuť.

0/0
7.6.2011 9:09

,palič

Re: Vymazlená rakovina

Děkuji. Mám vás všechny rád.

0/0
7.6.2011 9:13

_xprim01_

Re: Vymazlená rakovina

Ramsay by ho za tak po.... kus masa vyhodil. Zkus se taky podívat na pořady mimo ten náš malý dvoreček a zjistíš, že Pohlreich není nic extra.

0/0
7.6.2011 9:40

Dejmiho Dokamen

Re: Vymazlená rakovina

myslíš toho Ramsaye, kterýmu krachujou všechny restaurace a udělal si jméno prakticky téměř tim samym co Pohlreich? ;-)

0/0
7.6.2011 10:10

rytíři co říkají NI

Re: Vymazlená rakovina

Ony mu ani tak nekrachujou restaurace. To byla "práce" jeho obchodního partnera a zároveň tchána, kterej si udělal z firmy svoji pokladnu a Ramsay to loni musel zachraňoval i za cenu propouštění lidí a hlavně peněz, které vrazil do firmy ze svého osobního majetku. Ramsay si udělal jméno hlavně tím, že získal 12 hvězd Michelinu. Nebýt toho, tak by nebyl ani v globálních televizích.

0/0
7.6.2011 11:37

Dejmiho Dokamen

Re: Vymazlená rakovina

to může a nemusí bejt pravda. Každopádně jemu ty podniky nešlapali, Pohlreichovi ano.

Navíc já netvrdim, že je to špatnej kuchař. Já jsem jenom reagoval na příspěvek ve smyslu "Pohlreich-nula, Ramsay-superman.

A co se Michelinů týče - nepochybně je to důkaz o tom, že dotyčnej patří mezi kvalitní kuchaře, o tom žádná. Ale k jejich získání je třeba i jinejch aspektů. Třeba i to, do jaký míry dotyčnej o tu hvězdu stojí. Pokud se vysoce kvalitní kuchař rozhodne stát se "sběratelem" hvězd, tak je získá. Jen ho to bude stát dost peněz a úsilí...obojí mu pak může chybět při čistě ekonomickym náhledu, což se možná stalo i jemu. Navíc doba, kdy si lidi bažící po dobrym jídlu vybírali restauraci podle Michelinskejch hvězd, je do značný míry odvátá.

0/0
7.6.2011 12:04

_xprim01_

Re: Vymazlená rakovina

Myslím toho Ramsaye, kterýho Pohlreich přímo nechutně napodobuje.

0/0
8.6.2011 21:18

,palič

Re: Vymazlená rakovina

Chybí tam ještě mimo "malý čecháčkovský" dvoreček. Jinak je to dokonalý R^

0/0
7.6.2011 10:42

Lucass

Re: Vymazlená rakovina

Jehněčí bylo přesně jak má být. Podívejte se jak dělá jehněčí karé zde zmiňovaný Ramsay ;-)

0/0
7.6.2011 13:28

Mouchard revival

...

telecí je ok, hodím to na gril o víkendu...

0/0
6.6.2011 19:40

Premysl999

Weber - tajemství úspěchu

Tak Pohlreich je šoumen, to je jasné. Ale v jednom má pravdu. Podívejte se, co používá za gril. Nebo-li ty české komínové výmysly na zahradě jsou na dvě věci......... Tajemství úspěchu je v tom, že to musím zavřít, aby to pak nehořelo, kvůli nedostatku kyslíku, že? Takže i plynové grily jsou v tomto smyslu vo ničem....

A nejlepší na tom je, že ty kulaté Webery na uhlí jsou několikrát levnější, než ty komínové zahradní nesmysly.

Jednou jsem byl na párty s takovým komínovým grilem. Manik měl petláhev plnou vody s navrtanými otvory..... prej "na, musíš hasit, až to bude hořet"..... Tak jsem hasil a ten uhelnej sajrajt pak šel krásně na maso. Prej "to nevadí".... Takže chytrému napověz a ..... teď už nevím, jak je to dál.....

0/0
6.6.2011 18:57

Petrik73

Re: Weber - tajemství úspěchu

Děkujeme za příspěvek zástupci firmy Weber.

0/0
7.6.2011 7:41

Lucass

Re: Weber - tajemství úspěchu

Taky mám Weber a klidně je tu budu obhajovat jako divej, lepší gril jsem nepotkal... ;-)

0/0
7.6.2011 8:06

FastDriver

Re: Weber - tajemství úspěchu

R^ souhlas

0/0
7.6.2011 8:48

username

jo

jehněčí kotlety na grilu jsou fakt orgasmickej zážitek, vyměnil bych místo jakkoliv úžasného sexu, když jsem v Řecku, tak to jím každý den. V ČR jsem je bohužel nikde neviděl

0/0
6.6.2011 15:45

Inkvizitor Johny

Re: jo

Tak jehněčí je tu opravdu nedostatkové zboží. Párkrát jsem ho ale ulovil a nestěžoval jsem si:-)

0/0
6.6.2011 18:16

FastDriver

Re: jo

většinou se dá sehnat v Makru nebo určitě tady: http://www.jehnecimaso.cz/

0/0
7.6.2011 8:49

Inkvizitor Johny

Re: jo

Zatraceně;-( Oni vozí jen Prahu s Střed. Hned bych něco objednal.

0/0
7.6.2011 13:58

Hynek Vilém Jarmila reloaded

grill je dobrej, ale nejlepší orální sex je ..

.. gulášek s bramborovým knedlíkem. Když se teda umí udělat. V

0/0
6.6.2011 15:30

,palič

A další

díl v nekonečném seriálu diskuních honičů ve stylu: "TEN POLRAJT JE VUL, MI CHCEME GRYLOVAT BURTIKI A TAKI NAKLADAT DO KORENI NA MASO A NEMAME NA TI JEHO TÝBOUNI A RIBÁJE. AT SI SVOJE RADY STRCI DO RITI, MI TO STEJNE UMIME A JE PLESATEJ A HULVAT TAKI. A VARI JENOM PRO SNOBI A ZAZOBANE A MI NA TO NEMAME A TAK SI DAME CO NAM CHUTNA"

0/0
6.6.2011 14:34

Inkvizitor Johny

Re: A další

Caps lock se blbě čte;-)

0/0
6.6.2011 15:18

,palič

Re: A další

Já vím. Ale pro to co jsem chtěl vyjádřit, se zrovna hodí;-)

0/0
6.6.2011 15:30

dodržuji kodex, zejména bod 13

Re: A další

Odstranit z nicku písmeno "L", drobně proházet písmenka a bude to ... :-P

0/0
6.6.2011 17:31





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.