Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Trénink na dovolenou v Řecku: plněné vinné listy, levné a vynikající

Umění přípravy jedné z nejtypičtějších řeckých lahůdek spočívá v detailech, které jsme pro vás odhalili pohledem pod pokličku a pod ruce autentické řecké kuchařce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

fortina

netrapte

se,ze vam nejde "balit"lepe je si dat vinne listy na prkenko-na kazdy z nich trochu nadivky a pak uz jen "balit"nejdriv zprelozim konce smerem dovnitr a pak zabalim.s cesnekem jsem nejedla-ten se dava na mangoldove plnene listy. kazdy stat ma sve zvyklosti.take je vyborne jako podklad dat opecene porce kurete.

0/0
10.6.2011 13:33

PetrP7

Do Řecka bych už z principu nejel...

:-P

0/0
10.6.2011 10:16

ZOMBi

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

Cože?

0/0
10.6.2011 10:50

Petrik73

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

Asi naráží na to, že to je banda povalečů, kterou teď celá EU dotuje?

0/0
10.6.2011 11:35

ZOMBi

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

Podle toho vybírat dovolenou? Tak to doufám že, ne. Už vidím ve vyhledávači dovolených kritérium "zadluženost státu" ;-D  Třeba jde jen o to, že na autobus je to daleko a v letadle se bojí. ;-)

0/0
10.6.2011 11:47

koraladluhousek

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

asi narazi na to ze ma propagandou propagandou pro hlupaky vymyty mozek a ma reky za povalece.  a podle propagandy ridi sve kroky a posuzuje vsechny lidi. rika se tomu stadni ovce.

inteligentni clovek vse posuzuje individualne

0/0
10.6.2011 13:33

ZOMBi

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

Souhlas. Porovnám-li, jak se starají o hosty v Řecku a jak u nás, tak je to diametrální rozdíl. V Řecku mají bez výjimky otevřeno, dokud tam je poslední host a svou ochotou a službami se o každého doslova rvou. Jsou vděční za každého zákazníka a makají pouze pro něj. U nás? V týdnu se nikde negriluje, třebaže jsou plný zahrádky a otevřeno je do 22 hod. O víkendu je otevřeno do půlnoci a když je padla, tak je prostě padla - zvednou se židle a "Končíme!". Pak v létě restauratéři brečí nad malým ziskem.... K smíchu... Ne, k pláči!

0/0
10.6.2011 15:18

Ferris

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

presne tak, svata pravda. Ale to nejde jenom o to, jak se chovaji k hostum. To je proste takova natura tech lidi. Navic, hodne reku znam a co jsme se bavili na tema krize, tak jsme dosli k tomu, ze media to tady podala tak, ze vsichni se tam kopou do pr*ele a nic nedelaji. Maji vysoke platy a duchody. Bohuzel, tak to ale ani zdaleka neni. To, co se tady prezentovalo jako "klasicky rek" vypovydalo tak o 750.000 statnich zamestnancech. Ten zbytek pracuje od vidim do nevidim...

0/0
10.6.2011 17:47

,palič

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

To je normální. Stádo se dá snadno přesvědčit médii o čemkoli. A tak se tady vžilo, že Řekové jsou flákači. Nikoho ale nenapdane, že "flákačů" nějak přibývá. Portugalsko, Řecko, Irsko. Skoro nikdo si nepřizná pravdu. Že čtvrtá říše jménem EU ožebračuje členské státy ve prospěch židovských bankovních domů a Němci s Francouzi si zase hrajou na velkou franckou říši. EU žere evropské země jako rakovina.

0/0
11.6.2011 9:36

Petrik73

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

http://zpravy.idnes.cz/recko-ochromi-generalni-stavka-lide-odmitaji-nutne-vladni-skrty-p8o-/zahranicni.aspx?c=A110614_160225_zahranicni_ipl

0/0
15.6.2011 6:31

bezdukátů

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

ty jim nechceš přispívat na DPH a rozvoj ekonomiky? podle další směrnice EU to bude povinné, sankciované minimálně 200eury;-D

0/0
10.6.2011 13:10

certik_bertik

Re: Do Řecka bych už z principu nejel...

jistě jako správný echt-libertarián můžeš ject maximálně do Brannau;-D

0/0
19.6.2011 9:46

fifi16

Plněné listy vína

se vaří i v arabských zemích, plněné rýží a mletým jehněčím masem. Nazývají se "foneticky" Jabra. Pod ně se dávají do hrnce žebra nebo kosti pro silnější vývar, je tam hodně česneku a citronu a je to opravdu lahůdka. Jedí se s česnekovým jogurtem. Jenom to točení je velmi zdlouhavé. Pro 4 členou rodinu potřebujete minimálně 100 listů. Trvá to hodně dlouho než se to kvalitně natočí.

0/0
10.6.2011 7:52

skoog

Re: Plněné listy vína

R^

Japrah dělávám, zas tak pracné to není. Chce to je trochu cviku. Plněné navíc mletým jehněčím jsou výborné, do směsi přidávám kromě máty i sekanou pažitku a trochu rajčatového protlaku. Pro větší pestrost plním i lilky, papriky atp.

0/0
10.6.2011 16:13

fifi16

Re: Plněné listy vína

Ale to už je pak mahši :-)

0/0
10.6.2011 17:54







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.