Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Svijanský pivovar bude točit pivní zmrzlinu, člověk se po ní i opije

Svijanský pivovar představí na svých letních slavnostech pivní zmrzlinu. Ze tří čtvrtin bude obsahovat světlou nebo tmavou svijanskou třináctku. Zmrzlina tak bude výhradně pro dospělé, protože se po ní bude možné i opít.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

nick

Nedá se to pít

malým pivovarům fandím , bohužel občas  se to nedá pít . Navíc  z  některých minipivovarských výrobků ti ráno praská hlava .....Pokud  se  G a spol dobře  natočí tak s  tím nemám problém......... svijany  budu muset  prubnout....pil jsem je  kdysi v  berlíně  a přesunuli jsme  se  raději na  " normální" pivo .

Sorry  ale  já su na  ty  "eurosačky " celkem zvyklej .....[>-]

0/0
20.6.2011 10:21

serGAY.Bupka

Re: Nedá se to pít

Svijany jsou SKVĚLÝ!![>-]R^

0/0
20.6.2011 12:47

hopajda

Láhev

Svijanský pivo vyhledávám ale pouze jako lahvový. 11 a 13 jsou dobrý, co se týká točeného, ještě nikdy jsem dobré Svijany nepil a dnes to už ani nezkouším.

0/0
18.6.2011 10:39

serGAY.Bupka

Re: Láhev

Pokud si v Praze, tak si zajdi někdy do Jirečkový ulice na Letný. tam maj Svijany suprový

0/0
20.6.2011 12:48

numo

Achjo

No, kedysi pivovy nanuk predaval Family Frost. Bol to taky blivajz, ze som si to skutocne kupil jediny krat a povedal si ze nikdy viac...

0/0
18.6.2011 1:02

libynn

ilustračnímu fotu

R^

0/0
17.6.2011 19:15

rozhořčeny predstavitel

plivní zmrzlina co dál?

Sušené výkaly?

0/0
17.6.2011 9:53

Kurt21

Re: plivní zmrzlina co dál?

Kdepak, to by nebyla žádná novinka - ty pekaři přidávají do svých výrobků běžně.

0/0
17.6.2011 10:30

JAN2010

Re: plivní zmrzlina co dál?

To už by snad bylo moc, nebo ne? Jestli máš chuť můžeš si nasušit sám. :-)

0/0
17.6.2011 14:54

zdenislav009

Svijanský slavnosti mohu doporučit

jezdím tam už 4 roky. Akorát se mi zdá, že s rostoucím objemem výroby už to není ono, nicméně pořád lepší než gambáče atd. V poslední době mi zachutnal Rohozec a klasika je novopacké 12° a 13°.

0/0
17.6.2011 7:53

Zůstaň nad věcí, baby

Re: Svijanský slavnosti mohu doporučit

Pokaždé, když si dá v hostinci svijánky, dostanu smradlavou, přesycenou močku,, která se nedá ani dopít..takže už si raději dávám géčko, kozel, nebo plzeň, nebo kondrád, co ž jsou na liberecku nejčastěji roztáčená piva

0/0
17.6.2011 18:56

brej den, pánové

Re: Svijanský slavnosti mohu doporučit

Tím géčkem jsi to narovnal ;-D

0/0
17.6.2011 22:40

černej oes

Re: Svijanský slavnosti mohu doporučit

Gambáč, známá ta delikatesa. Následuje  Šaratice.

0/0
18.6.2011 10:27

werox

Re: Svijanský slavnosti mohu doporučit

svijany (11°) jsem po 1 okusil před 3 měsící.....musím říct, že po 6 pivu jsem měl chuť na další. Když piju plzeň nebo gambáče, tak si dám 3 kousky a na další nemám chuť. na svijanejch se mi líbí i to, že pěna drží, to jsem viděl zatím jen u poličky.

0/0
18.6.2011 15:20

von-bis

Re: Svijanský slavnosti mohu doporučit

Tak Polička mě chutná podstatně víc jak ty Svijany. Přiznám se, že jsem je poprvé pil před 3 roky na Liberecku, ale přijdou mě moc nasládlý (10 i 11) asi jako u nás Litovel. Jejich světlé je sladší jak kdejaké černé pivo s karamelem. Navíc mě příjde, že šli s kvalitou dolů a to porovnávám cca tři roky. Očekával jsem na nemasovkový pivovar chutnější pivo. Lepší mě přijde Krakonoš, Novopacké, Polička, Rohozec, Kácov, Ferdinand, Ježek.

0/0
18.6.2011 20:15

CoS

Re: Svijanský slavnosti mohu doporučit

Na Liberecku je hojně točený konrád,že o tom nevím?Co vím tak ho téměř nikde nechtějí,protože to nikdo nechce pít,Gambrinus jakbysmet.Pán je zřejmě gurmán :-))

0/0
18.6.2011 17:02

Zůstaň nad věcí, baby

Re: Svijanský slavnosti mohu doporučit

No jó, tak ježišmarja...-

0/0
20.6.2011 22:58

crocodileclip

Pivo buď chutná a nebo ne

Těma bejkárnama se jen pošlou ke dnu pivního sudu;-D

0/0
16.6.2011 21:24

cuniq

no, taky si myslím, že

Svijany už jsou normální europivo. Tak někdy zhruba 2004-2007 se to pít dalo, ale teď už se jim vyhybám. Dřív jsem je vyhledával...Bohužel se mi často stává, že např. i průměrné italské pivo je mnohem lepší než průměrné české, kam Svijany již patří

0/0
16.6.2011 18:00

Kmetek

Kvalita šla dolu

Svijany jsme pili vždy v sudu a  už asi před 8 roky. To byla jiná kvalita a úplně jiná cena. Jsem příznivcem malých pivovarů a každých 14 dní dáme nějaký soudek. Poslední dobou mě chutnal Kácov 12 , nefiltrovaná. To je veliká dobrota. Dostupnost je horší, buď to do pivovaru, kde Vám nabídnou do jakého sudu to mají stočit, nebo jediná restaurace v Praze. Zkuste ochutnejte.:-)[>-]R^

0/0
16.6.2011 11:25

von-bis

Re: Kvalita šla dolu

Jj, Kácov je velká dobrota a za lidovou cenu 10 za 12, 12 za 14 Kč.:-PR^

0/0
18.6.2011 20:30

Podrazza

No jestli v tom bude taky tetrahop a podobné chémie...

... jaké cpou do piva, tak bude v álejích zase pěkně nablito.

0/0
16.6.2011 8:50

martas38

Re: No jestli v tom bude taky tetrahop a podobné chémie...

A víš vůbec, co to ten tetrahop je, z čeho se získává a k čemu slouží, že se tady tak odborně vyjadřuješ?

0/0
16.6.2011 11:32

whatever.123

Červený Trpaslík

S jakou příchutí ta zmrzlina?

Mmmm...... pivní.

0/0
16.6.2011 0:35

bourbon

Svijanský rytíř 12

Mně nejvíc chutná Svijanský rytíř12 bitter. Pěna "kroužkuje", pěkně hustá, nevím, proč to slovo "bitter" zmizelo z etiket na láhvi. Rytíř trochu, v nejlepším slova smyslu, připomíná anglické pivo, ale je daleko lepší, chuť podstatná. Jsem už pamětník, podobně poctivé pivo jsem pil v dávných dobách, kdy Staropramen vařil vánoční dvanáctku.

Pivní zmrzlinu opravdu nemusím...

0/0
16.6.2011 0:33

RayPall

...

Na plzničku nedám dopustit, nicméně Svijany mi posledně velmi zachutnaly, tudíž se nedivím, proč má ta značka u nás nyní takovou popularitu x)

0/0
15.6.2011 18:43

nikas123

Re: ...

Plzen jedine tocenou, ale je pravda ze nekde byva luxusni. V lahvich a plechovkach je to docela jine pivo. Svijany jsem mel jen tocene a ty jsou luxusni vzdycky, preferuju i pred Plzni..

0/0
15.6.2011 21:00

RayPall

Re: ...

No, já na plzeň chodím do varského PUBu, tam aspoň vím že se o to pivo starají a plzeň je tam vždycky vynikající. Nicméně jelikož se na VŠ přesouvám do Olomouce, vypadá to že změním pivní priority (na přijímačkách jsem si v tamější Potrefené Huse pochutnal na Staropramenu, ale jinak asi zahájím průzkum po moravských pivech x))

0/0
17.6.2011 19:02

von-bis

Re: ...

V Olomouci zkusit minipivovary (první dva odkazy) http://www.hostinec-moritz.com http://www.svatovaclavsky-pivovar.cz/ http://www.hospody-pro-znalce.cz/clanek/4023-Olomouc-Hospudka-U-Kudeje/index.htm nebo výlet do Prostějova minipivovar http://www.ukralejecminka.cz/ a hospoda U Boženky (dříve Pepova hospoda) http://www.hospody-pro-znalce.cz/clanek/4022-Prostejov-Pepova-hospoda/index.htm

0/0
18.6.2011 22:07

nepremyslej nad lamou

Svijanský vozka

Doporučuju do práce ;-)

+2/0
15.6.2011 11:35

sal.....

Svijany - jiný název

pro gutalax.

0/0
13.6.2011 8:18

MaraZima

Re: Svijany - jiný název

R^ Zrovna jsem chtěl něco podobnýho napsat ;-D ale vyzkoušel bych to ;-D

0/0
14.6.2011 19:28

otas

Re: Svijany - jiný název

Zmrzlina nevím, nevím. Ale pivo 11 mně chutná dost.

0/0
15.6.2011 7:37

Pravičák začíná být nadávka

Re: Svijany - jiný název

A tos ještě nepil jedenáctku náchodského Primátora! Ta je ještě lepší! Btw, oba pivovary mají stejného majitele.

0/0
16.6.2011 10:52

Peťulák2

Re: Svijany - jiný název

Pils to někdy, že tak machruješ?

0/0
15.6.2011 9:41

trollisko

Re: Svijany - jiný název

Hm - zajimavy nazor - asi od znalce piva a zejmena Svijan. Svijany jsou momentalne na ceskem trhu jedny z tech lepsich znacek, pivo je hodne zasadite - horke - mozna, ze dokonce vic nez Prazdroj. Kvalita je podle mne velmi dobra a to nejen u 11 a 12 stupnoveho piva, ale i u desitky, coz se o mnoha znackach rict neda.

0/0
15.6.2011 14:47

martas38

Re: Svijany - jiný název

Co tady meleš za kraviny, že pivo je zásadité. Pivo je vždy kyselé, pH kolem 4,5!!!! Nevím, kde se ta idiotská fáma, že je Prazdroj zásaditý vzala. Hořkost nesouvisí s pH, ale s tím jak je pivo chmelené.

+1/0
15.6.2011 16:29

FiRan

Re: Svijany - jiný název

Souhlas, je to fáma, kterou rádobyodborníci s chut citujou kdykoli je řeč o čemkoli chmelovém..

0/0
16.6.2011 15:24

Mr. Datel

Re: Svijany - jiný název

Myslím, že ta fáma je odvozena od doporučení lékařů pít plzeňskou dvanáctku na ledvinový šutry, protože je "zásaditá".

Spíš je to tak, že má nejvyšší pH z piv (ovšem ležící v kyselé oblasti).

0/0
16.6.2011 16:06

Oodi

Re: Svijany - jiný název

Jako hodně hodně velkej příznivce Svijan z doby, kdy to bylo pivo absolutní špičky  (cca 5 let zpět) říkám, že druhej den po konzumaci mázu (11ky), byl ráno hodně velkej průchoďák. To pivo za to ale stálo.

0/0
16.6.2011 22:27

von-bis

Re: Svijany - jiný název

Tak to jsem po pivu naposledy zažil teď po 3 kouscích desítky Argus z Lidlu. ;-O

0/0
18.6.2011 22:11

Zůstaň nad věcí, baby

Re: Svijany - jiný název

Vůbec ne. když jsem pasal, že Svijany trhají střeva, myslel jsem tí stav v létě 2009, v té době je měli tak přesycené, že to strašně nafukovalo. A nedalo se to vykrkat.  Prostě tetrahop. Ale třeba se zase poslední dobou zlepšili, nevím, nebudu to riskovat. Ale ten VOZKA je náhodiu dobroučkej. R^

0/0
15.6.2011 16:31

martas38

Re: Svijany - jiný název

A čo si Kefalín pod slovom terahop predstavujete?

0/0
15.6.2011 16:39

Zůstaň nad věcí, baby

Re: Svijany - jiný název

tetrahop je v pivu cizí látka, mající za úkol jedno a jediné - zvýšit pěnivost. Pěnivost,  dokud s tetrahop nezačal užívat, byla neklamná známka kvality ležáku. Dnes už ne. Od té doby, co Staropramen  a Svijany, dva největší čeští tetrahopáci začali do svých piv rvát tetrahop víc než je normální a normální neni, že se po třech pivech cítíe jak králík po mokré trávě, tak snad každý pivař, který se trošičku víc zajímá o to, co do sebe leje, tetrahop už nějaký ten pátek zná. Takže se prosim vás přestaňte ztrapňovat. Díky.

0/0
16.6.2011 19:02

martas38

Re: Svijany - jiný název

Tetrahop se vyrábí z chmele, je to druh chmelového extraktu. Americká legislativa ho řadí mezi klasické chmelové extrakty (které mimochodem používá asi tak 95% českých pivovarů na chmelení), evropská ne. Rozhodně se nejedná o žádnou brutální chemii jak je zde zmiňováno. To, že jste po třech pivech vzdutý, za to nemůže tetrahop, ale vysoký obsah CO2 v pivu.

Jinak tetrahopovou pěnu poznáte podle toho, že drží nepřirozeně dlouho až začíná oxidací hnědnout a propadá se nepravidelně a úplně jinak, než u piva bez TH.

0/0
17.6.2011 11:51

Mozkohra

Re: Svijany - jiný název

ano mate pravdu ze je druh chmeloveho extraktu ale to nemeni nic na veci ze je do piva pridavan jen za ucelem penivosti piva

0/0
17.6.2011 12:28

martas38

Re: Svijany - jiný název

Tak on je i normální chmelový extrakt a granulovaný chmel do piva přidáván "jen" za účelem vůně, hořkosti a pěnivosti.

0/0
17.6.2011 12:35

Zůstaň nad věcí, baby

Re: Svijany - jiný název

V pořádku, jde samozřejmě o KVANTITU tetrahopu:-) A o té tetrahopové pěně vím..divná, jakoby suchá pěna, známe, víme;-)Vysoký obsah CO2 mají kdejaké nápoje, kdejaká piva, kdejaké kolové nápoje, kdejaké sodovky a krká se po nich dobře, jen po svijanské desítce se to má tendenci zaseknout v krku a nejít ven, takže tam nebude jen otázka kvantity CO2, ale ještě něčeho jiného, třeba právě nesmyslně vysoké koncentraci, kvantitě toho tetrahopu nebo ještě něčeho jiného. Zkrátka, vra´tme se k tomu, co je podstatné - Svijanská desítka je strašná, nepitelná. Ale donedávna tomu tak nebylo. Něco se tedy muselo stát.

0/0
17.6.2011 18:54

martas38

Re: Svijany - jiný název

Tak zřejmě se neděje nic zvláštního. Pivovar má čím dál větší produkci a aby si navýšil kapacitu, vaří vyšší stupňovitosti a ředí to HGB. Aby to pěnilo, dává víc tetrahopu. Ostatně taky se mě zdá, že jsou Svijany poslední dobou  méně sladké, víc prokvašené a blíže europivům z velkých gigantů, jež všichni dobře známe.

0/0
17.6.2011 21:22

honza-v

S touto značkou piva

jsem již skončil.Je to bohužel už jen o kvantitě. Není to už to,co bývalo!

0/0
12.6.2011 2:43





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.