Diskuze

VIDEO: Ryba i host smrdí už druhej den, má jasno Pohlreich

"Zní to šíleně, ale ryba by neměla být cítit rybinou a na dotek musí mít pevné a pružné maso," radí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, jak být při výběru čerstvých ryb nekompromisní. Pokud si chcete opravdu pochutnat, jeho rady jsou k nezaplacení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

Inkvizitor Johny

14. 6. 2011 9:10
Tuňák

Trochu mě mrzí, že když už tam měl teda sashimi tuňáka, který stojí přes 600,- za kilo, tak nezmínil jednu věc. Tuňáčí populace je na tom dost bídně. Prostě snobové nežerte tuňáka, žerte makrely.

0 0
možnosti
DD

Dejmiho Dokamen

14. 6. 2011 11:23
Re: Tuňák

ona je na tom bídně většina rybí populace v moři. Takže nežerte žádný ryby, který se uměle neprodukujou... :-)

0 0
možnosti
SH

svobodnik Halik

14. 6. 2011 7:21
ryby můžu

Ale dávám přednost domácím....lín,štika,candát,pstruh,cejn občas i tolstolobik nebo bolen...To jsou ryby které u mě vítězí.

Proti mořským rybám nemám vůbec nic.Akorát je celkem škoda,že se neustále mluví o mořských rybách (tuňáci,tresky apod.)....zvlášť když jsou u nás rybníky a sádky,kde si člověk může koupit pročištěnou a živou rybu.

Jinak na včerejší díl jsem se díval.Celkem zajímavé recepty a rady.Teda až na toho tuňáka.Nevím proč,ale asi bych si to jako jediné nedal...

0 0
možnosti
LN

Lukas1000

14. 6. 2011 8:21
Re: ryby můžu

Tatak ... lidi zkuste kapra. Naucil jsem se ho filetovat a kosti nezname. Vazne zkuste kapra jinak nez smazenyho na vanoce. Je to pecka.

0 0
možnosti
APE

Amanita phalloides erectus

14. 6. 2011 6:52
***

Nejlepší je leklá ryba. Pokud jí zabijete už to není ono. Takže vylovit hodit na trávník počkat až lekne, pak vykuchat, upravit a sníst.R^

0 0
možnosti
P

pablo_II

14. 6. 2011 7:45
Re: ***

Nejlepší je utopenej člověk, takže stáhnout pod vodu a nechat pěkně nalokatR^ , tak něja si to myslel? Nejsem žádná citlivka, ale když už chci zvíře , jakékoliv, sníst a musím ho kvůli tomu zabít, tak ho zabiju, tak aby zbytečně netrpělo. Ty by sis zasloužil zdechnout přesně tak jak si popsal, tj pomalu a trpět. Jestli toto opravdu praktikueš tak jsi obyčejná lidská zrůda. V civilizovaných zemích by tě zavřeli za týrání zvířat a dobře by udělali šmejde.

1 0
možnosti
JA

Don_Alex

13. 6. 2011 20:23
Ryby..

kazdopadne nechapu tu honbu za morskyma rybama, vsichni chteji rybu sotva vytazenou z more... vzdyt tu mame plno sadek, kde si muzete koupit cerstvyho pstruha, candata....to jsou uplne luxusni ryby a jestli chcete morsky, tak si kupte letenky a lette k mori...

1 0
možnosti
LH

Mouchard revival

14. 6. 2011 8:57
Re: Ryby..

takovej pstruh ze sádek, krmenej granulema, to je bašta...

0 0
možnosti

blekekeke

13. 6. 2011 9:39
no ...

Tak nevím jak kde, ale u nás ryby smrdí rybynou, i když jsou živý. Jen samosebou každá dle svého druhu. A pangas? Jak ten někomu může chutnat ...

0 0
možnosti
PB

Korektní Želva

13. 6. 2011 9:51
Re: no ...

Je rozdíl v tom když ryba smrdí rybinou a když ryba smrdí rybinou :) Logicky ryba bude vždycky cejtit po rybě, ale musí být cejtit jen po ní a ne hnusně :)

0 0
možnosti
P

pablo_II

13. 6. 2011 8:38
20-30 minut? na lososa!!! OMG :-o

20-30 minut na Lososa? Opravdu tak moc? Navíc na grilu, kde je příparava masa obecně poměrně rychlá a o rybách to platí dvojnásob?  Nejde o překlep? Já tedy lososa připravuji poměrně často a 3 -4 minutky z každé strany mu bohatě stačí (pravda je, že nedělám ten filet vcelku ale dělím ho na jednotlivé porce, ale to by neměl být takový rozdíl. Má pak krásnou kurčičku a vnitřek je krásně růžový, ale ne syrový. Jednoltivé plátky masa jdou pak samy od sebe. Připadá mi že 20-30 znamená, že tu ryu zavraždím podruhé. Musí být ugrilovaná k smrti. Nevím nejedl jsem tuto úpravu a obvykle jsem zastánce linie vaření kterou p. Pohlreich razí (čerstvé kvalitní suroviny a žádné prefabrikáty) ale i jeho infromace a rady je někdy třeba brát s rezervou, nicméně tady pdle mě někdo ujel, buď pisatel čánku, nebo p. Pohlreich. 30 minut je na grilu moc i na kuřecí plátek na tož na plátek (filet) ryby, která má mnohem jemnější maso. Tak a teď se do mě pusťte

0 0
možnosti
PT

BigpetBig

13. 6. 2011 8:54
Re: 20-30 minut? na lososa!!! OMG :-o

Když mrkneš na video, tak tam říká, že ryby je ještě malinko nedodělaná, že to chce ještě tak 10 minut, tak bych tomu údaji co je napsán v článku naprosto věřil.

0 0
možnosti
AK

wrah

13. 6. 2011 7:31
Pangas

Pangase na grilu? To si vcelku neumím představit.  Jasně, že je lepší čerstvá ryba, než mražená, to by němý neřekl, že?

0 0
možnosti
A

anncz

13. 6. 2011 7:28
Cerstve?

Cerstvy mecoun, divoky losos, tunak a kalamary... Pan kuchar zije v CR nebo u oceanu? Cerstveho mecouna jsem v Cr snad nikdy nevidel, lososy jsou zmrazene a z farem, tunak nejaky zamrazeny hnus, co ho nechteli na sushi v japonsku ani pro dobytek v Nemecku, tak ho dovezli do CR.

0 0
možnosti
RS

bralamas

13. 6. 2011 1:56
to mi nedelejte

ja vedel ze na to nemam koukat. jdu vyrabovat lednicku :)

0 0
možnosti
MK

czechbeer

13. 6. 2011 1:41
salmon

tak losos s koprem je stara znama vec. spravne se ma pect i s kuzi pod ni je to maso nechutnejsi R^

0 0
možnosti