Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Recept na kuře tří hořčic podle první dámy. Ve stylu „Co dům dal“

Slavný recept Livie Klausové koluje po internetu a získal si mnoho obdivovatelů. V pražském hotelu Alcron jsme ho pro vás uvařili, abychom zjistili, čím že se to v dobách reálného socialismu krmil současný prezident Václav Klaus. Byl z jeho nejoblíbenějších.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

borovec

kuře dle paní Lívie

Recept jsem vyzkoušela v pomalém hrnci a je báječný. http://foto.dama.cz/foto.php?f=906226

0/0
19.6.2011 17:44

flames828

Re: kuře dle paní Lívie

Vypadá to jak U.H.O. smíchané s lečem. Letěla byste i s pomalým hrncem.

0/0
23.6.2011 19:52

borovec

Re: kuře dle paní Lívie

Jste s kritikou hned hotov,ale nevidíte si na špičku nosu.Recept jsem převzala právě z diskuse a je odzkoušený mnoha Dámami.Uvařte a pak něco povídejte.!

0/0
23.6.2011 20:05

flames828

Re: kuře dle paní Lívie

Ale, ale, dotčená. Víte, já nepíšu, že je to špatné, že to snad blbě chutná. Já mám ten přihlouplý instinkt, že asi třetinu jídla u mě dělá chuť, třetinu vůně (ke všemu jídlu téměř fetištisticky čichám, byl jsem za to vždy peskován) a třetinu chuť. A ten výtvor vypadá jak když sním svíčkovou a pobliju se zpět do talíře, ve vším respektu. Vonět to bude po kyselu hořčična a deku, tedy solidní kombinace na šavli. Ještě, když je to v tak drastické kombinaci maso-knedlík a to vše přelité půllitrem omáčky. Když snesete nulovou míru kritiky, tak se prostě příště nechlubte.

0/0
23.6.2011 23:14

borovec

Re: kuře dle paní Lívie

Vidím jediné řešení,uvařte bez  sterilované zeleniny a uvidíte8-o

0/0
23.6.2011 23:19

flames828

Re: kuře dle paní Lívie

Problém je nejen v tom. Uplně zbytečně děláte omáčku, půlka z ní zůstane na talíři, přelijete s ní knedl, ten bude rozmočený a humusatý. Proč ten kuchař na tohle asi abdikoval? Vždyť je to děs, to maso se dá vysloveně akorát oplácat hořčicí (když se chceme držet receptu), upéct a zelenina (raději zmraženou teda, než sterilovanou, cenově stejně) se může opravdu bokem dodělat. Ale proč ji zaděláváte moukou? To je zas taková škoda, dělat ze všeho totální uho. Nechte zeleninu jen s tím máslem, nebo bokem zdusit s trochou vývaru. Pak bych k tomu sedl.

0/0
24.6.2011 8:57

brej den, pánové

Takže

kuchař si upravil to, pak ono a udělal z toho vlastně něco úplně jiného ;-D

0/0
18.6.2011 2:07

Shumway

Re: Takže

a nějak jsem tam nenašel, jestli to je, či není, dobré

0/0
19.6.2011 10:55

username

ehm

takové typické komančské jídlo, myslím, že už by něco takového asi jen tak nejedl. Ale když by se nepoužívala sterilizovaná zelenina a pravá hořčice a celé se to zjednodušilo, tak by to bylo celkem klasické kuře na zelenině.

0/0
17.6.2011 20:19

kockazpassau

to bych

nejedla

0/0
17.6.2011 19:15

s(h)arka

Re: to bych

R^

0/0
17.6.2011 19:35

fatmike

Až na tu Moravanku, to vypadá v pohodě

0/0
17.6.2011 17:54

Inkvizitor Johny

Nadpis příspěvku

Se mi tam nelíbí ta sterilovaná zelenina. Jinak by to mohlo být v cajku. Někdy zkusím kuře na hořčici.

0/0
17.6.2011 13:13

orinka3

Moravanka

zkusila jsem to jednou a neradím tu Moravanku, vychází z toho divná chuť. Méně je více.

0/0
17.6.2011 11:29

kapitán Matka

Ale ano, je to docela "jedlé".

Jako máloco, co má něco společného s p. Klausem.:-)

0/0
17.6.2011 7:47

3dzery

Re: Ale ano, je to docela "jedlé".

Připravuje mu to často manželka,protože mu to chutná.

0/0
17.6.2011 11:08





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.