Diskuze

Levné kuře toho za život nachodí jako vy z postele do koupelny

"Drůbež v každém případě kupujte chlazenou, na mraženou raději zapomeňte," radí šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Z drůbeže je králem grilování v Čechách sice jednoznačně kuře, ale právě tak můžete sáhnout po kachně či králíkovi, který z pohledu kuchyňské přípravy k drůbeži patří. A na grilu zdaleka není špatný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

čirokéz

30. 6. 2011 18:06
Chov v klecich

Myslim, si ze Pohlreich pekne keca. Brojlery (kurata na maso) se chovaji volne v klimatizovanych halach na podestylce - nejcasteji na pilinach. Vykrm trva zhruba 8 tydnu. V klecich se chovaji nosnice na produkci vajec.

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

21. 6. 2011 17:36
farmářské a "klecové" kuře

Jistě to znáte, farmářské kuře, bez vší té chemie, krmené kukuřicí - krásně žluťoučké.

No tak jsme zkusili jednoduchý test. Stačilo přidávat do krmiva karoten a nad kuřátkem by se zasmál i pan Pohlreich a asi by věřil, že je poctivé, farmářské. Karoten a beta-karoten najdete totiž skoro ve všem co má žlutou a červenou barvu (třeba mrkev).

Prostě podobná finta jako s plameňáky, proč asi jsou růžoví? Je to stravou či aditivy.

Nic proti ničemu, ale natáhnuti můžete být všude i když se řídíte radami "největších" odborníků.

3 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

21. 6. 2011 20:01
Re: farmářské a "klecové" kuře

Tak jen podle barvy se řídí jenom lama...Ale teda upřímně doufám, že váš způsob se na trh nedostane. To by se to zkomplikovalo a musel bych těm kuřatům udělat anatomický oční sken :-)

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

21. 6. 2011 13:20
Viděl jsem

Viděl jsem a začíná to být pěkná nuda. Kolik to má ještě dílů?

0 0
možnosti
FV

honzyk

21. 6. 2011 19:57
Re: Viděl jsem

Příští týden je poslední.

0 0
možnosti
MP

tmf

20. 6. 2011 22:18
co je to za diskusi???

jaká makrela, jaký biftek, tuňák, jaká kráva z Argentiny, vždyť je to článek o grilování kuřete

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

20. 6. 2011 22:41
Re: co je to za diskusi???

Tohle je rozjezd před vysíláním ;-)

0 0
možnosti
V

vipeeer5

20. 6. 2011 17:48
Koření

No jo, ale jak na tom není kilo grilovacího koření a neplave to v oleji, není to pro čecháčka úplně ono....

0 0
možnosti
IJ

Inkvizitor Johny

20. 6. 2011 20:15
Re: Koření

Bych grilovací koření úplně nezatracoval. Snad jediné, co lze vyčíst je, že tam rvou sůl.

0 0
možnosti
PN

dedamraz

20. 6. 2011 17:23
kvalitni hovezi

ja jen takovou malou poznamku k debate o kvalite hoveziho...neziju v CR, ale v jedne zapadoevropske zemi, kde se na kvalitu jidla celkem dba a lidi jsou za nej ochotni utracet (a ne, neni to Nemecko)...mam tady jednu znamou Argentinku a ta rikala, ze kvalitni hovezi se tady vubec neda koupit, ze s tim, co je na trhu v Argentine se to vubec neda srovnat, ze to maso tady nikdo ani neumi poradne naporcovat...tak jen, abyste furt nebrblali, jaka je to v CR mizerie....kvalitni hovezi zrejme jen za morem :-)

0 0
možnosti
DD

Dejmiho Dokamen

20. 6. 2011 17:53
Re: kvalitni hovezi

no jo. Ne nadarmo se z Argentiny to hovezi za horentni sumy dovazi :-).

To je bohuzel soucasna bolest "stary Evropy"-vlajkovy lodi lodi pokroku a lidstva. Zbytek sveta jsme vsechno naucili, zpohodlneli, vyuzivali plodu ty pedagogicky prace a najednou zjistujeme, ze to, co jsme je naucili, uz sami neumime. A bude hur. Jesteze to pivo jeste zvladame. :-)

1 0
možnosti
MN

Bodie8

20. 6. 2011 16:34
Koukám, že jste se tady všichni do sebe pěkně pustili.

Mě osobně by bylo úplně jedno co si soused dává na gril.

Problém je v tom, že humus griluje tolik lidí, takže poptávka po kvalitnějším mase je tak nízká a tudíž kvalitní maso člověk koupí jen v Makru a vybraných obchodech v Praze a možná v Brně.

0 0
možnosti
K

kolyvanov2

20. 6. 2011 16:38
Re: Koukám, že jste se tady všichni do sebe pěkně pustili.

Jop, to jsem se uz snazil naznacit. Tezko muzes prijit k "reznikovi na vesnici" a rict, ze chces dva platky tunaka. Ale nejakych makrel tam bude mit tri mrazaky...

Nebo teda rict to muzu, ale vyjdou mne jako ty tri mrazaky makrel:)

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

20. 6. 2011 15:39
Samosebou ze Biftek v restauraci vyjde draho... proboha

ale o tom se tady nebavime...  Kdo koukal na Ano sefe moc dobre vi, jak se takovy Biftek v restauracich ceskych (cest vyjimkam) dela.. a ja to teda nechci...

Ja jsem tady zrovnaval Biftek doma vs. McDonald .....   neboli, jsem narazel na vymluvu "to je ale drahe" u lidi, kteri utraci tuny penez za:   Instantni jisku, polivky v pytliku, Korenici smesi, vyvary v kostce a jine a jine predrazene nesmysly...

0 0
možnosti
K

kolyvanov2

20. 6. 2011 15:43
Re: Samosebou ze Biftek v restauraci vyjde draho... proboha

Tys ale nesrovnaval biftek doma. Ty jsi srovnal syrovy maso nakoupeny u reznik a v tom spociva ten "nepatrny" rozdil.

Dobrej vyvar se dela X (10?) hodin. Fakt mas pocit, ze jeho cena je za pusu a ze je vyvar v kostce je mnohem drazsi nez vyborne udelat vyvar?

Mimochodem, vymalovat si byt nebo si spravit auto je taky mnohem levnejsi nez platit za "predrazene" sluzby...

0 0
možnosti
RM

Trent-R

20. 6. 2011 15:35
...

Kdo tady co mele o spalení asi nikdy negriloval...Na grilu to vždycky budete mít trocu chycený....o tom grilování je...

0 0
možnosti
DP

Spalovač_šancí

20. 6. 2011 15:36
Re: ...

i když se to třeba bude dělat v alobalu?

0 0
možnosti
O5

ODSCSSD 5

20. 6. 2011 15:19
Ano kvalitni maso je drahe..

250gramovej Biftek ze svickove totiz stoji stejne jako McMenu ..... a verim tomu ze vetsina lidi co nadava jak kuchari vari z drahych veci je u toho mekace dost casto..

0 0
možnosti
K

kolda39

20. 6. 2011 15:24
Re: Ano kvalitni maso je drahe..

Kolik stojí to McMenu? To fakt stojí 150kč? Jo je to možný, já nevím já to nejím. No rozhodně bych za McMenu 150kč nedal. Rv

0 0
možnosti