- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Myslim, si ze Pohlreich pekne keca. Brojlery (kurata na maso) se chovaji volne v klimatizovanych halach na podestylce - nejcasteji na pilinach. Vykrm trva zhruba 8 tydnu. V klecich se chovaji nosnice na produkci vajec.
Jistě to znáte, farmářské kuře, bez vší té chemie, krmené kukuřicí - krásně žluťoučké.
No tak jsme zkusili jednoduchý test. Stačilo přidávat do krmiva karoten a nad kuřátkem by se zasmál i pan Pohlreich a asi by věřil, že je poctivé, farmářské. Karoten a beta-karoten najdete totiž skoro ve všem co má žlutou a červenou barvu (třeba mrkev).
Prostě podobná finta jako s plameňáky, proč asi jsou růžoví? Je to stravou či aditivy.
Nic proti ničemu, ale natáhnuti můžete být všude i když se řídíte radami "největších" odborníků.
Tak jen podle barvy se řídí jenom lama...Ale teda upřímně doufám, že váš způsob se na trh nedostane. To by se to zkomplikovalo a musel bych těm kuřatům udělat anatomický oční sken
Viděl jsem a začíná to být pěkná nuda. Kolik to má ještě dílů?
jaká makrela, jaký biftek, tuňák, jaká kráva z Argentiny, vždyť je to článek o grilování kuřete
Tohle je rozjezd před vysíláním
No jo, ale jak na tom není kilo grilovacího koření a neplave to v oleji, není to pro čecháčka úplně ono....
Bych grilovací koření úplně nezatracoval. Snad jediné, co lze vyčíst je, že tam rvou sůl.
ja jen takovou malou poznamku k debate o kvalite hoveziho...neziju v CR, ale v jedne zapadoevropske zemi, kde se na kvalitu jidla celkem dba a lidi jsou za nej ochotni utracet (a ne, neni to Nemecko)...mam tady jednu znamou Argentinku a ta rikala, ze kvalitni hovezi se tady vubec neda koupit, ze s tim, co je na trhu v Argentine se to vubec neda srovnat, ze to maso tady nikdo ani neumi poradne naporcovat...tak jen, abyste furt nebrblali, jaka je to v CR mizerie....kvalitni hovezi zrejme jen za morem :-)
no jo. Ne nadarmo se z Argentiny to hovezi za horentni sumy dovazi :-).
To je bohuzel soucasna bolest "stary Evropy"-vlajkovy lodi lodi pokroku a lidstva. Zbytek sveta jsme vsechno naucili, zpohodlneli, vyuzivali plodu ty pedagogicky prace a najednou zjistujeme, ze to, co jsme je naucili, uz sami neumime. A bude hur. Jesteze to pivo jeste zvladame. :-)
Mě osobně by bylo úplně jedno co si soused dává na gril.
Problém je v tom, že humus griluje tolik lidí, takže poptávka po kvalitnějším mase je tak nízká a tudíž kvalitní maso člověk koupí jen v Makru a vybraných obchodech v Praze a možná v Brně.
Jop, to jsem se uz snazil naznacit. Tezko muzes prijit k "reznikovi na vesnici" a rict, ze chces dva platky tunaka. Ale nejakych makrel tam bude mit tri mrazaky...
Nebo teda rict to muzu, ale vyjdou mne jako ty tri mrazaky makrel:)
ale o tom se tady nebavime... Kdo koukal na Ano sefe moc dobre vi, jak se takovy Biftek v restauracich ceskych (cest vyjimkam) dela.. a ja to teda nechci...
Ja jsem tady zrovnaval Biftek doma vs. McDonald ..... neboli, jsem narazel na vymluvu "to je ale drahe" u lidi, kteri utraci tuny penez za: Instantni jisku, polivky v pytliku, Korenici smesi, vyvary v kostce a jine a jine predrazene nesmysly...
Tys ale nesrovnaval biftek doma. Ty jsi srovnal syrovy maso nakoupeny u reznik a v tom spociva ten "nepatrny" rozdil.
Dobrej vyvar se dela X (10?) hodin. Fakt mas pocit, ze jeho cena je za pusu a ze je vyvar v kostce je mnohem drazsi nez vyborne udelat vyvar?
Mimochodem, vymalovat si byt nebo si spravit auto je taky mnohem levnejsi nez platit za "predrazene" sluzby...
Kdo tady co mele o spalení asi nikdy negriloval...Na grilu to vždycky budete mít trocu chycený....o tom grilování je...
250gramovej Biftek ze svickove totiz stoji stejne jako McMenu ..... a verim tomu ze vetsina lidi co nadava jak kuchari vari z drahych veci je u toho mekace dost casto..
Kolik stojí to McMenu? To fakt stojí 150kč? Jo je to možný, já nevím já to nejím. No rozhodně bych za McMenu 150kč nedal.