Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tři roky starý zámek z čokolády udělal z cukrářky rekordmanku roku

Cukrářka Jana Dostálová postavila před třemi lety věrnou kopii francouzského zámku Chaumont. Padly na něj mimo jiné čtyři kilogramy čokolády a pětadvacet kilo tvarovací hmoty. Díky této práci se Dostálová před několika dny stala Rekordmankou roku 2011 na mezinárodním festivalu rekordů a kuriozit v Pelhřimově.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

krepajana

šikovná holčína

0/0
23.6.2011 14:11

vymrzovac2

Hele Truhlíku,.........

..... a co takhle napsat, v čem spočívá ten rekord, který dosáhla tři roky po vytvoření dortu?  Nějak jsem se to v tom článku nedočetl.......:-/ O čem je tedy ten článek, když tam není uvedena ta hlavní informace ?

0/0
21.6.2011 14:18

Letzte Version

Ten dort

je k  nakousnutí, mňam  :-). Škoda, že nebude "moc chutný"  (viz. diskuze) :-).

0/0
18.6.2011 21:40

NejeHa

Nádherná práce

To by byl hřích sníst :-).

0/0
18.6.2011 21:32

Bereniké

Nádherné

Z čeho se dělá ta modelovací hmota?

0/0
18.6.2011 12:03

koizumigadaisuki

Re: Nádherné

Z cukru. Nazyva se to fondan.

0/0
18.6.2011 12:30

Lord Havelock Vetinari

Čokoláda

je jistým přitažlivým způsobem sympatičtější materiál pro architektonický model, než třeba taková balza a centafoam. R^ Akorát v případě užití čokolády by se mi po kritikách vrátila asi tak méně než polovina toho, co bych odevzdal, a ještě se stopami lomu a okusu.

0/0
17.6.2011 23:52

koizumigadaisuki

Jedly sice bude...

..ale chutny moc ne. Ocenuji to jako pekny model. Ne uz tak moc jako cukrarsky vyrobek. Tato modelovaci hmota je zlo. Zakladnim pravidlem cukrarskych soutezi je, aby dany vyrobek byl jedly. Predpokladam, ze by se dalo najit vice materialu, ktere vas po pozreni hned nezabiji a bude se z nich dobre sochat. To z nich ale nedela dobrou cukrarskou surovinu.

0/0
17.6.2011 23:42

Jana Dostálová

reakce

Dobrý den,

velice mne potěšilo, že jsem nalezla i tuto diskuzi ke článku a reakce vás všech.

Opravdu mne rozveselily komentáře typu: ham-slíznutí cukrářky :D...

Abych reagovala na dotazy či názory všech,vynaznažím se odpovídat bez přeskakování :

O cizině jsem již přemýšlela. Komunikativně umím anglický jazyk i německý, ovšem jak zmiňujete - v Čr mám již partnera a tak je těžké rozhodování ... ovšem jak říkáte půl rok není tak dlouhá doba , ale to bych nemohla být povahou "poseroutka"....:) Zda se uplatním i v Čr je nyní otázkou - narazila jsem i na potencionální zaměstnavatelé, kteří mne odmítli "že jsem příliš dobrá" a tedy mne nechtěli přijmout, tedy jak se říká "každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán" :P. ..ale toto chování jsem v některých případech předpokládala.

+1/0
17.6.2011 16:32

vhodný příspěvek?

Re: reakce

Ať se rozhodnete tak nebo tak, každopádně držím palce. R^

0/0
17.6.2011 22:11

avoris

Re: reakce

Slečno, jste ohromně šikovná a určitě se neztratíte, ať budete kdekoli :-) Držím pěsti a přeju plno úspěchů, pohody a spokojenosti :-)

0/0
23.6.2011 11:20

fascinatedbyhumanity

no

to je krasa, jeste ze to nikdo nesnedl:-)

0/0
17.6.2011 14:26

Grimkin

Re: no

Ona je otázka, jak moc to bude chutné... je to hlavně na efekt, ne na chuť, ale nádhera.R^

0/0
17.6.2011 14:41

EasyR1.5

Kromě toho že je moc šikovná,

je i moc hezká... :-)

0/0
17.6.2011 13:45

Grimkin

Re: Kromě toho že je moc šikovná,

Moje slova...

Šikovná R^ a k tomu moc hezkáV.

Škoda, že tu není, co teď dělá, jak se uplatnila...

0/0
17.6.2011 14:42

Catt

Re: Kromě toho že je moc šikovná,

Z některých úhlů možná. http://www.gastronews.cz/pictures/a1-5EJB7JU8XQ-big.jpg

0/0
17.6.2011 15:04

black pirate

Re: Kromě toho že je moc šikovná,

lol ;-D;-D;-D;-D

0/0
17.6.2011 16:04

coast

Slečno

pokud umíte Franc nebo Ital, foto vaší práce + letenku do Belgie nebo Italie.Ihned doživotně budete zajištěná.Nebo si dejte Ilotsacre.be a další stránky.V případě vašeho výtvoru budete ihned číslo jedna.:-)

0/0
17.6.2011 13:20

Grimkin

Re: Slečno

Tihle lidé se uplatní vždy a všude, tedy i v [>-] . Ale venku ji ocení mnohem lépe, o takovéhle "řemeslníky" je zájem vždy a velký, ale někomu se ven nechce, je tu spokojený, pak záleží i na partnerovi... partnerce... ale v mládí by na to zkušenou, jako za 1. republiky, měl snad vyrazit každý, i kdyby jen na půl roku... když je doma ještě bez závazků...

0/0
17.6.2011 14:44

OrignalTrotl

Takto bych dopadl při návštěvě toho zámku

http://www.youtube.com/watch?v=x-qzDxirkzo ;-D

0/0
17.6.2011 12:54

houba Bob

Krásný dort

i jeho stvořitelka...:-)

0/0
17.6.2011 12:48

Bafikybaf

Re: Krásný dort

Navíc když je holka takhle šikovná, je to pro mě víc sexy, než útlý pas a ňadra dmoucí, ale šíša vymetená a ruce levé.

0/0
21.6.2011 8:26

bx777desta

ham !

joooo tak tu cukrarku bych sliznul !

0/0
17.6.2011 12:48





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.