Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Koho by napadlo grilovat kuře na plechovce s pivem

Grilování celého kuřete s automatickým podléváním zevnitř, to není vychytávka nějaké nejmodernější trouby. To je jednoduchý trik, na který zřejmě přišel český pivař. Svojí originalitou a výsledkem natolik nadchnul i šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, že ho přidal do svých tipů pro letní grilování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

DickLarge

Pivo

To já když peču kuře rozlejvám pivo po celý kuchyni.

0/0
5.7.2011 18:29

aboduch

nic novyho

tohle už dělám od pradávna,taky u toho sprostě mluvim ale nelezu stim do televize.jsem asi blbej mohl jsem byt v baliku za vodou:-P:-P:-P

0/0
28.6.2011 16:44

Datel 15

Re: nic novyho

1) Pohlreich neříkal, že ho vymyslel, ale že ho fascinoval natolik, že hozařadil do svého pořadu.

2) Nikdo ti nebrání jít do televize, rád se na tvé "umění" podívám, pokud budeš dobrej peníze určitě mít budeš. Ale známe to že? ;-D;-D;-D

0/0
28.6.2011 19:10

Dawemaster

Re: nic novyho

Asi tak no... ;-)R^R^R^

0/0
28.6.2011 21:25

ricpic3

Re: nic novyho

dálší, už asi 48 trouba, který má potřebu se tady vytahovat......  8-o

0/0
3.7.2011 21:27

Roger Wilco 2

.

Tenhle recept jsem zkoušel nedávno, ale pekl jsem kuře normálně v troubě.  Bohužel se během pečení převrátilo a pivo vyteklo, Bylo to taky dobré, akorát bylo kuře nikoliv grilované, ale dušené na pivě. Tak chci jen upozornit - bacha na to, mělo by se ve svislé poloze nějak zajistit.

0/0
28.6.2011 15:11

svobodnik Halik

ale no tak Zdendo

Zdendo v jednom dílu Ano šéfe!Jsi řekl,že nesnášíš,když se u vaření pije jakýkoli alkohol......Poslední dobou ale svůj názor vyvracíš

0/0
28.6.2011 9:37

IRC

Re: ale no tak Zdendo

myslim, ze to bylo v kontextu vareni jako pracovni cinnosti. ne zabava.

0/0
28.6.2011 9:52

Petrik73

Re: ale no tak Zdendo

To von musí.

0/0
28.6.2011 12:24

Muci-Pucinek-v3.0

Re: ale no tak Zdendo

V práci se alkohol samozřejmě nepije. Chápete doufám že tohle je pořad o domácím grilování?

0/0
28.6.2011 13:35

Inkvizitor Johny

Nadpis příspěvku

No tak ten poslední díl byl ale snobárna ;-D

0/0
28.6.2011 9:09

Amanita phalloides erectus

***

A co zkusit býčka na sudu ?

0/0
28.6.2011 7:41

Roger Wilco 2

Re: ***

A grilovat plamenometem, ne?:-)

0/0
28.6.2011 15:12

afx

Sůl nad zlato?

Nepotřebuju prasata, která musejí sůl strkat do všeho. Původní chuť se tím úplně překryje a zničí.

Ale kdo chce kam...

0/0
27.6.2011 22:59

ach jooo

Re: Sůl nad zlato?

... pomozme mu tam - tak6e už padej! :-P

0/0
27.6.2011 23:56

REN_STIMPY

Re: Sůl nad zlato?

R^

0/0
28.6.2011 5:28

Bohdanečák

Re: Sůl nad zlato?

jestli vaříš bez soli, tak to prase padá spíš na tebe......ale kdo chce kam........:-/

0/0
28.6.2011 11:21

Muci-Pucinek-v3.0

Re: Sůl nad zlato?

Jasně...to neni umění vařit se solí - bez soli, to je umění!! Přiměřeně...přiměřeně...

0/0
28.6.2011 13:37

cara al sol

Re: Sůl nad zlato?

Ne sůl, koření na půl hektaru!

0/0
29.6.2011 9:49

kurzepa.j

Re: Sůl nad zlato?

Původní chuť sicé zmizí, ale objeví se nová- lepší ;-)

0/0
30.6.2011 7:36

TondaN

kuře ,nekuře

celý pořad o grilování s polreichem se mi velmi líbil,protože polreich to má v ruce!není to žádný kutil a dodatečně se mu omlouvám,že jsem ho měl za frajera. :-) prostě-kdo umí ,umí

a nečeká na naše soudy!;-)

0/0
27.6.2011 22:20

ach jooo

Trouba...

Pání odbodníci, já jsem tak zaostalá, že to slyším poprvé a tak se vám, zkušených, ptám, zda se to da dělat i v troubě a zda máte někdo zkušenost plechovka vs. lahváč?

0/0
27.6.2011 21:30

saho1

Re: Trouba...

Ano, já to dělám normálně v troubě a zítra si udělám jedno kuřátko. Ty prsička jsou výborně, šťavnaté...;-D

0/0
27.6.2011 21:38

borivoj

Re: Trouba...

Mám zkušenost jen s tou plechovkou. Zkusil jsem kdysi v troubě a kuře bylo sice dobrý, ale necítil jsem rozdíl proti kuřeti bez té plechovky. Lepší je to pivo vypít až k tomu hotovýmu kuřeti ;-)

0/0
28.6.2011 7:34

kookinka

My

to děláme doma už strašně dlouho, ale pečeme ho na flašce od piva, ne na plechovce.

0/0
27.6.2011 20:35

homernaj

Grilovanie na plechovke :)

Moja mama to robil uz xxx rokov a moc mi to chuti. Da sa to pekne doma v trube.

0/0
27.6.2011 19:09

3ska

cesky pivar vymyslel beer can chicken?

Pohlreich grilovat neumi, resp. na profi kuchare nic extra. U nas by ho prejel kazdy teenager.

0/0
27.6.2011 16:42

GhostDogXXL

Re: cesky pivar vymyslel beer can chicken?

Tak to radši zůstaň tam kde jsi a nikoho nepřejížděj ;-D;-DRvRv

0/0
27.6.2011 17:13

username

Re: cesky pivar vymyslel beer can chicken?

to jseš pěkná lama. Pohlreichova restaurace má michelinské ocenění pro kvalitu za rozumnou cenu a je tak asi jeden ze 2 českých šéfkuchařů, který to kdy dostal (plus pár zahraničních působících v ČR, někteří dostali i hvězdu, ale ta je prakticky pro hodně drahé restaurace). Netvrdím že je nejlepší kuchař, asi by se tady našlo možná tak deset lepších, ovšem je i skvělý restaurační manažer s velkými zkušenostmi i z ciziny a takovouto kombinaci tu splňují zhruba 3 šéfkuchaři. (P.S.: disclaimer: pracoval jsem v asi 20 hotelích a restauracích, s vystudovaným restauračním a hotelovým managementem)

0/0
27.6.2011 19:04

username

Re: cesky pivar vymyslel beer can chicken?

krom toho pohlreich griloval v austrálii asi 10 let. V tomto pořadu samozřejmě musí ukazovat spíše jednoduché základní úpravy, které se nedají zkazit a navíc musí používat dostupné potraviny a dochutiny

0/0
27.6.2011 19:07

Volejbalové kladivo

tak odborníci

zas máte příležitost si tu trochu zamachrovat. Nikdo vás nenutí na ten pořad koukat a ani ten článek číst.

0/0
27.6.2011 16:30

Uphillman

Viděl jsem to na poláku...

V Polsku mají taky pořad "Ano, šéfe!", jen se to jmenuje "Kuchenne Rewolucje" a místo Pohlreicha je tam Magda Gessler. Pár dílů je nahraných na YouTube, kdo má zájem. No a Gesslerka v jednom díle dělala právě takové kuře, jen bylo, jestli si dobře vzpomínám, napíchnuté na normálním lahváči, ne na plechovce.

0/0
27.6.2011 14:36

Rafaelou

stará a naprosto známá věc....

Asi před patnácti lety jsem se s tím poprvé setkal ve Velké Británii a od té doby snad tisíckrát po celém Česku.Z.Pohlrait objevil Ameriku.Méně namyšlenosti,více se pohybovat mezi obyčejnými kuchaři amatéry a bude v obraze.

0/0
27.6.2011 14:18

janduben

Re: stará a naprosto známá věc....

ja sem to nevedel a po cesku  jsem s tim nikdy nesetkal, recept tedy vitam

+1/0
27.6.2011 14:32

ODSCSSD 5

Re: stará a naprosto známá věc....

kdyby sis precetl clanek.... tak vis, ze ten recept za vlastni nepoklada... ano pro mne to je taky znama vec, ale pro plno lidi ne, tak proc jim to neukazat...

0/0
27.6.2011 14:37

halagajda

Re: stará a naprosto známá věc....

R^take tak:-)

0/0
27.6.2011 16:25

Volejbalové kladivo

Re: stará a naprosto známá věc....

tak třeba já jsem to nikdy neviděl. A jsem rád. že to sem dal. A ty sis aspoň mohl nakydat trochu hnoje.

+1/0
27.6.2011 16:26

Don_Alex

Re: stará a naprosto známá věc....

no vidis to, chtel jsi zamachrovat a misto toho jsi tu ze sebe udelal akorat tupouna. On sam rikal ze to neni jeho napad, jenze to ty jsi mel asi hlavu v neci pr... takze jsi to neslysel co...;-D;-D;-D

0/0
27.6.2011 17:25

Fungy

Re: stará a naprosto známá věc....

jsem to zahledl i v reklame intersparu

0/0
27.6.2011 21:40

chudacek.blbecek

Každýho

Každýho, kdo si četl o jídle dva roky zpátky.

0/0
27.6.2011 14:12

chestburster

Mě se zdá, že dost solí.

Ale asi je to v pohodě. Jen já jsem divnej, že si i rohlíky nechávám vybírat neposypané solí.

0/0
27.6.2011 13:42

roedor

Re: Mě se zdá, že dost solí.

hm, já taky skoro vůbec nesolím (a není ze zdravotních důvodů), prostě jsem zvyklá. Ostatní mi pak nadávaj, že se jídlo ode mě nedá dosolit:-/

0/0
27.6.2011 14:09

Pejsátko

Re: Mě se zdá, že dost solí.

Kde kupujete rohlíky? Slaný rohlík k drštkovce je výborný, ale nikde se nedá sehnat a musím si péct housky. Zato musím složitě vybírat rohlíky neposypané mákem.

0/0
28.6.2011 12:16

Zefram Cochrane

Re: Mě se zdá, že dost solí.

Třeba v Globále mají rohlíky holé, solené s kmínem a makované. Myslím že se to jmenuje královský rohlík.

0/0
29.6.2011 20:54

sdasdgk

Stare

Tohle jsem jedl pred 10 lety u kamose v Polsku. On ale pouziva lahev s pivem a nic neodleva. Chutnalo super - nic nebylo vysusene.

0/0
27.6.2011 12:44

Chudým bral, bohatým dával (8)

Zdéňa je prostě pořádný šoumen

rád sleduju jeho pořady ;-DR^

0/0
27.6.2011 10:50

Amanita phalloides erectus

***

Já griluju plechovku piva na kuřeti. Je ale třeba nejdřív vypít 15 plechovek. R^

0/0
27.6.2011 9:24

Rosinanta

Kuře na plechovce

Já teda nevím, ale o kuřeti na plechovce napsal například povídku Neil Gaiman (Sluneční pták, in: Křehké věci), hezkých pár let zpátky. Pokud vím, je to docela tradiční způsob "trampské" úpravy, netuším jak starý, ale předpokládám, že pár desítek let určitě. To zas někdo udělal objev...

0/0
27.6.2011 7:43

Lucass

Re: Kuře na plechovce

Někdo snad tvrdí, že je to Pohlreichův nápad?

0/0
27.6.2011 8:03

Rosinanta

Re: Kuře na plechovce

Ne, ale prezentují to jako objev století, a přitom je to bůhvíjak stará klasika.

0/0
27.6.2011 9:22





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.