Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Houby grilujte, smažte, připravujte z nich pastu, omáčky i polévky

Lesní houby mají v české kuchyni tradiční využití: jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Gratinované hlavičky žampionů, pečený houbový pudink či ragú s pečenými liškami se proto objevují v nabídce restaurací jako sezónní speciality.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

lajika

jo - taky pasta

taky nevím, co je míněno tou pastou. A taky jsem to nenašla.. A taky ani netuším, měl li autor na mysli pastu co těstoviny nebo pastu jako mazadlo. Kdybyste se to někdy někdo dozvěděl, dejte mi, prosím, taky vědět. Nejlépe kdyby snad autor článku objasnil? Co?

0/0
6.7.2011 18:49

Achnatonek

žádná pasta tu není

Tak tento článek jsem otevřel pouze ze zvědavosti na přípravu pasty z hub a pasta nikde :-/ :-P.

0/0
5.7.2011 6:09

l.z.s

Tak jsem ráda, že se nejedná o pastu

viz můj příspěvek níže. Autor se vydává za znalce - použil toto velmi moderní slovo (jak už o tom taky mnozí tady psali), ale ve skutečnosti ze sebe dělá jen trotla. Toto je český web, autor je předpokládám taky Čech, my jsme taky Češi, tak pište proboha česky! Slovo TĚSTOVINY je naprosto normální, tím mezi gurmány neklesnete na ceně!

0/0
3.7.2011 23:37

Tramp_007

Jaká

PASTA?

0/0
3.7.2011 22:32

Zefram Cochrane

dotaz na pastu

Chtěl jsem se jen optat, zda se zde myslí pasta z hub, nebo houby s nějakou těstovinou (jak je dnes moderní neříkat těstoviny, ale pasta)?

Ta skutečná pasta by mne dost zajímala, byl by to skvělý kořenící přípravek.

+1/0
3.7.2011 21:43

kapitan_karotka

Houbicky zasadne do medu

Pekne nechat aspon tri mesice uzrat a pak vyrazit s partou nekam do lesa a pekne je zbastit. Pokud nekdo houbicky griluje, tak to dela spatne.

0/0
3.7.2011 21:06

kapitan_karotka

Re: Houbicky zasadne do medu

tak me napada, ze todle bude debata asi o jinejch houbickach

0/0
3.7.2011 21:07

W. End

Pasta se cesky rekne TESTOVINY

Houbova pasta by asi byla spis pobliz pastice nez testovinam. Chapu, ze pasta zni trendy a in, ale v cestine ma pasta ponekud jiny vyznam, pane autore. Rv

+1/0
3.7.2011 20:18

feese

Článek na houby

Informační hodnota nulová.

Autor taky neví, co je to pasta a zřejmě by z hub vyráběl pastu ve smyslu kaše. Jenomže ono má jít o těstoviny, zřejmě nějakou variantu hříbků, bylinek, smetanové omáčky a těstovin. Dát do titulku něco, o čem se ve zbytku článku už pak nepíše je taky kumšt. No, ono o čem by autor psal, když o tom nic neví.

Další věc je, že houby navíc momentálně nerostou, takže většině lidí je článek nyní k ničemu. No jo, ale když už byl objednanej, musel se otisknout. Případně se trošku modifikuje a otiskne za měsíc znovu, že?

+1/0
3.7.2011 20:02

l.z.s

Co je to pasta?

Nemyslí tím snad autor TĚSTOVINY? Protože o pastě z hub jsem ještě neslyšela!

+1/0
3.7.2011 9:11

akrodif

Re: Co je to pasta?

Třeba tím myslí nějakou mazací pastu - třeba se tím dobře mažou boty nebo něco :-) Aspoň by to mohli psát jako "pásta", protože takhle fakt nevím, jestli tím myslí nějakou tu pomazánku nebo těstoviny a jsem celá zmatená, protože v článku se mi to neobjasnilo (ale četla jsem to jen tak halabala, abych si to právě ujasnila, tak jsem to možná přehlídla) :-D

0/0
3.7.2011 21:12

Richard Kába

Informační hodnota článku ...

Marně přemýšlím nad informační hodnotou tohoto článku. Vpodstatě jsme se dověděli, že v lese rostou houby a že se dají jíst ...

+1/0
3.7.2011 7:15

aazdar

Re: Informační hodnota článku ...

:-)) čtete mi myšlenky, taky řeším proč tento článek vznikl..a co převratného objevili :-)

0/0
3.7.2011 8:11

ivoš

Re: Informační hodnota článku ...

Okurková sezóna, fršténzí?:-)

0/0
3.7.2011 8:53

vovák

Re: Informační hodnota článku ...

rozkaz zněl: "Napsat článek o houbách!" :-P

0/0
5.7.2011 10:35

Inkvizitor Johny

Re: Informační hodnota článku ...

Jenomže oni zrovna teď nerostou :-P

0/0
3.7.2011 11:45

Inkvizitor Johny

Re: Informační hodnota článku ...

Teda "ony" já čeština.

0/0
3.7.2011 11:45

Richard Kába

Re: Informační hodnota článku ...

No mozna u Vas, tady rostou docela obstojne :)

0/0
3.7.2011 15:02

Inkvizitor Johny

Re: Informační hodnota článku ...

Kde? Ve VČ ani ťuk :(

0/0
3.7.2011 15:12

Richard Kába

Re: Informační hodnota článku ...

Stredni Cechy, Benesovsko - dlouhodobe nejvice lisky, holubinky, kozaky, kremenace, hribu mene, na zacatku sezony hlivy, ted uz i babky, kovare, syrovinky ...

JIzni Cechy, Pisecko - hromada hribu uplynuly vikend (hlasili rodice z meho mistecka)

0/0
4.7.2011 13:56

sn63

Re: Informační hodnota článku ...

Kdepak to jen chtěli říct že jsou houby nezavadné. Přišel mi mail že po uniku radioktivity ve Fukušimě jsou houby zavadne. Ten samý den vyšlel na idnes článek popírající tuto fámu. A toto je potvrzující článek .

0/0
3.7.2011 17:18

Richard Kába

Re: Informační hodnota článku ...

Ja tu famu podporuju jak muzu :) Kdyz nekdo takove pytlovine veri, tak je dobre, ze mi v lese zbyde vice hub :)

0/0
4.7.2011 13:57

Doubas1

Re: Informační hodnota článku ...

No a jeste jsme se dozvedeli jmeno restaurace, ktera to financovala :) Kam je potreba zajit...

0/0
3.7.2011 19:31

karelka7

Nejlepší je

každý rok první smaženice! To je žrádlo!!;-)

0/0
3.7.2011 1:47

Dawemaster

Re: Nejlepší je

R^

0/0
3.7.2011 20:56

Peregrina

Re: Nejlepší je

souhlasím. Zrovna dneska byla ta "první letošní" a sežrali jsme jí málem i s pánví :-) neuvěřitelná dobrotaR^

0/0
3.7.2011 21:03





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.