Diskuze

Houby grilujte, smažte, připravujte z nich pastu, omáčky i polévky

Lesní houby mají v české kuchyni tradiční využití: jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Gratinované hlavičky žampionů, pečený houbový pudink či ragú s pečenými liškami se proto objevují v nabídce restaurací jako sezónní speciality.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lajika

6. 7. 2011 18:49
jo - taky pasta

taky nevím, co je míněno tou pastou. A taky jsem to nenašla.. A taky ani netuším, měl li autor na mysli pastu co těstoviny nebo pastu jako mazadlo. Kdybyste se to někdy někdo dozvěděl, dejte mi, prosím, taky vědět. Nejlépe kdyby snad autor článku objasnil? Co?

0 0
možnosti
ŘK

Achnatonek

5. 7. 2011 6:09
žádná pasta tu není

Tak tento článek jsem otevřel pouze ze zvědavosti na přípravu pasty z hub a pasta nikde :-/ :-P.

0 0
možnosti
LZ

l.z.s

3. 7. 2011 23:37
Tak jsem ráda, že se nejedná o pastu

viz můj příspěvek níže. Autor se vydává za znalce - použil toto velmi moderní slovo (jak už o tom taky mnozí tady psali), ale ve skutečnosti ze sebe dělá jen trotla. Toto je český web, autor je předpokládám taky Čech, my jsme taky Češi, tak pište proboha česky! Slovo TĚSTOVINY je naprosto normální, tím mezi gurmány neklesnete na ceně!

0 0
možnosti

Tramp_007

3. 7. 2011 22:32
Jaká

PASTA?

0 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

3. 7. 2011 21:43
dotaz na pastu

Chtěl jsem se jen optat, zda se zde myslí pasta z hub, nebo houby s nějakou těstovinou (jak je dnes moderní neříkat těstoviny, ale pasta)?

Ta skutečná pasta by mne dost zajímala, byl by to skvělý kořenící přípravek.

1 0
možnosti
K

kapitan_karotka

3. 7. 2011 21:06
Houbicky zasadne do medu

Pekne nechat aspon tri mesice uzrat a pak vyrazit s partou nekam do lesa a pekne je zbastit. Pokud nekdo houbicky griluje, tak to dela spatne.

0 0
možnosti
K

kapitan_karotka

3. 7. 2011 21:07
Re: Houbicky zasadne do medu

tak me napada, ze todle bude debata asi o jinejch houbickach

0 0
možnosti
WE

W. End

3. 7. 2011 20:18
Pasta se cesky rekne TESTOVINY

Houbova pasta by asi byla spis pobliz pastice nez testovinam. Chapu, ze pasta zni trendy a in, ale v cestine ma pasta ponekud jiny vyznam, pane autore. Rv

1 0
možnosti
ZH

feese

3. 7. 2011 20:02
Článek na houby

Informační hodnota nulová.

Autor taky neví, co je to pasta a zřejmě by z hub vyráběl pastu ve smyslu kaše. Jenomže ono má jít o těstoviny, zřejmě nějakou variantu hříbků, bylinek, smetanové omáčky a těstovin. Dát do titulku něco, o čem se ve zbytku článku už pak nepíše je taky kumšt. No, ono o čem by autor psal, když o tom nic neví.

Další věc je, že houby navíc momentálně nerostou, takže většině lidí je článek nyní k ničemu. No jo, ale když už byl objednanej, musel se otisknout. Případně se trošku modifikuje a otiskne za měsíc znovu, že?

1 0
možnosti
LZ

l.z.s

3. 7. 2011 9:11
Co je to pasta?

Nemyslí tím snad autor TĚSTOVINY? Protože o pastě z hub jsem ještě neslyšela!

1 0
možnosti
IV

akrodif

3. 7. 2011 21:12
Re: Co je to pasta?

Třeba tím myslí nějakou mazací pastu - třeba se tím dobře mažou boty nebo něco :-) Aspoň by to mohli psát jako "pásta", protože takhle fakt nevím, jestli tím myslí nějakou tu pomazánku nebo těstoviny a jsem celá zmatená, protože v článku se mi to neobjasnilo (ale četla jsem to jen tak halabala, abych si to právě ujasnila, tak jsem to možná přehlídla) :-D

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

3. 7. 2011 7:15
Informační hodnota článku ...

Marně přemýšlím nad informační hodnotou tohoto článku. Vpodstatě jsme se dověděli, že v lese rostou houby a že se dají jíst ...

1 0
možnosti