Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Obalovaný pórek: fantastický a levný oběd

Obalovat pórek v této úpravě by asi napadlo málokoho. Máme ho totiž zažitý jako výraznou aromatickou zeleninu, kterou by nikdo rád nechroupal jen tak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

pavlik05

i kdyby levny

tak pekne pracny Rv

0/0
10.7.2011 9:51

semelik

tohle je asi stejně levné jídlo, jako polévka ze sekery

levnej bude možná tak ten pórek a starý rohlíky na strouhanku.

Slušnej sýr, nedejbože anglická to dostanou na stejnou úroveň jako flák vepřovýho na klasický řízky - taky budou smažený, ale u nich aspoň člověk ví, do čeho jde.

+1/0
5.7.2011 23:58

petr4770

Re: tohle je asi stejně levné jídlo, jako polévka ze sekery

R^jo mám stejnej názor;-DR^

0/0
7.7.2011 22:57

atakitak

Porek ???

ale jo, da se to snist, ale kdyz lahudku tak chleba s maslem, na to par kolecek desne mekkeho salamu a na to dzem- cim vic sladkej tim lepsi chut. Zapit kakaem- to je posusnanicko. Nebo rizek s ryzi. Anebo musaka a na taliri osladime cukrem a k tomu horky mliko. A jeste jedna suprovka- knedlik na kosticky a na to vajicko a ve finale pridame povidla. Nemluvim o jahodach s bramboriovou kasi a hraskem. Bozske a mnam

0/0
5.7.2011 23:11

Voborník

Levný?????

Kterýpak reportérek tohle zplodil? Pórek není levný a sýr je dražší než maso, o anglické slanině ani nemluvě.  Na smažení potřebuji olej, na obalení vejce. To že je levný oběd??? Novinář (ka) spadl(a)  naznak přímo na hlavu. Jestli je tohle levné, sežeru ježka. Představte si čtyřčlennou rodinu s dvěma syny puberťáky a navaříte jim "levný" obalovaný pórek. Cha, cha, cha!

! oni ti novináři si už nevidí do huby!!!! ;-O;-O;-O;-O;-O

0/0
5.7.2011 22:54

Artemy

Re: Levný?????

8-o A co jako normálně jíte?

0/0
12.7.2011 13:27

Peregrina

mě porek dost chutná,

dělám z něj takovou tu "bílou" krémovou polévku a skvělej je do číny, jen tak čína ala česko - maso, žampiony, porek, směs koření, naložit na 24 hodin zakápnutý olejem a pak jen rychle osmahnout....a obídek je na světě..a právě porek tomu dá ten pravý šmak. Děláme i řízky z cukety, nebo narychlo osmahnout květ bezu...jen předtím posolit a obalit ve strouhance, nebo i bez ní. Nebo cibulové kroužky...tahle úprava porku mě tedy ještě nenapadla, ale zkusím to, i jak tu radí níže zapéct. Kdyžtak to vyhodím:-)

0/0
5.7.2011 22:17

braka

To si dám radši

chleba s máslem než běhat kolem pórku.

0/0
5.7.2011 21:06

blekekeke

no ...

Brokolice, kopr, pórek, cuketa, celer, to vše jde osmažit, ale k jídlu to není pane ...

0/0
5.7.2011 20:46

Chamestekurel

hm

mňam!!!!

0/0
5.7.2011 19:49

Mouchard revival

...

podélně naříznout (nikoliv rozkrojit), do páry na cca 6 - 8 minut podle velikosti, k tomu bešamel nebo holandská omáčka a sklenka bílého... mé vzpomínky na léto ve francii...

0/0
5.7.2011 19:33

Inkvizitor Johny

Re: ...

Nepletete si to s chřestem?

0/0
5.7.2011 19:47

Mouchard revival

Re: ...

ne...

0/0
5.7.2011 19:58

Mouchard revival

Re: ...

jo a dělal jsem ho v konvektomatu, pro úplnost...

0/0
5.7.2011 19:59

Datel 15

Re: ...

tvoje chutě bych (ne)chtěl mít. ;-D

0/0
5.7.2011 22:33

Guarana12

Dušený pórek je lahůdka už odjakživa

Mám dojem, že se tady pořád objevuje Amerika a ono stačí juknout do nějaké kuchařské knihy z antikvariátu.

Pórek se dusil, je to pak velmi jemná a lehká zelenina. Autor také poněkud žvaní, když říká, že se syrový pórek nedá jíst. Stačí ho rozříznout velpůl skoro od kořínků k listům (ne úplně, aby to drželo pohromadě), pořádně umýt, mírně prosolit a zakroutit, jako když ho chceme vyždímat. Lépe se kroutí, pokud si ho celý podél ještě přehneme napůl. Nechat chvilku odpočinout a je hotovo. K studenému uzenému je to výtečná zelenina a jí se to takto na Balkáně.

Tohle mi přijde jako vytěžený recept na zapékaný špargl se šunkou, ovšem doražený tím obalem, aby se pracující nadlábl. V Česku se odjakživa obalovalo všechno, bylo to považováno za jednoduchou a rychlou večeři.

Nic proti tomu, zajímavá obměna to je. Ovšem když autor článku o vaření zná pórek jen z polévky.... no jo, no.

0/0
5.7.2011 18:53

wrah

Re: Dušený pórek je lahůdka už odjakživa

Nebo takový zapečený pórek. Výborná věc, prostě z pórků odříznete naťku (která dá vůbornou pórkovou polévku, lze i zamrazit) a kořeny, hodíte do osolené vody tak na 2-3 minuty, naskládáte do pekáčku, posypete strouhaným sýrem případně přidáte špek či anglickou, posypete trochu strouhanku, osolíte, opepříte a šup do trouby. Vřele doporučuji, obzvláště na podzim, kdy koupíte pórky i za 20 kč/kg (a čerstvé a naše české).

0/0
5.7.2011 19:08

Guarana12

Re: Dušený pórek je lahůdka už odjakživa

Tak tohle je ten recept na zapečený špargl.

Ale z pórku to občas dělám taky. Do té anglické ten pórek můžete zabalit. A máte pravdu, je to moc dobré.

0/0
5.7.2011 19:17

wrah

Re: Dušený pórek je lahůdka už odjakživa

Nedoporučuji nic špatného ne? A to jsem normálně 100% masožravec, ale fakt některé recepty z 95% zeleniny jsou výborné.

0/0
5.7.2011 19:28

Guarana12

Re: Dušený pórek je lahůdka už odjakživa

Já Vám také tenhle recept chválím. Sám ho mám rát. Jestli to snad vyznělo jinak, tak se omlouvám.

Já jsem totiž tenhle recept, ale se šparglem, měl na mysli v předchozím příspěvku a Vy jste se do toho receptu zrovinka trefil. Špargl je dražší a dlouho tady nebyl, tak se to dělalo z pórku a mě to tak taky chutná.

Zelenina je dobrá věc a občas je dobré udělat mezi těmi grill party odlehčovací pauzu.

0/0
5.7.2011 20:29

s(h)arka

obalovanej porek,obalovaný listy kapusty,obalovaná mrkev....

celer, obalovaný malý kapustičky.....tohle všechno bylo v sešitech o vaření, co se prodávaly za totáče...spousta ženskejch je má doma v knihovnách nebo v šuplíku..zase objevujete objevené!!!!!;-)

0/0
5.7.2011 18:31

Guarana12

Re: obalovanej porek,obalovaný listy kapusty,obalovaná mrkev....

Já míval rád kosmatice.

To byste ani neuhádla, co se vlastně při přípravě kosmatic do těstíčka obalovalo. Dělala to má babička a chutnalo to báječně! :-)

0/0
5.7.2011 18:55

DustMaker

Re: obalovanej porek,obalovaný listy kapusty,obalovaná mrkev....

To je obalovaný květ černého bezu, tzv. kosmatice, že?

0/0
5.7.2011 19:01

Guarana12

Re: obalovanej porek,obalovaný listy kapusty,obalovaná mrkev....

No jo, je to tak!

Já si říkal, kdoví jakou záhadu tady nezavěsím a Vy to víte za pár minut! :-)

0/0
5.7.2011 19:15

DustMaker

Re: obalovanej porek,obalovaný listy kapusty,obalovaná mrkev....

Taky se dělal obalovaný květ akátu, ale to bylo do sladkého těstíčka, jsem tuším někde četl :-)

0/0
5.7.2011 19:29

Guarana12

Re: obalovanej porek,obalovaný listy kapusty,obalovaná mrkev....

No to jsou věci!

Můj známý z Bavor mi říkal, že vyhledává kuchařky v antikvariátech. Za války kuchyň a styl přípravy zpustl a potom začalo hromadné stravování, polotovary a lidi stíhali hlavně zaměstnání a už se k poctivé kuchařině dost dobře vrátit nedalo. Jenže čas od času je to dobré něco zkusit, když je čas.

0/0
5.7.2011 20:34

Bereniké

Re: obalovanej porek,obalovaný listy kapusty,obalovaná mrkev....

Dělávám je dodnes, potomkům to chutná stejně jako nám v dětství

0/0
5.7.2011 20:02

Guarana12

Re: obalovanej porek,obalovaný listy kapusty,obalovaná mrkev....

Až jsem na ně dostal chuť. Škoda, že už mají bezy odkvetýno. :-)

0/0
5.7.2011 20:35

s(h)arka

Re: obalovanej porek,obalovaný listy kapusty,obalovaná mrkev....

smažený květy černýho bezu..taky děláme. Jsou dobré a Limonádu z květů..to je lahoda....

0/0
6.7.2011 18:38

Lumpíí po banánu 2

cibulové řízky

levné jídlo mého mládí. kluci je tak milují, že i když děláme normální, tak si pár cibulí nakrájejí na kolečka, osolí, obalí a usmaží. A taky jako první zmiznou;-D. Pórek zkusíme ...

0/0
5.7.2011 16:20

wrah

Re: cibulové řízky

Už mi je doporučovalo x lidí, určitě otestuji.. Necháváte je jen osolené, nebo jste zkoušel i nějaké koření?

0/0
5.7.2011 19:27

Lumpíí po banánu 2

Re: cibulové řízky

my je jen solíme, máme rádi tu cibulovou chuť (smažené nejsou štiplavé)

0/0
6.7.2011 6:44

SIFL

NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ

Vypadalo to zajímavě do doby, než jsem shlédnul fotky a ty nehty k zblití ;-ORv

0/0
5.7.2011 15:42

Inkvizitor Johny

Re: NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ

Hlavně to je mužská ruka, ne?;-D

0/0
5.7.2011 17:56

Artemy

...

Zvláštní, to zkusím. R^

0/0
5.7.2011 14:43

tommysak

Super oběd

Dnes jsem uvařil oběd podle Vašeho receptu´.Obalovaný pórek jsem si nedokázal představit.Musím říci, že jsem byl příjemně překvapen lahodnou chutí,slanina a sýr prostoupili do strouhanky.Vřele doporučuji všem !! Je to skvělé netradiční jídlo;-)

0/0
5.7.2011 13:31

Inkvizitor Johny

Hard-core

Tak tomu říkám vegetariánský hard-core8-o

0/0
5.7.2011 11:36

Zmuda, zelený mozek

Re: Hard-core

Ta anglicka asi moc vegetariansky kompatibilni nebude.

0/0
5.7.2011 11:40

Inkvizitor Johny

Re: Hard-core

To je jako kdybych vám posypal restovanou slaninkou kýbl čočky a řekl, že to je masové jídlo. Ale samozřejmě, je tam slanina;-D

0/0
5.7.2011 12:48

michaela.val

Re: Hard-core

Podle mně to vypadá dobře, ale maso moc nemusím :-)

0/0
5.7.2011 14:05

halagajda

Ne dekuji.

0/0
5.7.2011 11:27

Adam Pospisil

Tohle bych vážně nejedl

Není nad svíčkovou s osmi knedlíky a nebo pořádný steak s hranolkami.

0/0
5.7.2011 10:16

hanka.zel

Re: Tohle bych vážně nejedl

Třeba pro vás, ale já bych nedala přednost masu před zeleninou, a svíčkovou bych opravdu nesnědla ;-)

0/0
5.7.2011 14:17

Guarana12

Re: Tohle bych vážně nejedl

Hranolka podle vzoru žena? :-)

0/0
5.7.2011 18:43

Mouchard revival

Re: Tohle bych vážně nejedl

ano, jako ta brambora...R^

0/0
5.7.2011 19:26

Richard Kába

eidam?

Ten sýr na obrázku rozhodně není eidam a eidam bych tam určitě nedával.

Ono obecně, jak je něco levné, tak to obvykle nestojí za moc. Zbavme se konečně představy, že jídlo musí být levné ... a posuňme se k prioritě, že jídlo musí být dobré.

0/0
5.7.2011 9:40

BigpetBig

Re: eidam?

A copak eidam je hnusný sýr? Do čeho by si to obalil ty? Ne každý má rád výrazne sýry do všeho.

0/0
5.7.2011 15:33

Richard Kába

Re: eidam?

Ano eidam je hnusny syr. Ja bych pouzil napr. emental. --- rozporuji zejmena to, ze na obrazku neni pouzity eidam, tak jak se pise v popisu.

0/0
5.7.2011 15:40

BigpetBig

Re: eidam?

A proč si měl přerážet chuť jídla ementálem? Já bych to teda nedělal. Ještě si neviděl eidam s okama? Divím se, že se potom snažíš vyjadřovat k sýrům... Nic ve zlém.

0/0
5.7.2011 15:47

Richard Kába

Re: eidam?

Eidam s dírama jsem viděl, ale na obrázku není eidam. Ementál chuť pouze vhodně doplní. Jenom říkám píšu svůj názor. Do takového jídla eidam nepatří. Ale proti gustu žádný dišputát. Klidně si tam dej eidam.

0/0
5.7.2011 15:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.