Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Blogerka iDNES.cz vaří kompletní Sandtnerovou. Už má 180 receptů

Studentka Anna Grosmanová se rozhodla prozkoumat, jak se vaří klasická česká kuchyně. Inspirací jí byl film Julie a Julia s Meryl Streepovou a Amy Adamsovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Camomille

No..

Kdybych neviděla film Julie a Julia, možná by mě to i nadchlo. Takhle mi to připadá jen jako česká kopie. Každopádně slečně fandím, vypadá sympaticky a je fajn, když v dnešní době vaří bez náhražek.

0/0
8.7.2011 9:16

tejuz

Já se zamiloval

0/0
7.7.2011 23:54

Zefram Cochrane

Re: Já se zamiloval

Huš a zalez do fronty ;-D

0/0
8.7.2011 11:22

Zefram Cochrane

krásný a obdivuhodný projekt

V každém případě zajímavější a úctyhodnější než "První guláš jsem dělalatři dny" (pro zapomnětlivé: http://ona.idnes.cz/prvni-gulas-jsem-delala-tri-dny-priznava-autorka-kucharky-p3u-/recepty.aspx?c=A110629_181900_recepty_jup )

Tato slečna si rozhodně zaslouží obdiv. Už jen svým postupem - koukne do klasiky (tzn. že nehledá vše jen na internetu) a potom popíše se všemi záludnostmi. A světe div se, svoje zkušenosti nabídne zdarma a nedělá si reklamu na prodej knížky. Více takových lidí.

+3/0
7.7.2011 18:30

ghan-buri-ghan

"Bavilo mě v kuchyni experimentovat..."

Jasný, tak mě někdy pozvi. Budeme experimentovat, klidně i v kuchyni, ložnici, obejváku, koupelně, kdekoliv. Fantazii se meze nekladou ;-)

0/0
7.7.2011 15:09

tlkounev

.

Krásná, inteligentní a vaří. Tu chci. :-)

+1/0
7.7.2011 12:51

Feldkurat Katz

Re: .

ja ji taky chci......

0/0
7.7.2011 14:31

Fikos

Sandtnerová

Celá naše rodina podle ní vaří od nepamětiR^

0/0
7.7.2011 12:09

lechaii

Huráá - fotky :D

Máme tuhle kuchařku doma, naskenovanou od mámy a ta ji má od prababičky, není kompletní a nemá už ani původní desky, zato je stoprocentní originál, prvorepublikán, kterého by jsme za novodobou kopii nevyměnili ani za nic :) A ty dobroty!! Ale nejsou v ní ty zatracené OBRÁZKY!!! Jenom občas kresbičky. Takže sama občas plavu, jak by měl vlastně výsledek vypadat (teda když nemluvíme o knedlících, ale o méně typických baštách) a díky odvaze této slečny mám alespoň nějaké vodítko. Takže děkuju a držím pěsti.

0/0
7.7.2011 11:04

vovák

Re: Huráá - fotky :D

90-60-90

0/0
7.7.2011 11:06

vovák

xakru

vedle! ;-€

0/0
7.7.2011 11:07

cruz azul

Re: Huráá - fotky :D

vidim to stejne :))) pusinka usmevava !!![>-]R^

0/0
8.7.2011 6:01

MF DNES to jediná hraje s náma

nemáte někdo na ní číslo?

0/0
7.7.2011 11:02

vovák

Re: nemáte někdo na ní číslo?

90-60-90

0/0
7.7.2011 11:07

Inkvizitor Johny

V pohodě

Docela dobrej nápad. Akorát mám takovou malou off topic poznámku - Tady je hezky vidět, jak je ta česká tradiční kuchyně těžká a nezdravá.

0/0
7.7.2011 10:39

baki

Re: V pohodě

Přesně tak. Přítelovi česká klasika chutná ale nechce ji jíst, protože ho to unavuje. I časově je to náročné, člověk si věci připraví a pak kolem toho třeba dvě i víc hodin běhá, jak se to peče, pak se to sní a všichni odpadnou na další dvě hodiny, aby to vůbec mohlí strávit. Nějak moc nechápu takový způsob trávení volného dne...

0/0
7.7.2011 12:09

Zefram Cochrane

Re: V pohodě

Potíž je v tom, že toho tolika sníte. I klasické české jídlo může být lehké. Nezahuštěná kachní polévka s pár knedlíčky, kačenka se zelím (nezahuštěným jíškou a jen krátce podušeným) a jen pár chlupatých knedlíčků.

Problém není v kuchyni, problém je v přejídání se. Proč se každý kdo vytáhne v poledne nos z kanceláře cítí na dřevorubeckou porci, když ví, že za chvíli zas bude sedět na zadku?

0/0
7.7.2011 19:02

Inkvizitor Johny

Re: V pohodě

Když si ke kačeně nedáte knedlíky a zelí bude "na přírodno", tak žádný problém. Ale to už prostě není ta klasika. Je to jako dělat smažáka na grilu. Prostě to jen jde.

0/0
7.7.2011 20:34

baki

Re: V pohodě

Píšu někde, že se přežíráme? Akorát kecáš. Vepřové je vepřové a husa je husa. Věci jako jíška, sádlo, smetana, knedlíky téměř vůbec k vaření nepoužíváme ale i tak je to jídlo těžké a nezdravé.

0/0
8.7.2011 10:58

koraladluhousek

nejvetsi znalci vareni

co pisi zde v diskusi by se autorce meli vysmat, protoze obcas pouziva substituty a to jak vi kazdy fasounkoidni zvanil o vareni se preci nesmi

0/0
7.7.2011 10:20

beef-eater

Divný....

Přijde mi trochu zvláštní, že píše blog někdo kdo je naprosto bez fantazie.... :-P

0/0
7.7.2011 10:01

Aenigma

spis starocesky

nerekla bych, ze prave toto jsou "klasicke" recepty, tedy pokud "klasicky" neznamena tak stary, ze je neaktualni a pase...

0/0
7.7.2011 7:39

TondaN

no vida

že to jde:-) a kamarádi se mi smějí,když se ptám ženy,která je pěkná,"a knedlíky umíš":-):-)

0/0
7.7.2011 7:30

Aenigma

Re: no vida

no jiste, v dobe, kdy se daji treba prave knedliky koupit, se s tim zada zenska patlat nebude. a zaludek zvykly na prefabrikaty by domaci kejdy asi ani nesnesl.

ale zajimalo by me, na co se ony krasavice ptaji vas, resp. zda vy sam mate co nabidnout!

0/0
7.7.2011 7:40

Quick.

Re: no vida

Kejdy možná vaříte vy doma, ale nebudete tomu věřit, ale spousta lidí dává přednost doma uvařenému jídlu před polotovary nebo jídlem v restauraci.

+2/0
7.7.2011 8:07

Elik.7

Re: no vida

Souhlasím, není nic nad domácí bramborové/houskové/chlupaté/ovocné knedlíky....

0/0
7.7.2011 10:27

koprak

Re: no vida

Ano miluju pohled na svou ženu, vytahující knedlíky z páry a nití krájející kolečka.

0/0
7.7.2011 10:51

TondaN

Re: no vida

na mně se stačí podívat:-) a jestli budete mít nějaký kydy -pošlu na vás památkový úřad!

0/0
7.7.2011 8:27

TondaN

Re: no vida

jo a jeden  nakonec-ty kupované  knedlíky vám přeju;-D;-D

0/0
7.7.2011 8:28

Zefram Cochrane

Re: no vida

Nic jiného si nezaslouží. Asi ještě v životě neochutnal dobrý domácí knedlík.

+1/0
7.7.2011 18:34

roedor

Re: no vida

fůůj, kupovaný knedlíky jsou eklhaft. Domácí kejdy asi vaříš akorát ty:-P

0/0
7.7.2011 9:20

bezvamlíko

Re: no vida

sex se dá také koupit, ale která zvás bude tomu svému doporučovat ať si ho jde koupit, že je lepší než ten domácí ! ;-)

0/0
7.7.2011 10:54

Inkvizitor Johny

Re: no vida

Sex s cizí ženou je asi jako zajít si na luxusní oběd do restaurace. Sice za to musíte zaplatit, ale doma to holt nedostanete;-D

0/0
7.7.2011 11:03

kabelka30

Re: no vida

no nevim, ale já mám po škole chvilinku a abych k výborné domácí omáčce koupila tu nijakou pěnu co vydávaj za knedlíky, musela bych se hanbou propadnout. Knedlíky jsou hotové raz dva, zas tolik práce to nedá :-P

0/0
7.7.2011 11:22

Jack777

Re: no vida

No ty jsi právě typická prefabrikoaná guma, co žere jen prefabrikáty :-) Bez supermarketu ani ránu :-) Žaludek zničený prefabrikátma si naopak odpočine, když bude zásoben normální domácí stravou.

0/0
7.7.2011 11:53

Waya

Re: no vida

ja umim i bramborovy i houskovy z hrnecku. Vyhrala jsem neco?;-)

0/0
7.7.2011 9:16

TondaN

Re: no vida

chválím, znamenám si-vája knedlíkyR^:-)

0/0
7.7.2011 9:23

Zefram Cochrane

Re: no vida

Jestli jste svobodná a umíte i karlovarský a houskovo-špekový, tak chci adresu ;-)

0/0
7.7.2011 18:36

vilemina

Re: no vida

Myslím, že za českou klasiku se dnes považuje měšťanská kuchyně první republiky - Sandtnerka, Kejřka (např. zde: http://mottonakladatelstvi.blogspot.com/ ) jsou základ.

Ani tak nelze vše jen důsledně přejímat - suroviny jsou jinačí, jiné zvyklosti, možnosti, a hlavně, jiné pradigma: platilo vlastně až do 50. let, že čím vydatnější jídlo, tím lepší. Zelenina se jedla minimálně...Čili inovovat se musí, ale rozumně.

0/0
7.7.2011 10:41

TondaN

Re: no vida

víte co já nesnášim?dnes je každá kuchařská relace ukončena slovy -a co ještě/tam dáme/ no SÝÝR:-)

 to co se nepovede zalejem smetanou  a popř. posypeme sýrem -babica hadr!

nevím ,ale dřív jsem to v kuchařkách tolik neviděl:-):-)

0/0
7.7.2011 11:52

vilemina

Re: no vida

Koukejte na jiné relace:-)

Nezapomeňte, že jsou to často pořady určené nejširším masám, a to nejsou žádní fajnšmekři. Jde o sledovanost, ne o kvalitu jídla.:-)

0/0
7.7.2011 12:36

TondaN

Re: no vida

no řekněte sama,diskuse se tady rozpoutala docela pěkná a až na pár přispěvků i slušná:-)a to snad je taky k něčemu:-)aspoň je toto no  legraceR^ akorát chudák blogerka,té se omlouvám;-D;-D

0/0
7.7.2011 18:33

TondaN

Re: no vida

jen drobnůstku nakonec. když jsem viděl v jednom nákupním centru knedlíky dal jsem si rači bramborák a to za komentáře prodavačky :" knědlíki,vy něznájetě knědlíki":-)možná,že je i dělala!

0/0
7.7.2011 18:38

vilemina

Re: no vida

Ono je to docela v pořádku - při diskuzi se tříbí a kultivují názory (až na těch pár jednostranně zaměřených rádobyvtipností) - a uvědomělý poučený spotřbitel si akonec místo indiferentního knedle upatlá doma nějaký sám...s receptem ze Sandtnerky :-)

0/0
7.7.2011 22:47





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.