Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Poznala jsem Pohlreicha, jak ho neznáte: na kurzu vaření zazpíval

O kurzu v Prakulu jsem slyšela, že je to jedna velká opíječka. Což rozhodně neplatí. Samozřejmě, máte možnost se zadarmo opít, alkohol je v ceně, ale s ostrým nožem se pak příliš ohánět nelze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

vilemina

zábavné kurzy

Kurzy v Prakulu znám, a nejen s Pohreichem - nadšení redaktorky se nedivím, protože tam opravdu vše funguje, kuchaři mají charisma, pečují o vás a tady zažité principy určitě vylepší vaše vaření...stojí to za to, je báječná zábava.

0/0
12.7.2011 11:17

Pundit

Suchdol

Uf, to byla makačka dostat na ten Suchdol. Kolik stovek kilometrů že to je? zeptal by se člověk neznalý Prahy. Tak jsou to celé 4 km, slovy: čtyři kilometry od stanice metra.

0/0
11.7.2011 19:44

Inkvizitor Johny

Re: Suchdol

Třeba šla pěšky v podpadkách. To by byl na Pražandu slušnej výkon.

0/0
11.7.2011 19:47

Teleke z Toloko

Re: Suchdol

vy máte u vás ve vidloňově na nohou patu nebo padu, ty podpadku?

0/0
11.7.2011 22:07

Inkvizitor Johny

Re: Suchdol

Sorry, normálně tohle slovo nepíšu. A mně bylo divné, že mi to bylo podtrhnuto;-D

0/0
11.7.2011 22:41

Fantomas123

A kolik ten kurz stojí?

0/0
11.7.2011 18:52

Inkvizitor Johny

Re: A kolik ten kurz stojí?

To je nepodstatní informace ;-D

0/0
11.7.2011 19:16

Rodix46

Re: A kolik ten kurz stojí?

je to na stránkách prakulu

0/0
11.7.2011 21:10

Inkvizitor Johny

Re: A kolik ten kurz stojí?

3600,- ...To je slušná pálka. Jestli mají plno, tak je to dobrej business.

0/0
11.7.2011 22:44

pravicovyruger

Ač nekuchař , pocházím z rodiny , kde je otec

profesionální kuchař ve velkém , kvalitním hotelu v zahraničním vlastnictví. Vařil a vaří skvěle i doma.

Určitý náhled díky tomu člověk má. Pohlreich patří jistě mezi to dobré z  české gastronomi, existuje více stejně kvalitních (a mediálně neznámých) kuchařů. Bohužel je jich ale stále  málo a proto naprosto souhlasím s drtivou většinou toho, co Pohlreich , někdy i trochu expresivně říká.

Moc bych si přál, abych mohl v Praze, podobně jako třeba v Berlíně , PAříži, nebo Vídni vstoupit do "obyčejné restaurace" a velmi kvalitně se najíst za rozumnou cenu.

Celková degradace stravování začíná na tupém požadavku lidových mas, že suroviny mají být co nejlevnější a končí tristním stavem personálního obsazení českých hospod a restaurací.

PS. Kurzy Kulinářského institutu jsou skvělé a mají svoji cenu, vyzkoušel jsem a těším se na další.(nemusí být nutně s POlhreichem, který byl ale skvělý)

0/0
11.7.2011 16:38

BigpetBig

Re: Ač nekuchař , pocházím z rodiny , kde je otec

A srovnáváš podobné cenové rozpětí ve všech těch městech? Nemyslím, že by ses tady nedokázal dobře najíst za ceny jako tam....

0/0
11.7.2011 21:48

Pavel1978

PR

Musím smeknout před PRAKULEM a spol (Pohl, Karp, Mau...)jak mají udělané PR. 5 lidí tvroří gastro novinařinu v České republice. Gratulace a závidímR^

+1/0
11.7.2011 14:06

laxx

Správně,

dáme do toho limetkovou šťávu a kdo nemá limetku dá do toho citron, a kdo nemá citron dá do toho sojoFku a kdo nemá sojoFku tak tam vrazí cibuli, a kdo nemá cibuli tak tam dá kečup, prohodíme na pánvi. BabYca 4ever ;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
11.7.2011 13:46

Jean-Luc Picard

Re: Správně,

A to je jako k věci, nebo jen máte diskusní průjem?

+1/0
11.7.2011 14:08

laxx

Re: Správně,

komu vykáš Ty vykuku, je to otevřené diskuzní forum a tak si říkám co chci, hele prý Ty dáváš do bublaniny sojoFFku, po tomto bych asi průjem dostal ;-D;-D;-D lovu zdar trumpeto

0/0
11.7.2011 14:33

BigpetBig

Re: Správně,

Není nic trapnějšího když se někdo snaží o "zažité hlášky", naprosto je komolí a ještě se jim sám směje a nedochází mu, že to tím jaksi pozbylo vtipnosti. :-/

0/0
11.7.2011 21:45

viny.had

Re: Správně,

To je přece z jednoho dílu Ano, šéfe !

http://www.youtube.com/watch?v=dD-fqvK0fa0

0/0
11.7.2011 21:44

z tohoto mraku nezaprší

Si říkám, že Pohlreicha musí brzo trefit

připadá mi, takhle z venku, že musí mít dost brutální tempo, podle toho, co všechno stíhá. A nebo má tak kvalitní spolupracovníky, že je na ně spoleh a má od určitých záležitostí (hlavně asi provoz restaurací) klid. Taky možnost.

0/0
11.7.2011 13:35

TondaN

především

to polreich umí,to ostatní je věc názoru:-)

0/0
11.7.2011 12:39

opportunity

Re: především

Umí, to je fakt. Je svérázný, taky fakt. Ale bez televize by byl jen jeden z mnoha, taky fakt. Kdo není v médiích, jako by nebyl...

+1/0
11.7.2011 13:06

Inkvizitor Johny

Re: především

Berte to z druhé stránky...k čemu je bavit se o tom, že někoho babička umí výbornou francouzskou kuchyni? Já si myslím, že celkem k ničemu ;-D

0/0
11.7.2011 13:29

Jean-Luc Picard

Re: především

Názory se mohou různit a umí i jiní. To co káže pan Pohlreich není bible a slovo Boží dohromady.

Vy asi také neznáte moc kuchařských legend, že?

+1/0
11.7.2011 14:07

czechdaytrader

haha

Ze to je v Suchdole,to je fakt dulezita pripominka pro mimoprazske,kteri se vlaci i stovky KM . Ale jeste jedna vec . Kolem ty budovy obcas jedu na kole a tipoval bych to spis na varnu pervitinu . ;-D

0/0
11.7.2011 12:30

ccaaggii

Re: haha

Oni tam nemaj liberecký párky a plnotučnou hořtici, viď? Tak je to asi fuj =D

0/0
11.7.2011 20:36

BigpetBig

Re: haha

Tvé poznámky jsou na úrovni žáka ZŠ a to ještě prvního stupně. Rv

+1/0
11.7.2011 21:42

kockazpassau

Při pohledu na něj

bych sousta nepozřela. a to nemůžu myslet už vůbec na jeho slovník

+1/0
11.7.2011 12:23

beachside

Re: Při pohledu na něj

to takový Babica,to je jiná mňamka,co?Krasavec,inteligent,škoda jen,že vaří,jak prase.

0/0
11.7.2011 12:25

929

Re: Při pohledu na něj

Babica je ještě pořád moc profi. Nejlepší je, když vaří libovolný herec/zpěvák a celým pořadem provází další herec/zpěvák ;-D

0/0
11.7.2011 13:05

Jean-Luc Picard

Re: Při pohledu na něj

Víte u vás mne to nepřekvapuje, že si utahujete z Babicy, ale u někoho formátu pana Pohlreicha bych to nečekal. Je to možná hulvát, možná sprosťák (ale to asi patří k televiznímu formátu), působí však celkem rozumně a nemá to zapotřebí. Od vás inteligenci a kultivovanost projevu nikdo nečeká. Od něj bych ji čekal a ne jen vlezlou líbivost.

A upozorňuji, že pana Babicu opravdu nemusím mít každý den na talíři.

+1/0
11.7.2011 14:01

ccaaggii

Re: Při pohledu na něj

Ja ty jeho blafy nemusim mit na taliri nikdy. Neco uz sem se nacestoval, a nikde jsem krome americkych fastfoodu (a mozna ani tam ne) nevidel takovy styl vareni - kecup, stolni olej, eintopf a klobasu, smichame a mame ,,vydatnou veceri"...fuj.

Nechapu, proc cesky narod jeste porad uprednostnuje mnozstvi pred kvalitou...

0/0
11.7.2011 20:33

BigpetBig

Re: Při pohledu na něj

Pár měsíců dozadu sem četl s Babicou rozhovor a kečupu se jenom smál, dal ho prý za celou dobu vaření do jídla snad dvakrát. Jenže ty budeš takový ten chytráček co si někde něco přečte a hned tomu věří a ještě to vydává za pravdu co? Halvně, že ses nacestoval, očividně s kočovným cirkusem. :-P Rv

0/0
11.7.2011 21:41

CoS

Re: Při pohledu na něj

Ty čekáš,když se pracující člověk jde do restaurace na oběd,že se nají Pohlreichovi drahé jednohubky?Naivko

+1/0
11.7.2011 23:09

Gorbag

Re: Při pohledu na něj

:D Pohlreichova drahá jednohubka? Naposledy jsem u něj měl svíčkovou se šesti, to je jednohubka?:D A drahá taky nebyla.

+1/0
12.7.2011 2:54

Petrik73

Re: Při pohledu na něj

Tři stovky?

0/0
12.7.2011 7:51

AceBird

Velká nevýhoda

Obrovská nevýhoda kurzu je, že je v Suchdole, a né v centru Prahy. Kdo se má do toho Suchdola z Moravy potácet?

+1/0
11.7.2011 11:52

Tvuj_Omyl

Re: Velká nevýhoda

nevěšte hlavu ani krk..až dojdou zájemci kolem Práglu, bude road show i k Vám na venkov ;-)

+1/0
11.7.2011 12:14

opportunity

Aha,

paní redaktorce zaplatili kurz. Bylo fajně. No a co? Nějaká nová informace kromě PíáRka? To, že bude Pohlreichův kurz na výši, jídlo dobré, vstupné dražší, to vím i předem... :-/ Tak tuhle práci bych chtěla dělat, ještě bych napsala pár receptů a rad, klidně...

0/0
11.7.2011 9:40

trikacka

Re: Aha,

taky mi tam chybí nadtitulek INZERCE:-/

0/0
11.7.2011 10:22

Oodi

Re: Aha,

ono je to tak napsané tak hloup, že se od toho asi distancoval i Pohlreich..

0/0
11.7.2011 10:42

Volejbalové kladivo

Re: Aha,

jeho kurzy skutečně reklamu nepotřebují, jsou na dva měsíce dopředu vyprodaný

0/0
11.7.2011 13:01

petey

Závist

Že by zase závist, že redaktorka měla zaplacený kurz, kde si užila legrace a něco se naučila a Vy ne? Jasně, dá se očekávat, že kurz bude mít úroveň - při jeho ceně a obsazení - ale to se dalo očekávat i o kurzu, který vedou kuchaři z pořadu "Kluci v akci", jehož recenze se tu před delším časem taky objevila... a nebylo to tak. Kurz všeobecně moc dobrou známku nedostal...

0/0
11.7.2011 12:40

opportunity

Re: Závist

No na kurz od Pohlreicha by snad nešel jenom Babica, a k tomu zadarmo... Je ale fakt, že kdyby mi to platil zaměstnavatel, abych napsala článek, tak bych se snažila, aby měl ten článek nějaký přínost pro čtenáře. A taky bych si vybrala kurz, na kterém se můžu něco naučit, tenhle je spíš pro málo vařící.

0/0
11.7.2011 13:05

ccaaggii

Re: Aha,

A proc tu praci nedelate, kdyz byste tak chtela?

0/0
11.7.2011 20:34

opportunity

Re: Aha,

Mělo tam být "Taky bych chtěla..." jenomže nemám konexe, tak se k tomu

nedostanu... A dělala jsem v nakladatelství, tak vím, jak se tyhle místa

obsazují. Tak proto to nedělám.

0/0
11.7.2011 23:47





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.