Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Božsky sladkokyselé višně přetavte do likéru, mražte i kompotujte

Výraznou kyselou chuť višní oceňujeme nejen v marmeládách a džemech, ale i ve šťávách a likérech. Nic jiného nám po většinu roku nezbývá, sezona višní je krátká. Ale právě teď se jich můžete přejíst a připravit z nich zásoby na zimu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

!WRC!

Recept na višňovku

Ruprechtova Višňovka:

- 1 litr slivovice (popř. kalvádosu), - 2kg višní (přezrálé, přebrané - bez nahnilých), - 25ks - 35ks roztlučených pecek višní, - 2ks až 4ks celé skořice, - 8 hřebíčků, - 1/4kg cukru

Do velké 4l lahve vložíme zabalené v plátně nebo gáze pecky, skořici a hřebíček. Nasypeme višně, zasypeme cukrem a zalejeme slivovicí. Láhev uzavřeme PE folií a gumičkou a umístíme ji na 4 až 6 týdnů na slunné

místo. 1x za týden vše opatrně promícháme aby se rozpustil cukr. Višně je po slití možno použít jako "bowle" nebo do buchet.

0/0
20.7.2011 6:42

computer

Re: Recept na višňovku

Nedoporučuji, bolí po tom silně hlava. Raději na pytí pravé víno nebo destilace na ryzí přírodní produkt chemicky neošetřený.

0/0
21.7.2011 12:17

!WRC!

Re: Recept na višňovku

Člověče jak chemicky neošetřené? Je to z čistého destilátu, ovoce a koření. Co je na tom špatného? Navíc nejde toho vychlastat 3 litry na posezení, ale to nejde ani u čistého destilátu. A navíc je to spíš babské pytí. Je jasné, že chlapi si radši dají slivovičku. Pálím ji každým rokem, ale i tu vyšňovečku si rád udělám. Letos to vypadá, že bude hodně trnek, takže aj slivovičky;-D

0/0
22.7.2011 6:48

andulka1

odkostkovanie visne

Pri veľkom množstve višní ( robím nevarenú šťavu aj zo 40 kg) mám

osvedčený tento spôsob odkôstkovania. Na plnú debničku ( používajú ju

mäsiari, je bez otvorov) položíme debničku na šampiony ( asi 10 cm

vysoká, s úzkymi otvormi). Do hornej debničky nasypeme odstopkované

umyté višne (cca 5 kg) a rukou ich pretláčame do spodnej debničky.

0/0
19.7.2011 8:41

habr

Staří zahradníci mi kdysi říkali,

že když mám na zahradě málo místa, tak místo třešně mám zasadit višeň, protože její plody se nechají zpracovat na víc způsobů než třešně.

A tak mám na zahradě třešni.- Ale každý rok  na radu zahradníků vzpomenu.:-)

0/0
19.7.2011 0:18

koprak

Re: Staří zahradníci mi kdysi říkali,

A je to pravda ovšem v článku ˇuplně zapoměli na višňák, to lahodné pití.

0/0
19.7.2011 6:28

wrah

Re: Staří zahradníci mi kdysi říkali,

Máte patrně na mysli višňový likér že? Není špatný, ale osobně raději višňovici.Spolu s meruňkou a slivovicí nejlepší možné ovoce, samořejmě, když jsou dobře udělané.

0/0
19.7.2011 16:39

koprak

Re: Staří zahradníci mi kdysi říkali,

Likér ne , višňák je vlastně víno.Višně pomačkat,přidat vodu,cukr,dobré je přihodit maliny.Pije se to jako burčák ale vyčištěné je to taky bezva.Dokonce jsem z toho ochutnal i sekt.Taky dobrý.

0/0
20.7.2011 6:38





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.