- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ruprechtova Višňovka:
- 1 litr slivovice (popř. kalvádosu), - 2kg višní (přezrálé, přebrané - bez nahnilých), - 25ks - 35ks roztlučených pecek višní, - 2ks až 4ks celé skořice, - 8 hřebíčků, - 1/4kg cukru
Do velké 4l lahve vložíme zabalené v plátně nebo gáze pecky, skořici a hřebíček. Nasypeme višně, zasypeme cukrem a zalejeme slivovicí. Láhev uzavřeme PE folií a gumičkou a umístíme ji na 4 až 6 týdnů na slunné
místo. 1x za týden vše opatrně promícháme aby se rozpustil cukr. Višně je po slití možno použít jako "bowle" nebo do buchet.
Nedoporučuji, bolí po tom silně hlava. Raději na pytí pravé víno nebo destilace na ryzí přírodní produkt chemicky neošetřený.
Pri veľkom množstve višní ( robím nevarenú šťavu aj zo 40 kg) mám
osvedčený tento spôsob odkôstkovania. Na plnú debničku ( používajú ju
mäsiari, je bez otvorov) položíme debničku na šampiony ( asi 10 cm
vysoká, s úzkymi otvormi). Do hornej debničky nasypeme odstopkované
umyté višne (cca 5 kg) a rukou ich pretláčame do spodnej debničky.
že když mám na zahradě málo místa, tak místo třešně mám zasadit višeň, protože její plody se nechají zpracovat na víc způsobů než třešně.
A tak mám na zahradě třešni.- Ale každý rok na radu zahradníků vzpomenu.
A je to pravda ovšem v článku ˇuplně zapoměli na višňák, to lahodné pití.