Diskuze

Božsky sladkokyselé višně přetavte do likéru, mražte i kompotujte

Výraznou kyselou chuť višní oceňujeme nejen v marmeládách a džemech, ale i ve šťávách a likérech. Nic jiného nám po většinu roku nezbývá, sezona višní je krátká. Ale právě teď se jich můžete přejíst a připravit z nich zásoby na zimu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

!WRC!

20. 7. 2011 6:42
Recept na višňovku

Ruprechtova Višňovka:

- 1 litr slivovice (popř. kalvádosu), - 2kg višní (přezrálé, přebrané - bez nahnilých), - 25ks - 35ks roztlučených pecek višní, - 2ks až 4ks celé skořice, - 8 hřebíčků, - 1/4kg cukru

Do velké 4l lahve vložíme zabalené v plátně nebo gáze pecky, skořici a hřebíček. Nasypeme višně, zasypeme cukrem a zalejeme slivovicí. Láhev uzavřeme PE folií a gumičkou a umístíme ji na 4 až 6 týdnů na slunné

místo. 1x za týden vše opatrně promícháme aby se rozpustil cukr. Višně je po slití možno použít jako "bowle" nebo do buchet.

0 0
možnosti

computer

21. 7. 2011 12:17
Re: Recept na višňovku

Nedoporučuji, bolí po tom silně hlava. Raději na pytí pravé víno nebo destilace na ryzí přírodní produkt chemicky neošetřený.

0 0
možnosti

andulka1

19. 7. 2011 8:41
odkostkovanie visne

Pri veľkom množstve višní ( robím nevarenú šťavu aj zo 40 kg) mám

osvedčený tento spôsob odkôstkovania. Na plnú debničku ( používajú ju

mäsiari, je bez otvorov) položíme debničku na šampiony ( asi 10 cm

vysoká, s úzkymi otvormi). Do hornej debničky nasypeme odstopkované

umyté višne (cca 5 kg) a rukou ich pretláčame do spodnej debničky.

0 0
možnosti

habr

19. 7. 2011 0:18
Staří zahradníci mi kdysi říkali,

že když mám na zahradě málo místa, tak místo třešně mám zasadit višeň, protože její plody se nechají zpracovat na víc způsobů než třešně.

A tak mám na zahradě třešni.- Ale každý rok  na radu zahradníků vzpomenu.:-)

0 0
možnosti

koprak

19. 7. 2011 6:28
Re: Staří zahradníci mi kdysi říkali,

A je to pravda ovšem v článku ˇuplně zapoměli na višňák, to lahodné pití.

0 0
možnosti