Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chebský včelař dostal metál za svůj med, který nestéká

První místo ve zvláštní kategorii soutěže Regionální potravina Karlovarského kraje získal chebský včelař Jiří Sirotek za svůj pastovitý med, který není tuhý, ale ani tekutý, takže z rohlíku nestéká.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

balast

Již jako malí skauti....

Již jako malí skauti jsme měli fintu, jak namazat "tekutý" med na chleba/rohlík. Postačilo zamíchat med do másla (později do Ramy) a je to, touto netekoucí směsí natřete cokoliv...nic neteče a chutná to báječně.

Doporučuje jedenáct z deseti skautů

0/0
11.8.2011 23:30

V.Poustka

vyrábíme a prodáváme pastovaný med už 10 let

kdy mohu očekávat návštěvu redaktora nejserioznějšího deníku na internetu?

0/0
25.7.2011 10:37

Paula

To je sice vsechno hezky,

ale kdyz ono to vypada jako sadlo, ne jako med. A zkuste to pouzit treba na nakladani masa na medu a zazvoru - to je PEKLO !

0/0
24.7.2011 23:22

Dawemaster

Re: To je sice vsechno hezky,

No tak na to si snad koupíte normální med néé... tenhle je na rohlíky ne na vaření.. ;-D;-DRv

0/0
25.7.2011 7:45

Mýval

Re: To je sice vsechno hezky,

On takhle skutečný a dobrý med prostě vypadá( i normální - hlavně ten květový) . To tekuté, co vidíme v krámu má většinou k dobrému medu hodně daleko...   Tekutost je o obsahu vody a přidávání různých sraček.  Bohužel většina lidí chce, aby med necukernatěl a zůstal tekutý.  Já to ostatně vím jen kvůli tomu,  že jsem se přivdala do rodiny včelařů . Fakt je ten, že teď už bych med v obchodu nekoupila :-)

0/0
25.7.2011 9:12

mamina2

Re: To je sice vsechno hezky,

Na nakládání si ho můžete zahřát a bude tekutý raz dva. Tím se sice med částečně znehodnotí, ale když je stejně určený do vaření, tak je jedno, že ho ohřejete už na nakládání.

0/0
25.7.2011 15:51

Toranoko

Neni bezne ?

Kazdy rok si kupuju med pul na pul, v zivote jsem nemela problem pastak sehnat.. popisuji to tady jako kdyby to nikdy nikdo v zivote nevidel ci co.. :-)

0/0
24.7.2011 17:10

Dawemaster

Re: Neni bezne ?

Taky koukám ;-D;-D... četl jsem to, protože jsem si myslel, bůhví co neobjevili a on je to starej dobrej pasťák..R^;-D

0/0
25.7.2011 7:46

masaj

Novinka

Tesim se, jak na iDnes vyjde clanek o pani Kolouchove z Prahy 2, ktera pece ojedinelou dvoubarevnou tzv. mramorovou babovku a ze vsechny deti a cela Praha miluje jeji dvoji chut v jednom!

Musim si tukat prstem na celo...

0/0
24.7.2011 16:27

Dawemaster

Re: Novinka

;-D;-D;-D;-D;-D asi tak no....

0/0
25.7.2011 7:47

luban12

Včelařství je a není věda

Řada lidí je přesvědčena,že se přijde k úlu,nastaví se nějaká nádoba do které med nateče a včelaři pak za med chtějí 80-100 Kč za 1kg. Investice do včel jsou dost vysoké a to nemluvím o čase,který s chovem souvisí. Kdyby si lidé uvědomili,že pokud vymřou včely,tak podle posledních vědeckých výzkumů do 4 let začnou vymírat lidé na celém světě hladem. Med je jeden z vedlejších produktů včel. Mezi med neřadím to,co prodávají v supermarketech a tvrdí o tom v zimních měsících,že jeto třeba květový med,který je krásně tekutý ;-D každý květový med musí zkrystalizovat,to je také záruka pravosti medu.Takový prodávaný květový med může obsahovat maximálně 30% nějakého exotického medu a ostatní jsou různé náhražky. A pastování ?To je dnes u hodně včelařů běžná záležitost.

+1/0
24.7.2011 12:46

Oldox

Re: Včelařství je a není věda

S vymíráním nemáte ani zdaleka pravdu: http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=5747

0/0
26.7.2011 7:05

Huckelberry Švédd 5

muhehe ... idnes zase objevila Ameriku ...

pastovaný med je naprosto BĚŽNÁ záležitost :-/

+1/0
24.7.2011 11:30

masaj

Re: muhehe ... idnes zase objevila Ameriku ...

Videl bych to asi tak. Ten lojza ze clanku ma v redakci nejakeho znameho a timto si udelal pekne reklamu pro pepiky, kteri nikdy nevideli pastovany med.

+1/0
24.7.2011 16:23

Dawemaster

Re: muhehe ... idnes zase objevila Ameriku ...

;-D;-DR^

0/0
25.7.2011 7:47

Morrison

měl taky někdy zajít mezi lidi

U nás dělá pastovaný med každý druhý včelař, rozhodně to není žádná vzácnost nebo specialita. Jeho výroba je triviální záležitost.

0/0
24.7.2011 11:11

eQuido

Re: měl taky někdy zajít mezi lidi

Triviální, ale pracná. Proto to spousta včelařů nedělá...

0/0
24.7.2011 11:12

Morrison

Re: měl taky někdy zajít mezi lidi

Nechá se na to udělat velmi jednoduché míchadlo, kdy se konev s medem položí bokem na konstrukci se čtyřmi otočnými kolečky, z nichž jedno je poháněné motorem s převodovkou. Kdo chce prodávat med za stejnou cenu jako antibiotiky naočkované jihoamerické sirupy z obchodu, musí pro to bohužel vyvinout nějaké úsilí navíc...

0/0
24.7.2011 11:16

lolek77

Re: měl taky někdy zajít mezi lidi

Také bych se hlásil o metál. Právě jsem vynalezl kolo.

+1/0
24.7.2011 11:25

zluta-rozinka

ten med

není ani tuhý, ani tekutý, ani chutný..

0/0
24.7.2011 11:06

Morrison

Re: ten med

100 lidí, 100 chutí...mě teda pastovaný chutný víc, než klasický. A nejvíc mi chutná mnohými opovrhovaný řepkový med, který se dá krájet nožem.

0/0
24.7.2011 11:12

eQuido

Re: ten med

Chuť s tím nemá nic společného - pokud vám nechutnal med pastovaný, nepotěšil by vás ani "klasický".

0/0
24.7.2011 11:13

mamina2

Re: ten med

To je fakt věc názoru. Mně osobně chutná pastovaný med bezkonkurenčně nejvíc, je totiž velice jemný. Ale každý med bohužel pastovat nejde, nejlíp to jde právě z toho řepkového.

0/0
24.7.2011 14:27

Rosťa Jančar - Technet.cz

nic nového

Tento med manželka objednávala v Ostravě již před více než deseti lety pro syna. Dítě stejně jako Němci milovalo, že med nestéká z krajíce ;-)

0/0
24.7.2011 10:41

Cordwainer

Re: nic nového

Co takhle si přečíst článek?Nikdo netvrdí,že je to něco nového...

0/0
24.7.2011 10:47

mamina2

Re: nic nového

Ale tvrdí, že se to tu moc nedělá. To není moc pravda, je k dostání úplně bežně.

0/0
24.7.2011 14:29

Lub05

no jo, Ale:

Cutná stejně, opticky  ale úplně hrozný   :-ú

0/0
24.7.2011 10:41

osk

Otazka je

jak to chutná, protože tne zkrystalizovaný většiou není moc dobrý.

0/0
24.7.2011 10:29

opportunity

Re: Otazka je

Chutná skvěle, kupuju ho dceři už roky.

0/0
24.7.2011 10:31

vidocqcz

Re: Otazka je

Jedni staří manželé ho vyrábí v sousední vesnici. Chutná několikrát lépe, než klasickej méďa.

0/0
24.7.2011 10:35

chrobaktruhlik

Re: Otazka je

kupte si část medu "klasik" a část pastovaného, nejdřív sníte klasik a past neskrystalizuje

0/0
24.7.2011 10:40

mamina2

Re: Otazka je

Pastovaný med je taky zkrystalizovaný. Ale ty krystalky je velice jemné, proto jde krásně mazat a nikdy neztuhne úplně do tvrda.

0/0
24.7.2011 14:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.