- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Již jako malí skauti jsme měli fintu, jak namazat "tekutý" med na chleba/rohlík. Postačilo zamíchat med do másla (později do Ramy) a je to, touto netekoucí směsí natřete cokoliv...nic neteče a chutná to báječně.
Doporučuje jedenáct z deseti skautů
kdy mohu očekávat návštěvu redaktora nejserioznějšího deníku na internetu
ale kdyz ono to vypada jako sadlo, ne jako med. A zkuste to pouzit treba na nakladani masa na medu a zazvoru - to je PEKLO !
No tak na to si snad koupíte normální med néé... tenhle je na rohlíky ne na vaření..
Kazdy rok si kupuju med pul na pul, v zivote jsem nemela problem pastak sehnat.. popisuji to tady jako kdyby to nikdy nikdo v zivote nevidel ci co..
Taky koukám ... četl jsem to, protože jsem si myslel, bůhví co neobjevili a on je to starej dobrej pasťák..
Tesim se, jak na iDnes vyjde clanek o pani Kolouchove z Prahy 2, ktera pece ojedinelou dvoubarevnou tzv. mramorovou babovku a ze vsechny deti a cela Praha miluje jeji dvoji chut v jednom!
Musim si tukat prstem na celo...
Řada lidí je přesvědčena,že se přijde k úlu,nastaví se nějaká nádoba do které med nateče a včelaři pak za med chtějí 80-100 Kč za 1kg. Investice do včel jsou dost vysoké a to nemluvím o čase,který s chovem souvisí. Kdyby si lidé uvědomili,že pokud vymřou včely,tak podle posledních vědeckých výzkumů do 4 let začnou vymírat lidé na celém světě hladem. Med je jeden z vedlejších produktů včel. Mezi med neřadím to,co prodávají v supermarketech a tvrdí o tom v zimních měsících,že jeto třeba květový med,který je krásně tekutý každý květový med musí zkrystalizovat,to je také záruka pravosti medu.Takový prodávaný květový med může obsahovat maximálně 30% nějakého exotického medu a ostatní jsou různé náhražky. A pastování ?To je dnes u hodně včelařů běžná záležitost.
S vymíráním nemáte ani zdaleka pravdu: http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=5747
pastovaný med je naprosto BĚŽNÁ záležitost
Videl bych to asi tak. Ten lojza ze clanku ma v redakci nejakeho znameho a timto si udelal pekne reklamu pro pepiky, kteri nikdy nevideli pastovany med.
U nás dělá pastovaný med každý druhý včelař, rozhodně to není žádná vzácnost nebo specialita. Jeho výroba je triviální záležitost.
Triviální, ale pracná. Proto to spousta včelařů nedělá...
100 lidí, 100 chutí...mě teda pastovaný chutný víc, než klasický. A nejvíc mi chutná mnohými opovrhovaný řepkový med, který se dá krájet nožem.
Tento med manželka objednávala v Ostravě již před více než deseti lety pro syna. Dítě stejně jako Němci milovalo, že med nestéká z krajíce
Co takhle si přečíst článek?Nikdo netvrdí,že je to něco nového...