Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Dokonalou kachnu upeče i absolutní začátečník. Stačí kmín, sůl a budík

Minimální námaha, primitivní postup, prosté ingredience a dokonale měkký, šťavnatý a pro milovníky kůrčičky i křupavý výsledek. Tomu se říká absolutně dokonalý recept, o který se se čtenáři Kuchařky pro dceru podělila Jana Florentýna Zatloukalová. Jako nevěřící Tomášové jsme ho vyzkoušeli a fakt nemá chybu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perucini

18. 8. 2011 7:40
Takhle to naše rodina dělá cca 50 let

je dobré také kachnu v troubě na 3-4 hodiny vypnout a pak zase zapnout. To pak je ještě lepší!!

0 0
možnosti

opportunity

19. 8. 2011 22:04
Re: Takhle to naše rodina dělá cca 50 let

R^  taky si říkám - žádný objev.

0 0
možnosti

Shumway

7. 8. 2011 11:11
nepodlévat

anebo jenom trošku, my jsme ji podlili jako když se peče klasicky a rozpadla se na cucky

0 0
možnosti

Helen_Prag

1. 8. 2011 23:02
tip

To musím někdy vyzkoušet

0 0
možnosti

Santa1

28. 7. 2011 22:18
Vyzkoušeno

a je to SUPER!!! Díky, tohle je vychytávka za milion.

0 0
možnosti

opportunity

19. 8. 2011 22:05
Re: Vyzkoušeno

Vychytávka? Normální příprava, žádná novinka... U vás se kachna nikdy nedělala?

0 0
možnosti

strasenka

26. 7. 2011 14:51
jen samotná kachna

kachna se ničím nepodlívá? nepřipeče se mi to?? ;-(

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

26. 7. 2011 15:03
Re: jen samotná kachna

nepřipeče

0 0
možnosti

Stork.

26. 7. 2011 8:05
Dokonalou kachnu upeče i kdejaký zpravodajský server

...

0 0
možnosti

matysek-k

25. 7. 2011 19:49
teda nevím

ale upéct kachnu je hlavně o trefení soli, páč neslaná je jen mastná bez chuti.

0 0
možnosti

dolch

25. 7. 2011 20:02
Re: teda nevím

Soli přiměřeně. Přesné dávkování je ukázáno v pohádce Byl jednou jeden král.

0 0
možnosti

trasa G brněnského metra

25. 7. 2011 18:43
Hmmm ...

Nejkrásnější je kachna vyholená ... :-P

2 0
možnosti

karbid

25. 7. 2011 19:02
Re: Hmmm ...

A neumytá

1 0
možnosti

JeDicz

25. 7. 2011 17:40
*

Akorát z toho účtu za elektřinu nebo plyn, to aby se jeden šel oběsit.

0 0
možnosti

Miri

25. 7. 2011 17:50
Re: *

právě že ne, když jsem sledoval, jak to peče, tak na 100 stupních to bylo hned a pak se trouba zapínala cca na jednu minutu po 20ti minutových intervalech. Tím, že tam je menší teplotní rozdíl to šetří energii na úkor času.

0 0
možnosti

username

25. 7. 2011 17:12
2 postupy

mimochodem existují 2 postupy - jeden tenhle s pomalým pečením, když vám nevadí že vám dlouho peče trouba. To ovšem u mnoha trub není až taková sranda (staré plynové, nebo některé moderní, které z bezpečnostních důvodů po x hodinách vypnou).

Tak je pak druhý postup - rozpálit troubu "do žhava", kachnu v ní pár minut nechat péct a pak troubu vypnout - přes noc, ráno pak jen dáte dopéct. Dobrá je na to nějaký silnostěný hrnec, který drží teplotu (existují i keramické).

P.S.: mimochodem zajímavé je potřít jí předtím medem, někomu to chutná víc

0 0
možnosti

username

25. 7. 2011 17:15
Re: 2 postupy

jo a ještě jsem si vzpomněl - na chatě, kde jsme měli takovou blbě regulovatelnou troubu jsme to vyřešili tak, že jsme tam dali kus kamene - ten když se ohřál tak udržel teplotu několik hodin.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén

6. května 2024

Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  30.4 13:39

Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi

2. května 2024  17:10

Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...

Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody

8. května 2024

Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty...

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

29. dubna 2024,  aktualizováno  7.5 11:28

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

7. května 2024

Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...