Diskuze

Dokonalou kachnu upeče i absolutní začátečník. Stačí kmín, sůl a budík

Minimální námaha, primitivní postup, prosté ingredience a dokonale měkký, šťavnatý a pro milovníky kůrčičky i křupavý výsledek. Tomu se říká absolutně dokonalý recept, o který se se čtenáři Kuchařky pro dceru podělila Jana Florentýna Zatloukalová. Jako nevěřící Tomášové jsme ho vyzkoušeli a fakt nemá chybu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perucini

18. 8. 2011 7:40
Takhle to naše rodina dělá cca 50 let

je dobré také kachnu v troubě na 3-4 hodiny vypnout a pak zase zapnout. To pak je ještě lepší!!

0 0
možnosti

opportunity

19. 8. 2011 22:04
Re: Takhle to naše rodina dělá cca 50 let

R^  taky si říkám - žádný objev.

0 0
možnosti

Shumway

7. 8. 2011 11:11
nepodlévat

anebo jenom trošku, my jsme ji podlili jako když se peče klasicky a rozpadla se na cucky

0 0
možnosti

Helen_Prag

1. 8. 2011 23:02
tip

To musím někdy vyzkoušet

0 0
možnosti

Santa1

28. 7. 2011 22:18
Vyzkoušeno

a je to SUPER!!! Díky, tohle je vychytávka za milion.

0 0
možnosti

opportunity

19. 8. 2011 22:05
Re: Vyzkoušeno

Vychytávka? Normální příprava, žádná novinka... U vás se kachna nikdy nedělala?

0 0
možnosti

strasenka

26. 7. 2011 14:51
jen samotná kachna

kachna se ničím nepodlívá? nepřipeče se mi to?? ;-(

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

26. 7. 2011 15:03
Re: jen samotná kachna

nepřipeče

0 0
možnosti

Stork.

26. 7. 2011 8:05
Dokonalou kachnu upeče i kdejaký zpravodajský server

...

0 0
možnosti

matysek-k

25. 7. 2011 19:49
teda nevím

ale upéct kachnu je hlavně o trefení soli, páč neslaná je jen mastná bez chuti.

0 0
možnosti

dolch

25. 7. 2011 20:02
Re: teda nevím

Soli přiměřeně. Přesné dávkování je ukázáno v pohádce Byl jednou jeden král.

0 0
možnosti

trasa G brněnského metra

25. 7. 2011 18:43
Hmmm ...

Nejkrásnější je kachna vyholená ... :-P

2 0
možnosti

karbid

25. 7. 2011 19:02
Re: Hmmm ...

A neumytá

1 0
možnosti

JeDicz

25. 7. 2011 17:40
*

Akorát z toho účtu za elektřinu nebo plyn, to aby se jeden šel oběsit.

0 0
možnosti

Miri

25. 7. 2011 17:50
Re: *

právě že ne, když jsem sledoval, jak to peče, tak na 100 stupních to bylo hned a pak se trouba zapínala cca na jednu minutu po 20ti minutových intervalech. Tím, že tam je menší teplotní rozdíl to šetří energii na úkor času.

0 0
možnosti

username

25. 7. 2011 17:12
2 postupy

mimochodem existují 2 postupy - jeden tenhle s pomalým pečením, když vám nevadí že vám dlouho peče trouba. To ovšem u mnoha trub není až taková sranda (staré plynové, nebo některé moderní, které z bezpečnostních důvodů po x hodinách vypnou).

Tak je pak druhý postup - rozpálit troubu "do žhava", kachnu v ní pár minut nechat péct a pak troubu vypnout - přes noc, ráno pak jen dáte dopéct. Dobrá je na to nějaký silnostěný hrnec, který drží teplotu (existují i keramické).

P.S.: mimochodem zajímavé je potřít jí předtím medem, někomu to chutná víc

0 0
možnosti

username

25. 7. 2011 17:15
Re: 2 postupy

jo a ještě jsem si vzpomněl - na chatě, kde jsme měli takovou blbě regulovatelnou troubu jsme to vyřešili tak, že jsme tam dali kus kamene - ten když se ohřál tak udržel teplotu několik hodin.

0 0
možnosti