- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
je dobré také kachnu v troubě na 3-4 hodiny vypnout a pak zase zapnout. To pak je ještě lepší!!
taky si říkám - žádný objev.
anebo jenom trošku, my jsme ji podlili jako když se peče klasicky a rozpadla se na cucky
a je to SUPER!!! Díky, tohle je vychytávka za milion.
Vychytávka? Normální příprava, žádná novinka... U vás se kachna nikdy nedělala?
kachna se ničím nepodlívá? nepřipeče se mi to??
ale upéct kachnu je hlavně o trefení soli, páč neslaná je jen mastná bez chuti.
Soli přiměřeně. Přesné dávkování je ukázáno v pohádce Byl jednou jeden král.
Akorát z toho účtu za elektřinu nebo plyn, to aby se jeden šel oběsit.
právě že ne, když jsem sledoval, jak to peče, tak na 100 stupních to bylo hned a pak se trouba zapínala cca na jednu minutu po 20ti minutových intervalech. Tím, že tam je menší teplotní rozdíl to šetří energii na úkor času.
mimochodem existují 2 postupy - jeden tenhle s pomalým pečením, když vám nevadí že vám dlouho peče trouba. To ovšem u mnoha trub není až taková sranda (staré plynové, nebo některé moderní, které z bezpečnostních důvodů po x hodinách vypnou).
Tak je pak druhý postup - rozpálit troubu "do žhava", kachnu v ní pár minut nechat péct a pak troubu vypnout - přes noc, ráno pak jen dáte dopéct. Dobrá je na to nějaký silnostěný hrnec, který drží teplotu (existují i keramické).
P.S.: mimochodem zajímavé je potřít jí předtím medem, někomu to chutná víc
jo a ještě jsem si vzpomněl - na chatě, kde jsme měli takovou blbě regulovatelnou troubu jsme to vyřešili tak, že jsme tam dali kus kamene - ten když se ohřál tak udržel teplotu několik hodin.