Diskuze

Dalamánky ze starého chleba: dokonalá nekonečná recyklace

Vyzkoušejte tip, jak zužitkovat všechny ty patky chleba, které zbudou v chlebovce v kuchyni. Každý si raději přiřízne kus čerstvého, a tak se ve spoustě domácností starý chleba hromadí a nakonec skončí v koši.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kunka

5. 8. 2011 10:29
i v obchodě?

Má úvaha... a v obchodě jsou čertvé? nebo taky ze starého chleba? Recyklované?

0 0
možnosti
JK

vilemina

8. 8. 2011 22:26
Re: i v obchodě?

Nedávno jsem četla o pečení chleba - skoro každá pekárna do něj přidává vrácený starý rozmočený...http://zdravetipy.blog.cz/1101/kde-koupit-dobry-chleba

0 0
možnosti
MK

Kousavka

5. 8. 2011 8:42
Starší chléb

Starší chléb omočím ve vajíčku, osmažím, posypu sýrem a ozdobím čerstvou cibulí, paprikou, rajčetem, bylinkami a tím, co je po ruce. Rohlíky nastrouhám na strouhanku nebo udělám semlbábu. Recyklaci pečiva způsobem, uvedeným v článku, považuju za prasárnu.

1 0
možnosti
I

ivoš

4. 8. 2011 16:31
Taky to peču,

ale z chlebové strouhanky, ne z rozmočeného chleba. Jen menší tvary. bochník bych raději nezkoušel.

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

4. 8. 2011 12:42
Zdrclé

Ty výsledné dalamánky mi přijdou zdrclé, asi špatná práce s kváskem.

0 0
možnosti
ZL

zabanovany lajos

4. 8. 2011 12:23
teda ten upecenej dalamanek

uz je v ty carce na povrchu nejakej nazelenalej..

1 0
možnosti
NV

net.Xtreme V.

4. 8. 2011 10:37
Já mám doma psa:-)

0 0
možnosti
K

Karelnik

4. 8. 2011 12:56
Re: Já mám doma psa:-)

tak to je podobnej způsob přípravy ;-D

2 0
možnosti
J

janní

4. 8. 2011 9:40
proboha to snad ne -klasický chléb,krásný bochníček

Dnes recept pro troubu,mícháno na program 7 těsto v pekárně

1.těsto sem si umíchala hodně hustý na program 7 těsto a nechala vykynout v pekárně do konce programu

2: těsto po vyndání lepilo,tak jsem do něj vpravila na vále ještě trošku hladký mouky,ale nebylo zas husté příliš, dál to kynulo,ale musí udělat kouli3. práskla sem ho do cedníku se čverečkovými otvory,takový ten klasický socialistický z umělý hmoty(nemám ošatku),nechala kynout další hodinu a kousek,cedník do misky , celý přikrýt utěrkou - až se mi zdálo dost(byly tam dvě lžičky sušenýho droždí)4.Vyhřála jsem troubu na 220C, předehřála tu střední teflonovou remoskovou nádobu (má velikost akorát, nech si ji ukázat v krámě jestli nemáš nebo koukni na net na průměr) - bylo to zhruba z půl kila mouky)5.Práskla tam ze sítka chleba do remoskové nádoby, tošku se tam rozlil

6.Přikryla poklicí a pekla 30 minut,pak poklici sundala7. závěrem potřít horkou slanou vodou.

přesný receptu dodám za chvilku

0 0
možnosti
J

janní

4. 8. 2011 9:46
Re: proboha to snad ne -klasický chléb,krásný bochníček

rozpis receptu

1,5 hrnku vody - začínám 2 polévkové lžíce oleje,1 lžíce polévková octa, dolít vodu

3 hrnky hladké mouky,1 hrnek skládající se z2/3 hladké žitné chlebové, 1/3krupice(stejný pytlík jako mouky)

2 kávové lžičky pískového cukru,2 kávové lžičky soli,2 kávové lžičky sušeného droždí,2,5 kávové lžičky drceného kmínu,2,5 kávové lžičky celého kmínu

po vykynutí v pekárně na program těsto zahustím trošku hladkou moukou na vále,někdy těsto dost lepí po vyndání z pekárny a pak dle postupu výše.Doma mu říkáme cedníkový, podle kynutí v cedníku.Nezbyde z něj ani kůrka.Lze přidat do základního rozpisu i lžíci domácího sádla.Dobrou chuť.

0 0
možnosti
TK

Little Boy

4. 8. 2011 8:33
Zbytecna prace

se s tim delat doma, pecivo ze zbytku lze koupit v kazdem supermarketu a jmenuje se to chleba sumava za 17 kacek kilo. Diky silnemu postaveni maj supermarkety nasmlouvane, ze pekarny musi zpet odebrat co se neproda - to 'cerstve' se nakraji a zabali (nejde balit cerstve upeceny chleb) a ten zbytek se pouzije jako zaklad pro novy chleba. Teda pokud jde rikat chleba necemu co nevidelo zitny kvasek a je v tom jen zdibec zitne mouky, protoze bez kvasku nejde z zita pect.

4 0
možnosti
Q

Quick.

4. 8. 2011 9:37
Re: Zbytecna prace

Ale dá, jen nemá tu správnou chuť a vůni po kvasu...

1 0
možnosti
E

ecchajim

4. 8. 2011 8:00
Vpřed ke konzumaci odpadků

Vidím, že IDnes je informovaný denník. To je již druhý recept tento týden na home made recyklované jídlo. Zád se mi, že pod prahem nás důvěryhodně informujete, že se blíží doba naučit se žrát odpadky.

K receptu můžu říci, že neodpovídá zásadám tzv. sattvické výživy člověka a je to typický produkt Káli Juga. Více informací Vám jistě podá sdružení Hare Kršna.

0 0
možnosti
A

al.mucha

4. 8. 2011 9:45
Re: Vpřed ke konzumaci odpadků

Ta doba je už dávno tu, stačí se jen porozhlédnout po hyper super marketech. Takové lahůdky, to je panečku lahůdka.

0 0
možnosti
A

akleen

4. 8. 2011 7:06
???

Zasnu, pecivo je z hlediska vlivu na zdravi cloveka jedno z nejhorsich potravin vubec. Protoze jiz po upeceni se zacinaji v nem vyvyjet plisne. Proto jist vzdy co nejvice cerstve pecivo a nejradeji tmave.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...