Diskuze
Pět kroků, jak si udělat steak doma a nemít z něj podrážku
Děkujeme za pochopení.
slafkins
Jen si dejte
Pozdeji ci drive padnete za vlast,srdicko to nevydrzi.
FastDriver
Ten doporučený postup
mi trochu divný, já maso nechám dojít na pokojovou teplotu, pak okořením, dám na rozpálenou pánev (nebo tál nagrilu) a podle tloušťky masa dělám jen několik minut z každé strany, obracím jen jednou, do masa nepíchám. pak ho nechám max 5 min odležet zabalené v alobalu a jde rovnou na talíř. Nikdy jsem takto podrážku neměl.
Inkvizitor Johny
Re: Ten doporučený postup
Tak ten postup je na well done. Na medium to stačí, jak vy říkáte.
alandelon
Jihoamerické maso
Nekradu,abych si mohl koupit kus hovězího za 700+/kg
wrah
Re: Jihoamerické maso
Až tak uplně krást nemusíte. Ono je to a) maximálně okolo 500 kč/kg, b) i mě jako žroutovi stačí něco kolem 400g, čili 200 kč. A sory, to dáte v restauraci za večeři také. (Občas, jasně že ne deně)
Pundit
Na steak vás přejde chuť,
až zjistíte, kolik stojí flák kvalitního odleželého masa...
hugomárapokutář
Re: Na steak vás přejde chuť,
Jak gde! Ale každopádně se musíš smekat, aby sis to mohl dovolit!
weizenkleie1
No ty krabe, tak to je drzost....
proc mam kupovat nejaky podrazky z Makra navic dovezeny pres pul sveta, kdyz si muzu koupit kvalitnejsi z Irska a upravene podle Evropskych norem.....Uz vidim jihoamericany, jak dodrzuji standarty EU....
Korektní Želva
Re: No ty krabe, tak to je drzost....
Maso z argentiny je to nejlepší, což ví to dobře po celém světě.
Nějaké normy EU si můžeš strčit za klobouk, protože normy EU ti kvalitní maso neudělají a už vůbec ti normy EU kvalitu nezaručují.
davidh2002volnycz
hlavně že to není reklama!
Kdeže to maso například koupím? "například v obchodním řetězci Makro...."
hugomárapokutář
Re: hlavně že to není reklama!
A gde jinde koupím maso z jižní emeriky nebo Irska?
lipop
Kvalitní maso
Kvalitní a dobré hovězí koupíte zde: http://www.kvalitabio.cz/22505-BIO-HOVEZI/
Mám to odzkoušené a nemá to chybu.
Nikoloki
Re: Kvalitní maso
Tak víš kam jeď? Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš.
No a při té příležitosti si můžeš koupit nějaké to bio-hovězí.
O.Sindler
hlavne nepredelat
Na well done steaku neni vubec nic well done. Opravdovej steak je rare, maximalne medium rare ( a to jenom stavnatesi kousky jako rib eye). Jinak asi 2 cm steak na grilu delam zprudka z jedny strany 4 minuty a zdruhy 3 a je uplne perfektni a stavnatej. Udela vam to pak takovej krasne hnedej vonavej povrch a syte cervenej krvavej stred.
Nikoloki
V Makru? Jak?
Rady ke koupi masa v Makru mi jsou starou belu platné. Nebo je snad podle vás každý člověk podnikatelem s možností nákupu v makru?
Mončí2
Po přečtení článku
se musím zeptat,opravdu není rozdíl mezi pečením a grilováním?Nejsrřívě maso peču,pak nechám odpočinout a opět griluji?Ale třeba jsem blond víc než jsem si myslela............
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...