Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pět kroků, jak si udělat steak doma a nemít z něj podrážku

Kvalitní maso, pepř a sůl, rychlé restování a pak pomalé grilování, nebo dokonce dopékání v troubě. Takové je tajemství přípravy dobrého steaku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

slafkins

Jen si dejte

Pozdeji ci drive padnete za vlast,srdicko to nevydrzi.

0/0
1.9.2011 5:16

FastDriver

Ten doporučený postup

mi trochu divný, já maso nechám dojít na pokojovou teplotu, pak okořením, dám na rozpálenou pánev (nebo tál nagrilu) a podle tloušťky masa dělám jen několik minut z každé strany, obracím jen jednou, do masa nepíchám. pak ho nechám max 5 min odležet zabalené v alobalu a jde rovnou na talíř. Nikdy jsem takto podrážku neměl.

0/0
29.8.2011 15:38

Inkvizitor Johny

Re: Ten doporučený postup

Tak ten postup je na well done. Na medium to stačí, jak vy říkáte.

0/0
30.8.2011 18:52

alandelon

Jihoamerické maso

Nekradu,abych si mohl koupit kus hovězího za  700+/kg

0/0
27.8.2011 21:39

wrah

Re: Jihoamerické maso

Až tak uplně krást nemusíte. Ono je to a) maximálně okolo 500 kč/kg, b) i mě jako žroutovi stačí něco kolem 400g, čili 200 kč. A sory, to dáte v restauraci za večeři také. (Občas, jasně že ne deně)

+2/0
28.8.2011 7:28

Inkvizitor Johny

Re: Jihoamerické maso

Ale notak. Dát za suroviny pro jednoho za jedno jídlo 200,- plus, je prostě hodně. To si řekněme na rovinu.

0/0
30.8.2011 18:54

daBmV

Re: Jihoamerické maso

definujte "jidlo" dat za pulkilovy steak 200 korum mi prijde celkem malo. za rizek s bramborem bych to nedal. ;-)

0/0
31.8.2011 15:59

Pundit

Na steak vás přejde chuť,

až zjistíte, kolik stojí flák kvalitního odleželého masa...

0/0
27.8.2011 12:02

hugomárapokutář

Re: Na steak vás přejde chuť,

Jak gde! Ale každopádně se musíš smekat, aby sis to mohl dovolit!;-)

0/0
27.8.2011 14:55

lipop

Re: Na steak vás přejde chuť,

Neděláš si to každý den, takže ta chuť mě určitě nepřejde. Hlavně je to o chuti a kvalitě a ne o penězích:-)

0/0
27.8.2011 15:36

21century_schizoid_man

Re: Na steak vás přejde chuť,

v bodeguite nebo la casa ty ceny znam v podstate nazpamet, chut mne nikdy nepresla

0/0
27.8.2011 21:54

weizenkleie1

No ty krabe, tak to je drzost....

proc mam kupovat nejaky podrazky z Makra navic dovezeny pres pul sveta, kdyz si muzu koupit kvalitnejsi z Irska a upravene podle Evropskych norem.....Uz vidim jihoamericany, jak dodrzuji standarty EU....8-o

0/0
27.8.2011 10:47

Korektní Želva

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Maso z argentiny je to nejlepší, což ví to dobře po celém světě. R^

Nějaké normy EU si můžeš strčit za klobouk, protože normy EU ti kvalitní maso neudělají a už vůbec ti normy EU kvalitu nezaručují.

+5/0
27.8.2011 10:52

avatar30

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Blbost, maso z Argentiny se pripravuje tak, ze se bejcci nazenou na lod, tam se porcuji a temer ihned bali - vubec se nenecha vyvesene "dozrat". Takze mozna ano, ale ne u nas.

0/0
27.8.2011 11:32

Mr. Skin

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Ale tady přece nejde o kvalitu zpracování, nejlepší maso na steaky je prostě z plemen chovaných v Argentině, popř. Brazílii či USA. O tom, jak jsou kvalitně dodržovány hygienické a technologické normy se přít nebudu, ale to nic nemění na tom, že argentinské hovězí je na steaky  nejlepší.

+1/0
27.8.2011 12:04

avatar30

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Jenze na tom zpracovani prave celkem zalezi. Kdyz maso nenechate vyvesit, tak bude temer vzdy jak podrazka. co se  plemen tyce, tak o tom se nepru, ovsem k nam se vzhledem ke zpracovani kvalitni maso nedostane. U nas se da koupit kvalitni maso v Globusu (znam jatka, ktera tam dodavaji), popr primo od zemedelcu - uplne nejlepsi a s kupovanym neporovnatelne, ja mam to stesti, ze svagr je soukromy zemedelec a jednou za cas mam od nej kvalitni maso za zlomek ceny z kramu.

0/0
27.8.2011 13:16

rafton

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Od našich zemědělců odleželé maso na steaky? Mám pocit, že v celé ČR to dělají jen dva.

To ostatní je dobré na svíčkovou ale ne na steaky.

0/0
28.8.2011 1:17

albertan_bear

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Poradne steaks jsou jen z Alberty, Montany a Wyomingu ... Ty jihoamericke jsou hormony prolezle blato ...

0/0
27.8.2011 18:18

daBmV

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

tak to se hrube pletete. jde predevsim o kvalitu zpracovani a tim myslim  i porazku. z vystresovanych zvyrat dobre maso nebude ani kdybyste se na hlavu stavel. a to co dela dobry steak dobrym steakem je predevsim vyzralost masa po porazce pred dalsi zpracovanim. vynikajici biftek udelate i z ceskeho strakateho (zajdete si do cestru), ale musite se o to maso starat. ne narychlo porazit, zabalit do vanicek a hura do regalu. Samozrejme jsou  vhodnejsi plemena (masna, cestr je mqaso-mloecne, pokud me pamet neklame) jako Charolais, nebo Aberdeen Angus, ale uprimne si myslim, ze by vetsina lidi rozdil (pri spravnem zpracovani) nepoznala, takze vykriky typu:steaky jenom z argentiny (uruguaye...), zbytek je smejd, beru spis jako projev snobismu. mimochodem hovezi z nemecka "umi" taky byt vynikajici (vyzkouseno).

0/0
31.8.2011 15:58

hugomárapokutář

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

8-oCo to je za blábol???8-o8-o8-o

0/0
27.8.2011 14:59

avatar30

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

A nejaky argument by nebyl? Nebo umite jen smajliky?

0/0
27.8.2011 18:56

vymrzovac2

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

nevěřím. Nejlepší, co lze v česku koupit, bylo ze Sovětského svazu, a po sametové revoluci z USA ! A kdo to zpochybňuje, je kontrarevolucionář !;-O

+1/0
27.8.2011 19:55

Sanjuro

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

párkrát se mi to maso z makra do ruky dostalo a tak nechápu co to melete o podrážkách

0/0
27.8.2011 11:40

lucky_24

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Je jasný, že pokud prodávají masou za 600 za kilo a lidi to kupujou, šmejd to nebude

0/0
27.8.2011 14:19

ivoš

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Vážně??;-DStačí trocha reklamy, hodně snobismu a snahy být "in". a prodáš cokoliv. Lidská blbost nezná mezí.

0/0
27.8.2011 18:44

Sanjuro

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

obecně vzato máte kus pravdy, nicméně v tomto případě stačí ochutnat :-)

0/0
28.8.2011 10:26

hugomárapokutář

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Na tohle je možná jediná reakce! Jsi VEKÝ HLUPÁK!!!;-D;-D;-D

0/0
27.8.2011 14:57

hugomárapokutář

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

8-o Standarta = zástava,vlajka!;-);-D;-D;-D

0/0
27.8.2011 15:07

Lucass

Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Máte pravdu, jihoameričané při zpracování masa určitě nedrží v ruce vlajku EU ;-D;-D;-D

0/0
27.8.2011 19:04

davidh2002volnycz

hlavně že to není reklama!

Kdeže to maso například koupím? "například v obchodním řetězci Makro...."

0/0
27.8.2011 9:19

hugomárapokutář

Re: hlavně že to není reklama!

A gde jinde koupím maso z jižní emeriky nebo Irska??

0/0
27.8.2011 15:01

lipop

Kvalitní maso

Kvalitní a dobré hovězí koupíte zde: http://www.kvalitabio.cz/22505-BIO-HOVEZI/

Mám to odzkoušené a nemá to chybu.R^

0/0
27.8.2011 9:03

Nikoloki

Re: Kvalitní maso

Tak víš kam jeď? Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. ;-) 

No a při té příležitosti si můžeš koupit nějaké to bio-hovězí. :-P

0/0
27.8.2011 9:47

wrah

Re: Kvalitní maso

Nakrájí přesně dle požadavků? Normálně si maso nařežu sám, ale zkazit takto nádherný steak, jen proto, že mi sjede kudla, to se mi nechce..

0/0
27.8.2011 10:27

lipop

Re: Kvalitní maso

Maso je cca v 1kg balíčcích, nakrájet si ho musíš sám, ale to je myslím to nejmenší. Lepší je se s nima dohodnout po telefonu. Já si tam pro maso jezdím po předchozí objednávce v eshopu, ale dělají i zavážku.

0/0
27.8.2011 10:53

hugomárapokutář

Re: Kvalitní maso

A mají to maso vyvěšený alespoň měsíc, jako to dělaj Amíci? Jinak je to o ničem a ty nevíš, jak chutná pořádný maso!;-)

0/0
27.8.2011 15:05

lipop

Re: Kvalitní maso

Vše o mase mají na webovkách, které jsem zadal do příspěvku, tam to najdeš. Když nebudeš něčemu hovět jsou tam telefonní kontakty a rádi tě budou informovat;-)

0/0
27.8.2011 15:29

avatar30

Re: Kvalitní maso

Jestli vesi maso mesic, tak to ho muzou rovnou zahodit. Maso se vesi max 14 dni. Zemedelstvi mame v rodine. Takze vam muzu klidne i popsat proc se vesi a jak se vesi......

0/0
27.8.2011 19:00

CoS

Re: Kvalitní maso

tak to víte o mase prdlajs

+1/0
27.8.2011 23:50

rafton

Re: Kvalitní maso

Možná by jste se měli trochu přiučit v zahraničí.

+1/0
28.8.2011 1:20

O.Sindler

hlavne nepredelat

Na well done steaku neni vubec nic well done. Opravdovej steak je rare, maximalne medium rare ( a to jenom stavnatesi kousky jako rib eye). Jinak  asi 2 cm steak na grilu delam zprudka z jedny strany 4 minuty a zdruhy 3 a je uplne perfektni a stavnatej. Udela vam to pak takovej krasne hnedej vonavej povrch a syte cervenej krvavej stred.

0/0
27.8.2011 7:55

929

Re: hlavne nepredelat

No, na tebe tady všichni čekali. Až jim přijdeš říct, jak to máš rád ty a jak je to tudíž správně..

0/0
27.8.2011 11:11

O.Sindler

Re: hlavne nepredelat

To není o tom co mam rád já ale spíše o vhodnosti toho konkrétního kousku a úctě k masu. Pokud chci skrz naskrz hnědou podešev, tak si můžu koupit maso za třetinu ceny a nemusim ničit steak, ža ano. Pokud někdo to už tak jednou ochutnal a nejelo mu to, tak to pochopím. Ale většina lidí má zabedněný přístup typu: "Fuj, to bych do pusy nikdy nevzal/a."  podobně jako třeba u mořských jídel (chobotnice, olihně, slávky atd.....) Nekritizujte jídlo, co jste nikdy nejedli SPRÁVNĚ přpravené. Já měl kvuli traumatu ze školní jídelny např. několikaletý odpor k haluškám, než jsem ochutnal výborné bryndzové halušky s uzeným a trochou zelí.

0/0
27.8.2011 12:21

marase

Re: hlavne nepredelat

s těma steakama máte pravdu, ale halušky jste pořádný neochutnal. ty musí být s bryndzou a kvalitní slovenskou slaninou. zelí a uzené..to je stejné jako well done :)

+2/0
27.8.2011 13:55

MaaGor

Re: hlavne nepredelat

R^

to mě dostalo, to je úlidba turistům,zelí a uzené;-O

0/0
27.8.2011 22:09

Smile

Re: hlavne nepredelat

Garantuju ti, že kdybys ochutnal halušky se slaninou, bryndzou a kysaným zalím, tak by tě skutečně dostaly :-P A že sem dostal od starkej mockrát přes prsty, než sem se je naučil pořádně dělat... ;-D

0/0
16.9.2011 16:30

Danny_Kay

Re: hlavne nepredelat

Ja bych treba rare do huby nevzal...Uz treba medium je docela humac (teda ono jsou steaky humac samy o sobe, proste neni nic horsiho nez kus masa). Nerikam,ze jsem vegetarian nebo nedej boze vegan. Ale sezrat kus krvaveho masa se pulkou krajice chleba nebo trema hranolkama muze jenom prase...

0/0
27.8.2011 11:19

Sanjuro

Re: hlavne nepredelat

pěkně jste se vyzvracel

0/0
27.8.2011 11:42

Danny_Kay

Re: hlavne nepredelat

...muj prispevek neni o nic horsi nez ten, na ktery jsem reagoval...

0/0
27.8.2011 11:43

Hairy_ass

Re: hlavne nepredelat

Myslím, že je. Navíc, když nesnášíte šťavnaté steaky, tak proč jste na tuhle stránku vůbec klikal?

0/0
27.8.2011 16:31





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.