- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pozdeji ci drive padnete za vlast,srdicko to nevydrzi.
mi trochu divný, já maso nechám dojít na pokojovou teplotu, pak okořením, dám na rozpálenou pánev (nebo tál nagrilu) a podle tloušťky masa dělám jen několik minut z každé strany, obracím jen jednou, do masa nepíchám. pak ho nechám max 5 min odležet zabalené v alobalu a jde rovnou na talíř. Nikdy jsem takto podrážku neměl.
Tak ten postup je na well done. Na medium to stačí, jak vy říkáte.
Nekradu,abych si mohl koupit kus hovězího za 700+/kg
Až tak uplně krást nemusíte. Ono je to a) maximálně okolo 500 kč/kg, b) i mě jako žroutovi stačí něco kolem 400g, čili 200 kč. A sory, to dáte v restauraci za večeři také. (Občas, jasně že ne deně)
až zjistíte, kolik stojí flák kvalitního odleželého masa...
Jak gde! Ale každopádně se musíš smekat, aby sis to mohl dovolit!
proc mam kupovat nejaky podrazky z Makra navic dovezeny pres pul sveta, kdyz si muzu koupit kvalitnejsi z Irska a upravene podle Evropskych norem.....Uz vidim jihoamericany, jak dodrzuji standarty EU....
Maso z argentiny je to nejlepší, což ví to dobře po celém světě.
Nějaké normy EU si můžeš strčit za klobouk, protože normy EU ti kvalitní maso neudělají a už vůbec ti normy EU kvalitu nezaručují.
Kdeže to maso například koupím? "například v obchodním řetězci Makro...."
A gde jinde koupím maso z jižní emeriky nebo Irska?
Kvalitní a dobré hovězí koupíte zde: http://www.kvalitabio.cz/22505-BIO-HOVEZI/
Mám to odzkoušené a nemá to chybu.
Tak víš kam jeď? Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš.
No a při té příležitosti si můžeš koupit nějaké to bio-hovězí.
Na well done steaku neni vubec nic well done. Opravdovej steak je rare, maximalne medium rare ( a to jenom stavnatesi kousky jako rib eye). Jinak asi 2 cm steak na grilu delam zprudka z jedny strany 4 minuty a zdruhy 3 a je uplne perfektni a stavnatej. Udela vam to pak takovej krasne hnedej vonavej povrch a syte cervenej krvavej stred.
Rady ke koupi masa v Makru mi jsou starou belu platné. Nebo je snad podle vás každý člověk podnikatelem s možností nákupu v makru?
se musím zeptat,opravdu není rozdíl mezi pečením a grilováním?Nejsrřívě maso peču,pak nechám odpočinout a opět griluji?Ale třeba jsem blond víc než jsem si myslela............