Diskuze

Pět kroků, jak si udělat steak doma a nemít z něj podrážku

Kvalitní maso, pepř a sůl, rychlé restování a pak pomalé grilování, nebo dokonce dopékání v troubě. Takové je tajemství přípravy dobrého steaku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

slafkins

1. 9. 2011 5:16
Jen si dejte

Pozdeji ci drive padnete za vlast,srdicko to nevydrzi.

0 0
možnosti

FastDriver

29. 8. 2011 15:38
Ten doporučený postup

mi trochu divný, já maso nechám dojít na pokojovou teplotu, pak okořením, dám na rozpálenou pánev (nebo tál nagrilu) a podle tloušťky masa dělám jen několik minut z každé strany, obracím jen jednou, do masa nepíchám. pak ho nechám max 5 min odležet zabalené v alobalu a jde rovnou na talíř. Nikdy jsem takto podrážku neměl.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

30. 8. 2011 18:52
Re: Ten doporučený postup

Tak ten postup je na well done. Na medium to stačí, jak vy říkáte.

0 0
možnosti

alandelon

27. 8. 2011 21:39
Jihoamerické maso

Nekradu,abych si mohl koupit kus hovězího za  700+/kg

0 0
možnosti

wrah

28. 8. 2011 7:28
Re: Jihoamerické maso

Až tak uplně krást nemusíte. Ono je to a) maximálně okolo 500 kč/kg, b) i mě jako žroutovi stačí něco kolem 400g, čili 200 kč. A sory, to dáte v restauraci za večeři také. (Občas, jasně že ne deně)

2 0
možnosti

Pundit

27. 8. 2011 12:02
Na steak vás přejde chuť,

až zjistíte, kolik stojí flák kvalitního odleželého masa...

0 0
možnosti

hugomárapokutář

27. 8. 2011 14:55
Re: Na steak vás přejde chuť,

Jak gde! Ale každopádně se musíš smekat, aby sis to mohl dovolit!;-)

0 0
možnosti

weizenkleie1

27. 8. 2011 10:47
No ty krabe, tak to je drzost....

proc mam kupovat nejaky podrazky z Makra navic dovezeny pres pul sveta, kdyz si muzu koupit kvalitnejsi z Irska a upravene podle Evropskych norem.....Uz vidim jihoamericany, jak dodrzuji standarty EU....8-o

0 0
možnosti

Korektní Želva

27. 8. 2011 10:52
Re: No ty krabe, tak to je drzost....

Maso z argentiny je to nejlepší, což ví to dobře po celém světě. R^

Nějaké normy EU si můžeš strčit za klobouk, protože normy EU ti kvalitní maso neudělají a už vůbec ti normy EU kvalitu nezaručují.

5 0
možnosti

davidh2002volnycz

27. 8. 2011 9:19
hlavně že to není reklama!

Kdeže to maso například koupím? "například v obchodním řetězci Makro...."

0 0
možnosti

hugomárapokutář

27. 8. 2011 15:01
Re: hlavně že to není reklama!

A gde jinde koupím maso z jižní emeriky nebo Irska??

0 0
možnosti

lipop

27. 8. 2011 9:03
Kvalitní maso

Kvalitní a dobré hovězí koupíte zde: http://www.kvalitabio.cz/22505-BIO-HOVEZI/

Mám to odzkoušené a nemá to chybu.R^

0 0
možnosti

Nikoloki

27. 8. 2011 9:47
Re: Kvalitní maso

Tak víš kam jeď? Jeď do Pelhřimova, prohlídni si krematorium, ať víš, do čeho jdeš. ;-) 

No a při té příležitosti si můžeš koupit nějaké to bio-hovězí. :-P

0 0
možnosti

O.Sindler

27. 8. 2011 7:55
hlavne nepredelat

Na well done steaku neni vubec nic well done. Opravdovej steak je rare, maximalne medium rare ( a to jenom stavnatesi kousky jako rib eye). Jinak  asi 2 cm steak na grilu delam zprudka z jedny strany 4 minuty a zdruhy 3 a je uplne perfektni a stavnatej. Udela vam to pak takovej krasne hnedej vonavej povrch a syte cervenej krvavej stred.

0 0
možnosti

Nikoloki

27. 8. 2011 7:50
V Makru? Jak?

Rady ke koupi masa v Makru mi jsou starou belu platné. Nebo je snad podle vás každý člověk podnikatelem s možností nákupu v makru?

0 0
možnosti

Mončí2

27. 8. 2011 7:02
Po přečtení článku

se musím zeptat,opravdu není rozdíl mezi pečením a grilováním?Nejsrřívě maso peču,pak nechám odpočinout a opět griluji?Ale třeba jsem blond víc než jsem si myslela............;-)

0 0
možnosti