Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kdo chce druhým svítit, musí sám zářit, poučuje hospodské Pohlreich

"Vy jste ta nejhorší kombinace, jakou si může majitel přát. Moc toho neumíte a ještě na to serete. Skončíte jako blbý vařečky s bolavejma nohama a zkurvenejma žaludkama," věstí Zdeněk Pohlreich vysmáté trojici v rondonech, zaměstnané v kuchyni svitavské restaurace Scandinavia.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

praetorianvs

mno

čekal jsem, že se po minulých řadách hospody trochu poučí a budou vařit normálně, ale ono ne..na druhou stranu je fakt, že v tomhle případě bylo "vedení" tak schopný, že se ani nedalo čekat, že by to fungovalo...nicméně na konci bylo vidět, že čekali, jak je za minimum zlepšení čeká super reklama a nacpaná hospoda a vono ne - což je správný, ke konci poslední řady už mi přišlo, že dával zdéňa nálepky skoro za nic, tak trochu přitvrdil, což je třeba...

nicméně jsem rád, že v poslední době se skutečně začínaj oběvovat i normální restaurace, kde se snaží vařit poctivě a jak se má, což je, mimojiné, i zásluha tohohle pořadu..

0/0
4.9.2011 19:26

hrcprcsalala2

Re: mno

Tak ono je to dáno i tím, že tenhle pořad vychovává zákazníky. R^

+1/0
4.9.2011 20:51

klapzubova

Umí h...o

a chtěl by pomník.

0/0
4.9.2011 17:13

Inkvizitor Johny

Viděl jsem a...

...nuda k uzoufání:-/

0/0
3.9.2011 14:14

Achille Volfoni

Re: Viděl jsem a...

mám stejný názor.....

btw.:nikomu nic nezávidím

0/0
4.9.2011 8:57

stelous

"Majitel"

Na pana majitele už mam delší dobu svůj názor a po včerejším výkonu mě v tom jen utvrdil!! Jediné co mu jde velice dobře, tak jezdit ve svém černém BMW po Svitavách a hrát si na velkého borce.... Jinak skoro každý den chodím okolo Černé kočky a je tam pořád mrtvo Rv;-D

+1/0
2.9.2011 14:40

nikdo252

Re:

Akorát mu závidíš jeho auto! :)...Zavidíš, že on jezdí autem, zatím co ty musíš denně chodit kolem černé kočky a čumět jak husa do flašky, jestli tam někdo sedí...seš ubohej/ ubohá! :)

+1/0
2.9.2011 16:47

Achille Volfoni

Re:

klasický český argument internetových diskutérů....jakýkoli jiný názor než vlastní=závist.....Co mu má dotyčný závidět?BMW?...Nebo snad prázdný podnik?.....;-D

0/0
4.9.2011 8:51

klapzubova

Re:

nácku;-D

0/0
4.9.2011 17:14

33andy

Konečně je

pan Pohlreich zpět.:-) Těším se až si zajedeme na výlet do hospody k Štěpánovi na Šumavu. Když si vzpomenu na to masíčko...slint;-D mňam!

+2/0
2.9.2011 10:32

l.g

Jak se dělá antireklama

Tak jsem to včera viděl a jen se směju. Hošánci si chtěli udělat zadarmo reklamu že budou v televizi a výsledek je, že ze sebe udělali totální idioty a odradili od svého podniku podle mého snad úplně všechny. Pan majitel ukázal, že je naprosto neschopný líný a hloupý pablb. ;-D

+1/0
2.9.2011 10:22

bastianka

Re: Jak se dělá antireklama

asi dědic

0/0
2.9.2011 12:28

Datel 15

Re: Jak se dělá antireklama

Majitel pobavil. "Už máte pro tu hospodu:" "ééé nooo jasně, bude se to jmenovat .... staročeská ... nevim" ;-D

0/0
2.9.2011 12:46

Pěkný Nick

Re: Jak se dělá antireklama

R^R^R^ Lépe to snad ani napsat nejde.

0/0
2.9.2011 13:27

smartynaf

...a

[0:20:43] smartynaf: ja kdyz jsm byl v jeho veku tak jsem se bal i cernyho kafe a von mi tu tyka... ;-D

0/0
2.9.2011 1:02

f0rr35t

Re: ...a

;-D

0/0
2.9.2011 12:31

mykon

tyto doporučuji

Převážně dávají restaurace kterým se spíš vyhnout. Ale který si mně navždy získaly a vřele doporučuji pro výtečnou kuchyň, prostředí i ceny jsou: Aquariumrelax v Mikulově a Restaurant na celnici v Poštorné.

0/0
2.9.2011 0:01

p_n_2

Nejlepší bylo jak si mysleli, že mají nárok na nálepku

jenom proto, že začali vařit normálně. Přesně jak to říkal ten kuchař co tam byl s Pohlreichem - jsem zvědavej když přijdu za 3 dny, jestli ten guláš bude stejnej. Nebude, hoši se na to zase vykašlou, sklouzne to kde to bylo. Přitom jestli se dneska na to dívali, tak z toho nevyšli nakonec vůbec blbě. Ale zbořil se jim svět, nemají nálepku....

+1/0
1.9.2011 23:58

fatmike

Zdenda nezklamal, opět řádná frdel...

;-D;-D

Hospoda mejdřív tragická, namachrovanej kuchtík, co neumí ani vejce Benedikt....to je jak když s řidičákem neumím couvat....nejde o to, kdo si to tam kdy dá, ale je to základní věc, kterou by měl znát!!!!  Pak to jídlo docela zvedli, ovšem majitel byl hroznej jouda...čekám, že kuchař by si otevřel hospodu sám než dělat pod takovýmhle mamlasemRv

0/0
1.9.2011 23:16

slavik

.. pan Pohlreich

..a má svatou pravdu !! kdo se musi stravovat po restauracich, tak zajiste vidi, jak mnozi dnesni kuchari  umeji predvést na talír klienta takové zajimavosti, ze by je neocuchal ani pes... natoz aby je clovek snedl...

ale penize za ty vyrobeny potvorstva chteji i dost vysoke.. a ptám se, proc porad jen koukaji co jim to kuchareni vynese ??? Fakt  se opravdu uz nic dneska nedá delat s nadsenim, i trochou sebekritiky  a  teprve po nejaké uspesne zkousce pozadat o ohodnoceni ?? dělat kuchare neni jak být nekde u běžícího pasu ve fabrice... tady je nutna fantazie a vely um... a nezbytne kvalitni materiál !! o tom je taky rec!!

0/0
1.9.2011 23:16

nika004

Typický obraz velké části českých hospod, namistrovaný a

arogantní majitel i s personálem  a smradlavý maso v lednici.Rv Polreich je dobře sejmul, i když si myslím, že se

nezmění.

0/0
1.9.2011 22:46

dolch

Re: Typický obraz velké části českých hospod, namistrovaný a

Jo, pamatuju díl, kdy byli na Palmovce v Blue Pointu. Chvíli se zkoušeli změnit, a pak to radši zavřeli ;-D

0/0
1.9.2011 23:19

f0rr35t

Re: Typický obraz velké části českých hospod, namistrovaný a

;-D To byl nejvtipnější díl ze všech, u toho jsem se řezal smíchy od začátku do konce.

0/0
2.9.2011 12:26

f0rr35t

Re: Typický obraz velké části českých hospod, namistrovaný a

Jo počkej, možná si to pletu s Blue Note... tak nic

0/0
2.9.2011 12:27

sanny54

Re: Typický obraz velké části českých hospod, namistrovaný a

Jj, to byl Blue Note a souhlas, že to byl nej díl ze všech... "Kucí, můžete mi vysvětlit, proč máte v kuchyni pneumatiku?" ;-D;-DR^

0/0
2.9.2011 12:46

Graetar

Re: Typický obraz velké části českých hospod, namistrovaný a

A nebylo to na Palmovce, ale v Kralupech. Každopádně ten díl byl dobrej punk ;-D

0/0
2.9.2011 15:06

MIG21MF

Re: Typický obraz velké části českých hospod, namistrovaný a

Ten Blue Point na Plamovce sice dostal tehdá nálepku a dneska je to tam už zavřený.

0/0
2.9.2011 17:01

kkookkss

První díl...

Dobrý :) Babka dvaaosmdesátiletá se u toho se mnou smála, až málem musela pro nová gaťata. Ale chápu, že to taky spoustě lidem sedět nemusí.

0/0
1.9.2011 22:25

dolch

Mně to přijde ujetý

Lidi, kdo a kdy naposled jste si dávali v hospodě Vejce Benedikt s Holandskou omáčkou? Já teda nikdy, ani nevím, že bych si to měl dávat. Hospoda ve Svitavách na náměstí - předpokládám, že majiteli jde hlavně o to, aby mu tam chodili lidi s přilehlých úřadů na oběd a občas někdo zašel na večeři typu katův šleh s hranolkama. A pak přijede Pohlreich a začne je tam trénovat na nějaký ruský vejce či co, místo aby jim ukázal, jak správně udělat guláš a jak svíčkovou. Pochybuji, že majitel chce mít ve Svitavách na náměstí nějaký Grand Restaurant pana Septima.

0/0
1.9.2011 20:20

hrcprcsalala2

Re: Mně to přijde ujetý

Opravdu máš pocit, že je tu Pohlreich resp. jeho pořad od toho, aby někoho učil dělat guláš a svíčkovou? 8-o

0/0
1.9.2011 20:55

dolch

Re: Mně to přijde ujetý

No v prvních dílech jsem ten pocit měl. Samozřejmě ne doslova, ale prostě ukázat, jak mít v kuchyni pořádek, jak dělat věci poctivě, kvalitně atd. Ale trénovat je na nějaký takovýhle speciality mi připadá, že se to odklání někam jinam, a že to možná ani není to, o co by majitelé restaurací nějak moc stáli.

0/0
1.9.2011 21:03

TDW

Re: Mně to přijde ujetý

Katův šleh - tedy maso v pálivém sósu - nebo spíš masová směs je něco za co by stálo dát peníze ? Když už jdu do restaurace tak snad abych si pochutnal na něčem s čím se mi nechce vařit, či to ani neumím, a ne kvůli kaťáku. Ona je pravda že to co tam na začátku servírovali byla docela trága, ale na konci to vypadalo už velice slušně. Upřímě řečeno "hermelajz" v bramboráku není žádné umění, pokud není člověk jo punktlich tak bramborák z prášku zmákne taky... Na tohle chodit do hospody je opravdu hřích. Možná se tyhle lidovky hodí do skutečné hospody coby "chuťovka k pivu" ale když jsem restauratér tak by to chtělo trochu větší kuchařské umění, nebo i trošku invence. Tuhle se dělalo doma kuře a mne náhle popadl nápad, nakrájela se cibule, dala se tam čerstvá rajčata a trochu slaniny - a voilá -chvíle pečení a z kuřete vyprchal onen typický kuřecí "puch" a dokonce to i pěkně vypadalo. Nic složitého,věru, a to jsem kuchař amatér.

0/0
1.9.2011 22:57

dolch

Re: Mně to přijde ujetý

Ale já to myslel spíš tak obrazně. I když v něčem s vámi nesouhlasím - kolikrát jdu do hospody a dám si tam jídlo, které umím sám, a leckdy i o dost lépe, než co dostanu. Jsou pro to různé důvody - dovolená, služební cesta, (právě ten zmiňovaný) běžný pracovní oběd a podobně. Od kuchaře nečekám žádný zázrak, ale leckdy ta výsledná bída opravdu předčí i ta nejhorší očekávání.

A mimochodem - pořád mi nikdo neodpověděl na otázku kdy a kde si naposled dával to Benediktínský vejce :-)

0/0
1.9.2011 23:23

Don_Alex

Re: Mně to přijde ujetý

každý není jako ty, že mu nevadí, že nedostane to co si objedná... pokud jdu do restaurace tak očekávám jídlo od profíka, protože prostě ten kuchař tam musí mít školu a tudíž by měl umět uvařit a to z normálních surovin a ne z prášku - ten je akorát pro ty co neumí...

0/0
2.9.2011 10:22

Muci-Pucinek-v3.0

Re: Mně to přijde ujetý

Já bych si ho dával moc rád, ale všude maj leda tak smažák a katův šleh.

+1/0
2.9.2011 7:52

roedor

Re: Mně to přijde ujetý

to bych si dala ráda, ale moc často se na jídeláku nevyskytuje. A musela bych tu restauraci už mít prověřenou.

0/0
2.9.2011 8:26

Pěkný Nick

To je legranda :-)

Jak všichni dělají, jak je to všechny baví ;-D;-D;-D

0/0
1.9.2011 19:18

elfinn

Re: To je legranda :-)

Ne, mě nebaví to, co většina restaurací nabízí a nazývají to "jídlem".

0/0
1.9.2011 23:56

Vojvodin

blafy

Některé hospody opravdu servírují blafy, už sem zažil sirový kuřecí plátek, guláš kde místo masa bylo cosi průhledného, asi prasečí uši, totál spálený bramborák.

Toto pondělí jsem si v jedné restauraci u žlutých lázní u vltavy objednal těstoviny s omáčkou a kuřecím. Kuřecího tam nebylo ani kousek. Tak sem se zeptal, jestli v těch těstovinách nemělo být i kuřecí, odpověd servírky: "Já to nevařila".Jídlo sem vrátil. Přítelkyně si objednala vepřový špiz a servírce řekla, že nechce kuřecí. Dostala kuřecí. Její mamka chtěla pouze špíz bez žádné přílohy a oblohy. Dostala špíz s oblohou. Při placení nám zaučtovali 50% ceny z jídla, které jsem reklamoval, prý jsem se ho dotknul. Nakonec to přítlkyně uhádala na ztrhnutí celé ceny z mého jídla a zdarma další špíz, který sme se neodvážili sníst. Servírka asi půl hodiny mlátila dveřma když chodila do kuchyně a zpátky.

Na takový "restaurace" Polhreicha.

+2/0
1.9.2011 18:00

wrah

Re: blafy

Na takovou "restauraci" spíš: Přineste mi ještě kafíčko a koňak. (A objednat ČOI)

0/0
1.9.2011 19:16

Politicky aktivní spermie

Re: blafy

Jestli jsi dostal sirový plátek, tak chápu rozhořčení... Síra dost smrdí, co? :-(

0/0
1.9.2011 19:32

Vojvodin

Re: blafy

Já sem si řikal, že to slovo vypadá pěkně blbě. :-)

0/0
1.9.2011 19:36

Rudla01

Kdo chce zapalovat, musí hořet

:-)

0/0
1.9.2011 17:29

Pán_Zlobrů

je až neuvěřitelné

co si něteří hospodští a potažmo kuchaři dovolí servírovat jako plnohodnotné jídlo. Jezdím hodně po ČR a bohužel jsem někdy nucen jíst na blind. Děs a bída. Pořad pana polreicha plně podporuji. Je dobře, že je alespoň někdo, kdo těm netáhlům řekně věci na rovinu a co si o jejich rádoby umění myslí, protože jejich drzost a samolibost je do nebe volající. A to je Pan šéf ještě hodně měkej. :-/

+9/0
1.9.2011 17:22

hrcprcsalala2

Re: je až neuvěřitelné

Jo, naprostý souhlas. A začíná to už u jídelního lístku, který kolikrát hostu zcela sebere chuť na jídlo.

+1/0
1.9.2011 17:29

elfinn

Re: je až neuvěřitelné

Já být na jeho místě, tak nedotočím ani jeden díl, protože bych určitě někoho brzo zmasakrovala...Takže jeho slovník je opravdu hodně mírný.

0/0
1.9.2011 23:59

danny47

Nic novýho....

Stejně jako to říkali soudruzi před x desítkami let.. ti tam ale jen měli Kdo chce zapolovat, musí sám hořet...

0/0
1.9.2011 17:18

Kurri22-II.

Aje, už je zase zpátky.

0/0
1.9.2011 16:51

Kurri22-II.

Re: Aje, už je zase zpátky.

Po té letní reklamě na rakovinu zase tohle?

0/0
1.9.2011 16:51

obrist

Re: Aje, už je zase zpátky.

Komu se to nelíbí, přepne jinam nebo může jít studovat anatomii. Ideálně s partnerem či partnerkou.:-)

0/0
1.9.2011 17:15





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.