Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Rychlé a domácí kuřecí řízečky s chipsy, lepší než z fastfoodu

Co je nezdravé, to děti milují. Proto bývají nadšené z narozeninových oslav ve fastfoodu. Udělejte jim radost a udělejte jim chutnější a zdravější party u vás doma či na zahradě. Menu je jasné, řízečky a chipsy nesmějí chybět. Ale mohou být lehké a poctivě dělané, jak je připravuje Ital Emanuele Ridi svému synovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kloty

mnam

hned bych si to všechno dala, takové dobrotyR^

0/0
13.9.2011 19:29

starej Brůna

hmno jo, no, mno...

Dobré řízečky jsou paráda jen bych tam nemusel ten olivový olej, do jižní kuchyně špica nebo do salátu ale jinak... Nejraději mám řízky smažené na sádle a dokud prskají dám je mezi krajíce čerstvého chleba aby se ten chleba hezky nacucal...

0/0
12.9.2011 20:50

bludickan

Sezóna???

Pravda, podzimní rybíz mi na zahradě dozrává, ale ty jahody mi v září už moc nerodí....

+1/0
12.9.2011 7:57

Mražená spermie

Re: Sezóna???

já jahody ještě sklízím, ale chytlo mi to skvrnitou plíseň tak je to bída.

0/0
12.9.2011 10:09

algra

Re: Sezóna???

Taky ještě sklízím jahody. Málo, ale přece.

0/0
12.9.2011 12:52

joyFX

sušené není to samé co čerstvé,

chuť není ani lepší, ani horší, je prostě jiná ... sušená bylina má úplně jiné vlastnosti a chuť a vůni než čerstvá a taky se jinak používá. co je na tom nejasného ... ?

0/0
11.9.2011 18:41

wrah

Re: sušené není to samé co čerstvé,

Ano, ale zrovna ten sušený česnek do masa je skoro stejný, jako čerstvý. Jen je tak nějak decentnější. Dítka by možná po požití řádně česnekovaných řízečků trochu ječela.

+1/0
11.9.2011 19:35

roedor

Re: sušené není to samé co čerstvé,

zrovna sušený česnek poznám na sto honů a jeho chuť nesnáším. Ale čerstvý mám moc ráda...

0/0
12.9.2011 9:17

Mražená spermie

Re: sušené není to samé co čerstvé,

pochybuji, že poznáš sušený česnek na vzdálenost zhruba 12,5 km.

0/0
12.9.2011 13:53

roedor

Re: sušené není to samé co čerstvé,

samozřejmě, že poznám. Děkuji.

0/0
12.9.2011 21:01

Mražená spermie

Re: sušené není to samé co čerstvé,

tak to všechna čest.R^

0/0
12.9.2011 21:14

já George XVII

brambůrky

to je divný, že tam nesype žádný glutamáty. U dnešních průmyslových brambůrků si už člověk musí taky dávat pozor, co kupuje. Kolikrát mám pocit, že je tam víc éček než brambor.

0/0
11.9.2011 17:45

Inkvizitor Johny

Re: brambůrky

Glutamát se do brambůrků snad nedává. Nebo jestli ano, tak nechápu smysl. Možná jako složka té kořenící směsi. Je to hodně oblíbená věc, protože z naprosto odporného koření udělá poživatelné. Osobně ani proti glutamátu nic nemám. Akorát když se rve do všeho, tak to potom všechno chutná hodně stejně. A to fakt nemusím.

0/0
11.9.2011 19:31

wrah

Re: brambůrky

Naprosto určitě se dává do těch kořenících směsí, takže jej i v těch brambůrkách najdete hodně. Osobně mi ani tak nevadí sám o sobě, ale spíš jako upozornění: Je v tom glutamát, musí být, dali jsme do toho podřadné, vyčichlé koření v nedostatečném množství.

0/0
11.9.2011 21:09

Bereniké

česnek a řízky

Řízky běžně potírám rozdrceným čenekem, na řízek stroužek česneku. Nejlepší je nechat to přes noc v ledničce a druhý den klasicky obalit a osmažit. Pepř před obalováním taky řízku neuškodí.

0/0
11.9.2011 16:21

wrah

Re: česnek a řízky

Česnek, pepř, případně papriku.. Nechat přes noc, ráno řízečky, jež již přijaly veškerou chuť opláchnout, osušit, osolit, obalit a na pánev. Skuste!!

+1/0
11.9.2011 21:12

epainet

Chytrolíni?!

Česnek si též suším, poté ho rozdrcený na prášek používám při obalování. Je to běžný postup.

Ono je totiž dosti problematické, smísit čerstvý česnek s moukou, případne v tom bílku. Nehledě

na to, že jeho chuť je intenzivnější, jako u všech sušených bylinek.

A k tomu panenskému oleji, v jižních krajích je jeho použití běžné i při tepelné úpravě pokrmu.

+6/0
11.9.2011 8:30

Inkvizitor Johny

Re: Chytrolíni?!

Celkem zbytečná práce. Sušený česnek není, na rozdíl od paličáku, nedostatková surovina. A je i celkem levný. Ale absolutně nechápu, kde jste vzal, že sušením se zvýrazňuje chuť bylin. Nejlepší a nejaromatičtější jsou samozřejmě čerstvé. Pak mražené, sušené mrazem...a až někde na konci ty chudinky, co prodává třeba kotany :-)

0/0
11.9.2011 12:09

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: Chytrolíni?!

Sušené (dobře sušené) neobsahují strašnou spoustu vody, která aroma nijak nepřispívá, je rozdíl mezi sušeným listem a čerstvým listem ,tady bych řekl, že čerstvý bude aromatičtější, ale gram sušených listů bude zas aromatičtější než gram čerstvých...

0/0
11.9.2011 15:56

Inkvizitor Johny

Re: Chytrolíni?!

Asi by se to muselo vzít po jednotlivých bylinách či surovinách. Pepř, kmín, vavřín, etc - tam je to celkem jasný. Ty jsou prostě sušený z podstaty. Majoránka, chili a třeba i ten česnek - tam je to celkem jedno. Bazalka, tymián, oregano, máta, etc - ty ztrácejí sušením hodně. A taková sušená bazalka je prakticky k ničemu. Naopak hřiby, rajčata a už mne nic dál nenapadá - ty jsou sušené nejlepší.

+1/0
11.9.2011 16:42

HoPPíK

NJN

Posledně jsem koukal jak Babica dela pravou italiano pizzu. Do dnes neverim co to tam ten pan delal. Nevim kde ty lidi berou, ale obcas je to teda zlo.

0/0
11.9.2011 7:49

prazakm

Jasne,

budu plytvat panensky olej na smazeni. A sypat tam praskovy cesnek! A tohle si rika kuchar...

0/0
11.9.2011 7:23

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

Re: Jasne,

Smažení? A ostatně moc ho nepoužiješ, není to plýtvání jako 3 litry do friťáku...práškový česnek se tam dává kvůli snadnému dávkování a malému množství...

+1/0
11.9.2011 8:35

Lotus II.

Re: Jasne,

Takhle ze sebe dělat blbce... 8-o

+3/0
11.9.2011 12:01

valoe

Re: Jasne,

Nekdy semi zda,ze vari z vody. Ten cerstvy cesnek muze ropasirovat do toho vejce. Ale trosku, aby deti nesipaly.

0/0
11.9.2011 16:13

wrah

Re: Jasne,

Kolik toho oleje spotřebujete na zakápnutí, nebo smažení? Malého panáka? Řekněme i u té nejlepší kvality do pěti korun ceny? Tak v tom případě to opravdu není plýtvání.

0/0
11.9.2011 19:33

minio

Re: Jasne,

V plýtvání není problém. Horší je, že v panenském olivovém oleji je spousta tepelně nestabilních látek, které sice jsou zdraví prospěšné, ale když je na té pánvi zahřejete, tak se přemění na věci, které byste rozhodně konzumovat neměl.

0/0
12.9.2011 0:36

FiRan

česnek v prášku?

Proč, když mohu použít čerstvý..?

0/0
11.9.2011 2:44

roxxor

Re: česnek v prášku?

Tipnul bych si, ze ho je potreba jen malo. A tak male mnozstvi cerstveho by se blbe rozmichavalo a tim padem by to nebylo rovnomerne. Proste by Ti nekde ten kousek rozetrenyho cesneku zustal a jinde bys nemel nic.

0/0
11.9.2011 8:32

Ubaram

Re: česnek v prášku?

Protože čerstvý je vlhký a bude vám v mouce dělat hrudky ;)

+2/0
11.9.2011 12:36

valoe

Re: česnek v prášku?

Tak ho propasirujte do toho vajicka.

0/0
11.9.2011 16:12





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.