- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dobré řízečky jsou paráda jen bych tam nemusel ten olivový olej, do jižní kuchyně špica nebo do salátu ale jinak... Nejraději mám řízky smažené na sádle a dokud prskají dám je mezi krajíce čerstvého chleba aby se ten chleba hezky nacucal...
Pravda, podzimní rybíz mi na zahradě dozrává, ale ty jahody mi v září už moc nerodí....
já jahody ještě sklízím, ale chytlo mi to skvrnitou plíseň tak je to bída.
chuť není ani lepší, ani horší, je prostě jiná ... sušená bylina má úplně jiné vlastnosti a chuť a vůni než čerstvá a taky se jinak používá. co je na tom nejasného ... ?
Ano, ale zrovna ten sušený česnek do masa je skoro stejný, jako čerstvý. Jen je tak nějak decentnější. Dítka by možná po požití řádně česnekovaných řízečků trochu ječela.
to je divný, že tam nesype žádný glutamáty. U dnešních průmyslových brambůrků si už člověk musí taky dávat pozor, co kupuje. Kolikrát mám pocit, že je tam víc éček než brambor.
Glutamát se do brambůrků snad nedává. Nebo jestli ano, tak nechápu smysl. Možná jako složka té kořenící směsi. Je to hodně oblíbená věc, protože z naprosto odporného koření udělá poživatelné. Osobně ani proti glutamátu nic nemám. Akorát když se rve do všeho, tak to potom všechno chutná hodně stejně. A to fakt nemusím.
Řízky běžně potírám rozdrceným čenekem, na řízek stroužek česneku. Nejlepší je nechat to přes noc v ledničce a druhý den klasicky obalit a osmažit. Pepř před obalováním taky řízku neuškodí.
Česnek, pepř, případně papriku.. Nechat přes noc, ráno řízečky, jež již přijaly veškerou chuť opláchnout, osušit, osolit, obalit a na pánev. Skuste
Česnek si též suším, poté ho rozdrcený na prášek používám při obalování. Je to běžný postup.
Ono je totiž dosti problematické, smísit čerstvý česnek s moukou, případne v tom bílku. Nehledě
na to, že jeho chuť je intenzivnější, jako u všech sušených bylinek.
A k tomu panenskému oleji, v jižních krajích je jeho použití běžné i při tepelné úpravě pokrmu.
Celkem zbytečná práce. Sušený česnek není, na rozdíl od paličáku, nedostatková surovina. A je i celkem levný. Ale absolutně nechápu, kde jste vzal, že sušením se zvýrazňuje chuť bylin. Nejlepší a nejaromatičtější jsou samozřejmě čerstvé. Pak mražené, sušené mrazem...a až někde na konci ty chudinky, co prodává třeba kotany
Posledně jsem koukal jak Babica dela pravou italiano pizzu. Do dnes neverim co to tam ten pan delal. Nevim kde ty lidi berou, ale obcas je to teda zlo.
budu plytvat panensky olej na smazeni. A sypat tam praskovy cesnek! A tohle si rika kuchar...
Smažení? A ostatně moc ho nepoužiješ, není to plýtvání jako 3 litry do friťáku...práškový česnek se tam dává kvůli snadnému dávkování a malému množství...
Tipnul bych si, ze ho je potreba jen malo. A tak male mnozstvi cerstveho by se blbe rozmichavalo a tim padem by to nebylo rovnomerne. Proste by Ti nekde ten kousek rozetrenyho cesneku zustal a jinde bys nemel nic.