Diskuze

VIDEO: Rychlé a domácí kuřecí řízečky s chipsy, lepší než z fastfoodu

Co je nezdravé, to děti milují. Proto bývají nadšené z narozeninových oslav ve fastfoodu. Udělejte jim radost a udělejte jim chutnější a zdravější party u vás doma či na zahradě. Menu je jasné, řízečky a chipsy nesmějí chybět. Ale mohou být lehké a poctivě dělané, jak je připravuje Ital Emanuele Ridi svému synovi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kloty

13. 9. 2011 19:29
mnam

hned bych si to všechno dala, takové dobrotyR^

0 0
možnosti

starej Brůna

12. 9. 2011 20:50
hmno jo, no, mno...

Dobré řízečky jsou paráda jen bych tam nemusel ten olivový olej, do jižní kuchyně špica nebo do salátu ale jinak... Nejraději mám řízky smažené na sádle a dokud prskají dám je mezi krajíce čerstvého chleba aby se ten chleba hezky nacucal...

0 0
možnosti

bludickan

12. 9. 2011 7:57
Sezóna???

Pravda, podzimní rybíz mi na zahradě dozrává, ale ty jahody mi v září už moc nerodí....

1 0
možnosti

Mražená spermie

12. 9. 2011 10:09
Re: Sezóna???

já jahody ještě sklízím, ale chytlo mi to skvrnitou plíseň tak je to bída.

0 0
možnosti

joyFX

11. 9. 2011 18:41
sušené není to samé co čerstvé,

chuť není ani lepší, ani horší, je prostě jiná ... sušená bylina má úplně jiné vlastnosti a chuť a vůni než čerstvá a taky se jinak používá. co je na tom nejasného ... ?

0 0
možnosti

wrah

11. 9. 2011 19:35
Re: sušené není to samé co čerstvé,

Ano, ale zrovna ten sušený česnek do masa je skoro stejný, jako čerstvý. Jen je tak nějak decentnější. Dítka by možná po požití řádně česnekovaných řízečků trochu ječela.

1 0
možnosti

já George XVII

11. 9. 2011 17:45
brambůrky

to je divný, že tam nesype žádný glutamáty. U dnešních průmyslových brambůrků si už člověk musí taky dávat pozor, co kupuje. Kolikrát mám pocit, že je tam víc éček než brambor.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

11. 9. 2011 19:31
Re: brambůrky

Glutamát se do brambůrků snad nedává. Nebo jestli ano, tak nechápu smysl. Možná jako složka té kořenící směsi. Je to hodně oblíbená věc, protože z naprosto odporného koření udělá poživatelné. Osobně ani proti glutamátu nic nemám. Akorát když se rve do všeho, tak to potom všechno chutná hodně stejně. A to fakt nemusím.

0 0
možnosti

Bereniké

11. 9. 2011 16:21
česnek a řízky

Řízky běžně potírám rozdrceným čenekem, na řízek stroužek česneku. Nejlepší je nechat to přes noc v ledničce a druhý den klasicky obalit a osmažit. Pepř před obalováním taky řízku neuškodí.

0 0
možnosti

wrah

11. 9. 2011 21:12
Re: česnek a řízky

Česnek, pepř, případně papriku.. Nechat přes noc, ráno řízečky, jež již přijaly veškerou chuť opláchnout, osušit, osolit, obalit a na pánev. Skuste!!

1 0
možnosti

epainet

11. 9. 2011 8:30
Chytrolíni?!

Česnek si též suším, poté ho rozdrcený na prášek používám při obalování. Je to běžný postup.

Ono je totiž dosti problematické, smísit čerstvý česnek s moukou, případne v tom bílku. Nehledě

na to, že jeho chuť je intenzivnější, jako u všech sušených bylinek.

A k tomu panenskému oleji, v jižních krajích je jeho použití běžné i při tepelné úpravě pokrmu.

6 0
možnosti

Inkvizitor Johny

11. 9. 2011 12:09
Re: Chytrolíni?!

Celkem zbytečná práce. Sušený česnek není, na rozdíl od paličáku, nedostatková surovina. A je i celkem levný. Ale absolutně nechápu, kde jste vzal, že sušením se zvýrazňuje chuť bylin. Nejlepší a nejaromatičtější jsou samozřejmě čerstvé. Pak mražené, sušené mrazem...a až někde na konci ty chudinky, co prodává třeba kotany :-)

0 0
možnosti

HoPPíK

11. 9. 2011 7:49
NJN

Posledně jsem koukal jak Babica dela pravou italiano pizzu. Do dnes neverim co to tam ten pan delal. Nevim kde ty lidi berou, ale obcas je to teda zlo.

0 0
možnosti

prazakm

11. 9. 2011 7:23
Jasne,

budu plytvat panensky olej na smazeni. A sypat tam praskovy cesnek! A tohle si rika kuchar...

0 0
možnosti

net.Xtreme bojuje s eXtremismem

11. 9. 2011 8:35
Re: Jasne,

Smažení? A ostatně moc ho nepoužiješ, není to plýtvání jako 3 litry do friťáku...práškový česnek se tam dává kvůli snadnému dávkování a malému množství...

1 0
možnosti

FiRan

11. 9. 2011 2:44
česnek v prášku?

Proč, když mohu použít čerstvý..?

0 0
možnosti

roxxor

11. 9. 2011 8:32
Re: česnek v prášku?

Tipnul bych si, ze ho je potreba jen malo. A tak male mnozstvi cerstveho by se blbe rozmichavalo a tim padem by to nebylo rovnomerne. Proste by Ti nekde ten kousek rozetrenyho cesneku zustal a jinde bys nemel nic.

0 0
možnosti