Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Pohlreich ukazuje, jak se ve stravování dělají peníze

Jeden iniciativní blbec v kuchyni a restaurace může mít po výdělku. Černé na bílém se to ukázalo v restauraci Pintovka na okraji Tábora během návštěvy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! Pintovka mívá plno, tržby slušné, jen na zisk majitelé čekali už dva roky marně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Prophet

Ostýchají se nechat si zaplatit...

Ale ne. Ale jo. Ale ne. Ale jo. Ale no ták. Ne ne ne ne. Ale jó, vemsi. E é. Jo ó. E e. Taky tady máš korunku za tatínka, tady desetikorunku za maminku, tady dvacetikorunku za strýčka, tady padesátikorunku za dcerušku, jo? E e. Nechci peníze. Najez se, kolik chceš, já nechci peníze a ne a ne a ne. E e.

0/0
30.9.2011 22:58

Prophet

Re: Ostýchají se nechat si zaplatit...

Mě by jen zajímalo, kde toho Pohlreicha vyhrabali a co je k tomu vedlo. Má nějaké manažerské vzdělání?

0/0
30.9.2011 23:01

paličččč

Re: Ostýchají se nechat si zaplatit...

Ne on má fungující restaurace v Praze. Manažerské "vzdělání" maj poskoci z nadnárodních firem v kravatách a růžových košilkách.

0/0
1.10.2011 12:57

Bennu

Re: Ostýchají se nechat si zaplatit...

Lide, kteri umi h*vno se zastituji vzdelanim. Ten zbytek se zastituje tim, co umi. Ja na Polreichovi ocenuji pragmatismus a jeho snahu varit napr. z kvalitni zeleniny pestovane v miste namisto mrazene zeleniny.

+1/0
2.10.2011 21:57

sámvelkýmao

no

bejvala v roce 1975 jedna hospoda, kde nebylo, než teplá sekaná s křenem,hořčicí a rohlíkem.desítka pívo a rum, červená limonáda, startky, marsky a klejky.jo a tatranky. tý sekačky tam prodali 150 kilo denně, jako študáci jsme tam chodili na gábl 3x týdně,taky proto, že nám tam pivo s rumem nalili bez problémů. a hospodskej byl jeden z nejprachatějších hospodskejch ve městě.

0/0
30.9.2011 14:38

misaviki

.

Včera jsem to viděla a docela mě zarazilo, že si podnikající lidé každý měsíc nepočítají, zda a kolik jim to nese. To musí přijet Pohlreich a říct jim to. Myslím, že té hospodě, co byla v TV včera, moc nepomohl. Pokud jim ubyli lidé kvůli 8 Kč zdražení na obědech, co potom, pokud zdražili běžnou nabídku. Přišlo mi, že skladba hostů spíše očekávala levná jídla (což je otázka, zdali jde nabídnout levně dobré a kvalitní jídlo). Bohužel mám celkově pocit, že doba hospodám nepřeje. Znám restaurace, kde parádně vaří, je to tam hezké, ale jsou před krachem - jejich ceny si lidé nemohou dovolit nebo nechtějí (vyhodit za oběd pro rodinu 1500 - 2000 není jen tak), kdyby zlevnili, přilákají lidi ale nevydělají. Tak zbývá jen vařit hnus a točit 10; osobně si myslím, že to je to, co hodně čechů chce, bývalé IV se vším všudy.

+1/0
30.9.2011 14:11

sámvelkýmao

Re: .

velké režie, to je to. a začíná to leckde majitelem, kerej než by něco dělal sám, zaměstnává lidi, případně je platí načerno. nájem a provozní výdaje bývaj zničující..........

0/0
30.9.2011 14:14

hrcprcsalala2

Re: .

Aha. Takže majitel místo toho, aby někoho zaměstnal a platil mu, má pracovat sám - a zadarmo? 8-o

0/0
30.9.2011 14:18

sámvelkýmao

Re: .

nevím o podnikateli, kterej by pracoval zadarmo..............

0/0
30.9.2011 14:39

hrcprcsalala2

Re: .

No právě o tom mluvím.

0/0
30.9.2011 14:41

sámvelkýmao

Re: .

já mluvím o tom, že v mnoha případech se majitel přijde na hospodu podívat jednou týdně a pak se na ni dívá krz konto v bance, jestli něco přibylo. pamatuju hoteliéry a hospodský kolem roku 1970, už jich moc nebylo, ale to byl pan hoteliér. ano, měl na všechno lidi, ale prakticky neexistovalo, aby nebyl v hotelu, když bylo otevřeno. a chodil na plac, do kuchyně, kontroloval pokojské i řemeslníky, když tam pracovali. jenže pak úpadek, raj, jednota.........

0/0
30.9.2011 14:48

hrcprcsalala2

Re: .

Kolem roku 1970 to byli možná tak bývalí hoteliéři a bývalí hospodští, prostě obyčejní zaměstnanci, u nichž bych chození na pracoviště nebral jako nějakou zvláštní zásluhu. ;-) Ale jinak rozumím, byť to vychází z toho, že majitel je současně kvalifikovaným v daném oboru. V současnosti je hodně majitelů fakticky jen investorem, což principiálně špatné není (nevidím důvod jim to vyčítat), pokud si to dokáže zajistit jinak, typicky kvalifikovaným provozním. Má-li jeden majitel podniků více, tak se to ani jinak řešit nedá.

0/0
30.9.2011 14:53

jfb

Re: .

Je to tak, ale spousta lidí prostě neumí počítat, je to vidět i v této diskuzi. A není to jen u nás, např. v předobrazu tohoto pořadu - Ramsyho příšerné kuchyně, také byli hospody, kde si i Ramsay opravdu pochutnal, ale byly před krachem - nedokázali si organizovat plac a hlavně hlídat náklady a ceny.

0/0
30.9.2011 14:16

paličččč

Re: .

Sledovat Kitchen nightmares je dobrá věc pro srovnání. Dívat by se na to měli všichni, co si myslí, že bordel je jenom tady. Takový hnůj, co tam kydá Gordon ze skladů a lednic jsem v Ano, šéfe ještě neviděl. (Obvykle jsou to restaurace, co vedou mexikáni, indové atd... a podle toho to vypadá.

0/0
30.9.2011 14:19

paličččč

...

To se vážně najdou exoti, kterým připadá divné, že na svíčkovou v hospodě nestačí jedna 60Kč žebračenka? To se v týhle zemi už všichi zbláznili?

0/0
30.9.2011 11:10

hrcprcsalala2

Re: ...

Tak ona je svíčková a svíčková. To, co jako svíčkovou servírujou v některých restauracích (ne-li ve většině :-/) je opravdu leda tak za těch 60 Kč, pokud vůbec. Podrážkové maso, plastové knedlíky a hnědá omáčka, co zeleninu neviděla. A abych nezapomněl, tak k tomu okoralý citron s cákancem rostlinné šlehačky s intenzivní vanilinovou příchutí a na tom trochu nějaké marmelády. Ale holt lidi to tak asi chtějí a jsou spokojení.

+1/0
30.9.2011 11:20

paličččč

Re: ...

Něco podobnýho se mi už dlouho nestalo. Asi jsem měl štěstí.

0/0
30.9.2011 11:36

sámvelkýmao

Re: ...

pokud se myslí svíčková podle omáčky, mělo by to stačit. pokud podle masa, sotva můžou stačit 2 stovky.........

0/0
30.9.2011 14:15

jfb

Re: ...

Zkuste si uvařit pravou nešizenou svíčkovou a počítejte práci kuchaře, alespoň 250 Kč superhrubé za hodinu...

0/0
30.9.2011 14:22

sámvelkýmao

Re: ...

......kerá se v běžných restauracích nevaří, páč je neprodejná.............

0/0
30.9.2011 14:41

kybl

Schwarzwaldská šunka

Vcera tedy perlil jak ten cisnik tak Pohlreich s kucharem.Ze slaniny se nam vyklubala podle Pohlreicha parmska sunka pak to potvrdil kuchar a na konec to byla Schwarzwaldská šunka z Lidlu.

0/0
30.9.2011 10:06

Don_Alex

Re: Schwarzwaldská šunka

parmska a schwarzwaldska sunka jsou si dosti podobne, takze pokud je to prohnane pres panev, tak se to tezko rozezna, ta z lidlu je v pohode, není to jako od malovýrobce, ale je jedna z lepsich, co muzes sehnat v nasich obchodech....

0/0
30.9.2011 13:22

sámvelkýmao

Re: Schwarzwaldská šunka

můžu potvrdit. švarcvald z lídlu si občas dám jen tak, pro chuť............

0/0
30.9.2011 14:11

paličččč

Re: Schwarzwaldská šunka

Abych řekl pravdu, tak moc nechápu obecný hejt vůči Lidlu. Maji tam kolikrát lepší věci než v jiných krámech jako Albert nebo Kaufland.

0/0
30.9.2011 14:17

jfb

Re: Schwarzwaldská šunka

Problém je, že vedle sebe mají absolutní šunt a pak i velmi dobré věci, ale prakticky vše od neznámých výrobců, takže je velmi těžké určit kvalitu na první pohled..

+1/0
30.9.2011 14:24

paličččč

Re: Schwarzwaldská šunka

To je pravda. Dnes je na výběr plno věcí, ale člověk musí študovat pečlivě co bere, aby si nekoupil klobásu uplácanou z bramborovýho škrobu. To platí kdekoli.

0/0
30.9.2011 14:28

hrcprcsalala2

Re: Schwarzwaldská šunka

To nejsou většinou neznámí výrobci, ale privátní značky Lidlu. Má odlišnou praxi, zatímco ostatní obchody mají 1, 2 maximálně 3 privátní značky, tak Lidl jich má desítky, pomalu pro každý typ zboží jinou. Ale zase v nich docela udržuje systém, například v uzeninách jsou ty nejkvalitnější pod privátní značkou Dulano, nižší sorty jsou pod privátními značkami Baroni, Pikok a další, ale ty podle kvalitu už seřadit neumím ;-)

0/0
30.9.2011 14:33

sámvelkýmao

Re: Schwarzwaldská šunka

pikor kolenová šunka v konzervě nemá chybu. je tam maso jako maso, dobře ochucená.......samo není to prosciutto di parma...........

0/0
30.9.2011 14:44

nocenka

Re: Schwarzwaldská šunka

Díky, připomněli jste mi, že mám v šuplíku čokoládu z Lidlu;-DR^

0/0
30.9.2011 15:19

papazian

Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Kuchař je slušně  upozorní na nesmysly,  díky tomu je vyhozen. Pak ať zhyne i taková hospoda! Nejenom, že majitelé jsou blbci, ale ani neumí počítat. Co tady vlastně umí? Krást? Kdo jim dal peníze na toto podnikání? Rodiče nevěsty jako svatební dar či věno? Hrůza, kdo u nám může mít hospodu! Proč vůbec studovat?

0/0
29.9.2011 23:44

Linde CZ

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

A co ty? Kolik stastnych lidi zamestnavas? Staci priblizne... ;-)

0/0
30.9.2011 0:03

jfb

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Ten kuchař měl někdy částečně pravdu, ale jako člověk je nepoužitelný, a je to zkáza každého podniku...

0/0
30.9.2011 0:18

HarryIKeogh

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

...hmmm neschopný kuchař, který si svévolně navýšil gramáž, protože se mu nezdály velikosti porcí???!!...jestliže má dávat 150 gr, tak prostě nemůže dávat 250 gr, že!!...a jeho chování si zaslouží vyhazov...

+2/0
30.9.2011 9:35

pingl

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Tak ono je to trochu jinak, a kdo se pořádně díval na ten pořad, tak to zaznamenal.

.

Kuchař totiž nedával SVÉVOLNĚ větší gramáž, kuchař UPOZORNIL majitelku, že předepsaná gramáž v jídeláku po uvaření nepředstavuje důstojné jídlo, které by mělo přilákat zákazníky k utracení nějaké té kačky, a majitelka toto upozornění PŘIJALA s tím, že sjedná nápravu v jídeláku a kalkulaci. Ovšem při konfrontaci v kuchyni tam paní majitelka v proužkovaném svatru stála jako ..., a jen se dívala jako ... a nebyla schopna SVÉ pochybení nijak obhájit ani vysvětlit. Takže to tam tak nějak vyšumnělo do ztracena.

.

Pokud si někdo vzpomene na díl, kde Pohlreich jel tam "ať to proboha není to, co si myslím, že to je" - tedy do toho motorestu směr Plzeň - SRN, tak si taky vzpomene, jak učil majitelku servírovat steak, a jak paní majitelka (taková ta černovlasá) stále a opakované bazírovala na gramáži. Na to jí Pohlreich odvětil, že na gramáž se může vy... a že jídlo taky musí nějak vypadat. Kalkulace - následně.

0/0
30.9.2011 9:53

hrcprcsalala2

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Lžeš jako když tiskne. Majitelka upozornění nepřijala a nepřislíbila, že zjedná nápravu v jídeláku a kalkulaci, nic takového v pořadu nebylo (byla zde pouze kuchařova zmínka o tom, že "to majitelce říkal"). I kdyby to přislíbila, tak kuchař nemá právo začít navyšovat gramáž, dokud se nepřesvědčí, že se tak stalo a nebodtane k tomu výslovný pokyn. Rv Navíc gramáž 150g u kuřecícho není žádné nedůstojné jídlo, ale zcela běžná gramáž v našich restauracích. Pokud se to kuchařovi nezdá důstojné, má změnit podnik, nikdo ho tam nedrží. Ale on radši bude pyskovat na majitele a přitom usilovně sát z jejich peněženky.

+1/0
30.9.2011 10:00

hrcprcsalala2

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

nebodtane= nedostane

0/0
30.9.2011 10:01

Linde CZ

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Ze ji upozornil je v poradku, ale ze daval svevolne o dve tretiny vetsi porce uz v poradku neni, to je jednoduse na vyhazov. Upozorneni neni dostatecne alibi. Mit hospodu, asi by u me taky skoncil.

+1/0
30.9.2011 12:34

hrcprcsalala2

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Oni toho kuchaře vyhodili? Toho jsem si v pořadu nevšiml. Ale i pokud ano, tak na to měli plné právo. Protože kuchař neupozornil na nějaké nesmysly, ale na to, že by měla být vyšší gramáž masa. Majitelé ale gramáž (a ani cenu) nezvedli a pokud kuchař za této situace dává vyšší gramáž masa, je to zloděj a podvodník, který nezaslouží pouze vyhodit, ale rovnou zavřít. Jak chceš počítat, když uděláš kalkulaci jídla a zlodějský kuchař kalkulaci úmyslně nedodržuje? 8-o Co vlastně umíš ty? A kdo tobě dává peníze? A za co? Rv

0/0
30.9.2011 9:49

jfb

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Nevyhodili, na konci to vypadalo, že už jsou vztahy v pohodě, asi si soustu věcí mezitím vyříkali ...

0/0
30.9.2011 14:27

Duke._._Nukem

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

nova doba,clovek co dava velke porce je zlodej...;-D

+1/0
30.9.2011 15:12

hrcprcsalala2

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Ano, nová doba, člověk co krade je zloděj. 8-o

0/0
30.9.2011 15:24

Duke._._Nukem

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

moulo,krast znamena obohatit se a jak se obahatil tenhle typek(jinak za nepriposranost k sefovi davamR^),to veru nevim..8-o

0/0
30.9.2011 16:09

hrcprcsalala2

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Tenhle týpek se obohatil tím, že na přípravu jídla s normovanou gramáží 150g masa ukradl majiteli o 100g masa víc. Že si pak to maso nenechal, ale daroval zákazníkovi, na tom nic nemění. Nebo máš pocit, že když ti někdo ukradne peněženku a prachy pak dá někomu dalšímu, že tě neokradl? 8-o Jinak ten tvůj výkřik hezky vypovídá o tvé morálce spodiny společnosti. Rv

0/0
30.9.2011 16:12

Duke._._Nukem

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

haha,jestli jsem spodina proto,ze se pred nikym neposadim na prdel,tak se k ni hrde hlasim..;-D.A jinak stale placas nesmysly,ale je zbytecne ti to vysvetlovat,takze to vzdavam.Vlastne vis co udelej..,kazdou zaznamenanou kradez mas ohlasit na nejblizsi policejni stanici,tak utikej to ohlasit a pak nam tady napis vysledek,ju..:-)

0/0
30.9.2011 16:28

hrcprcsalala2

Re: Neschopní majitelé, kteří by měli zkrachovat!

Ne, spodina jsi pro své "myšlení" a naprostou absenci morálky. Ale to ti nedochází, což je zcela přirozené.

0/0
30.9.2011 16:31

MillhouseCapital

Cafe Imperiál a Divinis

..nepatří ani do TOP-20 nejlepších pražských restaurací. Jistě to co dělá je pro českou gastronomii užitečné, ale žádný pán bůh to také není. Už ten sprostý plešoun malínko leze na nervy.

0/0
29.9.2011 20:58

DrZoidberg S.R.O

Re: Cafe Imperiál a Divinis

tak to si dovolim nesouhlasit. Divinis neznám, ale Imperial se do top 20 vejde. Neni to žádná hvězda mezi prvníma pěti, ale do dvacítky se vejde hravě. Zas tak moc jich lepších nejni

0/0
29.9.2011 21:18

MillhouseCapital

Re: Cafe Imperiál a Divinis

La Degustation, Allegro, Terasa u Zlaté Stůdně, Le Terroir, V Zátiší, Aromi, La Finestra, Gabriele Restaurante, Sarah Bernardt, Svátá Klara, Alcron, Mandarin Oriental, Radisson Blue, The Sushi Bar, Sasazu, Pagana, Hoffmeister, Francouzská restaurace, Bellevue, Savoy Hotel

0/0
29.9.2011 22:08

strasakvzeeeli

Re: Cafe Imperiál a Divinis

Divinis si myslim je lepší než Imperial.Sasazu ani omylem.

0/0
29.9.2011 22:32

Don_Alex

Re: Cafe Imperiál a Divinis

jeste bys mel doplnit co je to za seznam, protoze tech TOP zebricku je mraky, od zakazniku, od odborniku, od novinaru, ....

0/0
30.9.2011 13:24







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.