Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Neužijete si už ani ve Francii. Vaří tam z pytlíku stejně jako u nás

Sci-fi gumová kuřata z komedie Křidýlko nebo stehýnko s Louisem de Funèsem se přenesla do současné francouzské reality. V boji proti vaření z pytlíku a ohřívání jídel v mikrovlnce dokonce zasahuje vláda.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Kristova_noha

Správná česká socka sežere

i vlastní lejno. Ani ohřáté už být nemusí... :-/

0/0
3.11.2011 21:26

Cens0r

Česká kuchyně

Česká kuchyně také bývala vyhlášenou, leč dneska jí za hranicemi nikdo nezná....Aby jo, když ji neznáme ani sami....

0/0
26.10.2011 7:28

Horskamys

Re: Česká kuchyně

Co je "česká kuchyně" ? Smažák ?

0/0
26.10.2011 9:03

Cens0r

Re: Česká kuchyně

Si nikdy neměl v ruce kuchařku od Magdaleny Dobromily Rettigové?

0/0
26.10.2011 15:58

George63

no a?

Já taky vařím z pytlíku a jak mi chutná... ovšem cena by měla být dle toho, teda dle těch pytlíků z krámu!

0/0
25.10.2011 19:53

janduben

Re: no a?

ty pytliky z kramu, to je drahe nic, hlavni slozky glutamat, sul, skrob a susena korenova zelenina, nema v podstate zadny smysl toto jist

0/0
25.10.2011 19:58

Krak

Re: no a?

Proč by to nemělo smysl?

0/0
26.10.2011 0:17

Scarlett from Scottland

Re: no a?

z mého podledu třeba proto, že je to hnusný a za stejné peníze si můžete normálně uvařit. Pytlíková polívka pomalu za 30,- - tak to si uvařím svojí, nějaké rychlé těstovinové hostince taky asi za 30 ,- to si udělám svoje těstoviny, třeba špagety jedna radost...:-)

0/0
26.10.2011 7:21

Krak

Re: no a?

Z mého pohledu každá hnusná není, ne každá zároveň stojí 30 korun a ne vždy má člověk náladu či čas ty špagetu vařit.

0/0
26.10.2011 10:16

Cens0r

Re: no a?

Výživná hodnota?

0/0
26.10.2011 7:24

Krak

Re: no a?

Nemám pocit, že by většina národa trpěla podvýživou...

0/0
26.10.2011 10:18

Cens0r

Re: no a?

Podvýživou můžeš trpět i při silný obezitě...

0/0
26.10.2011 15:58

Krak

Re: no a?

Jistě, to je v Čechách obzvláště rozšířené...

0/0
26.10.2011 16:52

all_the_way

Problém je také v tom

že současní Francouzi nejsou úplně titíž lidé, jako byli Francouzi před 40 lety. A to jak kulturně, tak etnicky.

+1/0
25.10.2011 19:43

Benito Juarez II.

Re: Problém je také v tom

Aby nám zase nějaký nácíček neopomenul připomenout, jak to s tou Evropou jde z kopce!

0/0
25.10.2011 20:07

Fai Rodis

Re: Problém je také v tom

Opakovani - matka moudrosti.

0/0
25.10.2011 20:18

Lex Luttor vladce Australie

Re: Problém je také v tom

Já třeba vidím jen konstatování faktu. A to objektivního. Neříká, jestli to je dobře nebo špatně. Proto moc nerozumím tvému příspěvku. Že by paranioa? Nebo nevybouřená agresivita? Prosím vysvětli.

0/0
25.10.2011 20:55

mim7

Re: Problém je také v tom

Aby hned nepřiběhl nějaký hlupák, co vidí v každém nácka.

0/0
25.10.2011 20:56

Kristova_noha

Re: Problém je také v tom

Už přiběh' ten hýkavý Benito...

0/0
3.11.2011 21:30

1000101111011010

Re: Problém je také v tom

Vsadil bych se, že nejlépe nám to připomněly hordy zdivočelých zdredovaných multikulturních fetek, které letos zničily hezký kus Londýna.

.

http://zpravy.idnes.cz/nepokoje-v-londyne-vypukly-kvuli-gangsterovi-pise-britsky-list-pxz-/zahranicni.aspx?c=A110808_140204_studium_ipl

.

Nevypadají jako nácíčkové, že? :-/

0/0
25.10.2011 21:03

Benito Juarez II.

Re: Problém je také v tom

Kvůli těm tvým soukmenovcům se pořádají manévry zrovna tak, tak si nech ty pohádky pro nějaké větší blbce.

0/0
25.10.2011 21:19

Benito Juarez II.

Re: Problém je také v tom

Vy si máte co vyčítat, nácíčku!

0/0
25.10.2011 21:22

Pořízkovabašta

Re: Problém je také v tom

prosimtě bež si do přírody, dej si špeka, pusť si k tomu skáčko a neobtěžuj lidi co se snaží myslet i na zítřek

0/0
25.10.2011 22:09

Benito Juarez II.

Re: Problém je také v tom

Ty těch nicků ale máš!

0/0
25.10.2011 22:12

loupeživý baron

Problém je opravdu v tom, že zaměstnanci jsou drazí

A to jak kvůli daním, tak z velké části kvůli regulacím. Najmout zaměstnace je horor a tak není s podivem, že nezaměstnanost je tak vysoká, jaká je. A nezamýšleným důsledkem není jen nezaměstnanost, těch je celý řetězec.

Lze tedy s úspěchem říci, že nekvalitní polotovarová a mražená jídla v restauracích jsou nezamýšleným důsledkem státních politik.

0/0
25.10.2011 19:09

sudy13

pokud se nepletu

jde o pytlíkový system "sous vide" (nevím, jestli to mam spravne napsany). Jídla se navaří podle nejpřísnějších norem a postupu a pak se nabali do sacku, zavakuuje a zamrazí. Spotřebitel to v klidu necha v lednici rozmrazit a pak cca cely pytlík s porcí vlozí na cca 10 minut do vrouci vody, v mikrovlnce to jde taky, ale prece velky sefkuchar nebude varit v mikrovlnce.:-) V praxi jsem se s tím setkal v Anglii v hotelu, kde jsem byl sefkuchar a nas hotel koupila francouzská sít hotelu. Byť jsme si ekonomicky vedli velmi dobre s porovnanim s ostatníma hotelama, tak abysme zachovali standart, museli jsme varit pytliky. Bylo to pro nas sice o dost jednodussi, ale clovek se tam v gastronomii rozhodne vic nenaucil, pilovali jsme jen techniku, jak to vyklopit na talir. Takto jsme "varili" napr. kureci kari, jehnečí kolinko, bucek i nejake dezerty. Nebylo to chutove spatny, ale čísnici meli zákaz řict hostum, jak se v kuchyni vari...

0/0
25.10.2011 14:53

Martiii3

Re: pokud se nepletu

A co to bylo za hotel? At vim kam nemame chodit jist :) Pro me nejhorsi ze vseho zatim bylo kdyz jsem si v jednom hotelu objednala room service k snidani michany vejce a donesli mi nakou zlutou brecku udelanou z prasku fuuuj, jsem si myslela ze si snad delaj srandu - a taky mlzili - nechteli o tom nic rict a tak jsem si musela specificky vyzadat normalni michany vejce, ktery mi teda nakonec na druhej pokus udelali. Myslim ze to byl Landmark - slusnej staroanglickej hotel s tradici, takze tam bych to teda fakt necekala.

0/0
25.10.2011 18:19

1000101111011001

Re: pokud se nepletu

Mýlíte se. Metoda sous-vide je extrémně technologicky náročný postup, kdy se vaří čerstvé suroviny zavakuované ve folii v lázni při teplotách hluboko pod teplotou varu, často i desítky hodin.

+1/0
25.10.2011 20:55

nejchytrejsi

instatni potizisti

rano jsme vstali do bytu plnyho lamina, pak se v plastovym aute transportovali do kanclu s virtualni praci, kde utloukame cas nad instatnima clankama vo fr kuchtikach, ale jidlo chceme skutecny, z pravyho masa ;-D

0/0
25.10.2011 12:55

LH_LH

Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,

většina jídel na jídelním lístku oplývá italskými názvy. Za cca 150 - 200 Kč dostanete vpodstatě rychlovku, kterou se odbýváte, když doma není čas :o) Skoro vždy se skládá z obyčejných uvařených testovin, kuřecího masa (jediné maso, které zvládne i nekuchař) a aby se tomu dodala nějaká chuť, tak sýrová omáčka, popř. se smetanou. Různá jídla se liší drobnou obměnou masa a zeleniny. A přitom bych kolikrát dala přednost běžnému jídlu, normální porci a z běžných surovin.

0/0
25.10.2011 12:44

Benito Juarez II.

Re: Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,

Pizza je normální fastfood, akorát po italsku,

0/0
25.10.2011 20:08

Zvedavec1

Re: Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,

Trochu te nechapu. Kdyz mas chut na bezne jidlo, tak proc jdes do pizzerky?

+1/0
25.10.2011 20:28

Scarlett from Scottland

já jsem si ani doteď ve Francii

zrovna dvakrát neužila, takže to bude beze změny ;-D

0/0
25.10.2011 9:46

quagaar

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

nj, tak ono třeba v Paříži vlézt do Latinský čtvrti a dostat všude jen suchej plátek s hranolkama člověka dost otráví. V tomhle si třeba s českou gastronomií nemaj co vyčítat. Za jídlem tam holt člpvěk musí někam extra, coby běžný turista, který potřebuje oběhnout pamětihodnosti, si moc nepošmákne..

0/0
25.10.2011 10:07

Scarlett from Scottland

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

já jsem si sice v Latinský čtvrťi dala jehněčí a suchý sice úplně nebylo, ale úplně nijak neochucený a škeble byly hnusný. Ne proto, že to byly škeble, ale prostě to byl hnus s pískem nevypláchnutým ;-€ Creme brulle je totální propadák a tak jsem se na něj těšila :-/ Jediný snad co mi ve Francii chutná jsou galetty, jenže na palačinku nemusím do Francie :-) křupavý bagety jsou sice taky fajn, ale po dvou dnech jejich konzumace už mám vždy odřenou pusu ;-D a prudce se mi stýská po pořádným chlebu V

0/0
25.10.2011 11:01

a budou mě mazat a budou.....

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

jestli myslíte Crème brûlée ;-), tak je to jako se vším - záleží, kde jíte....U nás je taky svíčková a svíčková:-/

0/0
25.10.2011 20:19

a budou mě mazat a budou.....

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

no kruci, co je to....;-(;-D

0/0
25.10.2011 20:20

__huhulak__

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

naposled jsem v Parizi jedla podle nich gurmanske jidlo, ktere se mi vraci jeste ted :-( a pracovne jsem ho nazvala kure ve vanilkovem pudinku. tahle zeme pro mne ztratila hodnotu, co se tyce jidla (ostatni nechci komentovat). a ze to mela byt podle mistnich vyhlasena restaurace a vyhlasene jidlo? nebo jsem jen cesky ignorant?

0/0
25.10.2011 10:28

Scarlett from Scottland

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

já mám taky pocity z Francie smíšené. Lidi mi prakticky vůbec nesednou, jídlo taky dvakrát ne a dost bordel po silnicích a chodnících - to u nás je ještě uklizeno 8-o

0/0
25.10.2011 11:04

net.Xtreme X

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

Já francouzskou kuchyni moc nemusím, jejich obliba jater a měkkýšů mi je cizí...

0/0
25.10.2011 11:10

soc01

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

Vetsina lidi je naprosto v pohode, jidlo super, ale zalezi na tom, co si clovek chce dat a do jake restaurace jde. Pokud maji menicko za 15,-E, tak to vetsinou neni zadna hitparada, spis opravdu mrazene polotovary. Nicmene umi prijemne prekvapit. U drazsich jidel vetsinou bez pripominek. Chce to vyhybat se turisitcky exponovanym oblastem.

Ten bordel, to je pravda, hlavne psi vykaly, to je neco neskutecneho.

Ono zalezi, kde clovek v te Francii je.

0/0
25.10.2011 11:13

Lapan

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

Tak to já sem tedy ve Francii byla několikrát a vždy bylo všechno perfektní i jídlo,ale to se musí umět hledat dobrá restaurace a  nemusí být zrovna nejdražší - my jedli v něčem co se jmenovalo Flanch a měli tam pořád narváno a nic špatného sem tam nikdy nejedla - velké porce, možnost přidat si zdarma a nesmělo se tam kouřit. A jinak sme využívali jejich samoobsluhy a vždycky si dokázali vybrat dobré jídlo,ale k tomu je třeba víc než základní znalost francouzštiny. A nikdy nezapomenu na Nice,kde sme narazili na skvělý hotel,kde tedy rozhodně nic umělého nevařili už polde neskutečné vůně  - na to nikdy nezapomenu.  A jinak lepší jídlo bude spíše na venkově než ve velkých městech a taky podle krajů,kde se specializují pokaždé na něco jiného.

0/0
25.10.2011 11:16

PetrRi

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

V Nice jsem byl nekolikrat, ale rad poznam nove. Je mozne prosim zdelit jmeno hotelu? Dekuji.

0/0
25.10.2011 18:21

Filas77

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

Jmenuje se to Flunch, je to takový lepší fast-food, ale neni špatný, taky tam chodím rád. Zaplatíte jen hlavní jídlo a přílohu a saláty máte zdarma v libovolném množství. Také mám rád Bufallo gril. Ale špatně jsem ve Francii nikdy nejedl, a to tam jezdím pravidelně leta.

0/0
25.10.2011 23:05

LH_LH

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

Ve Francii (tedy zatím mohu posoudit jen Paříž) je velmi těžké narazit na francouzskou restauraci, pro mě přestala být evropským kontinentem a stala se africkým. Arabské obchody, arabské cukrovinky, arabské restaurace. Pokud se mi ale podařilo najít francouzskou kavárnu (ne pro turisty), byla jsem spokojená jak s jídlem, vínem i obsluhou i cenou.

0/0
25.10.2011 12:29

PetrRi

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

Tak to zkuste Brusel :) to jsem prohlasil, ze tohle je evropa v malem jak bude vypadat za 20 30 let. A ta predstava nebyla nic moc.

0/0
25.10.2011 18:22

Filas77

Re: já jsem si ani doteď ve Francii

Tak toto je ve Francii opravdu především v Paříži. Zkuste navštívit i jiná místa.

0/0
25.10.2011 23:08

AAA2

Pohlreicha na ne :)

Rikat merde misto vole se snad nauci ;-D

+3/0
25.10.2011 9:38

cassul

Je to trend

Možná špatný, ale s tím nic neuděláme, takových trendů je hodně. Zkrátka lidé začínají považovat jídlo za běžnou, rutinní záležitost, sloužící k dodání energie do těla. Nic víc v tom nevidí. V jaké formě to je, není podstatné. Kulinářské zážitky zůstanou důležité pro pár nadšenců a znalců, něco jako třeba návštěva galerie nebo opery. Ano, všichni uznávají, že to je umění a při zvláštních příležitostech tam zajdou, ale ke každodennímu životu běžných lidí to zkrátka nepatří. Priority se posouvají jinam, vždycky to tak bylo a bude...

0/0
25.10.2011 9:14

mamina2

Re: Je to trend

Ona to tak většina lidí chápala odjakživa. Těch, co mohli denně dlouho luxusně debužírovat, bylo vždycky dost málo.

0/0
25.10.2011 9:48





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.