Diskuze

Neužijete si už ani ve Francii. Vaří tam z pytlíku stejně jako u nás

Sci-fi gumová kuřata z komedie Křidýlko nebo stehýnko s Louisem de Funèsem se přenesla do současné francouzské reality. V boji proti vaření z pytlíku a ohřívání jídel v mikrovlnce dokonce zasahuje vláda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kristova_noha

3. 11. 2011 21:26
Správná česká socka sežere

i vlastní lejno. Ani ohřáté už být nemusí... :-/

0 0
možnosti

Cens0r

26. 10. 2011 7:28
Česká kuchyně

Česká kuchyně také bývala vyhlášenou, leč dneska jí za hranicemi nikdo nezná....Aby jo, když ji neznáme ani sami....

0 0
možnosti

Horskamys

26. 10. 2011 9:03
Re: Česká kuchyně

Co je "česká kuchyně" ? Smažák ?

0 0
možnosti

George63

25. 10. 2011 19:53
no a?

Já taky vařím z pytlíku a jak mi chutná... ovšem cena by měla být dle toho, teda dle těch pytlíků z krámu!

0 0
možnosti

janduben

25. 10. 2011 19:58
Re: no a?

ty pytliky z kramu, to je drahe nic, hlavni slozky glutamat, sul, skrob a susena korenova zelenina, nema v podstate zadny smysl toto jist

0 0
možnosti

all_the_way

25. 10. 2011 19:43
Problém je také v tom

že současní Francouzi nejsou úplně titíž lidé, jako byli Francouzi před 40 lety. A to jak kulturně, tak etnicky.

1 0
možnosti

Benito Juarez II.

25. 10. 2011 20:07
Re: Problém je také v tom

Aby nám zase nějaký nácíček neopomenul připomenout, jak to s tou Evropou jde z kopce!

0 0
možnosti

loupeživý baron

25. 10. 2011 19:09
Problém je opravdu v tom, že zaměstnanci jsou drazí

A to jak kvůli daním, tak z velké části kvůli regulacím. Najmout zaměstnace je horor a tak není s podivem, že nezaměstnanost je tak vysoká, jaká je. A nezamýšleným důsledkem není jen nezaměstnanost, těch je celý řetězec.

Lze tedy s úspěchem říci, že nekvalitní polotovarová a mražená jídla v restauracích jsou nezamýšleným důsledkem státních politik.

0 0
možnosti

sudy13

25. 10. 2011 14:53
pokud se nepletu

jde o pytlíkový system "sous vide" (nevím, jestli to mam spravne napsany). Jídla se navaří podle nejpřísnějších norem a postupu a pak se nabali do sacku, zavakuuje a zamrazí. Spotřebitel to v klidu necha v lednici rozmrazit a pak cca cely pytlík s porcí vlozí na cca 10 minut do vrouci vody, v mikrovlnce to jde taky, ale prece velky sefkuchar nebude varit v mikrovlnce.:-) V praxi jsem se s tím setkal v Anglii v hotelu, kde jsem byl sefkuchar a nas hotel koupila francouzská sít hotelu. Byť jsme si ekonomicky vedli velmi dobre s porovnanim s ostatníma hotelama, tak abysme zachovali standart, museli jsme varit pytliky. Bylo to pro nas sice o dost jednodussi, ale clovek se tam v gastronomii rozhodne vic nenaucil, pilovali jsme jen techniku, jak to vyklopit na talir. Takto jsme "varili" napr. kureci kari, jehnečí kolinko, bucek i nejake dezerty. Nebylo to chutove spatny, ale čísnici meli zákaz řict hostum, jak se v kuchyni vari...

0 0
možnosti

Martiii3

25. 10. 2011 18:19
Re: pokud se nepletu

A co to bylo za hotel? At vim kam nemame chodit jist :) Pro me nejhorsi ze vseho zatim bylo kdyz jsem si v jednom hotelu objednala room service k snidani michany vejce a donesli mi nakou zlutou brecku udelanou z prasku fuuuj, jsem si myslela ze si snad delaj srandu - a taky mlzili - nechteli o tom nic rict a tak jsem si musela specificky vyzadat normalni michany vejce, ktery mi teda nakonec na druhej pokus udelali. Myslim ze to byl Landmark - slusnej staroanglickej hotel s tradici, takze tam bych to teda fakt necekala.

0 0
možnosti

nejchytrejsi

25. 10. 2011 12:55
instatni potizisti

rano jsme vstali do bytu plnyho lamina, pak se v plastovym aute transportovali do kanclu s virtualni praci, kde utloukame cas nad instatnima clankama vo fr kuchtikach, ale jidlo chceme skutecny, z pravyho masa ;-D

0 0
možnosti

LH_LH

25. 10. 2011 12:44
Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,

většina jídel na jídelním lístku oplývá italskými názvy. Za cca 150 - 200 Kč dostanete vpodstatě rychlovku, kterou se odbýváte, když doma není čas :o) Skoro vždy se skládá z obyčejných uvařených testovin, kuřecího masa (jediné maso, které zvládne i nekuchař) a aby se tomu dodala nějaká chuť, tak sýrová omáčka, popř. se smetanou. Různá jídla se liší drobnou obměnou masa a zeleniny. A přitom bych kolikrát dala přednost běžnému jídlu, normální porci a z běžných surovin.

0 0
možnosti

Benito Juarez II.

25. 10. 2011 20:08
Re: Osobně mi nejvíc vadí, když jdete například do pizzerie,

Pizza je normální fastfood, akorát po italsku,

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

25. 10. 2011 9:46
já jsem si ani doteď ve Francii

zrovna dvakrát neužila, takže to bude beze změny ;-D

0 0
možnosti

quagaar

25. 10. 2011 10:07
Re: já jsem si ani doteď ve Francii

nj, tak ono třeba v Paříži vlézt do Latinský čtvrti a dostat všude jen suchej plátek s hranolkama člověka dost otráví. V tomhle si třeba s českou gastronomií nemaj co vyčítat. Za jídlem tam holt člpvěk musí někam extra, coby běžný turista, který potřebuje oběhnout pamětihodnosti, si moc nepošmákne..

0 0
možnosti

AAA2

25. 10. 2011 9:38
Pohlreicha na ne :)

Rikat merde misto vole se snad nauci ;-D

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!